Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

İlk motor olarak abs li hangi motor almalıyım?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Hero Dash 125
    Alıntı Atincozkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendi sehrinden ilana bak.motordan anlayan birisyle git.on onceleme yap.arkadasin binsin sursun.begenirse servise ekspere sokun.soeun yoksa alabilirsiniz
    şuan kayserideyim hocam, yanımda motordan anlayan biri olması şart mı , direkt expertize gitsek sorun olur mu kandırırlar mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üstündeki egzoz sana ceza yedirtir. 2 senelik motoru 1000 km anca kullanıp da onu da panikle yere yatıran adama diyecek sinkaflı çok cümle var. Yerinde olsam yürüründe sıkıntı yoksa 50k teklif eder, 52k'da işi bitirirdim.
    üzerindeki egzozu serviste para vererek mi çıkartmam gerekecek?
    50k çok uygun değil mi hocam, yani maksimum 52 mi verilir bu motora? ilanlarda daha pahalı gibi genelde 65-70k ya koymuşlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fancydriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Ns200 - Honda Cb250R - CfMoto Mt650
    İlk safyadaki önerimi yineleyeyim ben.

Eski motorcu arkadaşlar, eski Türkiye sanıyor hala ortamı. Deli gibi trafik var ve bir sürücünün araç sürmeyi öğrenmesi kadar önceliği olması gereken şey trafiği öğrenmek bence ve ben hala vitesli motosiklet ile bu sürecin çok sancılı olabileceğini, üstelik masraflı da olabileceğini düşünüyorum.

Motosiklet al sat yapmayacaksınız ki kardeşim, şu piyasada emin olun her motorun alıcısı vardır çünkü piyasada belli başlı markalar dışında motor "yok". Bildiğin yok. Eskiden KTM satılmazdı, sarı sitede her geçen gün ilan sayısı artıyor bak, çünkü motor var, çünkü alternatif artık, millet bilmiyordu filan ama artık biliyorlar ve sıfır alan pek çok arkadaş, eş dost var.

Motosiklet öncesi bi bütçe belirle. Bütçenin içine ekipmanı da dahil et. Allah korusun bir kemiğin kırılsa 3-6 ay arası motosiklet süremeyeceksin bak, insanlar boş yere önermiyorlar. Ayrıca scooterların torkları, sayılan 150 nk, 200 ns gibi motorlardan düşük, çünkü genelde daha hafif oluyorlar, alın ufak bir motosiklet, kullanın. Hintliye para yetmiyorsa Newlight falan var Rks'nin. Tvs var, Hero var, opsiyon çok.

Misal motosiklet seçiyorsanız ekstra masraf olmaması açısından kask sığıyor mu alt seleye, çantası varsa ona sığıyor mu gibi şeyleri düşünün derim.

İki hedefiniz var bence. 1.'si sürmeyi, 2.'si trafiği öğrenmek, bence eşit öneme sahipler. Ne kadar yetenekli olursanız olun tarafiği anlamazsanız kaza kaçınılmaz olur.

Motosiklet sürmek zevkli iştir, tehlikelidir ama zevklidir, zevkini almaya bakın bu ikisini önemseyerek.
    Rockstar91, killingroad ve espresso bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    duke 390
    Ekper kandirmazda bilem birisiyle on inceleme yapip surseniz daha iyi.sonra ekspere gecersiniz.oyle imkan yoksa evet kendin gidersin ekspere.en cok para eden seyleri sor yenimi diye.zincir disli,lastik

hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    "Hintliye para yetmiyorsa Newlight falan var Rks'nin. Tvs var, Hero var, opsiyon çok."

Hero da hintli...

fancydriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Ns200 - Honda Cb250R - CfMoto Mt650
    Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Hintliye para yetmiyorsa Newlight falan var Rks'nin. Tvs var, Hero var, opsiyon çok."

Hero da hintli...
    Yanlış yazmışım, Tayvanlı'ya diyecektim.

Tvs'de Hintli.

Motosikleti
    Hero Dash 125
    Alıntı fancydriver adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk safyadaki önerimi yineleyeyim ben.

Eski motorcu arkadaşlar, eski Türkiye sanıyor hala ortamı. Deli gibi trafik var ve bir sürücünün araç sürmeyi öğrenmesi kadar önceliği olması gereken şey trafiği öğrenmek bence ve ben hala vitesli motosiklet ile bu sürecin çok sancılı olabileceğini, üstelik masraflı da olabileceğini düşünüyorum.

Motosiklet al sat yapmayacaksınız ki kardeşim, şu piyasada emin olun her motorun alıcısı vardır çünkü piyasada belli başlı markalar dışında motor "yok". Bildiğin yok. Eskiden KTM satılmazdı, sarı sitede her geçen gün ilan sayısı artıyor bak, çünkü motor var, çünkü alternatif artık, millet bilmiyordu filan ama artık biliyorlar ve sıfır alan pek çok arkadaş, eş dost var.

Motosiklet öncesi bi bütçe belirle. Bütçenin içine ekipmanı da dahil et. Allah korusun bir kemiğin kırılsa 3-6 ay arası motosiklet süremeyeceksin bak, insanlar boş yere önermiyorlar. Ayrıca scooterların torkları, sayılan 150 nk, 200 ns gibi motorlardan düşük, çünkü genelde daha hafif oluyorlar, alın ufak bir motosiklet, kullanın. Hintliye para yetmiyorsa Newlight falan var Rks'nin. Tvs var, Hero var, opsiyon çok.

Misal motosiklet seçiyorsanız ekstra masraf olmaması açısından kask sığıyor mu alt seleye, çantası varsa ona sığıyor mu gibi şeyleri düşünün derim.

İki hedefiniz var bence. 1.'si sürmeyi, 2.'si trafiği öğrenmek, bence eşit öneme sahipler. Ne kadar yetenekli olursanız olun tarafiği anlamazsanız kaza kaçınılmaz olur.

Motosiklet sürmek zevkli iştir, tehlikelidir ama zevklidir, zevkini almaya bakın bu ikisini önemseyerek.
    hocam şu nk150 ye ikna oluyordum, az kullanılmış 1100 km de. 60bin tl yazmış ilana.

Siz ilk başta skuter alın diyorsunuz sanırım. hero dash 125 sıfır mı önerirsiniz(48bin tl, 12 ay taksit oluyor)(buna da para yetiyor) taksit olduğundan rahat ödenir
    yoksa sıfır rks newlight 125 pro (40bin, 12 ay taksit)

bazıları vitesli hayal ediyorsanız skuterle başlamayın cf 150nk gibi düşük hacimde vitesli alın demişti..
    napmalıyım, şimdi skuter alsak bu sefer ilerde vitesli de zorlanmam mı,
    yani direkt cf 150nk ile başlanmaz mı

Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Yanlış yazmışım, Tayvanlı'ya diyecektim.

Tvs'de Hintli.
    Onuda ben kaçırmışım..😁

Motosikleti
    Hero Dash 125
    cf moto 150nk 135 kg
    hero dash 125 130 kg mış

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Piyasada olsaydı eskiden olsaydı al bir ybr bin derdim, o kadar güzel bir motor ki, hem hafif, hem sağlam, hem ufak tefek devirmelerde hasar görecek bir yanı yok.
    İktidarımızda CBF150 ve YBR125 horlayanlar en ağır yaptırımlara, bakın açık konuşuyorum, maruz bırakılacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

şu piyasada emin olun her motorun alıcısı vardır
    Aprilia hariç

Bu arada Türkiye'nin dönüştüğü ortamdan bağımsız, önerin gayet güzel. Bu yadsınamaz bir avantaj. Öte yandan sadece işin felsefesini müanzara etmek için karşıt görüş sunmak isterim, scooter'ın çevikliğine alışmak, dengesizliğinden korkmak, gaz tepkisine fazla alışman gibi yine davranış modifikasyonu gerektirecek dezavantajları da var. Bir de işin keyif faktörü var, scooter keyifsiz demek benim haddime değil ama bu kadar bireysel bir tercihte caymaya sebebiyet de verebilir.
    Tartarsak avantajların kaza riski gibi daha hayati bir konuda olduğuna da katılırım elbette. Sadece bilimin afganistanında karşıt görüş sunmak istedim. Yoksa vitesten bağımsız motor ve trafik öğrenmenin kesinlikle bir artı olduğuna katılıyorum, bunun çok güzel bir örneği de yakın çevremde var. Biraz fiziksel kabiliyetler de müsaitse çok hızlı bir gelişim gösterilebiliyor bu şekilde.
    Rockstar91 ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Hero Dash 125
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İktidarımızda CBF150 ve YBR125 horlayanlar en ağır yaptırımlara, bakın açık konuşuyorum, maruz bırakılacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

Aprilia hariç

Bu arada Türkiye'nin dönüştüğü ortamdan bağımsız, önerin gayet güzel. Bu yadsınamaz bir avantaj. Öte yandan sadece işin felsefesini müanzara etmek için karşıt görüş sunmak isterim, scooter'ın çevikliğine alışmak, dengesizliğinden korkmak, gaz tepkisine fazla alışman gibi yine davranış modifikasyonu gerektirecek dezavantajları da var. Bir de işin keyif faktörü var, scooter keyifsiz demek benim haddime değil ama bu kadar bireysel bir tercihte caymaya sebebiyet de verebilir.
    Tartarsak avantajların kaza riski gibi daha hayati bir konuda olduğuna da katılırım elbette. Sadece bilimin afganistanında karşıt görüş sunmak istedim. Yoksa vitesten bağımsız motor ve trafik öğrenmenin kesinlikle bir artı olduğuna katılıyorum, bunun çok güzel bir örneği de yakın çevremde var. Biraz fiziksel kabiliyetler de müsaitse çok hızlı bir gelişim gösterilebiliyor bu şekilde.
    Hocam o zaman konu içerisinde o kadar konuşmamızdan çıkardığım sonuç: İlk motor sürüş tecrübem olacağı için, hayatım ve sağlığım açısından skuter kullanmak. Sıfır Hero dash 125 12 ay taksit 48bin tl, plaka sigorta vs sanırım 53 55bin tl yi bulacak.

1100km de cf150nk buldum, 60bintl, gönül bunu istiyor fiyat farkı az diye ama güvenliğim ve hayatım daha önemli olduğundan en iyisi galiba skuterle başlayıp tecrübe edinmeye bir an önce başlamak. Hem taksitli ödeme olduğundan da rahat olacaktır benim için.

Zaten ekipman vs alacağım onları da taksitli alırım.

Bu fiyata hero dash 125 den daha iyi bir tercih olur mu sizce? Güncel sorum bu olsun
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Evet yeni bölüme geçtik :D

Ya şu A101'deki scooter değil mi? 20bin lira. Al gitsin Uzun vadeli güzel ekipman alırsın artan bütçeyle, daha da artanı da koyarsın bitcoin'e, allah bereket versin :D

Motosikleti
    Hero Dash 125
    Evet yeni bölüme geçtik :D

Ya şu A101'deki scooter değil mi? 20bin lira. Al gitsin Uzun vadeli güzel ekipman alırsın artan bütçeyle, daha da artanı da koyarsın bitcoin'e, allah bereket versin :D
    yok a101deki motor malesef 50cc. Çok az değil mi ki, 50cc soğutmasın beni motordan. 20bin tl fiyatı çok iyi de..

Hero dash hint malı, hero dash110 42500tl hero dash 125 48bin tl

hangisini almak mantıklı olur, fiyat farkına değer mi

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    ya soğutursa 15bine satarsın abi
    sen onunla trafiği öğrenecektin? motoru öğrenecektin? niye soğuyorsun? çöp aldığını biliyorsun, alıp işini görüp atacaksı ya da satacaksın.

kaldı ki 50cc de yürüteç değil. ben dağ başında oturuyorum vespa 150cc o yüzden, ama caddebostanda otursam 50cc alırdım.

benden pas :D

Motosikleti
    Hero Dash 125
    ya soğutursa 15bine satarsın abi
    sen onunla trafiği öğrenecektin? motoru öğrenecektin? niye soğuyorsun? çöp aldığını biliyorsun, alıp işini görüp atacaksı ya da satacaksın.

kaldı ki 50cc de yürüteç değil. ben dağ başında oturuyorum vespa 150cc o yüzden, ama caddebostanda otursam 50cc alırdım.

benden pas :D
    yokuş çıkmazsa kalmayalım abi ortada, şuan kaldığım yer biraz yokuşlu bir mahalle..

hero da mı alma diyosun yani? :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------

ikinci el motor buldum
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...8293907/detay/
    a101 e gelen 125cclik motor, 3000km kullanılmış

Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı Rockstar91 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yokuş çıkmazsa kalmayalım abi ortada, şuan kaldığım yer biraz yokuşlu bir mahalle..

hero da mı alma diyosun yani? :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------

ikinci el motor buldum
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...8293907/detay/
    a101 e gelen 125cclik motor, 3000km kullanılmış
    Çöp...Ama çöpe atıp kurtulamazsın...Ruhsatı var sonuçta...
    F54 bunu beğendi.

Motosikleti
    Hero Dash 125
    Çöp...Ama çöpe atıp kurtulamazsın...Ruhsatı var sonuçta...
    hocam çöp diyorsunuz adamın kafasını karıştıyorsunuz :D çöp ama 85km hıza çıkıyormuş.

amaç trafiği vs öğrenmek ya, benim için birkaç aylık yeterli olur mu? sonrasında ya vitesli güzel bi naked, yada skuter alırım.

Adam çantasını da verecek, plaka hazır

sadece noterde devir işlemi olup bi de sigorta yaptırmam yetiyormuş

yani tam altın elbiseli adamın dediği motor değil mi, ucuz acımayacağın bi motor, düşsek de kalksak da sorun olmaz

Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    hocam çöp diyorsunuz adamın kafasını karıştıyorsunuz :D çöp ama 85km hıza çıkıyormuş.

amaç trafiği vs öğrenmek ya, benim için birkaç aylık yeterli olur mu? sonrasında ya vitesli güzel bi naked, yada skuter alırım.

Adam çantasını da verecek, plaka hazır

sadece noterde devir işlemi olup bi de sigorta yaptırmam yetiyormuş

yani tam altın elbiseli adamın dediği motor değil mi, ucuz acımayacağın bi motor, düşsek de kalksak da sorun olmaz
    Adam düşüp kalkmadan 125 cc motoru 22ye veriyor. Sen düşünce (inşallah hiç olmaz) 15 a satamazsın...koruma demiri denen bişey var, dev gibi GS ler bile yatıyor kalkıyor hiç bişey olmuyor...Koruma demirli motora binersen zarar vermezsin kolay kolay. Yani sana burda A101 motorunu tavsiye eden çıkar mı bilemedim...Yolda giderken arıza yapar, iterek götürürsün. Az uzağa gideyim diyemezsin, dominarlar bile yolda kalıyor. Hem neden alıp deforme edip satmak gibi bir düşünce oluşuyor anlamıyorum. İllaki deliler gibi düşeceksin diye bir durum yok. Vallahi yok. Yani çok sakar biri değilsen yok. Kayseriyi kısmen biliyorum (hatta orda doğmuşum), yoğun trafiğin olduğu hatlar belli. Girmezsin olur biter. Daha kenarda bir güzergah belirle az trafiği olan, gez babam gez. Erciyes yoluna sar o bahçeli güzel evlerin arasından. 🙂. Bu işi keyif için yapacaksın. İlk bile olsa sevip okşayacağın, zevkle temizleyeceğin, aksesuarla süslemek isteyeceğin bir alet al. Nk150 iyiydi. Kroniği var mı bilm.

Motosikleti
    Hero Dash 125
    Adam düşüp kalkmadan 125 cc motoru 22ye veriyor. Sen düşünce (inşallah hiç olmaz) 15 a satamazsın...koruma demiri denen bişey var, dev gibi GS ler bile yatıyor kalkıyor hiç bişey olmuyor...Koruma demirli motora binersen zarar vermezsin kolay kolay. Yani sana burda A101 motorunu tavsiye eden çıkar mı bilemedim...Yolda giderken arıza yapar, iterek götürürsün. Az uzağa gideyim diyemezsin, dominarlar bile yolda kalıyor. Hem neden alıp deforme edip satmak gibi bir düşünce oluşuyor anlamıyorum. İllaki deliler gibi düşeceksin diye bir durum yok. Vallahi yok. Yani çok sakar biri değilsen yok. Kayseriyi kısmen biliyorum (hatta orda doğmuşum), yoğun trafiğin olduğu hatlar belli. Girmezsin olur biter. Daha kenarda bir güzergah belirle az trafiği olan, gez babam gez. Erciyes yoluna sar o bahçeli güzel evlerin arasından. ��. Bu işi keyif için yapacaksın. İlk bile olsa sevip okşayacağın, zevkle temizleyeceğin, aksesuarla süslemek isteyeceğin bir alet al. Nk150 iyiydi. Kroniği var mı bilm.
    hocam nk150 güzel evet ama skuterle başla can güvenliğin için diyorlar..
    Ben de çok bilmediğimden kararsız kalıyorum, o kadar kötü motor mudur ki yani durup dururken arıza vermez diye düşünüyordum.

yine sar başa... :D
    nk150 mi hero dash 125 mi...:( şu başlangıç motorda karar verebilirsem devamı rahat gelecek inşallah

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    5. sayfaya geldik Rockstar a forum olarak bir motor aldıramadık :D

biraderim senin aklın viteslide kalmış anladığım kadarıyla , sukuter şehir içi kullanımda pratiktir konforludur ama sana tat vermeyecekse özellikle yazın canın sıkılabilir , ama bir kış hem vitesli hem sukuter kullanıp tecrübe etsen kesinlikle sukuter dersin , kişisel tecrübeme göre 250 cc altı sukuter üstü ise vitesli hoştur..genç adamsın yeri gelir biraz şekilli olsaydı diyebilirsin , 150 nk yada bütçe yetişiyorsa NS200 bu yönden mutlu eder , yok abi ayağımı yerden kessin fıtı fıtı sağa sola eve okula işe gideyim dersen pcx e bak , min 70-80 bin km kullanırsın , bütçe yetismiyorsa Sym Symphony yada Peugeot Tweet bakabilirsin , ikiside birebir aynı motor yedek parçaları bulunuyor , Sym Fiddle da Vespa ya benzeyen güzel bir motor , temiz bulursan bütçene uyar sanırım..
    Rockstar91 ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    hocam nk150 güzel evet ama skuterle başla can güvenliğin için diyorlar..
    Ben de çok bilmediğimden kararsız kalıyorum, o kadar kötü motor mudur ki yani durup dururken arıza vermez diye düşünüyordum.

yine sar başa... :D
    nk150 mi hero dash 125 mi...:( şu başlangıç motorda karar verebilirsem devamı rahat gelecek inşallah
    Bir marka ve modelin iyi ya da kötü olduğunu anlamak kolay. "Volta motor şikayet" yaz ve çıkan sonuçlara bak.Ya da apec125 kronik yaz. Bakalım ne çıkıyor. Ha, her motora istinaden olur bu şikayetler ama kiminde üçtür kiminde 300. Hem şikayet içerikleri farklıdır. Ben "bayide benimle ilgilenmediler, cayı çok gördüler" gibisinden şikayetlere de denk geldim. Direk motorla ilgili olanlara bak. Kimi yatak sardı der, marş basmıyor der vs.

Voltayı arat istersen neler yazmışlar..😂. Yani şimdi gömmeyelim de firmayı ama çok kalitesiz, servis sıfır. Alanlar bütçe için alıyor. Ama dert, denk gelir soğutur motordan.

Yazan arkadaşların önerdiği tüm motorlar senin için uygun. Belli bir seviyenin altında kimse önermiyor farkındaysan. CBF 150, YBR, PCX, Cfmoto, Bajaj, Hero, Tayvanlar hep olasi, iş görecek aletler. Scooter da olabilir 150 lik viteslide. Bu karar sende, ikiside olabilir. Ben moped le başladım lise sona kadar öyle gitti. Üniv sonda ilk viteslim oldu, 1 günde alışıverdim hem Ankara hem daha ehliyet yok. Ehliyeti alırken scooter kullandırdılar sudan çıkmış balık gibiydim. Zor gelmişti..🙂
    Vitesliyi gözünde çok büyütme, bacanağıma arkasından tuta tuta 1 saatte öğrettim. 🙂
    Temel kural küçük cc ile başlamak, hafif, kullanımı kolay. Scooter la başlayıp vitesliye geçilebilir tam tersi de olabilir ya da başladığın tarzda devam da edebilirsin.
    Bence sen önce bir scooter ve bir de commuter üstüne otur. Mesela git bir tamirciye rica et. Hangisinde daha rahat-kolay hissediyorsan o tarzla başla. Burda sana kimse "bu işin formulü şundan başlamaktır" demez. 250 lik üstü öneren de çıkmaz. Direk şu modeli almalısın da diyen olmaz. Sen geri dönüp baştan okusan zaten olası baya bir model söylenmiş.

Keşke ikinci el temiz bir PCX bulsan. Ya da CBF150 veya YBR. Abs yok ama bunlar en idealleri...Burda bu üçüne hayır diyen çıkmaz...Banko....
    Rockstar91 bunu beğendi.

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)