Sıfır motoru başka renk folyo ile kaplama
Reklamlar
-
aradığım motorun (nc 750x) kırmızısını buldum ama kırmızı rengini hiç sevmiyorum. folyo kaplama yaptırsam mantıklı olur mu? folyo kaplama yapılırken alttaki orijinal sticker'lar gidiyor mu? yeni sticker'ların orijinal gibi olması için neye dikkat etmem lazım? çünkü sonradan yapıştırıldığı belli olan sticker'lar çok kötü görünüyor. konuyla ilgili bilgisi ve deneyimi olanlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
Reklamlar
-
Taksiciler yapıyorlar, giydirme denilen şey. Onu bir sorun oto dizayn şirketlerine.
-
Alıp "kırmızı olsun 10 kuruş fazla olsun" diyen birine satabilirsiniz. Sonra sevdiğiniz rengini alırsınız, o arada motorsuz kalmamış olursunuz.
Bu motor kıtlığı devrinde buldum ama rengini beğenmiyorum demek lüks kalıyor. Hiç orjinalliğini bozmayın, satarken de folyo kaplanmış falan olunca potansiyel alıcılar da haklı olarak acaba neyi gizliyor diye düşünebilir.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Alıp "kırmızı olsun 10 kuruş fazla olsun" diyen birine satabilirsiniz. Sonra sevdiğiniz rengini alırsınız, o arada motorsuz kalmamış olursunuz.
Bu motor kıtlığı devrinde buldum ama rengini beğenmiyorum demek lüks kalıyor. Hiç orjinalliğini bozmayın, satarken de folyo kaplanmış falan olunca potansiyel alıcılar da haklı olarak acaba neyi gizliyor diye düşünebilir.
o da mantıklı bir seçenek. gelecekteki alıcılara bu postları delil olarak göstermeyi düşünüyordum ama bir yere kadar etkili olur tabii
-
orjinal stickerları çok kalın değilse kalsın direkt üstüne kaplayın sırıtmaz. ancak tamamen renk değişikliğine gidecekseniz muayenede problem olmaması için ruhsata işletmeniz gerekecektir.
-
Geçmişte ben de motorun rengini kaplamayla değiştirsem mi diye kafa yormuştum. Motorun orijinal stickerleri pahalı, Aliexpress'ten sticker alırım diye düşünmüştüm. Birkaç tane kaplamacıya gittiğimde tüm karenajları söküp öyle getirmem gerektiğini ,kendilerin sökemeyeceklerini söylemişlerdi. Üşenmiş, yaptırmamıştım.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Geçmişte ben de motorun rengini kaplamayla değiştirsem mi diye kafa yormuştum. Motorun orijinal stickerleri pahalı, Aliexpress'ten sticker alırım diye düşünmüştüm. Birkaç tane kaplamacıya gittiğimde tüm karenajları söküp öyle getirmem gerektiğini ,kendilerin sökemeyeceklerini söylemişlerdi. Üşenmiş, yaptırmamıştım.
ben bütün plastikleri söküp evde kaplamıştım.
alternatif olarak şablon üzerinde tasarlanmış hazır stickerlerdan alınırsa sökmeye gerek kalmadan direkt uygulanabiliyor. kenarlardan orjinal renk görünecektir tabii.
-
_recoo adlı üyeden alıntı
ben bütün plastikleri söküp evde kaplamıştım.
alternatif olarak şablon üzerinde tasarlanmış hazır stickerlerdan alınırsa sökmeye gerek kalmadan direkt uygulanabiliyor. kenarlardan orjinal renk görünecektir tabii.
Bende elbecerisi biraz kötü. Geçmişte ev içinde kask boyamıştım, kask da mahvolmuştu evin parkeleri de.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Bende elbecerisi biraz kötü. Geçmişte ev içinde kask boyamıştım, kask da mahvolmuştu evin parkeleri de.
Reis ben de evin bozulan çelik kapı kilidini söktüm parçaladım ama geri toplayamadım yenisini aldım.
-
motoru şu an göz önüne getiremiyorum ama hepsi tabiki farklı zorluklara sahip olur.mesela benim mt9 aşırı kolay olurdu.çünkü sadece depo nardo gri sadece depoyu sarı yaparsam sarı bir motorum olurdu.arka grenaj yok,ön çamurluk da zaten siyah onla uğraşan bile olmazdı.gayet kaplanır içinize siner ama daha önce motor kaplamış olan yerlere yaptırmanız şart.hem orjinal gibi görünür hemde içinize siner.benim motorun depo ppf kaplı adamlar depoyu kaplayana kadar imanı gevredi.arkadaşım ile gitmiştik 2 de çalışan 4 kişi depoyu kapladık anca oldu.adamların işi bu motor vs kaplıyorlar ama o depodaki o eğim adamların sınavı olmuştu.nc de de var ise eğim,,fiyatı,zamanı ve işçiliği değişir tabiki.+ ruhsat değişimi olcak tabiki ruhsat yeniliceksniniz
-
tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı
motoru şu an göz önüne getiremiyorum ama hepsi tabiki farklı zorluklara sahip olur.mesela benim mt9 aşırı kolay olurdu.çünkü sadece depo nardo gri sadece depoyu sarı yaparsam sarı bir motorum olurdu.arka grenaj yok,ön çamurluk da zaten siyah onla uğraşan bile olmazdı.gayet kaplanır içinize siner ama daha önce motor kaplamış olan yerlere yaptırmanız şart.hem orjinal gibi görünür hemde içinize siner.benim motorun depo ppf kaplı adamlar depoyu kaplayana kadar imanı gevredi.arkadaşım ile gitmiştik 2 de çalışan 4 kişi depoyu kapladık anca oldu
.adamların işi bu motor vs kaplıyorlar ama o depodaki o eğim adamların sınavı olmuştu.nc de de var ise eğim,,fiyatı,zamanı ve işçiliği değişir tabiki.+ ruhsat değişimi olcak tabiki ruhsat yeniliceksniniz
aslında çok zor parçalar değil ama yine de yukarıdaki arkadaşların bahsettikleri zorluklardan dolayı espresso'nun önerisiyle ilerleyeceğim sanırım.
-
freasy adlı üyeden alıntı
Kırmızı işte ne güzel. Bence kırmızı rengi sevmeye başlayın.
-
valla bence kolay olur bu motor.çünkü depoda açılıyor ve baya az nokta var kırmızı olan.arka da hiç bir şey yok yan taraflar zaten çıkartılabilir elde yapılıp takılabilir.bence yaptırın derim çokta zor görünmüyor.bilmiyorum hangi renk yaptırcaksınız ama siyah olucaksa hatta ben olsam o 2 yan taraftaki kırmızıya hiç dokunmam orjinalinden daha da iyi dururdu
-
freasy adlı üyeden alıntı
folyo kaplama yapılırken alttaki orijinal sticker'lar gidiyor mu? yeni sticker'ların orijinal gibi olması için neye dikkat etmem lazım?
İstediğin renkte folyo ile kaplatabilirsin ki bu durumda orijinal stickerın da üstünden geçmiş olacaksın ancak önemli değil. Sonrasında aynı ebatta sticker alıp orijinal bulunduğu yere yapıştırabilirsin. En son olarak da şeffaf folyo ile üstünden geçmen gerekiyor. Bu şekilde gayet iyi durur.
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
-
tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı
valla bence kolay olur bu motor.çünkü depoda açılıyor ve baya az nokta var kırmızı olan.arka da hiç bir şey yok yan taraflar zaten çıkartılabilir elde yapılıp takılabilir.bence yaptırın derim çokta zor görünmüyor.bilmiyorum hangi renk yaptırcaksınız ama siyah olucaksa hatta ben olsam o 2 yan taraftaki kırmızıya hiç dokunmam orjinalinden daha da iyi dururdu
evet aslında bence de kolay görünüyor. logolu kısımlara hiç dokunmayacak bir kombin yapabilsem zaten çok kolay olur ama o da nasıl görünür bilemedim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:23 ----------
Gökhan_Aygün adlı üyeden alıntı
İstediğin renkte folyo ile kaplatabilirsin ki bu durumda orijinal stickerın da üstünden geçmiş olacaksın ancak önemli değil. Sonrasında aynı ebatta sticker alıp orijinal bulunduğu yere yapıştırabilirsin. En son olarak da şeffaf folyo ile üstünden geçmen gerekiyor. Bu şekilde gayet iyi durur.
bakalım bi motoru alayım da öyle karar vereceğim artık. ama çok zor görünmüyor şimdilik.
-
nc de çok fazla köşeli kıvrımlı yuvarlak hatlar yok bence kırmızı parçaları motosikletçide söktürüp istediğin renge kaplat kaplamacıya motosikleti götürme malum nc pahalı motosiklet 5 liralık işe 15 alırlar
-
F54 adlı üyeden alıntı
nc de çok fazla köşeli kıvrımlı yuvarlak hatlar yok bence kırmızı parçaları motosikletçide söktürüp istediğin renge kaplat kaplamacıya motosikleti götürme malum nc pahalı motosiklet 5 liralık işe 15 alırlar
eyvallah hocam çok teşekkürler
-
o parçaları kendin de sökebilirsin, toplamda 12-16 vida/civata tutuyordur. bu model için sökmek çok da zor görünmüyor.
kaplama yapıldıktan sonra önceden sipariş ettiğin sticker setini de yapıştırabilirsin ki honda için sadece sağ sol 2 adet sticker var. sonrasında ruhsata işletmen gerek.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)