motosiklet tehlikeli muhabbeti
Reklamlar
-
Yunus Özbek adlı üyeden alıntı
Abs siz motor gerçekten tehlikeli bence. Abs li motor varken şehir içinde seri hızlanarak ve sert fren yaparak kullanıyordum korkusuzca. Şu an abs siz bir motor kullanıyorum ve içimde hep bi tedirginlik var. Ya sağa sola dönerken önüme bişey çıkarsa ve panik fren yapmak zorunda kalırsam diye. Çünkü arka fren tek tutmuyor kombine yaparak durabiliyorum. Ama dönüşlerde yada sadece şerit değiştirecek kadar bi manevra yaparken bile ön frene abansam çat diye gidon kitleyip beni üstünden atma ihtimali var. Sen de abanma az sık diyeceksiniz. O zaman da durmuyor işte. İnce bi çizgisi var onun. Oraya kadar tutmuyor, oraya gelince de çat diye kitliyor. Abs li motorda böyle bir problemim yoktu. Arka ön ikisini de köküne kadar sıkar zınk diye dururdum. Hele ıslakta zaten resmen diken üstünde gidiyorum.
Hocam seninde zaten bildiğin çok klasik bir cevap olacak ama; tehlikeyi hiç oluşmamışken bertaraf etmeli. Köşelerden bir şey çıkabileceğinden korkunca zaten yavaş giriyorsun. Aslında insana kaza yaptırmayan, korku oranı. ABS ye en son ihtiyacım 5 sene köyden dönerken olmuştu..😁..O kadar nadir...
Şu da var siz doğal olarak 2023 te büyük şehir hayatındasınız. Benden kat be kat yoğun trafikte illaki işiniz çok daha zor.
Motosiklet tehlikeli söylemlerinin farklı bir versiyonu da "romatizma olursun", "o ses yüzünden kulakların sağır olacak" gibi telkinler. Bunlar ekipmansız kullanınca doğruymuş. Soğuklarda tek kotla çok bindim, keşke binmeseymişim. Çok eskiden Ankarada oturuyor gölbaşında çalışıyorum. İşe giderken market önünde yaşlı bir amcaya denk geldim, adam direk "binme buna" dedi, Alman MZ301, yeni almışım yaş 24. Amca neden dedim, "bende Jawa vardı, yıllarca bindim, dizlerim tutmuyor" zaten bastonluydu. Tabi hiç etkilemedi bu telkin, aynen devam ettik bir süre Ama allahtan son 12-13 yıldır nadiren üşüyerek kullanıyorum.
Aman arkadaşlar ne yapın edin rüzgarı içeri almayın...
Reklamlar
-
Yunus Özbek adlı üyeden alıntı
Abs siz motor gerçekten tehlikeli bence. Abs li motor varken şehir içinde seri hızlanarak ve sert fren yaparak kullanıyordum korkusuzca. Şu an abs siz bir motor kullanıyorum ve içimde hep bi tedirginlik var. Ya sağa sola dönerken önüme bişey çıkarsa ve panik fren yapmak zorunda kalırsam diye. Çünkü arka fren tek tutmuyor kombine yaparak durabiliyorum. Ama dönüşlerde yada sadece şerit değiştirecek kadar bi manevra yaparken bile ön frene abansam çat diye gidon kitleyip beni üstünden atma ihtimali var. Sen de abanma az sık diyeceksiniz. O zaman da durmuyor işte. İnce bi çizgisi var onun. Oraya kadar tutmuyor, oraya gelince de çat diye kitliyor. Abs li motorda böyle bir problemim yoktu. Arka ön ikisini de köküne kadar sıkar zınk diye dururdum. Hele ıslakta zaten resmen diken üstünde gidiyorum.
İyi olmuş ama.
Geçmişte fren yapmayı bilmeden sürüyor gidiyormuşsun, şimdi bunu öğrenme şansın var.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)