Motorum 13bin km'de. ilk 1000km'yi motoru aldığımda ehliyetim yoktu, kardeşim kulandı, rodajını o yaptı, ben ehliyet alana kadar artçı olarak gezdim, demek ki 12bin km yol yapmışım.
Motorum 7bin kmdeyken 2019 yılında kaza yaptım. Sıkışık trafikte yaklaşık 50km hızla giderken sağ şeridin solundan, öndeki arabanın sol teker hizasından gidiyordum, olur da soldan önüme aniden kıran araba olursa şeridin sağına kaçabileyim diye böyle gidiyordum, o gün soldan önüme aniden bir araba sanki ben yokmuşm gibi daldı, şeridin sağına kaçabildim ama tam o sırada emniyet şeridinden giden tank gibi bir polis zırhlı aracı geniş olduğu için sağ şeride yaşmış şekilde hızla giderken yanyana çarpıştık. Neyse ki az hasarla atlattım, ama yine de biraz hasar aldım.
Geçenlerde de 2 şeritli caddede yaklaşık 50km hızla sol şeritten giderken öndeki arabalarla aramda makul takip mesafesi bırakmama rağmen sağ şeritte durup sola dönmek için arabaların geçmesini bekleyen, arabalar geçtikten sonra beni görmeyip sola kıran aniden önüme çıkan arabanın sol ön kapısına dimdik girdim. fren yaptım ama kaçış manevrası yapacak alan yoktu, düşmemek için dimdik çarptım, arabanın üzerindne uçmadı sadece ayaklarım yerden kesildi, arabanın diğer tarafını bir gördüm ama tekrar yere ayaklarım üzerine indim, yere bile düşmedim yani. ama motorun önü yamuldu. Neyse ki kaskom var. rapor tuttuk, sağolsun forumdan Gökhan arkadaş komşum olur onu aradım arabaya atlayıp geldi, eve yakın yerdeydik zaten. rapor tuttuk, olayı aynen yazdık, bu arada kaskoyu yaptırdığım sigorta firması normal araç çekicisi değil kapalı kasa minibüs şeklinde profesyonel bir motosiklet kurtarıcı gönderdi, motoru yükledik. Motor şimdi yamaha servisinde, dosya açıldı, servisin fiyat çıkarıp ekspere onaylatma işlerini bekliyorum. Diğer aracı da önceleri kendi toyota arababamı sürekli götürdüğüm toyota ustası kaportacıyı tavsiye ettim, o da ona götürmüş kapının onarımı için.
Bende bir hasar yok. Kaza raporu tutulunca bir kurul onaylıyormuş, 3-5 gün sonra bir sms geldi, edevlet'den girdim baktım rapor onaylanmış, bana sıfır karşı tarafa 100 yazmışlar kusur oranını.
Bu istatistiklere göre her 6bin km'de bir kaza yapmışım. bir sonra 6bin km dolana yakın çok daha dikkatli sürmem gerekiyor.