Noterdeki fiyat saçmalığı
Reklamlar
-
Bir arkadaşım geçenlerde motor almak için bana danıştı "kanka ne gibi masraflar falan var" diye sordu sigorta ve devir işlemlerinden bahsettim "noter ne kadar tutar?" diye sordu benim aklımda geçen senenin 550tl gibi fiyatı vardı (o zaman da çok diyordum) yanlış olmasın diye bi bakayım dedim inanamadım.
2023 NOTER İŞLEM ÜCRETLERİ LİSTESİ
-Noter araç devir, 2. el araç satış ücreti: 932,65 TL
-Araç plaka değişim ücreti: 547 TL
-Sıfır araç tescil ücreti: 714,68 TL
-Noter kağıdı ve beyanname bedeli: 55 TL
Bana ne derseniz deyin ama 5 dakikalık işlem için bu fiyatlar aşırı saçma altı üstü aracın satışını a kişisinden b kişisine aktarıyorsunuz ve üstüne 1 saat sıra bekliyorsunuz sanki taş taşınıyor bu saçmalık nedir böyle ya 932tl nedir...
Reklamlar
-
Çoğunu devlet alıyor malum...Gelir kapılarından biri daha...
-
hakan1969 adlı üyeden alıntı
Çoğunu devlet alıyor malum...Gelir kapılarından biri daha...
O zaman Allah bereket versin.
-
Rezillik resmen. Herşey zaten online yapılıyor, işler bilgisayar ile kolaylaştıkça tam tersi olması gerekirken fiyatları bindiriyorlar.Aynı şey muayene ücretleri için de geçerli. Bu işe dur demek lazım ama nasıl bilmiyorum.
-
Haklisiniz. Noterin amaci belli. Bunun icin hukuk okumaya falan gerek yok. Amerika'da herkes noter olabiliyor. $50 gibi bir basvuru ucreti var. Mahkemeye gidip, yemin edip, muhrunuzu aliyorsunuz. Burada hemen hemen her sekreter noterdir ayni zamanda. Bankalarda ve postanelerde de noter bulunur hep.
-
1 ay önce plaka çıkardım 900 civarı para ödedim yani onaylamaktan başka ne iş yapıyorlar ki tak tak basıyor mühür ü devam
-
Abi haklısın da geçen sene 550tl olan bir devlet ödemesinin 930tl olmasına nasıl şaşırdın? Mars'ın içinden misin köyünden mi? :D
Konu 5dk'lık işin bedeli bu olur mu falan değil.
Konu bunun geçen seneye göre, bu baskılanan ekonomide bile 100% civarında artmış olması.
-
benzeri de muayane istasyonlarında var.
bu ülkede genel olarak olan bir mantık var; eğer sık yapılan bir işlem değil ise pahalı olması problem değil.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Haklisiniz. Noterin amaci belli. Bunun icin hukuk okumaya falan gerek yok. Amerika'da herkes noter olabiliyor. $50 gibi bir basvuru ucreti var. Mahkemeye gidip, yemin edip, muhrunuzu aliyorsunuz. Burada hemen hemen her sekreter noterdir ayni zamanda. Bankalarda ve postanelerde de noter bulunur hep.
Bunu bilmiyordum. Çok güzel gerçekten, Juri sisteminden sonra ABD hukukunda hayranı olduğum bir sistem daha çıktı demek.
Ülkemizde bu tarz ödemeler çok fazla kalemde var. Bana en garip geleni yurt dışı çıkış harcı, Düşünün ülkeden çıkarken para ödemeniz gerekiyo, niye? niyesi yok ödüyoruz işte. Üstelik bu sadece bizim vatandaşlara özgü, burda oy kullanan gurbetçi takımı (çift vatandaşlar) ve turistler istisna.
Aslında bide girerken para alsalar tam olur. Bu niye akıllarına gelmedi acaba
-
Bergson adlı üyeden alıntı
Bunu bilmiyordum. Çok güzel gerçekten, Juri sisteminden sonra ABD hukukunda hayranı olduğum bir sistem daha çıktı demek.
Ülkemizde bu tarz ödemeler çok fazla kalemde var. Bana en garip geleni yurt dışı çıkış harcı, Düşünün ülkeden çıkarken para ödemeniz gerekiyo, niye? niyesi yok ödüyoruz işte. Üstelik bu sadece bizim vatandaşlara özgü, burda oy kullanan gurbetçi takımı (çift vatandaşlar) ve turistler istisna.
Aslında bide girerken para alsalar tam olur. Bu niye akıllarına gelmedi acaba
Girerken de ödüyorsunuz zaten vize deniliyor adına da.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)