Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ehliyet Kursunun Motoru Bozuk?

REKLAM ALANI

Abilerim A2 kursuna yeni yazıldım. İlk direksiyon eğitiminde motorun vitesinde şöyle bir saçmalıkla karşılaştım. En başta hoca getirdi motosikleti, verdi bana. Bi baktım vites 1'de. Öyle duruyor stop etmeden. Sonrasında kafama takmadım ama işte parkur çalıştım gittim geldim vs. Motoru bırakıcam, durdum. Boşa atılmıyor. Hani dedim acemiyim daha ,ben beceremiyorumdur. Hocayı çağırdım, senin boşla işin yok zaten dedi, tak kontaktan kapattı motoru.
    Asık kafama takılan şu: sınav esnasında veya sonuna doğru gözetmenler boşa geçirmemi ister mi? Parkur sonunda elim debriyajdayken direkt kontak kapatmam sıkıntı olur mu?

(Motor sürüş esnasında boşa geçiyor, yanlışlıkla 1-2 kere geçirdim 2'ye atmaya çalışırken, motorun kendi özelliği falan mıdır acaba 1'deyken stop etmeme
    Kurs motoru Mondial 180 zone)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Selam,

İlk olarak benim dönemim de kimse bana motosikleti boşa geçir diye bir cümle veya talep de bulunmadı. Daha güncel ehliyet alan arkadaşlar, konu ile alakalı net bilgi konusun da yardımcı olacaktır ama diyelim ki böyle bir talep var. Düzgün bir dil ile motosikletin vites sistemin de arıza olduğunu bu yüzden boşa geçmediğini ve bu sorunu kursta ki yetkililere ilettiğini gözetmene söyleyebilirsin. Buna ek olarak okurken bu motosiklet acaba Mondial mı diye içimden geçirmiştim. Bizzat kullanmamakla beraber, forumdan edindiğim bilgi ve kullanıcıların söylediklerine göre bu tarz vites sorunları zaten bu marka da yaşanıyormuş. Yani gözetmen ve kurs yetkilileri de muhtemelen konuya vakıftır. Düzgün bir vites sistemi olmasa dahil, dişliler de bir sorun yok ise boşa motosiklet zorda olsa geçecektir. Bir vites göstergesi var ise sen ona aldanma, kendin hissetmeye çalış. ( Debriyajı yavaşça bırakarak kontrol de edebilirsin. ) Vites geçişlerinde ki konu ise, hem motosikletin biraz kalitesiz olması hemde senin az tecrübene dayalı olabilir. 1 den 2'e geçerken biraz daha sert çekmeyi dene veya iki sefer falan geçirerek yine debriyaj ile kontrol sağla, sorun olmayacaktır, alışırsın. Önemli olan sakin bir şekilde sınav gerekçelerini yerine getirerek ehliyetini alman. Başarılar dilerim.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Bana imtihan esnasında başka bir motosiklet kullandırdılar.

Sizde de böyle olursa bir ve boş çalışmadığınız için problem olabilir. Bunu bir düşünün derim.

Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Abisi, ne demek "senin boşla işin yok". Sürücü kursu sana sağlam ve işlevleri tam motosiklet vermek zorunda. Ha boşa almadan, debriyaja basarakda parkuru tamamlarsın. Fakat sürücü kursu bi zahmet motoru tamire götürsün ve yaptırsın.

Psyduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR700
    Alıntı TNtflich adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim A2 kursuna yeni yazıldım. İlk direksiyon eğitiminde motorun vitesinde şöyle bir saçmalıkla karşılaştım. En başta hoca getirdi motosikleti, verdi bana. Bi baktım vites 1'de. Öyle duruyor stop etmeden. Sonrasında kafama takmadım ama işte parkur çalıştım gittim geldim vs. Motoru bırakıcam, durdum. Boşa atılmıyor. Hani dedim acemiyim daha ,ben beceremiyorumdur. Hocayı çağırdım, senin boşla işin yok zaten dedi, tak kontaktan kapattı motoru.
    Asık kafama takılan şu: sınav esnasında veya sonuna doğru gözetmenler boşa geçirmemi ister mi? Parkur sonunda elim debriyajdayken direkt kontak kapatmam sıkıntı olur mu?

(Motor sürüş esnasında boşa geçiyor, yanlışlıkla 1-2 kere geçirdim 2'ye atmaya çalışırken, motorun kendi özelliği falan mıdır acaba 1'deyken stop etmeme
    Kurs motoru Mondial 180 zone)
    Sınav süresince motorun kontağını kapatman gereken hiç bir durum olmuyor. Parkuru yaptıktan sonra trafiğe çıkıyorsun. Trafik rotasını tamamladıktan sonra sınav bitiyor. Motordan inip teslim ediyorsun. Sen sadece çalıştırırken debriyajı çektiğinden emin ol, debriyajdan da kalkış haricinde elini çekme.

AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bozuk değil de bakımsız desek daha doğru olur. Motorun yağ seviyesi düşükse, yağ eskimiş yağ bakımı yapılmamışsa veya uygun yağ kullanılmamışsa boş vitese geçmede zorluk olabilir. Dandik bir sürücü kursu bunları ihmal edebilir.

Her şeye rağmen kolayca vitesi boşa atmanız mümkün. Birinci viteste kalkış yapacakmış gibi yapıp hafif gaz verdikten sonra debriyaj manetini kavramaya getirip motor tam kımıldarken vites pedalını yarım yukarı iterseniz çok kolay bir şekilde boşa geçtiğini göreceksiniz. Tekrarlı deneme yanılma yöntemiyle bunu öğrendikten sonra hocanıza da öğretin
    ogzcngdk bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tekrarlı deneme yanılma yöntemiyle bunu öğrendikten sonra hocanıza da öğretin
    Özür dilerim gülmekten karnıma ağrı girdi.

Kurstan motosikleti tamir ettirmesini istemek pek sonuç vermeyecek büyük ihtimal. Çünkü motor kursun değil. Motosiklet ehliyetine pek talep olmadığından ildeki bütün kurslar tek bi motoru ve eğitmeni ortak olarak kullanıyor anladığım kadarıyla. O yüzden motosiklet perte çıkana kadar kimsenin yüzüne bakacağını sanmıyorum. Zaten eğitmen dediğime bakmayın, motoru garajdan çıkarıp sırtıma aday öğrenci yeleğini geçirip salıyor yani. Kendim videolar izleyerek uygulamaya çalışıyorum.
    (Küçük şehirde yaşamanın kötü yanları işte)

kuva.la - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 Duke
    bana a1 alirken allaha emanet yuruyen bir cb125e vermislerdi arka fren yok on fren tutmuyor sinyali neredeyse tekmeleyerek vermen gerek gidon surekli bi tarafa cekiyor motor bakimsizliktan bitmis, abi dedim 8i yarim debriyaj mi yapicaz falan yok hic gaza biseye dokunma dumduz git sen dedi, baktim motor harbiden viteste gaz vermeden sonsuza kadar gidiyor nasil bir rolanti ayari yaptilarsa. calistik alistik motora vs. sinava girdim kimse hicbisey sormadi etmedi gir parkura dediler parkuru yaparken etrafima bakiyorum kimse beni izlemiyor bile, yaptim durdum tamam dediler, oturup sonraki sinavlari izledim minimum 70 yasinda bir dede vardi adam yuruyemiyor eli kolu bacaklari surekli titriyor motoru zor suruyor parkuru dura dura yapti onu da sinavdan gecirdiler onumde :D bi abi gelip anlatti saat 13-14ten sonra sinav denetmenlerini denetleyenler gidiyormus, keyiflerine gore geciriyolarmis herkesi... sistemimizin bi bu yuzu varken bi de yalandan dolandan keyfi birakilan cok kisi var yani diyecegim o ki her seyde oldugu gibi yine devlet memurunun insafina kalmis durumdasin. neyse kafana cok takma, yavas hizlarda calis motora guven emin ol devrilmez korkma gerisi geliyor zaten gecilmeyecek bi durum yok, birakmak isterlerse rahmetli barkin abi olsan kaliyorsun.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    ulen bizim zamanımız güzelmiş 50 tl verdim bi ay sonra ehliyeti getirip elden teslim ettilerdi

şaka bi tarafa eğitim vermeyecekse kursa verdiğin paranın yarısını geri iste sana verdikleri fiyatın içinde 12 saatlik sürüş eğitimi için yakıt ücreti de var

Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ulen bizim zamanımız güzelmiş 50 tl verdim bi ay sonra ehliyeti getirip elden teslim ettilerdi

şaka bi tarafa eğitim vermeyecekse kursa verdiğin paranın yarısını geri iste sana verdikleri fiyatın içinde 12 saatlik sürüş eğitimi için yakıt ücreti de var
    En başından söylediler zaten böyle olacağını ki bildiğim kadarıyla küçük şehirlerdeki kursların geneli böyle zaten. Benden sonra bekleyen kursiyer olmadığı için saat sınırı koymadı zaten yorulduğum için kendim bıraktım. Dersen ki eğitim olmadan olay "motosiklet kiralama + yakıt" oluyor , 3500 TL' ye değer mi? Kesinlikle değmez ama el mecbur veriyoruz işte.

Motosikleti
    Kymco AK550
    son 1 sene içinde hem a2 hem de a ehliyet aldım. keşke ilk baştan a sınıfıyla başlasaymışım dedim çünkü a2 sınavı için kursun kullandığı motorlar ölmüş bitmiş ne yapacağı belli olmayan mondial'ler, bajaj'lar falan oluyor. motoru stabil bir şekilde hareket ettirmek ve stop ettirmemek için uğraşıyorsunuz. a sınıfında ölü de olsa mt07 kullanıyorlar genelde. motor kendi gidiyor, hiçbir şey yapmanıza gerek kalmıyor neredeyse. ama sorunuza cevap vermiş olursam kimse size vitesi boşa al demiyor.

motor ehliyetinde kurs kalitesi çok önemli. a2 için çengelköy'de çağdaş sürücü kursu diye bir yere gitmiştim. hayatımda bu kadar kötü işletilen bir şirket görmemiştim. sürekli yalanlar, sürekli oyalamalarla geçti birkaç ayım. yalvara yalvara eğitim randevusu alıyordum, 20li yaşlarda bir genç mt07'yle arkayı kaydıra kaydıra geliyordu (eğitmen oluyor kendisi). eski bir motoru bana verip kendi takılıyordu. yarım saat sonra da motoru almaya kalkıyordu. iki-üç ay sürdü beni sınava sokmaları. iki üç ayda aldığım eğitim sayısı da toplam 2 saat ya vardır ya yoktu.

a sınıfı için gelişim sürücü kursuna gittim, forumda birisi tavsiye etmişti. orada düzgün ve öğretici bir süreç geçirip a sınıfı ehliyetini de aldım.
    espresso bunu beğendi.

Üniversiteler uzaktan eğitime geçmese zaten İstanbul'dan alıcaktım da , durumlar malum. Üniversitelerin yüz yüzeye geçeceği tarih de muamma olunca ertelemek istemedim. A ehliyeti muhakkak büyükşehirlerden birinde, düzgün eğitim veren bir kurstan alıcam.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı freasy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    son 1 sene içinde hem a2 hem de a ehliyet aldım. keşke ilk baştan a sınıfıyla başlasaymışım dedim çünkü a2 sınavı için kursun kullandığı motorlar ölmüş bitmiş ne yapacağı belli olmayan mondial'ler, bajaj'lar falan oluyor. motoru stabil bir şekilde hareket ettirmek ve stop ettirmemek için uğraşıyorsunuz. a sınıfında ölü de olsa mt07 kullanıyorlar genelde. motor kendi gidiyor, hiçbir şey yapmanıza gerek kalmıyor neredeyse. ama sorunuza cevap vermiş olursam kimse size vitesi boşa al demiyor.

motor ehliyetinde kurs kalitesi çok önemli. a2 için çengelköy'de çağdaş sürücü kursu diye bir yere gitmiştim. hayatımda bu kadar kötü işletilen bir şirket görmemiştim. sürekli yalanlar, sürekli oyalamalarla geçti birkaç ayım. yalvara yalvara eğitim randevusu alıyordum, 20li yaşlarda bir genç mt07'yle arkayı kaydıra kaydıra geliyordu (eğitmen oluyor kendisi). eski bir motoru bana verip kendi takılıyordu. yarım saat sonra da motoru almaya kalkıyordu. iki-üç ay sürdü beni sınava sokmaları. iki üç ayda aldığım eğitim sayısı da toplam 2 saat ya vardır ya yoktu.

a sınıfı için gelişim sürücü kursuna gittim, forumda birisi tavsiye etmişti. orada düzgün ve öğretici bir süreç geçirip a sınıfı ehliyetini de aldım.
    Ben de 2017 yılınd aehliyet alırken forumdan gördüğüm Gelişim sürücü kursundan almıştım A ehliyetimi. Eğitimlerinden memnun kalmıştım. Başka sürücü kurslarının eğitimleir ne durumda farkında değildim, normali bu sanıyorudum, sınav günü diğer kurslardan gelenleri de görünce anlamıştım. Sınav yerinde beklerken sınava katılan adayların hangisinin bizim kurstan hangilerinin başka kurslardan olduğunu üzerlerindeki ekipmanlardan bile anlaşılıyordu.

Motosikleti
    Kymco AK550
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de 2017 yılınd aehliyet alırken forumdan gördüğüm Gelişim sürücü kursundan almıştım A ehliyetimi. Eğitimlerinden memnun kalmıştım. Başka sürücü kurslarının eğitimleir ne durumda farkında değildim, normali bu sanıyorudum, sınav günü diğer kurslardan gelenleri de görünce anlamıştım. Sınav yerinde beklerken sınava katılan adayların hangisinin bizim kurstan hangilerinin başka kurslardan olduğunu üzerlerindeki ekipmanlardan bile anlaşılıyordu.
    benim gittiğim iki kursun arasındaki fark mondial-honda arasındaki fark gibiydi. ilk kursa eşim için parayı ödemiş olduğum halde eğitime gitmesini istemedim öyle düşünün.
    espresso bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)