Honda nin "cuvalladik" bilgilendirmesi
Reklamlar
-
Burada onemli olan sirket merkezinin yani bu durumda Honda Japonya’nin o urun basina kazandigi paradir.
Eger Honda JAP bir X urunu icin turkiyeden 500 USD, ama almanyadaki bir satistan 600 USD kazaniyorsa elindeki limitli stoklarini Turkiye pazarina yoneltmiyicektir. Neden goz gore gore potansiyel kari reddedip dusuk kardan bir pazara urun yetistirsinlerki?
Ayni zamanda ekonomisi sallantida ve neredeyse yarini belli olmayan bir ulkeye… Eger Honda JAP burdan cok para kazansa, stabil bir ekonomi ve dolayisiyla alim gucu olucagina inansa dunyada olmayan modeller bizde cikardi.
Cok dusunmeye gerek yok. Ben de buyuk bir yabanci sirket calisaniyim ve global merkezlerin dogrudan yaklasimi bu sekilde. Bu kozmetikten ilaca, motosikletten ev esyasina kadar boyledir. Hicbir yabanci kurulus kucuk pazarlarla az kar ediyim ama kullanici mutlu olsun diye takla atmaz.
Reklamlar
-
Hırbonen adlı üyeden alıntı
Dio,cb125,cbf150 alirsan,boyle dusunebilirsin.
Diger tarafta goldwing alan da motorlarin roycle riycle buuu,afrika alan da alemin krali bu diyor.
Xadv alan da amma tarz motora biniyorum derken,cbr1000rrr alan da motor dunyanin en guvenli yaris makinasina biniyorum diyebilir.
Bakis acini degistir biraz Salih.Buyuk dusun yigenim
Hondanın motorlarına Japonun tofaşı demeyelim de motorların Toyotası diyelim. NC 750 tam toyota kafasında bir motor mesela, onu süren araba olarak da corolla tercih eder büyük ihtimalle. Ama Toyota'da da sadece Corolla yok, LC var arazi araçlarının en lüksü ve sağlamı, toyota kamyonetleri zaten ayrı efsane. Supra serisi var mesela o da toyota yapmış dedirten arabalardan.
Honda araba üretimindeki kafadan farklı yaklaşmış motosiklet olayına, Hondanın arabaları daha bir eğlenceli, toyota gibi değiller. Honda gibi motosiklet yapmak Yamaha'ya kalmış. Yani araba mevzularında honda-toyota tarzı motosiklet mevzularında yamaha-honda şekline gelmiş bu da ilginç.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------
pspfreak adlı üyeden alıntı
Burada onemli olan sirket merkezinin yani bu durumda Honda Japonya’nin o urun basina kazandigi paradir.
Eger Honda JAP bir X urunu icin turkiyeden 500 USD, ama almanyadaki bir satistan 600 USD kazaniyorsa elindeki limitli stoklarini Turkiye pazarina yoneltmiyicektir. Neden goz gore gore potansiyel kari reddedip dusuk kardan bir pazara urun yetistirsinlerki?
Ayni zamanda ekonomisi sallantida ve neredeyse yarini belli olmayan bir ulkeye… Eger Honda JAP burdan cok para kazansa, stabil bir ekonomi ve dolayisiyla alim gucu olucagina inansa dunyada olmayan modeller bizde cikardi.
Cok dusunmeye gerek yok. Ben de buyuk bir yabanci sirket calisaniyim ve global merkezlerin dogrudan yaklasimi bu sekilde. Bu kozmetikten ilaca, motosikletten ev esyasina kadar boyledir. Hicbir yabanci kurulus kucuk pazarlarla az kar ediyim ama kullanici mutlu olsun diye takla atmaz.
Bu çok normal, sonuça bu şirketler hayır kurumu değil ticari iş yapan şirket. Üretikleri mallar da temel ihtiyaç malları olmadığından tabi ki üretim kapasitesi tüketimden azsa daha çok kazandıkları pazarlara öncelik verecekler.
-
Olm hasmet sen neden boyle yuzsussun ? Ya birbirimize demedigimi birakmadik,hala gelip basliklarimda yaziyosun pes.
Olm yokmusum gibi davranamiyosun ?
1. Yüzsüz sensin. Defalarca kovulup sahte hesaplarla foruma dadanan, yakalanınca da yok değilim diye kıvıran sensin.
2. "Senin başlığın" diye bir şey yok. Bu forumda sıradan bir üyenin açtığı her başlığa isteyen her üye yazabiliyor. Bunu kabullenemiyorsan ya başlık açma, ya da git kendine başka forum aç.
Eğer yine kovulmak istemiyorsan sataşmayı, laf çarpmayı bırak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
espresso adlı üyeden alıntı
Hondanın arabaları daha bir eğlenceli, toyota gibi değiller.
Toyota bayağı atılım yaptı bu noktada. Mesela Amerika'da eskiden beri Honda Accord, Toyota Camry'den daha sportif bir arabaydı. Camry daha sessiz ve yumuşaktı. 2019'da yeni kasa Camry ile bu tersine döndü. Geçen yıl bu zaman yeni Accord ve Camry'yi arka arkaya kullandım ve Camry tercih ettik eşime.
Camry'nin motoru hâlâ 2.5 litre atmosferik. Sorunsuz, port ve direct injection var. Honda ise 1.5 litre turbo. İlk çıktığında bayağı kötüydü, çünkü yağa benzin kaçırıyordu. Motorun sesi kötü ve kabine de çok giriyor. Görüntü güzel ama önemli noktalarda geride kaldı malesef.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Toyota bayağı atılım yaptı bu noktada. Mesela Amerika'da eskiden beri Honda Accord, Toyota Camry'den daha sportif bir arabaydı. Camry daha sessiz ve yumuşaktı. 2019'da yeni kasa Camry ile bu tersine döndü. Geçen yıl bu zaman yeni Accord ve Camry'yi arka arkaya kullandım ve Camry tercih ettik eşime.
Camry'nin motoru hâlâ 2.5 litre atmosferik. Sorunsuz, port ve direct injection var. Honda ise 1.5 litre turbo. İlk çıktığında bayağı kötüydü, çünkü yağa benzin kaçırıyordu. Motorun sesi kötü ve kabine de çok giriyor. Görüntü güzel ama önemli noktalarda geride kaldı malesef.
Senin dediğin Honda ve Toyota modelleri bizim buralarda lüks kalıyor. Honda Civic ve Toyota Corolla karşılaştırıyorum, ne de olsa honda ve toyota denince akla ilk bunlar geliyor buralarda.
-
1. Yüzsüz sensin. Defalarca kovulup sahte hesaplarla foruma dadanan, yakalanınca da yok değilim diye kıvıran sensin.
2. "Senin başlığın" diye bir şey yok. Bu forumda sıradan bir üyenin açtığı her başlığa isteyen her üye yazabiliyor. Bunu kabullenemiyorsan ya başlık açma, ya da git kendine başka forum aç.
Eğer yine kovulmak istemiyorsan sataşmayı, laf çarpmayı birak
Ne diyebilirim ki sana ? gercekten zavallisin.senlik bir konu yok ama benim actigim konulara benden cok yaziyosun.yazmakla da kalmiyosun kucuk beyninle benimle ugrasmaya calisiyosun..ama lafa geldi mi benden kotusu yok bu forumda.
Moderator Levent;
Goruyon mu adaminii ? Hani salya sumuk sana aglayan, senin de hak verdigin adam bu iste..
Neyse yaaa...midem bulandi yine..resmen parazit oldu yapisti herif iyi mi
-
Parazitin tanımı sensin. Belli ki rahat durmaya niyetin yok. Defaatle olduğu gibi kovduracaksın kendini yine.
-
Dio,cb125,cbf150 alirsan,boyle dusunebilirsin.
Diger tarafta goldwing alan da motorlarin roycle riycle buuu,afrika alan da alemin krali bu diyor.
Xadv alan da amma tarz motora biniyorum derken,cbr1000rrr alan da motor dunyanin en guvenli yaris makinasina biniyorum diyebilir.
Bakis acini degistir biraz Salih.Buyuk dusun yigenim
Bende cbf150 abimde forza diğer abimde nc750x dct var üçünüde sürüdüm bolca ayrıyetten bi kaç yüz km 650f sürdüm 3 ümüzde yeni motorların gelmesini bekliyoruz hondadan abim xadv digeri africa twin bende cb250 bekliyorum
Büyük düşünürsem dış minnakların oyununu bozabilirim belki 😂😂
-
salih dalkıl adlı üyeden alıntı
Bende cbf150 abimde forza diğer abimde nc750x dct var üçünüde sürüdüm bolca ayrıyetten bi kaç yüz km 650f sürdüm 3 ümüzde yeni motorların gelmesini bekliyoruz hondadan abim xadv digeri africa twin bende cb250 bekliyorum
Büyük düşünürsem dış minnakların oyununu bozabilirim belki 😂😂
vay be,ne kadar hondaci bir aileymisiniz
Gerci turkiye de honda almayip napacan dukati mi alacan ? Dogru is.
Bi de allah daha cok versin de tarimla ugrasiyoruz dedin galiba..ciftci perisan haldeyken siz nasil oluyor da boyle motorlar aliyosunuz,nedir bu isin sirri ?
Saraya ejder meyvesi mi yetistiriyinuz napiyonuz..
Biz de tarim isine girdik hafiften..bakalim.
-
Senin dediğin Honda ve Toyota modelleri bizim buralarda lüks kalıyor. Honda Civic ve Toyota Corolla karşılaştırıyorum, ne de olsa honda ve toyota denince akla ilk bunlar geliyor buralarda.
Baz modelleri bilmiyorum ama Corolla GR da Civic Type-R'dan daha mantıklı bir teklif.
-
vay be,ne kadar hondaci bir aileymisiniz
Gerci turkiye de honda almayip napacan dukati mi alacan ? Dogru is.
Bi de allah daha cok versin de tarimla ugrasiyoruz dedin galiba..ciftci perisan haldeyken siz nasil oluyor da boyle motorlar aliyosunuz,nedir bu isin sirri ?
Saraya ejder meyvesi mi yetistiriyinuz napiyonuz..
Biz de tarim isine girdik hafiften..bakalim.
Sera narenciye ve zeytin bazende tarla kiralayıp domates salatalık ve bamya ekliyoruz dede sağolsun araziyi çok bıraktı miras olarak yağda iyi çıktı bu yıl güzelde paraya gitti narenciyede güzel paraya gitti markette var ayriyetten
Abi istesem aynı paraya mt25 alırım ama bana mt25 aşırı abartılan ve ruhsuz bir motor gibi geliyor abilerden biri memur diğeride ticaretle uğraşıyor onlar kendi paralarını kazanıyor bahçeler benim
-
Bu akşam geçerken arkadaşın Kadıköy'deki motosiklet galerisine uğradım , Honda nın bu açıklamasından sonra galerideki bütün Afrika Twin'ler satın alınmış , ben oradayken bir tane Triump bir tane Tracer900 GT satıldı bir tanede Tracer700 için pazarlık halindeydiler , bu sene ciddi tedarik sıkıntısı olacak anlaşılan , sezon açılmadan millet motor derdine düşmüş..
-
Bu işler en az 10 sene düzelmez, geçmiş olsun.
-
Her geçen gün V-Strom'u aldım diye daha da mutlu memnun oluyorum. Bu stres çekilmezmiş yahu. Liste fiyatından motor alabilmiş olmakla kendimi çok şanslı hissediyorum.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Her geçen gün V-Strom'u aldım diye daha da mutlu memnun oluyorum. Bu stres çekilmezmiş yahu. Liste fiyatından motor alabilmiş olmakla kendimi çok şanslı hissediyorum.
Hala köfte turu yapamadık seninle. Rodajı bitir de.
Hatta şehir içi kokoreç turu yapalım rodajına katkı olur.
-
Hala köfte turu yapamadık seninle. Rodajı bitir de.
Hatta şehir içi kokoreç turu yapalım rodajına katkı olur.
Cumartesi rodaj bakımı diye 1500₺ vidalayacaklar Sonra vuracağım kırbacı gerisine.
-
Hayırlı olsun. Yakın zamanda satma niyetin yoksa kendin de değiştirebilirsin yağı. Düzgün olur. Temiz olur. Hesaplı olur.
-
Hayırlı olsun. Yakın zamanda satma niyetin yoksa kendin de değiştirebilirsin yağı. Düzgün olur. Temiz olur. Hesaplı olur.
Garanti kapsamında kalsın diye şimdilik servise götüreceğim. Sonra duruma göre karar veririm.
-
Resimdeki soldaki model ne?
edit nt1100 müş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)