fatih.met adlı üyeden alıntı
benim gözlerim hassas, en ufak rüzgarda sulandığı için kask takmadan motora binmiyorum.
bende kayıtsız yola pek çıkmıyorum artık, bak sen şu yavşağa, polis üniformasını hak etmeyen aşağılık bir insan daha, suçlu arkadaşını kurtaracaktı az kalsın, görevi kötüye kullanmaktan ötürü meslekten atıldı mı bu lanet kişi acaba?
ben geçen senelerde muayene yüzünden motorumu bağlayan polislerin yanında baya sövmüştüm, tabi şahıslarına sövmüyorum ama dolaylı olarak onlara da gitmiş oldu fakat birisi beni kızdırmıştı o yüzden hak etti, "muayene ile ilgili kanunları koyanlara ve uygulayanlara" diyerek küfürleri saydırmıştım ve devamında da hükümete sövmüştüm istanbul-esenyurt bölgesinde bir çevirmede,
işin sonucunda orada polisler bunu yapmazlarsa işinden olur ekmek paraları kesilir, ama bir yandan da benden orada haraç kesiliyor ve resmen benden zorla para alınıyor. bende bu yanlışın daha iyi duyulması için biraz yüksek sesle sövdüm, bu bir çeşit halkın nabzıdır aslında, herkes benim gibi yapsa bu boktan kanunları alıp bir yerlerine sokarlar ve bu kanunlar yerine daha adam gibi bir şeyler getirirler. polislerin bir kısmı da durumdan hoşnut değil bu arada.
aynı zamanda bu ceza paraları vergi geliri olarak güzel bir kalem gibi görülüyor ve sanki güzel bir oranda insanlar bu hatalara düşsün de ceza olarak bütçeye para katalım havası var ortada.
aramızda araç kullananlar araçlarının periyodik bakımlarını yaptırıyorlar zaten ve muayene istasyonlarının burada ticari olmayan araçlar için bir fonksiyonu yok... satış için zorunlu denmesini anlarım fakat bunun dışında 2 yılda bir yapılan muayene hususi araçların hiç bir işine yaramaz, kaldı ki ben anayolun girişinde arka sol tekeri kopmuş bir mercedes sprinter gördüm. artık bijonlarını mı tam sıkmadılar ben bilmem ama ticari bir araç yolda cortlamış işte.
hususi araçlar için 2 senede bir muayene olayı bir haraçtır nokta. ben 7 yıldır kullanıyorum tvs marka motosikletimi ve periyodik bakımları yapılıyor ve her yola çıkmadan önce ve kullanırken de göz muayenesi yapıyorum ve sesini dinliyorum, bilmeyenlerde zaten tamircilere gösteriyor aracını. yani 2 yılda bir muayene parası vermektense o para bakım için ayrılır en azından.