Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet Montu Yerine, Protector + Sweatshirt veya Mont Kullanılır mı?

REKLAM ALANI

Herkese selamlar,

Yaşım 24, ilk motosikletimi almış ve aranıza katılmış bulunmaktayım.
    Tüm motosiklet ekipmanlarımı almak için belirli bir bütçem var fakat ne alacağıma henüz karar veremedim, sürekli fikrim değişiyor. İzmir'de yaşıyorum ve malum yazın sıcaklık 36-40 derecelerde oluyor. Bu sebepten Dainese veya Alpinestars'ın fileli tekstil montlarından birini almaya karar vermiştim. Mağazaya gidip denedim ve üzerime tam oturması gerektiğini söylediler. Fakat ben dar herhangi bir şey giyemiyorum çok daralıyorum. Mont vücuduma tam oturdu (korumaların tam olarak işe yaraması için böyle olması gerektiğini öğrendim), fakat ben hiç rahat edemedim.

Tekstil mont almak yerine, mont gibi görünen fakat sadece korumaları olan protector (armor) alıp (tüm korumaları üzerinde olanlardan) robot gibi görünmemek için üzerine bol kapşonlu sweatshirt giysem ne kadar doğru olur?

Kapşonlu sürtünmeye dayanıklı bir şey olmayacağından bu fikir de içime pek sinmedi. Herhangi bir tavsiyesi olan var mı? Sürtünmeye dayanıklı kapşonlu sweatshirt bulabilir miyim?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    duke 390
    Armor uzerine tisort giyersen nasi durur bilmiyorum.tisort ustune armor fiyilir ama armor fiyeni gordum robocop fibi oluyor.
    Tekstil mont tavsiye ederim.
    Baska bir alternatif daha var.
    Sadece dizlik ve dirseklik ve beline bellik takmak

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Yıl 2007. Yaşadığım yerin iklimi yazın İzmir'den az daha sıcak. Mağazaya girdim. Icon'un yaz file montunu giydim. İyi, güzel, de oradan buradan korumaların şekli çıkıyor, farkediliyor dışarıdan, acaip bir şey. Almadım.

Bir hafta sonra düştüm, yaklaşık 75 km hızla mıcır ve asfalta. Omuz, el (keçi derisi eldiven patladı), sağ kol dirsek altında deri kalmadı. Nereden yara aldıysam aha orada koruma vardı o cekette. İyileştikten sonra gidip o ceketi aldım. Hâlâ duruyor, yazın kullanıyorum.

Diyeceğim o ki benim hatamı yapma. Bulunduğun yerde yazlar sıcaksa file monta alternatif yok. Armor'la falan uğraşma. Vücuduna temas eden her koruma yazın terletir. Dar olmayan, ama bol da olmayan, nispeten rahat ettiğin bir file mont bul, al ve kullan.
    tommygun, espresso, haluk23 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Bir zaman bir yazı okumuştum, diyordu ki armor ile asfaltta düşersen motordan hızlı kayarsın. Sürtünme için değil ani darbeleri karşılaması için üretilmiş şeyler o armorlar. Asfaltta sürünmeye başladığın anda o incecik tutan file patlayacak zaten, o şekilde gezeceksen hiç kendine eziyet etme :D
    vedat35 bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Revit'in yazlık eclipse modelini aldım geçen yaz başı, gayet de rahat ettim.
    Daha önce aldığım revit'in 4 mevsim modelini yaz kış kullandım, korumalarını kazada bile test etmiş oldum, özellikle kışın çok rahat sıcak tutuyordu, içliğini çıkarınca yazın da kullanıyordum ama sırtı çok terletiyordu, yine de terleye terleye 4 yıl kadar idare ettim en sonunda bütçe ayrlayıp yazlık mon aldım. Acayip rahatmış yazlık mont. Koruma açısından da bir eksiklik hissi yok. Tek sıkıntı, sırt kısmına ayrıca alınıp eklenen sırt korumasına denk gelen yer yazlık montta da terletiyor biraz ama o kadar çok değil. zaten sıcak severim, terlesem de çok rahatsız olmam, böyle iyi dedim.
    vedat35 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler