sticker kaplama yaptıktan sonra ruhsata işletmemiz gerekir mi ?
Reklamlar
-
merhabalar siyah bir ns200 motosikletim var çiziklerden dolayı full kaplama yaptırmak istiyorum aklımdaki kaplama şu
Şimdi bunu kapladıktan sonra ruhsata işletmemiz gerekir mi ? işletmemiz gerekiyorsa bu işlemler nasıl ilerliyor yapan ve tecrübesi olan varsa bilgi verirse sevinirim.
Reklamlar
-
Zevkler ve renkler konusu tabi ama bunun yerine düz siyah kaplama daha pratik olmaz mı? Sonuçta siyah hali ile görüp beğenmişsiniz. Bu kadar abartılı uygulamalar biraz sakil kalıyor sanki...
-
hocam motorda ruhsatta yazan asıl rengi depo belirliyor, gösterdiğiniz tasarımda beyaz ağırlıklı kullanılmış. bu haliyle bir muayeneye girerseniz ağır kusur verebilirler. ancak kaplamayı aldığınız yerden fatura alarak muayene merkezine renk değişimi için başvurursanız ruhsata siyah beyaz şeklinde işletebilirsiniz. velev ki işletmediniz, kıl bir polise denk gelmediğiniz sürece sorun çıkacağını da düşünmüyorum. 2017 senesinde CRF 250'yi full mor kaplama yapmıştım, bir sene öyle gezdim sorun olmadı ancak muayene için sökmem gerekti.
ekleme: ruhsatta yazan renk yani siyah ağırlıklı olan bir kaplama tercih ederseniz sorun yaşama riskiniz daha az olur.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Zevkler ve renkler konusu tabi ama bunun yerine düz siyah kaplama daha pratik olmaz mı? Sonuçta siyah hali ile görüp beğenmişsiniz. Bu kadar abartılı uygulamalar biraz sakil kalıyor sanki...
Görselde kötü görünüyor evet ama uygulanmış hali gerçekten benim çok hoşuma gitti. Siyah kaplama için çok absürt fiyatlar aldım ve çoğu yer de ne kaplama ne de motosiklete boya yapıyor.
-
_recoo adlı üyeden alıntı
hocam motorda ruhsatta yazan asıl rengi depo belirliyor, gösterdiğiniz tasarımda beyaz ağırlıklı kullanılmış. bu haliyle bir muayeneye girerseniz ağır kusur verebilirler. ancak kaplamayı aldığınız yerden fatura alarak muayene merkezine renk değişimi için başvurursanız ruhsata siyah beyaz şeklinde işletebilirsiniz. velev ki işletmediniz, kıl bir polise denk gelmediğiniz sürece sorun çıkacağını da düşünmüyorum. 2017 senesinde CRF 250'yi full mor kaplama yapmıştım, bir sene öyle gezdim sorun olmadı ancak muayene için sökmem gerekti.
ekleme: ruhsatta yazan renk yani siyah ağırlıklı olan bir kaplama tercih ederseniz sorun yaşama riskiniz daha az olur.
Yanlışınız var, motorun rengini onaya sunulan proje belirliyor, hangi oranda fazla renk mevcut ise sanırım o yansıtılıyor.
En büyük örneği bir önceki motorum Mondial X-Treme MAX ruhsatta yeşil geçiyor ancak depo siyah. Hatta gariptir ki beyaz/yeşil/siyah renkler neredeyse aynı oranda mevcut motosiklette
Mevzuata aykırı, yani projesinden farklı ( projede bulunan fabrikasyon sticker vb belirtildiği için tüm stickerli kaplamalar ) hepsi problem çıkarabilir.
Tamamen polisin inisiyatifinde ve o an ki gelen emir ile alakalı. Amaç sıkıntı yaşamamak ise GMG garajın videolarından işlemin nasıl yapıldığını takip edebilirsiniz. Amaç sticker olsun kaçak göçek kullanayım ise ruhsatta yazan rengin ağırlıklı olduğu tek renk yada mümkün olan en az yazı vb şeyler olmayan kaplama iş görür
-
Ben 2018 yılında kırmızı renk motosikletime yine kırmızı ağırlıklı fakat desenli bir kaplama yaptırdım.
Renk benzer olduğu için ruhsata işletme ihtiyacı da hissetmedim.
2020 ve 2022 yıllarında da muayeneden problemsiz geçtim.
Ama sizin renk biraz düz siyahtan farklı o yüzden akıbeti tamamen şansınıza bağlı
Benim kaplama bu şekildeydi belki bir fikir verir.
-
istanbuls34 adlı üyeden alıntı
merhabalar siyah bir ns200 motosikletim var çiziklerden dolayı full kaplama yaptırmak istiyorum aklımdaki kaplama
şu
Şimdi bunu kapladıktan sonra ruhsata işletmemiz gerekir mi ? işletmemiz gerekiyorsa bu işlemler nasıl ilerliyor yapan ve tecrübesi olan varsa bilgi verirse sevinirim.
Ton farklarında çevirme veya muayene sırasında herhangi bir sorun yaşanmaz. Lakin renk farklılıkları ve sticker konusun da boyutuna bağlı olarak ruhsata işletme zorunluluğu mevcuttur. Attığınız ilan da yanlış görmüyorsam ağır basan renk beyaz, bu yüzden ruhsatınız siyah iken sorun yaşaya bilirsiniz. En garanti çözüm, ya siyah ağırlıklı bir sticker seçmek yada beyaz olsun istiyorsanız söz konusu stickerları ruhsata işletmek gibi duruyor. Başarılar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:43 ----------
tomass adlı üyeden alıntı
Tomass bey bu araç İstanbul Park'a çıktı mı? Kendisi yabancı gibi durmuyor da. Bir 2.20 dönmüş havası var.
-
istanbuls34 adlı üyeden alıntı
merhabalar siyah bir ns200 motosikletim var çiziklerden dolayı full kaplama yaptırmak istiyorum aklımdaki kaplama
şu
hocam konu harici birşey sormak istedim. bu stickerlar ne kadar ömürlü?
yağmur camur vs. zamanla açılma yapıp daha kötü bir görüntü vermez mi?
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
2. el sitelerinde sürekli görüyorum gıcır gıcır duruyorlar ama çok sık güneşte kalıyorsa muhtemelen solar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
Yanıtlarınız için teşekkürler siyah ağırlıklı bir sticker bulursam ondan yapacağım muhtemelen sorun olmaz ya da tam kaplama yapmak yerine çiziklerin olduğu kısımlara uygun bir kaplama yapacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:09 ----------
Muhtemelen bunun gibi bir set alacağım
-
arndiol adlı üyeden alıntı
motostill graphics'ten önceki motoruma (DRZ400) sticker yaptırmıştım, 500 mikron kalınlıkta koruyucu katmanla birlikte geliyor. baya sert bi malzemesi var kolay kolay sökülüp atacak cinsten değil ama uzun süre güneş görmesi durumunda solma yapabilir kapalı garajda tutuyordum. şimdilerde yeni kasa duke için de motosticker54'e yaptırdım, deneyip göreceğiz.
-
Jeo adlı üyeden alıntı
]
Tomass bey bu araç İstanbul Park'a çıktı mı? Kendisi yabancı gibi durmuyor da. Bir 2.20 dönmüş havası var.
Maalesef hocam , İstanbul çok uzak kalıyor, keşke fırsat bulup da çakabilsek
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------
Ben yaklaşık 4 yıl ve 12 bin km boyunca kullandım.
Herhangi bir solma olmadı fakat hep güneş görmeyen kapalı garajda ve branda altındaydı.
-
Bunu ve bunu aldık hadi bakalım inşallah akılmdaki gibi olur ve ruhsat işleme gerektirmez.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)