Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2023 Mart Dönemi Rotası - izmir cıkışlı

REKLAM ALANI
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    3 senedir planlayıp durdugum yolculukları bir türlü yapamıyorum. süper rotalar ayarladım, pansiyonlar kamp alanları ayarladım ancak corona, işten cıkma, ani bir para ihtiyacı derken her defasında üzülerek planlarımı iptal ettim.

onun yerine günlük turlarla kendimi avuttum.

2023 için yine uzağa gitmeden günlük ulaşımlı turlar planlıyorum.

Rota çıkışı için İzmir Merkez ve Bergama Merkez olarak 2 yerde konaklayıp hareket edebilirim.

Sizde bu 2 çıkış noktasını ele alarak gezilecek gidilecek gün içinde geri dönülecek (günlük toplam 250 km gecmeyecek) rota önerileriniz nelerdir?

İzmir Çıkış - Dikili - Bergama aklıma gelen birisi.
    İkincisi Bergama - Ayvalık - Cunta olarak geliyor.

Mart sonu olacagı için hava durumuna güvenemiyorum. Normalde 1 gün konaklama yapmayı planlıyordum ancak kamp için soguk ve cogu yer acılmamıs olacagından, pansiyonların da günlük ücretinin eşşek kadar oldugundan konaklamasız dönüşlü planlar yapmak istedim.

ha gel bizde kal diyen beni öldürmek istemeyen arkadaşlara da bi hello diyebilirim

Fikirleriniz neler, git-gel rotalı nerelere gideyim günlük sizce?

Plan 7 günlük.
    killingroad bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    https://www.youtube.com/channel/UCpoR8HiihrBIFDq-SUhHtmw/
    kanalımda Denizli çıkışlı rotalar mevcut. Bir incele istersen. Yakınız, belki faydası olur. Bu mevsimde Ege'de gezmek çok keyifli. Hava ne sıcak ne de soğuk, her yer yemyeşil

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:31 ----------

Salihli - Ödemiş, Kiraz - Aydın, Spil Dağı, Kula taraflarında gezilecek yerler var. Hakeza Milas tarafları var. Datça yarımadası da çok güzel bir rota

RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Valla benim 1 hafta sürem olsa İzmir çıkışlı bi' Datça patlatırdım. Yollar efsane, ranzalar efsane. Kalacak edecek yer problemi de olmaz.

İlk gün; Kuşadasında öğle yemeğimi yer, Bodrum'a inerim. ~257 KM
    İkinci gün; Bodrumdan çıkıp sahilden, Milas'ı görmeden yani Akyakaya geçerim. Oradan Marmariste sahilde bi yemek daha patlatırım. Arkasından ver elini efsane Datça yolu. Düşününce bile aşırı keyiflendim. ~210 KM
    Üçüncü gün; Oraya kadar gitmişken Fethiye Ölüdeniz görmeden gitmek ayıp olur. Ver elini Fethiye ~192KM. Burada 2 gün dururdum.

Gerisi dönüş artık. Orayı planlamasını sana bırakıyorum .

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

Bi ekleme yapayım, sezon açılmadığı için gerçekten çok çok uygun fiyatlara kalacak yer bulabilirsin. Ben oralarda yaşasam buyur derdim ancak maalesef . Bence kalmalı yapmalısın. Gerçekten bambaşka bi' tur, bambaşka bi' tatil olur.

Alıntı zihnigonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.youtube.com/channel/UCpoR8HiihrBIFDq-SUhHtmw/
    kanalımda Denizli çıkışlı rotalar mevcut. Bir incele istersen. Yakınız, belki faydası olur. Bu mevsimde Ege'de gezmek çok keyifli. Hava ne sıcak ne de soğuk, her yer yemyeşil

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:31 ----------

Salihli - Ödemiş, Kiraz - Aydın, Spil Dağı, Kula taraflarında gezilecek yerler var. Hakeza Milas tarafları var. Datça yarımadası da çok güzel bir rota
    aksam eve gidince izleyeceğim hocam cok teşekkür ederim

Alıntı RideForLife. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla benim 1 hafta sürem olsa İzmir çıkışlı bi' Datça patlatırdım. Yollar efsane, ranzalar efsane. Kalacak edecek yer problemi de olmaz.

İlk gün; Kuşadasında öğle yemeğimi yer, Bodrum'a inerim. ~257 KM
    İkinci gün; Bodrumdan çıkıp sahilden, Milas'ı görmeden yani Akyakaya geçerim. Oradan Marmariste sahilde bi yemek daha patlatırım. Arkasından ver elini efsane Datça yolu. Düşününce bile aşırı keyiflendim. ~210 KM
    Üçüncü gün; Oraya kadar gitmişken Fethiye Ölüdeniz görmeden gitmek ayıp olur. Ver elini Fethiye ~192KM. Burada 2 gün dururdum.

Gerisi dönüş artık. Orayı planlamasını sana bırakıyorum .

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

Bi ekleme yapayım, sezon açılmadığı için gerçekten çok çok uygun fiyatlara kalacak yer bulabilirsin. Ben oralarda yaşasam buyur derdim ancak maalesef . Bence kalmalı yapmalısın. Gerçekten bambaşka bi' tur, bambaşka bi' tatil olur.

öyle bir anlatıyorsun ki canım cekti hocam ama baktım en ucuz yerlerin bile geceliği 500 lira o taraflarda.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Of be.. Valla konaklama işi bütçenize bakıyor o zaman. Cidden üzüldüm bu fiyatlara.. Geçen sene sezon dışı sadece kalmaya ortalam ~150₺ vermiştik.. Şaka gibi değil mi..
    espresso bunu beğendi.

bu arada ayrı bir sorum var, ben yol özürlü bir insanım. bildiğim yerde bile kaybolurum.gideceğim yerlere navigasyon ile gideceğim ancak bu navigasyon telefonu ısındırıyor bi yerden sonra.

bir de sarj nedeniyle aynı anda harici bataryaya bağlamam gerekebilir. sizler ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

Of be.. Valla konaklama işi bütçenize bakıyor o zaman. Cidden üzüldüm bu fiyatlara.. Geçen sene sezon dışı sadece kalmaya ortalam ~150₺ vermiştik.. Şaka gibi değil mi..

Maalesef hocam. benzini tamamen gözardı ediyorum zaten az yakıyor alet ama konaklama ve yeme icme zart zurt günlük 1000 tl'e dayanacak. benzini de eklediğimizde 1 haftalık tatil 10bine gelir. hadi oradan buradan kıssak 7 e kadar düşürsek ama yine çok bu ekonomik krizde.
    espresso bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada ayrı bir sorum var, ben yol özürlü bir insanım. bildiğim yerde bile kaybolurum.gideceğim yerlere navigasyon ile gideceğim ancak bu navigasyon telefonu ısındırıyor bi yerden sonra.

bir de sarj nedeniyle aynı anda harici bataryaya bağlamam gerekebilir. sizler ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz?
    Benim xmax'da telefon tutucu kullanıyorum, göstergelerin ön tarafına navigasyon barına monte tutucu, öndeki küçük torpido gibi yerde de powerbank var, ondan kabloyu uzattım, şarj sorunum olmuyor. Ama çakmak soketi monte ettirmeyi düşünüyorum sonradan.

Daha öncede her tarafı kapalı telefon tutucu kullanıyordum, yazın çok sıcak havalarda güneş altından hem navigasyon kullanıp hem şarj ederken aşırı ısındı şarj duraklatıldı şeklinde uyarı çıkıyordu. Yalnızca kaybolacak gibiysem kısa süreli navigasyon açıyordum bu yüzden. Sonra o telefon tutucum kırıldı, etrafı açık bir telefon tutucu aldım, ısınma sorunlarım azaldı.

Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim xmax'da telefon tutucu kullanıyorum, göstergelerin ön tarafına navigasyon barına monte tutucu, öndeki küçük torpido gibi yerde de powerbank var, ondan kabloyu uzattım, şarj sorunum olmuyor. Ama çakmak soketi monte ettirmeyi düşünüyorum sonradan.

Daha öncede her tarafı kapalı telefon tutucu kullanıyordum, yazın çok sıcak havalarda güneş altından hem navigasyon kullanıp hem şarj ederken aşırı ısındı şarj duraklatıldı şeklinde uyarı çıkıyordu. Yalnızca kaybolacak gibiysem kısa süreli navigasyon açıyordum bu yüzden. Sonra o telefon tutucum kırıldı, etrafı açık bir telefon tutucu aldım, ısınma sorunlarım azaldı.

bende kapalı kullanıyordum bundan dolayı olabilir, güzel bir telefon tutucu bulayım.

bu arada gaza geldim rota yaptım bu hafta netleştiririm sanırım. 200 km dolaylarında abartmadan söyle bir plan yaptım nasıl? 4 gece dışarda konaklama yapacagım. ortalama 2bin tl konaklama tutacak. 600 Tl civarı yakıt tutar. 1500 de yemek yesem 4bin tl'e hallederim gibi bu işi

İzmir - Milas Muğla (192 km)
    Milas Muğla - Ölü Deniz (200 km)
    Ölü Deniz - Didim Akbük 240 Km
    Akbük - İzmir 160 km
    espresso ve tommygun bunu beğendiler.

Motosikleti
    Dominar 400 UG
    bende kapalı kullanıyordum bundan dolayı olabilir, güzel bir telefon tutucu bulayım.

bu arada gaza geldim rota yaptım bu hafta netleştiririm sanırım. 200 km dolaylarında abartmadan söyle bir plan yaptım nasıl? 4 gece dışarda konaklama yapacagım. ortalama 2bin tl konaklama tutacak. 600 Tl civarı yakıt tutar. 1500 de yemek yesem 4bin tl'e hallederim gibi bu işi

İzmir - Milas Muğla (192 km)
    Milas Muğla - Ölü Deniz (200 km)
    Ölü Deniz - Didim Akbük 240 Km
    Akbük - İzmir 160 km
    Bence plan güzel görünüyor. Hem sürüş hem de gezi olabilmesi adına günlük sürüş mesafelerinin az olması da ayrı güzel.

Bu plana güzel bir gezi yazısı yakışır .

mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Merhaba, 2015 model ve 2018 model Xmax'lerimde sol torpido cebinde çakmaklık girişi mevcuttu.Telefon tutucunun yakınına ekstra çakmaklık soketi mi taktırmayı düşünüyorsunuz tam anlayamadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

Telefon tutucu olarak Nukrotech MRT modelini kullanıyorum. Telefonu seyahatlerde sürekli tutucuda sabitlemek telefonun sensörleri ve içinde bulunan parçalara zarar verebilir. Genelde gideceğim yere yakın bir merkeze varınca telefon tutucuya bağlıyorum. Telefon tutucunun linkini aşağı bırakıyorum.

Telefon Tutucu Linki: https://www.nukrotech.com/nukrotech-...telefon-tutucu

Kısa bir süre de bisiklet ve motosiklet için lastik bir telefon tutucu kullanmıştım. Güneşten dolayı lastiklerin deforme olmaması için sürekli araç üzerinde bırakmadım. Uygun fiyatlı bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Uygulamalara ait örnek fotoğraflar.

espresso bunu beğendi.

Bence plan güzel görünüyor. Hem sürüş hem de gezi olabilmesi adına günlük sürüş mesafelerinin az olması da ayrı güzel.

Bu plana güzel bir gezi yazısı yakışır .

sıkıntı olmazsa acacagım bu sefer konu

Alıntı mertowski adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, 2015 model ve 2018 model Xmax'lerimde sol torpido cebinde çakmaklık girişi mevcuttu.Telefon tutucunun yakınına ekstra çakmaklık soketi mi taktırmayı düşünüyorsunuz tam anlayamadım.

Telefon tutucu olarak Nukrotech MRT modelini kullanıyorum. Telefonu seyahatlerde sürekli tutucuda sabitlemek telefonun sensörleri ve içinde bulunan parçalara zarar verebilir. Genelde gideceğim yere yakın bir merkeze varınca telefon tutucuya bağlıyorum. Telefon tutucunun linkini aşağı bırakıyorum.

Kısa bir süre de bisiklet ve motosiklet için lastik bir telefon tutucu kullanmıştım. Güneşten dolayı lastiklerin deforme olmaması için sürekli araç üzerinde bırakmadım. Uygun fiyatlı bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

https://r.resimlink.com/GDXveqF.jpg

https://r.resimlink.com/Wd4tkBAQsXg.jpeg
    https://r.resimlink.com/UOQoAM8PWzS.jpeg

ns200 kullanıyorum ne yazık ki telefon tutucu problemi var.baglantı noktası yok gidonda. su an asagıdaki parçanın ucu kırık, aynadan bunu uzattım bunun bir ucunu da gidona sabitledim. bu malzemeyi gidon gibi kullanıp görselini attıgın lastik tutucu ile telefon kullanıyorum

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT

https://r.resimlink.com/Wd4tkBAQsXg.jpeg
    https://r.resimlink.com/UOQoAM8PWzS.jpeg
    Benim xmax 2016 model, sol torpido içinde çakmaklık girişi yok, hiç bir yerinde çakmaklık girişi yok. Bundan sonraki kasada eklediler onu. Ben de yeni modellerdeki gibi sol torpido içine çakmaklık girişi eklettirmeyi düşünüyorum. Şimdilik sol torpido içine powerbank koyup oradan önde göstergelerin üst tarafındaki navigasyon barına kablo uzatıp kullanıyorum. Kısa yolculuklarda powerbank idare ediyor ama zaten çalışan bir motor varken çakmaklık girişi daha rahat olur diye düşünüyorum.

Bu linkini verdiğiniz Nukrotech telefon tutucunun çakması başka bir marka kullanıyorum, mekanizması benzer. Telefonu yeterince sağlam tutuyor. Tek kusuru bendekinin telefonu sıkıştırma vida mekanizması gevşek, içinde telefon yokken iyice sıkmak gerekiyor, gevşek bırakınca vida kendi kendine açılıyor ve soldaki parça düşüyor, geçen gün şehir dışında sürerken düştü, neyse ki yola değil ayağımın dibine düştü de hemen sağa çekip alıp geri taktım.

Motosikleti
    TVS Jupiter 125
    Belirtmiş olduğum telefon tutucunun kutusundan ayna aparatı da çıkıyor. İlk önce ayna aparatını monte ettikten sonra telefon tutucuyu rahatça monte edebilirsiniz diye düşünüyorum.

@espresso benim 2015 xmax'de çakmaklık soketi vardı. Benden önceki sahibi taktırmış olabilir o zaman.

Bu telefon tutucuyu ilk serviste sıfır motosikletlere takarlarken gördüm. Biraz araştırınca güzel bir marka olduğuna kanaat getirdim. Servis şuanda 1200-1300tl civarında satıyor bu telefon tutucuyu Telefon yokken aparatı geniş bırakınca bende de ses yapıyordu. Kullanmadığım zamanlar kapalı şekilde tutuyorum ve herhangi bir gevşeme olmadı yolda. ekstra olarak adamlar bir de buna titreşim azaltma ekipmanı yapmış ancak sürekli telefon takılı şekilde dolaşmadığım için gerek duymadım, kurye olsam belki tercih ederdim bu aparatı da.

https://www.nukrotech.com/nukrotech-...im-emici-modul
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Belirtmiş olduğum telefon tutucunun kutusundan ayna aparatı da çıkıyor. İlk önce ayna aparatını monte ettikten sonra telefon tutucuyu rahatça monte edebilirsiniz diye düşünüyorum.

https://r.resimlink.com/iAlKhE.jpeg
    https://r.resimlink.com/DW6SMUexuLAV.jpg

@espresso benim 2015 xmax'de çakmaklık soketi vardı. Benden önceki sahibi taktırmış olabilir o zaman.

Bu telefon tutucuyu ilk serviste sıfır motosikletlere takarlarken gördüm. Biraz araştırınca güzel bir marka olduğuna kanaat getirdim. Servis şuanda 1200-1300tl civarında satıyor bu telefon tutucuyu Telefon yokken aparatı geniş bırakınca bende de ses yapıyordu. Kullanmadığım zamanlar kapalı şekilde tutuyorum ve herhangi bir gevşeme olmadı yolda. ekstra olarak adamlar bir de buna titreşim azaltma ekipmanı yapmış ancak sürekli telefon takılı şekilde dolaşmadığım için gerek duymadım, kurye olsam belki tercih ederdim bu aparatı da.

https://www.nukrotech.com/nukrotech-...im-emici-modul
    Ayna aparatı da güzel ama daha önce aynadan takılı telefon tutucu da kullandım, hem telefon göstergelerin önünü kapatıyordu hem de artık yaş gereği yakın gözlüğü kullanıyorum, telefon gidona monte olunca fazla yakında kalıyor, görmekte zorlanıyrdum, bu yüzden ön tarafa navigasyon barı aldım, böylece telefon yeterince uzakta kaldı, sürüş sırasında da rahat rahat görüyorum.

Nukrotech güzel, ben çakmasını almıştım ama her zamanki gibi ne zaman paraya kıyamayıp çakma bir şey alsam sonradan dandikliği yüzünden sinir oluyorum.
    Telefon tutucu su geçirmez değil ama xmax'da ön camın hemen arkasında navigasyon barına takınca yoğun yağmurda bile orası su almıyor fazla, aşırı yağmurda da telefonu kullanmayıveririm demiştim.
    mertowski bunu beğendi.

Motosikleti
    Yok.

Bu telefon tutucusunu bisiklette kullaniyorum. Telefonu taktiginiz zaman alt kisimdaki dokunmatik tuslarina ulasamamak benim icin en önemli problemiydi.
    mertowski bunu beğendi.

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ucuz olandan bende var, iş görüyor ama sinir eden dandiklikleri de var. Keşke iyisini alsaydım diyorum. Şimdi sırası geldiğinde değiştireceğim ama ne zaman sıra gelir diğer masraflardan bilmiyorum, değiştirince de buna verdiğim para boşa gidecek.

Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Kalacak yer için öğretmen evleri, misafirhaneleri arayıp sorabilirsiniz. Oralar biraz daha uygundur konaklama için.

Motosikleti
    TVS Jupiter 125

Nukrotech marka olanı kendi sitesinden al geç. Aradaki 100-200tl artık 5-6 paket sigara parası, çok büyük bir meblağ değil. Motosikleti değiştirsen de ekipmanı söker yeni motoruna takarsın.

6 binden aşağı telefon yok, hele hele Apple marka ise fiyatlar daha da uçuk. Maddi durumun el verişliyse sağlam bir ekipmana emanet et telefonunu.

Sanırım sen de İzmir'de ikamet ediyorsun. Uygun bir zaman planlayıp bir çay/kahve içelim. Gezi rotası başlığı telefon tutucu tavsiyesine döndü biraz.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)