Biraz hortlatmış olacağım ama bir güncelleme yapmak şart oldu.
Dün akşam saatleri itibariyle bizim domdom kurşununu teslim aldık. Yaklaşık ilk 1000 kilometre kadar rodajda olacağız, bu süreçte ise 6 bin devri ve 80 km/s’i çok kısa süreli olmak haricinde geçmemiz yasak.
Dün akşamdan bu yana 150 küsür kilometre yol yapmışım, çoğunluğunda sürekli olarak 6 bin devrin altındaki tüm devirlerde gezdim herhangi bir ani harekette bulunmadım. Uzun süre sonra tekrardan araba kullanır gibiyim kısacası
Bu süreçte garip bir durum oldu. Bugün öğlen saatlerinde Eminönünde trafikte beklerken motor bloğundan deliler gibi duman çıkmaya başladı. Başta çözemedim, öndeki arabanın egzozundan geliyor sandım zira baya yakındık. Biraz ilerleyip kenarda durunca bir baktım ki deli gibi bir yağ kokusu ve duman var blokta… Egzoz manifoldunun hemen altından gaz verdikçe şapır şapır yağ damlıyordu.
Servise geçtim hemen. Meğer anladığım kadarıyla yağ filtresinin o-ring’i (öyle bir şey varsa eğer) yağ sızdırıyormuş, değiştirdiler hemen problem çözüldü.
“Ulan arkadaş biz bu motoru daha yeni almadık mı, ne demek böylesine yağ damlatması” diyesim geldi ama olur elbet ufak hatalar dedim geçtim çok takılmadım
Uzun lafın kısası şimdilik bir problemimiz yok, rodaj bakımı sonrası duruma bakacağız. Bu süreçte de destek sağlayan veya sağlamaya çalışan, kıyısından köşesinden bir şeyler paylaşan ve benimle sabreden herkese teşekkürler
Herkese sevgiler, saygılar.