Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motora yeni başlıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

REKLAM ALANI

Merhabalar ilk defa motora başlıyorum başlangıç motorumuda Honda pcx olarak belirledim ve kaporamı verdim bu ay içinde insallah teslim edilecek. Ekipmanlarımı Hollanda’dan gelecek bi tanıdık vasıtasıyla getirteceğim aklımda kask ve mont için bi kaç marka belirledim gibi siz değerli abilerimin kardeşleriminde görüşlerini almak isterim.

Kask olarak Shoei arai schuberth markalarından bi model seçimi yapacağım.

Mont olarak yazlık düşünüyorum. Dainese Revit markaları çok kullanılanlar arasında modelleride hoş montta neye dikkat etmeliyim bilgilendirirseniz sevinirim.

Eldiven için araştırma yapamadım.

Kendi ekipmanlarım için 15 bin tl gibi bi bütçe ayırdım ekipman tavsiyesi vermek isteyen abilerim kardeşlerim yurt dışından geleceğini göz önünde bulundurarak daha iyi seçenekler sunarsa minnettar olurum.

Motor güvenliği olarak disk kilidi düşünüyorum sipariş vermek istiyorum ama pcx için en yüksek kaç mm uygun onun hakkında bilgi edinemedim.

Teşekkür ederim. 🙏

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Yalnızca disk kilidi olan motoru alıp götürürler.
    Kesilmez en kalınından zincir kilitle sabit bir yere bağlamalısınız. Onu bile kafaya koyan hırsız çalıyor. Kasko şart.
    Bir tek disk kilidi ile motorunuzu hırsızlıktan koruyabileceğinizi düşünmeyin.
    arican ve Dxsec bunu beğendiler.

Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yalnızca disk kilidi olan motoru alıp götürürler.
    Kesilmez en kalınından zincir kilitle sabit bir yere bağlamalısınız. Onu bile kafaya koyan hırsız çalıyor. Kasko şart.
    Bir tek disk kilidi ile motorunuzu hırsızlıktan koruyabileceğinizi düşünmeyin.

Geceleri yakınımda otopark mevcut oraya bırakmayı planlıyorum bu yüzden dolayı sadece disk kilidi diye düşünmüştüm. Zincir kilit alsam sele altında taşınır mı çok mu ses yapar hocam?

denizz1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400//Activa 125
    Zincir kilitlerin nerdeyse hepsinde zinciri kaplayan kumaş gibi birşeyle geliyor o yüzden sele altında hiç ses çıkarmayacaktır.
    espresso bunu beğendi.

Alıntı denizz1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zincir kilitlerin nerdeyse hepsinde zinciri kaplayan kumaş gibi birşeyle geliyor o yüzden sele altında hiç ses çıkarmayacaktır.
    Anladım hocam listeme zincirde ekliyeyim o zaman en kalını 14 mm galiba uzunluk olarak ve marka olarak ne önerirsiniz hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:20 ----------

Mont ve kask seçiminde abartılı renkler seçmeyeceğim sadelikten yanayım motorum lacivert renk olacak

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Vladicius adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladım hocam listeme zincirde ekliyeyim o zaman en kalını 14 mm galiba uzunluk olarak ve marka olarak ne önerirsiniz hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:20 ----------

Mont ve kask seçiminde abartılı renkler seçmeyeceğim sadelikten yanayım motorum lacivert renk olacak
    Abus Granit Extreme diye bir model var, şu anda bilinen zincir kilitler içinde en sağlamı. Yalnız bunun 140cm ve 170cm iki ayrı versiyonu var, 140cm olan kısa gelebilir, bana 170cm olanı anca yetiyor direğe zincirleyebilmek için.

kapalı otoparktan kameralara nanik çeke çeke çalınan motorlar gördük, bu yüzden kilit olayını hiç ihmal etmeyin. Disk kilidi de alarmlı olsun en azından ses çıkar kurcalayan olunca ki ses çıktığında da etraftan kimsenin ilgisini çekmeyecektir. Bağırta bağırta götürürler hırsızların umurunda olmaz.

Kasko demiştim değil mi? Başka çare yok.

Mont ve kask seçiminde de koyu renklerden uzak durun, olabildiğince görünür olmaya çalışın. Ya da gece gündüz hep reflektörlü sarı yelek giyin. Arabalar bizi hiç görmüyorlar malesef. gözünün içine baksa bile görmedim diyebiliyorlar ve gerçekten görmüyorlar, yolda kendilerine zarar verebilecek büyük şeyler görmek için bakıyorlar çünkü.

Abus Granit Extreme diye bir model var, şu anda bilinen zincir kilitler içinde en sağlamı. Yalnız bunun 140cm ve 170cm iki ayrı versiyonu var, 140cm olan kısa gelebilir, bana 170cm olanı anca yetiyor direğe zincirleyebilmek için.

kapalı otoparktan kameralara nanik çeke çeke çalınan motorlar gördük, bu yüzden kilit olayını hiç ihmal etmeyin. Disk kilidi de alarmlı olsun en azından ses çıkar kurcalayan olunca ki ses çıktığında da etraftan kimsenin ilgisini çekmeyecektir. Bağırta bağırta götürürler hırsızların umurunda olmaz.

Kasko demiştim değil mi? Başka çare yok.

Mont ve kask seçiminde de koyu renklerden uzak durun, olabildiğince görünür olmaya çalışın. Ya da gece gündüz hep reflektörlü sarı yelek giyin. Arabalar bizi hiç görmüyorlar malesef. gözünün içine baksa bile görmedim diyebiliyorlar ve gerçekten görmüyorlar, yolda kendilerine zarar verebilecek büyük şeyler görmek için bakıyorlar çünkü.
    Kiliti takabileceğim bi yer varmı otoparkta ona bakacağım hocam açık otopark normalde motorlar için bi bölümün üstünü kapatmışlar motorları koyduğumuz yer güvenliğin oturduğu kulübenin önü hemen hocam amacım alarmlı kilit alıp herhangi bi harekette otoparkçı uyuklarsa falan ses ile hemen uyanır ama yinede zinciri takabilecegim bi yer varmi diye bakacam. Kasko içinde ilk taşıt olacağı için fiyat büyük ihtimal çok yüksek çıkacak ama elimden geleni yapacam imkanım yeterse tabiki

Mont kask içinde çok sırıtmasını istemiyordum ama tavsiyenizi göz önünde bulunduracam hocam model olarak önerebileceğiniz biseyler varmi hocam bedenimide kendim ölçtüm ama denemedende sipariş vermek istemiyorum birde denemek içinde bi mağazaya gitmeye çekiniyorum adamları uğraştıracam bisey almadan çıkıp gideceğim diye

Bugün motorumun hazır olduğunun haberini aldım bayide ödemesini yaptım. Gelmişken kask ve mont deneyeyim dedimde kaskta M beden giydiğimde kulaklarımın üst kısmı ve çene sıkıyor L taktığımda normal ama bu seferde uzaylı gibi duruyorum M bedende böyle sıkması normal mi?
    Rockstar91 ve espresso bunu beğendiler.

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Bugün motorumun hazır olduğunun haberini aldım bayide ödemesini yaptım. Gelmişken kask ve mont deneyeyim dedimde kaskta M beden giydiğimde kulaklarımın üst kısmı ve çene sıkıyor L taktığımda normal ama bu seferde uzaylı gibi duruyorum M bedende böyle sıkması normal mi?
    Kaskın yanakları hafif sıkması normal ama çeneden sıkıyorsa dardır o kask. çene kısmında biraz boşluk olması gerekiyor. Kask kafa yapınıza uygun olmayabilir. Farklı mağazadan bir kaç farklı kask denemeniz gerekiyor. Adamlara ayıp olmasın diye dar kafana uygun olmayan kask ile eziyet çekme.

Alıntı Beto87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskın yanakları hafif sıkması normal ama çeneden sıkıyorsa dardır o kask. çene kısmında biraz boşluk olması gerekiyor. Kask kafa yapınıza uygun olmayabilir. Farklı mağazadan bir kaç farklı kask denemeniz gerekiyor. Adamlara ayıp olmasın diye dar kafana uygun olmayan kask ile eziyet çekme.
    Haklısınız hocam başka mağazayada gideceğim çok çeşit göremedim ben mağazada zaten

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Denediğin kask kafana uygun değil, o markanın o modelini ömür boyu unutabilirsin.
    Deneyebildiğin kadar kask dene, evet bilhassa Arai ve Shoei sektörde işin son noktası diye görülen markalar ama yine de kafana onlardan daha iyi oturan bir BELL bulursan, onu almalısın.
    Kulaklarını ve kafatası çevresini (crown) kesinlikle rahatsız edecek kadar sıkmamalı, 30dk'dan sonra eziyete döner. Benim kaskın kulaklık kısmında bir parça mı kıvrılmış interkomun kulaklığı kayıp duruyor falan düzeltemedim de, Akyaka'dan gelirken artık acıdan sinirlerimin bozulduğu oldu.
    Yanaklarda basınç olabilir, kaliteli markalarda farklı boyutlarda yanak pedi seçenekleri oluyor, onlarla ince ayar yapabilirsin - ki yanak pedleri de zamanla biraz genişler. Kaskı alıp yaklaşık 30-40 saat kadar kullandıktan sonra yanak veya üst boyun baskısı devam ediyors daha ince yanak pedi bakabilirsin.
    youtube.com/@bisuruyorum

hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Kaçırmışsam k.bakmayın, PCX i ne zaman sipariş verdiniz ve sadece kapora ile mi getirttiler...Piyasada yok diye bilinir oysa...Siz sanki kolay aldınız.

Hayırlı uğurlu olsun, PCX çok doğru bir başlangıç..Kazasız, keyifle kullanmanızı temenni ederim.

Motosikleti
    Hero Dash 125
    Ben L aldım, M de kafa girmedi çok küçüktü

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Denediğin kask kafana uygun değil, o markanın o modelini ömür boyu unutabilirsin.
    Deneyebildiğin kadar kask dene, evet bilhassa Arai ve Shoei sektörde işin son noktası diye görülen markalar ama yine de kafana onlardan daha iyi oturan bir BELL bulursan, onu almalısın.
    Kulaklarını ve kafatası çevresini (crown) kesinlikle rahatsız edecek kadar sıkmamalı, 30dk'dan sonra eziyete döner. Benim kaskın kulaklık kısmında bir parça mı kıvrılmış interkomun kulaklığı kayıp duruyor falan düzeltemedim de, Akyaka'dan gelirken artık acıdan sinirlerimin bozulduğu oldu.
    Yanaklarda basınç olabilir, kaliteli markalarda farklı boyutlarda yanak pedi seçenekleri oluyor, onlarla ince ayar yapabilirsin - ki yanak pedleri de zamanla biraz genişler. Kaskı alıp yaklaşık 30-40 saat kadar kullandıktan sonra yanak veya üst boyun baskısı devam ediyors daha ince yanak pedi bakabilirsin.
    Hocam valla baktığım markalar shoei arai agv ve schuberth model çeşidi az olduğu için en çok kafamda shoei nxr gr air 2 durdu ikisindede aynı sorunu yaşadım model çeşidi bol olan bi mağazada belirttiğim diğer markalarında ürünlerini deneyeceğim aklımda shoei çok güzel yer edinmişti ama sıkınca çok üzüldüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:27 ----------

Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaçırmışsam k.bakmayın, PCX i ne zaman sipariş verdiniz ve sadece kapora ile mi getirttiler...Piyasada yok diye bilinir oysa...Siz sanki kolay aldınız.

Hayırlı uğurlu olsun, PCX çok doğru bir başlangıç..Kazasız, keyifle kullanmanızı temenni ederim.
    Merhaba hakan hocam düşünmeniz bile yeterli 🙏 hocam motoru 04.05.2023 tarihinde Honda’nın sitesinde sizi arayalım kısmından talep oluşturdum bayi 15 dakika içerisinde geri dönüş sağladı mevcut piyasa şartlarında olduğu gibi aksesuarlı olarak ilk sıraya yazarak kapora istediler ve dün (17.05.2023) ödeme yapmam için bayiye çağırıldım 1 gün önce arasaydım hazır motor olduğunu hemen verebileceklerini söylemişlerdi kısmetimiz bu zamanaymış

Çok teşekkür ederim hocam 🙏

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:33 ----------

Alıntı Rockstar91 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben L aldım, M de kafa girmedi çok küçüktü
    Hocam valla kafamı ölçtüğümde 56-57 cm olarak çıkıyor ama m beden rahatsız etti benimde L de kafamda çok büyük durdu başka mağazadan deneme yapacağım insallah guzel bi kask bulacağım. M bedende çene kısmından hep çekiştiresim geliyordu genişlesin diye 😁

Hayırlı olsun. Yollara bilinçli bir kullanıcı katıldığı için kendi adıma mutlu oldum.
    Yukarıda zaten kasko konusu geçmiş ama ben farklı bir açıdan yaklaşacağım olaya. kaskoyu sadece çalınmaya karşı bir önlem olarak düşünmeyin. Umarım yaşamazsın ama ufak bir kazada bile scooter yüksek masraf çıkarabilir. Ya da parça çalan hırsızlar da var ortalıkta.
    Bir de tabi temel hakimiyet eğitimi de olmazsa olmazlar arasında.
    espresso bunu beğendi.

Alıntı El Dorado adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Yollara bilinçli bir kullanıcı katıldığı için kendi adıma mutlu oldum.
    Yukarıda zaten kasko konusu geçmiş ama ben farklı bir açıdan yaklaşacağım olaya. kaskoyu sadece çalınmaya karşı bir önlem olarak düşünmeyin. Umarım yaşamazsın ama ufak bir kazada bile scooter yüksek masraf çıkarabilir. Ya da parça çalan hırsızlar da var ortalıkta.
    Teşekkür ederim hocam 🙏 Kasko konusunuda inşallah çok yüksek bi fiyat çıkmazsa yapacağım şu an önceliğim kendi ekipmanlarım eğitim konusundada zaten eğitim almak istiyordum bugün forumda okuduğum ve ilk defa duyduğum ön arka fren oranları konuyu okuyunca gerçekten ürktüm biraz ve eğitimin şart olduğunu anladım. O konuyu görmeden önce izlediğim videolarda kendi kendime düşünüyordum arka fren varken bunlar neden ön fren sıkıyor diye okuduktan sonra anladım 🙂
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı El Dorado adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasko şart.
    Geçenlerde xmax ile ufak bir kaza yaptım, ben yere düşmedim bile ayakta kaldım öyle hafif atlattım zaten yavaş gidiyordum ama servisin çıkardığı masraf 38bin lira. kasko olmasaydı batmıştım, yaptırabilmek için kredi çekmek zorunda kalırdım. Kasko hep şart.
    Araba için de aynı, kuzenim arabayla kaza yaptı, kaskosu yokmuş, 95bin lira masraf çıktı, kredi çekti arabayı yaptırabilmek için.

Kasko şart.
    Geçenlerde xmax ile ufak bir kaza yaptım, ben yere düşmedim bile ayakta kaldım öyle hafif atlattım zaten yavaş gidiyordum ama servisin çıkardığı masraf 38bin lira. kasko olmasaydı batmıştım, yaptırabilmek için kredi çekmek zorunda kalırdım. Kasko hep şart.
    Araba için de aynı, kuzenim arabayla kaza yaptı, kaskosu yokmuş, 95bin lira masraf çıktı, kredi çekti arabayı yaptırabilmek için.
    Çok geçmiş olsun. Cana gelen mala gelsin deriz hep ama kasko olmasaydı çıkan fatura ile cana gelmiş kadar olurdu. Güç bela aldığımız motorlarımızı hedge etmek lazım yoksa yerine yenisini koymak artık çok güç.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    İŞte başka kask deneyeceksin
    Benim kafam 58, Medium kullanıyorum. 56-57 ile Large düşünme hiç.

@espresso çok geçmiş olsun.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İŞte başka kask deneyeceksin
    Benim kafam 58, Medium kullanıyorum. 56-57 ile Large düşünme hiç.

@espresso çok geçmiş olsun.
    4 martta yapmıştım kazayı, bana bir şey olmadı yere bile düşmedim ama motorda çok masraf çıktı. Sağolsun forumdan Gökhan komşum, hemen onu aradım, eve 1km ötedeydim zaten, arabay atlayıp geldi, rapor tutma, fotokopi işler falan yardımcı oldu. insan kaza yapınca ne yapacağını şaşırıyor olayın şokuyla, o an sırf gelmesi bile büyük moral oldu.
    killingroad bunu beğendi.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)