Selamlar, Tiger 800XR kullanıcısıyım, daha önceki motorum NC750S’idi. Tiger’ı sürmek çok daha keyifli. Frenleri daha iyi, gücü çok daha iyi, konforu çok çok daha iyi.
NC’de özlediğim tek şey yakıt sarfiyatı. Mükemmeldi gerçekten.
Servis konusunda da manifolt boğaz contalarında zamanla hafif çatlaklar oluşmuş, yetkisi servis bunları değiştirsek iyi olur demişti, verdikleri fiyat İngiltere’deki Triumph satış fiyatından biraz daha yüksekti saçma geldi bana.
Eğer birkaç parça toplu sipariş veriyor olsam kesin worldoftriumph.com’dan sipariş verirdim çünkü standart 40€ bir DHL kargo ücreti var.
Nedense ben de Korlas’a bir Honda yetkili servisi kadar güvenemiyorum. Servise bir işim düşmedi gerçi, kendi bakımlarımı kendim yapıyorum.
Sadece servis ışığı söndürmek için MotoPeak’e gittim, bakımı biz yapmazsak ışığı söndüremeyiz dediler.
Ben de bakım fiyatı sordum, 2600TL civarıydı. Sadece yağ ve yağ filtresi değişimi. Buji değiştirsek ne olur dedim, 3600 oldu, hava filtresi değiştirsek ne olur dedim hazır depo çıkmışken, rakam 5000’e dayandı. Hangi marka ürünler kullandıklarını da bilmiyorum tabi.
Ben bu bakımları Motul7100, NGK Bujiler, Orijinal Hava filtresi ve KN yağ filtresi (üst kalite) ile 2100TL’ye hallettim. Parçalardan ziyade işçilikleri pahalı geldi bana. Servis ışığı söndürmek için kullanılan OBD’2 aleti de 400TL henüz almadım minicik bir ingiliz anahtarı işareti çıkıyor ama onu bile alsam yarı yarıya halletmiş olurdum
Fakat halledilemeyecek bir servis sorunu olacağını sanmıyorum, Korlas dışında MotoPeak ve MotoTriple da yetkili servis alternatifleri. Başka servisler de var. Anadolu için durum nasıldır bilmiyorum ama çok çok ağır sorunlar olmadıkça motosiklet tamiri noktasında ehil pek çok usta yeterli olur diye düşünüyorum.
Parça konusu ise worldoftriumph.com pek çok parçayı 2 gün içinde kargoluyor.