Bu konuda biraz kanuni hakkınızı konuşalım arkadaşlar.
Bakın ben kendi fikrimi söylemiyorum sadece kanunu anlatacağım (daha sonra kendi yaptığımı anlatacağım)
biliyorsunuz ülkemiz kanunları çok enteresan
Kanuna göre ev sahibiyseniz o bahçenin bir parçası sizin ama kiracıysanız hiçbir hakkınız yok.
Bahçenin bir kısmının size ait olması orayı kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor.
Kullanabilmeniz için apartmanın salt çoğunluğundan "kullanabileceğinize dair imza" almanız gerekiyor.
Ayrıca fotoğrafta gördüğüm yerde doğalgaz panosu olduğundan yine kanunen oraya park etmeniz (yani panoya erişmeyi zorlaştıracak herhangi bir engel koymanız) hem yasak hem de çok tehlikeli
Şimdi buraya kadar kanunen tamamen haksızsınız (bkz: kat mülkiyeti kanunu)
Tekrar ediyorum bu benim fikrim değil kanun böyle
Şimdi ben ise TOKİ konutlarında oturuyorum.
Bilenler bilir girişte 3.5 metreye 6 metrelik gereksiz bir boşluk bırakıyorlar tokilerde:
Ben motosikletimi engelli girişinden apartmanın içindeki bu boşluğa alıyorum.
Mırın kırın eden komşularım var biraz işime olan ihtiyaçları (Yarın öbürgün işim düşer vb) birazda beni çokta tehlikeli gördüklerinden çok ses çıkarmıyorlar.
Bir ara kendi aralarında şikayet edelim attıralım motorunu dışarı diye konuşmuşlar.
Bende kulaklarına gidecek şekilde beni şikayet ederlerse belediyeyi arayıp evlerine yaptıkları projede olmayan tüm değişikliklerini şikayet edeceğimi yayınca benden vazgeçtiler.
Tabi apartmanda 30 küsür çocuğu her iş dönüşü sırayla 40-50 metre kadar arkama bindirip sürdüğüm için de çocuklarda başkasının zarar vermesini engelliyor o yüzden rahatım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
aha işte o benim