Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kask takmıyorsan buyur;

REKLAM ALANI
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amerika'da çoğu eyalette belli bir yaşa kadar bisiklet kaskı zorunlu. 18 yaşından sonra serbest genelde.
    Bence TR de de olmalı, bir yakınımız 5-6 yaşındaki kızını kaybetti, bisikletle parkta tretuara çarpıp takla atmış. Çok feci.

Kask elzem bu su götürmez. Tek büyük kazam oldu şu uzun motor hayatımda, başımdaki Shoei Sofuoğlu Replikanın kaza sonrası resmini şuraya koymak isterdim. Mont deri ama dandik bir noname di lakin o bile çok işe yaramıştı. Ekipmanın zararı olmaz arkadaşlar, hemfikiriz bu konuda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------

Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı mantıkla bakarsan üç beyaz da yasaklanmalı koka öhö öhö un, tuz, şeker. En azından belirli bir yaş gurubu için.
    Yooo işte o olmaaaz dermişim hocam...😁

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Kan akacağına ter aksın diyorum sadece.
    espresso bunu beğendi.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    benim gözlerim hassas, en ufak rüzgarda sulandığı için kask takmadan motora binmiyorum.

Alıntı Wuamell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle katılıyorum.
    ABD’de yasa hak hukuk var, toplumumuza göre insanlar genel itibarıyla çok bilinçli.
    Yarım kask takabiliyor harleyciler, bildiğim kadarıyla zorunlu olduğu için.

Ayrıca ülkemizde motorcu öldürüp görmedim dediği için ceza almayan bir sistem varken ABD’de benzer durumda Meksika’ya kaçmak gerekebilir.

Dün denk geldiğim alttaki olayda arkadaşın anlattığı kadarıyla hukukun üstünlüğü, liyakat, eşitlik ne ararsan var.

https://youtu.be/kBLVN0plNYY
    bende kayıtsız yola pek çıkmıyorum artık, bak sen şu yavşağa, polis üniformasını hak etmeyen aşağılık bir insan daha, suçlu arkadaşını kurtaracaktı az kalsın, görevi kötüye kullanmaktan ötürü meslekten atıldı mı bu lanet kişi acaba?

ben geçen senelerde muayene yüzünden motorumu bağlayan polislerin yanında baya sövmüştüm, tabi şahıslarına sövmüyorum ama dolaylı olarak onlara da gitmiş oldu fakat birisi beni kızdırmıştı o yüzden hak etti, "muayene ile ilgili kanunları koyanlara ve uygulayanlara" diyerek küfürleri saydırmıştım ve devamında da hükümete sövmüştüm istanbul-esenyurt bölgesinde bir çevirmede,

işin sonucunda orada polisler bunu yapmazlarsa işinden olur ekmek paraları kesilir, ama bir yandan da benden orada haraç kesiliyor ve resmen benden zorla para alınıyor. bende bu yanlışın daha iyi duyulması için biraz yüksek sesle sövdüm, bu bir çeşit halkın nabzıdır aslında, herkes benim gibi yapsa bu boktan kanunları alıp bir yerlerine sokarlar ve bu kanunlar yerine daha adam gibi bir şeyler getirirler. polislerin bir kısmı da durumdan hoşnut değil bu arada.

aynı zamanda bu ceza paraları vergi geliri olarak güzel bir kalem gibi görülüyor ve sanki güzel bir oranda insanlar bu hatalara düşsün de ceza olarak bütçeye para katalım havası var ortada.

aramızda araç kullananlar araçlarının periyodik bakımlarını yaptırıyorlar zaten ve muayene istasyonlarının burada ticari olmayan araçlar için bir fonksiyonu yok... satış için zorunlu denmesini anlarım fakat bunun dışında 2 yılda bir yapılan muayene hususi araçların hiç bir işine yaramaz, kaldı ki ben anayolun girişinde arka sol tekeri kopmuş bir mercedes sprinter gördüm. artık bijonlarını mı tam sıkmadılar ben bilmem ama ticari bir araç yolda cortlamış işte.

hususi araçlar için 2 senede bir muayene olayı bir haraçtır nokta. ben 7 yıldır kullanıyorum tvs marka motosikletimi ve periyodik bakımları yapılıyor ve her yola çıkmadan önce ve kullanırken de göz muayenesi yapıyorum ve sesini dinliyorum, bilmeyenlerde zaten tamircilere gösteriyor aracını. yani 2 yılda bir muayene parası vermektense o para bakım için ayrılır en azından.

Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim gözlerim hassas, en ufak rüzgarda sulandığı için kask takmadan motora binmiyorum.

bende kayıtsız yola pek çıkmıyorum artık, bak sen şu yavşağa, polis üniformasını hak etmeyen aşağılık bir insan daha, suçlu arkadaşını kurtaracaktı az kalsın, görevi kötüye kullanmaktan ötürü meslekten atıldı mı bu lanet kişi acaba?

ben geçen senelerde muayene yüzünden motorumu bağlayan polislerin yanında baya sövmüştüm, tabi şahıslarına sövmüyorum ama dolaylı olarak onlara da gitmiş oldu fakat birisi beni kızdırmıştı o yüzden hak etti, "muayene ile ilgili kanunları koyanlara ve uygulayanlara" diyerek küfürleri saydırmıştım ve devamında da hükümete sövmüştüm istanbul-esenyurt bölgesinde bir çevirmede,

işin sonucunda orada polisler bunu yapmazlarsa işinden olur ekmek paraları kesilir, ama bir yandan da benden orada haraç kesiliyor ve resmen benden zorla para alınıyor. bende bu yanlışın daha iyi duyulması için biraz yüksek sesle sövdüm, bu bir çeşit halkın nabzıdır aslında, herkes benim gibi yapsa bu boktan kanunları alıp bir yerlerine sokarlar ve bu kanunlar yerine daha adam gibi bir şeyler getirirler. polislerin bir kısmı da durumdan hoşnut değil bu arada.

aynı zamanda bu ceza paraları vergi geliri olarak güzel bir kalem gibi görülüyor ve sanki güzel bir oranda insanlar bu hatalara düşsün de ceza olarak bütçeye para katalım havası var ortada.

aramızda araç kullananlar araçlarının periyodik bakımlarını yaptırıyorlar zaten ve muayene istasyonlarının burada ticari olmayan araçlar için bir fonksiyonu yok... satış için zorunlu denmesini anlarım fakat bunun dışında 2 yılda bir yapılan muayene hususi araçların hiç bir işine yaramaz, kaldı ki ben anayolun girişinde arka sol tekeri kopmuş bir mercedes sprinter gördüm. artık bijonlarını mı tam sıkmadılar ben bilmem ama ticari bir araç yolda cortlamış işte.

hususi araçlar için 2 senede bir muayene olayı bir haraçtır nokta. ben 7 yıldır kullanıyorum tvs marka motosikletimi ve periyodik bakımları yapılıyor ve her yola çıkmadan önce ve kullanırken de göz muayenesi yapıyorum ve sesini dinliyorum, bilmeyenlerde zaten tamircilere gösteriyor aracını. yani 2 yılda bir muayene parası vermektense o para bakım için ayrılır en azından.
    Ticari araçlarda muayene her yıl gerekiyor...Yani hususilere yapılan bir "kıyak" iki senede bir muayene..."tiieeeeyt, istisnasız alaayı herseneeee olacaak" ta diyebilirdi birileri...Keyif...🙂

Hocam bu kadar sıkı tutuluyor muayene işi ama trafikte gördüklerimiz başka memleketten gelmiş gibi kusurlu geziyor.

Bazen demeyeyim genellikle kazıklandığımı düşünüyorum maalesef. Verdiğim vergilerin karşılığı bu olmamalı.

Videodaki arkadaş umarım suç duyurusunda bulunmuştur ve emsal nitelikte bir karar çıkar inşallah

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu mantıkla çatılar daha gerçekçi ve önlem alınası hatta yasaklanası yapılar. Çatıdan düşen buzullar sebebiyle (mesela ben) zarar görenlerle "kask takmadığı için kendinden başkasına" zarar verenlerin istatistiği ne bakmalı. Ayrıca @Haşmet in verdiği bilgilere istinaden (teşekkürler bu arada) ABD de bizim gibi düşünen en azından 30 eyalet var (nüfustan bağımsız aldım zira hepsinin yönetimi ayrı) . Bu eyaletlerde kask takmayıp kaza yapanların başkasına zarar vermesine nasıl bir çözüm bulunmuş olabilir.

Şahsen bisiklette bile kask takarım ki tur yapıyorum arada. Bisikletle 80 km ye çıkabilirsiniz inişlerde, oysa onda bu tip bir yasa yok.

Israrla "kask takılmasın diyormuşuz gibi" sığ sulara çekilmesin lütfen anlatmak istediğimiz. Takılmalı illaki. Ama yasayla düzenlemek anlamsız. Dediğimiz bu.
    Modern Dünya'da çatı yapmakla ilgili de ciddi kurallar var zaten.
    Ayrıca istatistikle işi anlamsızlaştırmaya çalışmanın anlamı yok. Motosiklet açık alanda sürücüye bir koruma sağlamayan bir taşıt ve bu taşıtın sürücüsünün temiz bir görüşe sahip olması için kask gerekli. Otomobillerin tavanı bile açılabilirken ön camlarının hiç açılamamasını insanlığa karşı kurulan bir komplo olarak görmüyorsak?

Kask takılmamalı diyen birine niye cevap yazayım =)
    Çok iyi anlıyorum ve son derece liberter görüşlere sahip de bir insanım, ama kask bu değil. Mesela espresso'nun full ekipman önerisine destek vermem, bunu devletin insanları eğiteceği platformlarda falan öğretilmesine bütçe veririm, ama kanun olmasına veto. :D
    Ama kask başka bir şey. Taşıt yürütme sorumluluğu diye bir konseptten bakılmalı diye düşünüyorum.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.
    youtube.com/@bisuruyorum

Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Modern Dünya'da çatı yapmakla ilgili de ciddi kurallar var zaten.
    Ayrıca istatistikle işi anlamsızlaştırmaya çalışmanın anlamı yok. Motosiklet açık alanda sürücüye bir koruma sağlamayan bir taşıt ve bu taşıtın sürücüsünün temiz bir görüşe sahip olması için kask gerekli. Otomobillerin tavanı bile açılabilirken ön camlarının hiç açılamamasını insanlığa karşı kurulan bir komplo olarak görmüyorsak?

Kask takılmamalı diyen birine niye cevap yazayım =)
    Çok iyi anlıyorum ve son derece liberter görüşlere sahip de bir insanım, ama kask bu değil. Mesela espresso'nun full ekipman önerisine destek vermem, bunu devletin insanları eğiteceği platformlarda falan öğretilmesine bütçe veririm, ama kanun olmasına veto. :D
    Ama kask başka bir şey. Taşıt yürütme sorumluluğu diye bir konseptten bakılmalı diye düşünüyorum.
    Yok, polemiğe girilecek insan değilsin vesselam onu anladım...😁😆...Pes demek durumundayım...Yakın çevrendekilere sabırlar dilerim...😉..
    Cevaben yazacağın mesajı kask takarak okuyacağım, taşlar kafama zarar vermesin...😂
    ( Der ve kendine gelmek için balkona çıkar bu gariban )

DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir de, geçerli bir sebep değil ama, insanların ayakta seyehat etmek durumunda kaldığı bir taşıtta emniyet kemerini nasıl zorunlu yapabilirsiniz?
    Böyle.
    espresso bunu beğendi.

Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı şeyler kullanıcının kendi keyfine bırakılamıyor, özellikle bizim ülkemizde. Mesela trafik sigortası yaptırmayı kişinin kendi inisyatifine bıraksak eminim çoğumuz trafik sigortası yaptırmazdık. Kask da böyle, bizim gibi mal toplumlarda, ağzında sigara kask kafa üstünde takılan kuryelerin olduğu bir ülkede daha sert önlemler gereklidir. Devletin de görevlerinden biri doğal seleksiyonun önüne geçmek, gerizekalı da olsa eblek vatandaşının canını korumak olmalıdır.
    Aradığım, güzel bir cevap... Üstüne nokta dahi ekleyemedim..
    tommygun, TIGERSHARK ve espresso bunu beğendiler.

Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Klostrofobim olduğu için motora biniyorum kaskı takarsam ben bittim o yüzden kask takmıyorum araka çantada duruyor, :(
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

Alıntı Robinson_C adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Klostrofobim olduğu için motora biniyorum kaskı takarsam ben bittim o yüzden kask takmıyorum araka çantada duruyor, :(
    Hocam hastanede doktorların eline kalmaktansa sorunu çözebilmek için bir psikoloğa görünmekte fayda olabilir.
    espresso bunu beğendi.

Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Alıntı Wuamell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam hastanede doktorların eline kalmaktansa sorunu çözebilmek için bir psikoloğa görünmekte fayda olabilir.
    Haklısın izahı yok ama böylede bir durum var zaten hızı sevmeyen birisiyim 40-50 ile giderim sürekli, ama bu bile bir savunma ya da kurtulma durumu değil,
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)