"Satamıcam" diye bir şey hiç görmedim hiç şahit olmadım. Her şeyin bir piyasası var, her şeyin fiyatı belli. Piyasasının bir tık altına koyarsın çabuk satılır, sonuçta herkes çıkarına bakıyor; deli mi insanlar, neden ucuza almasınlar?
Gelelim KTM konusuna.
Bayi olan arkadaşım, son derece ünlü ve iyi bir motor ustası başka arkadaşım var. Dolayısıyla üfürmüyor, bilerek konuşuyorum.
KTM hem sıfır hem ikinci elde sorunsuz satılıyor. Hatta bırakın KTM'yi Husqvarna bile satılıyor dertsiz tasasız.
Ha şu var, KTM ve Husky alıcısı bir nebze olsun daha bilinçli, fiyatını, durumunu daha net şekilde kıyaslayıp alış-veriş ediyor. O yüzden bu markalarda: "Ucuza alayım satarken pahalıya satayım, hem alırken hem satarken cebime para koyayım!." durumu pek olmuyor.
Sorun çıkarma ve parça vb. konularda da şöyle söyleyeyim: KTM diğer markalardan kötü ya da geride değil.
Bana göre (şahsi fikrim) hayli sağlam motosikletler yapıyorlar. Ve bu alt sınıf (390 vs.) için de geçerli. Hint malı olması bir kayıp değil zira piyasada zaten Avusturya malı Duke 200 vs. yok.
Özet ve sonuç: kazıklanmadan piyasasına göre hak eden fiyatı vererek satın aldığın motosikletten zarar etmezsin. Satmaya niyet edersen de satarsın.