Bir hidrolik değişelim dedik!
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda hidrolik değiştirdim. Hidrolik değişitirirken ön fren kaliperinde pistonlardan brinin sıkıştığını gördüm. Çıkartırken zarar gördü. Yeni piston aldım taktım. Hidrolik değişimini usta yaptı. Değişimden önce pat diye tutan devreye giren absden artık eser yok. Ön frene basıyorum 30 km/s hızla seyrederken minimum 3 metre sonra duruyorum. Haliyle ön fren diye bişey yok. Ön arka kombine yapmaya çalışıyorum. Sorun ne olabilir sizce ?
Reklamlar
-
ABS mi devreye girmiyor fren mi kötü anlamadım.
Yeni disk ve balata da takıldıysa hidrolik değişimi sırasında, çok normal, fren rodajının yapılması lazım.
Dün daha arkadaşıma sıfır km motor teslim aldık, ben sürdüm benim evde duruyor şu an, yol boyunca sürekli tetikteydim çünkü motor kati suretle durmuyor. Benim motorun aynısı bu arada yani freni o kadardır falan da değil biliyorum freni, ama yeni olduğu için durmuyor. Şimdi hava biraz daha toparlasın ilk iş fren rodajına çıkacağım.
Disk balata değişmediyse bu dediklerimin bir geçerliliği yok tabi.
-
Sistemde hava boşluğu kalmış olabilir mi?
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Sistemde hava boşluğu kalmış olabilir mi?
Sadece hidrolik değişimi olduysa bu gibi seçenekler çok daha gerçekçi oluyor tabi.
-
killingroad adlı üyeden alıntı
ABS mi devreye girmiyor fren mi kötü anlamadım.
Yeni disk ve balata da takıldıysa hidrolik değişimi sırasında, çok normal, fren rodajının yapılması lazım.
Dün daha arkadaşıma sıfır km motor teslim aldık, ben sürdüm benim evde duruyor şu an, yol boyunca sürekli tetikteydim çünkü motor kati suretle durmuyor. Benim motorun aynısı bu arada yani freni o kadardır falan da değil biliyorum freni, ama yeni olduğu için durmuyor. Şimdi hava biraz daha toparlasın ilk iş fren rodajına çıkacağım.
Disk balata değişmediyse bu dediklerimin bir geçerliliği yok tabi.
Sadece hidrolik ve piston değişti. Disk, balata aynı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
Yüksek ihtimal ama ustaya yaptırdım onu.
-
Bence de hava var. Freni sıktıginizda hava sıkısiyor dolayisi ile frenleme icin gereken basinc olusmuyor. Benim de gecen hafta hidrolikler degisti ve frenler zimba gibi suan.
-
Balatalar yağlanmışda olabilir , kendi kendine temizlenmesi çok uzun sürer (min 2000 km) balata spreyi ile temizlik yap gerekirse söküp temizle, hala düzelmediyse sistemde hava kalmıştır, hava almak 30 sn lik iş önce hava var mı bakın..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Balatalarda yağlanmış olabilir , kendi kendine temizlenmesi çok uzun sürer (min 2000 km) balata spreyi ile temizlik yap gerekirse söküp temizle, hala düzelmediyse sistemde hava kalmıştır, hava almak 30 sn lik iş önce hava var mı bakın..
sağından solundan, üstten alttan her yerinden vurdum balata spreyini. Hava kalmış gibi bir durum var. Yarın baktırayım.
-
Ncanpolat adlı üyeden alıntı
sağından solundan, üstten alttan her yerinden vurdum balata spreyini. Hava kalmış gibi bir durum var. Yarın baktırayım.
hava varsa manet çok esner hatta dört parmak çekince gidona değebilir , balatalar yağlı ise o kadar esneme olmaz ama frende tutmaz..
-
Hava varsa manet lastik gibi esner, hatta elciğe kadar dayanır. Öyle mi? Değilse pistonlardan biri sıkışmış ve düzgün hareket etmiyor olabilir.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Hava varsa manet lastik gibi esner, hatta elciğe kadar dayanır. Öyle mi? Değilse pistonlardan biri sıkışmış ve düzgün hareket etmiyor olabilir.
piston düzgün çalışmıyorsa fren yaptığımızda balataları az veya çok sıkar ve öyle kalır geri gelmez , yani freni bırakınca teker dönmez yada zor döner..
-
Sistemde az miktarda hava varsa basit bir yöntem var;levyeyi sonuna kadar sıkın çırt kelepçe veya başka bir şeyle sabitleyin.Ertesi gün kontrol edin.
-
greyhorse adlı üyeden alıntı
Sistemde az miktarda hava varsa basit bir yöntem var;levyeyi sonuna kadar sıkın çırt kelepçe veya başka bir şeyle sabitleyin.Ertesi gün kontrol edin.
İse yaradı. Eski haline döndü . Belki klips olayını bir daha tekrarlamak gerekebilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)