54 yaşınızla benden daha tecrübeli maskot olduğunuza eminim 69hakan, hani eskiden saraylarda olup da artık daha çok nette olanlardan..
Bana söyleyecek sözleriniz, edecek hakaretleriniz varsa da ima etmeden doğrudan söyleyebilirsiniz.
54 yaşınızla benden daha tecrübeli maskot olduğunuza eminim 69hakan, hani eskiden saraylarda olup da artık daha çok nette olanlardan..
Bana söyleyecek sözleriniz, edecek hakaretleriniz varsa da ima etmeden doğrudan söyleyebilirsiniz.
Hocam tuttuğumuz yol doğru yol, hem mecaz hem gerçek anlamda. Ödün vermeden ısrarla hakkımızı kullanmaya devam etmeliyiz bence. Motosiklet ruhsatlı, sürücü belgeli bir taşıt ve yolda 4 tekerlilerin sahip olduğu tüm haklara sahip, nokta. Şerit içinde evet , genelimiz o hattı takip ediyor ama yasal anlamda etmeyebilir de mecbur değil. Sağından gitmek, "arabaların geçişini rahatlatmak" gibi aptalca bir fikirden olmamalı. Saygıdan sevgiden jest olsun diye yapabilirsin ama kural yok.
Ben bisiklette kullanıyorum günlük 80-100 arası km yapabiliyordum, 700 km lik karadeniz turum da var. Bisiklettede kullanılacak hat belli, tabi varsa emniyet şeridi süper. Ama yoksa yolun en sağına sıkışıp kalırsınız. Mecbursunuz buna, başka gidecek yer yok. Trafikte de yoksunuz zira motorlu araç değilsiniz o şekilde değerlendirilmiyorsunuz. O yüzden garibim bisikletcilere hep araba çarpar, ölenler olur. Çok meşakkatli bir iştir ama bu bisikletçiyi engellemez.
Biraz gözü karartarak şeridimizi korumalıyız bence, Fethiye yolunda sollaması bitmeden önüme kıranlarla çok atıştığım oldu. Kimi mesela pardon deyip özür diler. Zamanla bu "iyi" insanlar çoğalacak, herkes motoru bir vasıta olarak görecek inşallah.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)