Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Activa s ısınınca marş basmıyor

REKLAM ALANI
    TheGokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Merhaba 2019 model activa s var. Motor ısınınca marş basmıyor tık diyor kalıyor. Marş pinyon dişlisi sağlam. Bu sorunu yaptığı zaman farklı marş rölesi de denedim yine tık diyor kalıyor. Soğuyunca sorun düzeliyor marş basıyor. Sizce neden olabilir? Arıza ışığı yakmıyor.

Bir diğer sorum ise başka bi activa s de yine arıza ışığı yakmıyor ama motor devirlenmiyor haliyle de gitmiyor. Bujisi yeni motoru sağlam kompresyonu vs. Gazı açınca motor geç devirleniyo bazen de kesiciye girmiş gibi oluyo ama hiçbi zaman orta devirleri geçmiyo. Önerilerinizi bekliyorum
    200 NS --> TNT 250 --> Xtreme Max Enduro --> MT 03 660 --> 2015 XJ6 --> Custom Yamelli XSR 07

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Marş motorundaki dişliler veya bir parça ısıdan dolayı genleşip kilitleniyor ve buda size tık tık diye dönüş sağlıyor olabilir.

Devirlenme sorunu ise emiş veya egzoz kısımlarında tıkanıklardan dolayı oluyor olabilir.

Motosikleti
    Lambretta V200 Special
    Benzin pompasından olabilir mi diye bir kontrol edin.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Devirlenme sorunu benim xmax ile yaşadığım sorunu aklıma getirdi. 6500 deviri nadiren geçiyordu, normalde çok rahat 130 görmesi gerken motor 100-110'u zor geçiyordu, 7bin devri anca yokuş aşağı görebiliyordum. Yakıt sistemi temizleyici katkısı kullandım iki depo benzinde sonra düzeldi, motor kışın çok yatmaktan herhalde sorun olmuş. Ama bu çözüme gelen kadar bir sürü masraf edip kayış ve bagaları değiştirtmiştim, belki de ilk başta katkı kullansam varyatörü açmaya ve o masraflara gerek kalmayacaktı.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Sıcakken marş motoru çalışmıyorsa endüvi izolasyonunda çatlak vardır , aküden gelen akım gövdeye yani şaseye geçerek harcanır marş dişlisi dönmez..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)