Motomax'da şu tarz botlar var, ben alırken ayağıma uygun numarası kalmamıştı, yine benzeri olan Difi marka olanı almıştım, 6 yıl olacak yaş kış giyiyorum, kışın ayaklarım üşümüyor yazın da terletmiyor, işe gittiğim zaman bütün gün ofiste rahatsızlık hissettirmiyor. Ama hala aklımda bu Forma markası kaldı, yakından görmüştüm, botlarım eskisin alacağım bir tane diyorum ama bu tip botlar da eskimiyor. Yani bot alırken kask alırkenki gibi paraya kıyın, uzun ömürlüdürler ve pahalı olanlar kışın üşütmez yazın terletmez, iyi de korur ve yıllarca dayanacağı için aslında ucuza gelir. Bütçenizi zorlayıp böyle bir şey alırsanız koruma anlamında elinizden geleni de yapmış olursunuz. Çoğu zaman görüntü yüzünden koruma es geçiliyor ama koruma daha önemli. Alacağınız pantalon da dar paça olmazsa pantalon botun üzerine iner, bot dışarıdan çok dikkat çekmez.
https://www.motomax.com.tr/forma-adv...otu-kahverengi
Kask için de içinde güneş vizörlü olanlardan alırsanız güneş gözlüğü tak çıkar derdi olmaz. Nolan N87 modeli kaskı ben kaza yaparak yest ettim, yandan darbe aldı ve yüzüstü sürüklendi ama o kazada kafam ve dizlerim dahil dizlerimden aşağısı hiç ağrı sızı yoktu, yani kask, botlarım ve korumalı pantalonun dizlikleri vb. görevini iyi yapmıştı.
Pantalon olarak da riderdenim veya tech-90 gibi markaların sıradan kot pantalon görünümlü pantalonları var. günlük hayatta çok belli olmuyor ama kalça yanlarında ve dizlerinde korumaları var bu plastik korumalar montlardaki korumalar gibi darbe anında sertleşip koruyor, dışarıdan dizlik takmaya gerek kalmıyor, serin havalarda sürerken dizlerinize gelen rüzgarı da kestiği için üşüme konusunda da faydası oluyor, bir de bu pantalonların içlerinde kevlar katları var kaza anında asfaltta sürtünmeden yırtılmayı önlüyor, 50km hızla asfaltta sürüklenince zımpara etkisi gibi sürtünmeden normal kumaşlar anında erir sonra deriniz sonra altındaki doku erimeye devam eder, mont ve pantalonun en önemli işlevi darbelerden korumanın yanında bu sürtünmeden korumak.
Kask olarak Nolan N87 tam kapalı kask. Ben o kaskı 3 yıla yakın kullanıp kaza yapıp pert ettikten sonra bu sefer çene açılır kask olsun dedim, çene açılır kaskların dandik olanları kaza sırasında açılma ihtimali olduğu için iyisini alayım dedim, schubert veya shoei gibi markalar çok pahalı gelince yine sharp testlerinden 5 yıldız almış caberg duke 2 modelini aldım 2 yıldır kullanıyorum, hem rahat hem güvenli, hem de benzincide durmak ya da bir kenarda kısa süreli durup bir sigara içeyim dediğimde kaskı çıkar tak derim olmuyor.
Montların omuz ve dirseklerinde korumalar geliyor. sırt koruması çoğu montta ayrı satılıyor. Geçen yaz başında revit eclipse yazlım mont almıştım ekstra sırt korumasına 2022 haziran ayında 750 lira verdim, şimdi daha artmıştır ama o da önemli. Montu da giyip deneyerek almak lazım ki dirseklerdeki korumaları tam yerine otursun.
yazın sıcakta yazlık mont lazım, 4 mevsim mont zor iş, öncesinde yine revit safari 2 modeli 4 mevsim mont almıştım, yazın içlik aktını çıkarıp kullanıyordum ama fena terletiyordu, en sonunda 4 yıl falan yazları terleye terleye gezince gelen yaz başı paraya kıydım bir de yazlık mont aldım. İlle revit olmasına gerek yok, sertifikaları falan piyasadaki markaların çoğunda var zaten, üzerinize uyanı alın.
Mont alırken parlak renkler seçin, olabildiğince görünür olun, trafikte ne yaparsanız yapın sizi görmüyorlar zaten ama yine elinizden geleni yapın.
Kayseri'desiniz, orada büyük ekipman mağazaları yoksa bri gün zaman ayırın Ankara'dan hızlı trene atlayıp istanbula gelin, İstanbul'da tren istasyonuna yürüme mesafesinde bir mahallede 4-5 sokak bir arada bir sürü mağaza bir arada, onları dolaşıp üstünüze deneyerek rahat rahat alışveriş yapabilirsiniz.