Motosikletlerin ve Otomobillerin Sigorta Bedeli Mantığı
Reklamlar
-
Reklamlar
-
2012 cbf 150 ilk motorum değil ama kendi adıma olan ilk motor noter satış sözleşmesi bedeli 26000 tl 24 aralık 2022 tarihinde 1730 lira Quick sigortadan yaptırdım
-
Problem ne ki.
Benim motor 20bin lirayken 400 odedim,75bin oldu 700 odedim,simdi 100bin oldu muhtemelen bin lira odicem.yuzde bir ve iki arasi iste dedifin fibi
-
Atincozkan adlı üyeden alıntı
Problem ne ki.
Benim motor 20bin lirayken 400 odedim,75bin oldu 700 odedim,simdi 100bin oldu muhtemelen bin lira odicem.yuzde bir ve iki arasi iste dedifin fibi
benim motorum %2 si 500 civarı ediyor ben 1730 ödedim ilk sigorta diyemi kitlediler bu kadar acaba önceki motor aldığım kişinin adınaydı 2. basamak 170 lira çıkmıştı 2022 temmuzda
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:37 ----------
o değilde şimdi sbm sitesinden baktım benim motora kasko bedeli 42000 tl diyor bu değer allah korusun perte çıkarsa ödenebilecek en yüksek değermi oluyor
-
Ödemedik, yaptırmıyoruz, her sene 2-3 katına cikarak devam ediyor.
protesto...
-
2016 Opel Corsa araca yanlıs hatırlamıyorsam gecne gecen sene 1200 sigorta 3500 kasko yaptırmıştım.
bu sene 4 sigorta 4.250 kasko cıktı.
aradaki farkın kapanmasına anlam veremedım.
-
Rakamı belirleyen çok fazla kriter var. Sürücü, şehir, o aracın Türkiye'de ne kadar satıldığı, modeli kullanan kesimin yaşı, tecrübesi vs. Mesela bizim patron 320 ye biniyor, babası eski arabaya meraklı. Reno toros aldı bir tane sigorta bedeli 320 nin 2 katı çıktı. Mantığı nedir bilmiyorum.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
Atincozkan adlı üyeden alıntı
Problem ne ki.
Sadece rakamları ve piyasa artışını öğrenmek için demiştim. Kazasız belasız kullanmışsınız. 6-7 seviye yani en uygun rakamlardan gidiyorsunuz. Allah kaza bela vermesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
salih dalkıl adlı üyeden alıntı
benim motorum %2 si 500 civarı ediyor ben 1730 ödedim ilk sigorta diyemi kitlediler bu kadar acaba önceki motor aldığım kişinin adınaydı 2. basamak 170 lira çıkmıştı 2022 temmuzda
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:37 ----------
o değilde şimdi sbm sitesinden baktım benim motora kasko bedeli 42000 tl diyor bu değer allah korusun perte çıkarsa ödenebilecek en yüksek değermi oluyor
Daha önce hiç kullanmamışsanız ve trafiğe çıkmamışsanız yaşınız ve motosikletin yaşı gibi bazı değerler ele alınıyor. Bu sebepten artış
Motosikletlere genelde kasko yapmıyorlar. Sebebi de çabuk çalınabilir ve yaralanmalı/ölümlü kazalara daha açık olması. Sizin motosikleti kaskolatmak için ödeyeceğiniz rakam oluyor "tahminimce"
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:49 ----------
arndiol adlı üyeden alıntı
2016 Opel Corsa araca yanlıs hatırlamıyorsam gecne gecen sene 1200 sigorta 3500 kasko yaptırmıştım.
bu sene 4 sigorta 4.250 kasko cıktı.
aradaki farkın kapanmasına anlam veremedım.
Kazasız sürüşünüz + araç değerlerindeki olağandışı artıştan ötürü rakamlar kapandı
sallami adlı üyeden alıntı
Rakamı belirleyen çok fazla kriter var. Sürücü, şehir, o aracın Türkiye'de ne kadar satıldığı, modeli kullanan kesimin yaşı, tecrübesi vs. Mesela bizim patron 320 ye biniyor, babası eski arabaya meraklı. Reno toros aldı bir tane sigorta bedeli 320 nin 2 katı çıktı. Mantığı nedir bilmiyorum.
Yaş, aracın yaşı vs. Malum, yaş ilerledikçe insanların refleksleri de zayıflıyor çok fazla. Bundan ötürü de olabilir. Kriterler sürekli değişiyor.
Motosiklet kara sevda gibidir, kör bırakır!
-
Bu zorunlu trafik sigortası öncelikle trafikte olası bir kazada karşı tarafa verilen zararı karşılamak için yapılıyor.
Piyasada en ucuz arabalar milyonluk oldu neredeyse, hele bir de pahalı bir araca çarpsanız azcık yamulsa 40-50bin liralık hasar çıkyıor. Haliyle sigorta ücreti de aracın değerien göre değil karşıya vermesi muhtemel hasara göre hesaplanıyor.
-
siz trafik sigortasının sizin aracın değerine göre mi yapıldığını zannediyorsunuz? (Kaskoyu demiyorum o tabiki senin aracının değerine göre fiyat çıkıyor)
-
Trafik Sigortasıyla ilgili resmi gazetede yönetmelik değişikliği yayınlandı.
15.Nisanda (yarın) yeni yönetmelik devreye giriyor.
Özet bilgiyi aşağıdaki 6 dakikalık videodan dinleyebilirsiniz.
-
Otomobile göre motosikletteki daha yüksek risk faktörü (görece) bahsettiğiniz konuya ilişkin etkenlerden biri olabilir mi?
= = = Be Aprilia racer! = = =
-
byOzturk adlı üyeden alıntı
Peki siz ne kadar sigorta ödediniz bu yıl?
307 bin liralık motor için 2800 lira ödedim sigortaya bu ay. üçüncü motorum.
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
siz trafik sigortasının sizin aracın değerine göre mi yapıldığını zannediyorsunuz? (Kaskoyu demiyorum o tabiki senin aracının değerine göre fiyat çıkıyor)
Elbette hayır. Verdiğim örnekte bu yıl çıkan bir otomobilin %1-%2 fiyatını çıkardım. Bu neyi belirler? Piyasadaki sıfır araçların ortalama değerlerini.
1- Zorunlu Trafik Sigortası neden var? Bir kazaya karıştığımızda sigorta şirketimiz karşıdaki aracın onarım bedelini ödesin diye var.
2- Bu değeri neye göre çıkardın? Sıfır bir otomobilin sigorta dilimiyle eşdeğer olabilecek rakamlarını bulmak için.
3- Neden %1-%2? Bir aracın fiyatının %1-%2'lik rakamlarının ne kadar olduğunu anlamak için
4- Bunun sigortayla bağı nedir? Küçük çaplı maddi kazalarda karşı araçta çıkabilecek rakamları anlayabilmek için.
Bizim aracın değerini de baz alarak örnek vermiştim zaten. Piyasadaki araçları da örneğe dahil ettim
Umarım anlatabilmişimdir
aargh adlı üyeden alıntı
Otomobile göre motosikletteki daha yüksek risk faktörü (görece) bahsettiğiniz konuya ilişkin etkenlerden biri olabilir mi?
Elbette şuradan bakmanızı rica ediyorum. Motosiklet satın alacak birisi sigorta fiyatlarını belli bir varsayıma göre hesaplar.. Sigortacı tanıdığını arayıp "Abi şu motoru alacağım sigorta kaç para çıkar" diyemeyiz sonuçta. Kişiye göre değişir. Bu sebepten ötürü ve cevapta da değindiğiniz risk faktörünün etkinliğinden ötürü değişebileceğini de var sayarak ne kadar fiyat olduğunu öğrenmek istedim
Cevabınız için teşekkür ederim
freasy adlı üyeden alıntı
307 bin liralık motor için 2800 lira ödedim sigortaya bu ay. üçüncü motorum.
Şu ana kadar satın aldığınız 3. motor mu yoksa 3 motora da sahip misiniz? Merak ettiğim için sordum. Bir kargo, kurye ya da paket servis sahibi olabileceğinizi düşündüm.
-
byOzturk adlı üyeden alıntı
Şu ana kadar satın aldığınız 3. motor mu yoksa 3 motora da sahip misiniz? Merak ettiğim için sordum. Bir kargo, kurye ya da paket servis sahibi olabileceğinizi düşündüm.
yok 50cc almıştım onu eşim kullanıyor şu anda. 150cc scooter ve nc750yi de ben kullanıyorum şu anda. üçünün de ruhsatı bende.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)