Allah herkesin yardımcısı olsun. şu soğukta kışın ortasında çok zor bir durum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------
aynı gün içinde 2 büyük depremin olmasının nadir olduğu söyleniyor.
Allah herkesin yardımcısı olsun. şu soğukta kışın ortasında çok zor bir durum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------
aynı gün içinde 2 büyük depremin olmasının nadir olduğu söyleniyor.
Bir deprem ülkesinde,
1999'dan sonra, daha hala hastaneler, havalimanları ve yollar 7.7 gibi öyle çok da devasa olmayan bir depremde yıkılıyor.
Sonra bunu da siyasete malzeme etme diyen tipler çıkacak, sinirden kendimi seveyim ben daha hayırlı olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
Değil, aksine "aynı gün" olması ayrı bir durum olmakla birlikte modern kabul edilen tüm modellerde bir depremin 250km çapında yeni depremleri tetiklemesinin olası olduğu.
1999 depremi sonrasında olduğu gibi yağma, talan olaylarının yaşanmamasını diliyorum. İnşallah göçük altlarında kalanlar tez zamanda sağ salim kurtarılırlar.
Sosyal medyada da inanılmaz bir dezenformasyon yapılıyor, olayları nereden takip edeceğimi şaşırdım.
Reis ne diyorsa iki ile çarpın. En doğru haber.
bu deprem gölcük depremini de geçer.
nefesim kesiliyor düşündükçe.
Sabahtan beri nutku tutulmuş vaziyetteyim.
Deprem çok büyük bir alanı etkilemiş.
Henüz köylerle ilgili haber görmedim.
Deprem KahramanMaraşta ama, çevresindeki illerdede hasar olduğu için her il neredeyse kendi yarasıyla meşgul.
Hava çok soğuk.
Korkum, enkaz altında olupta halen sağ olanların bu akşama kadar çıkarılamaması halinde hipotermiden vefat etmeleri.
Bu şartlarda ölü sayısı hiç temenni etmesemde 20.000 i geçer yazacakken, Yeniçağ Gazetesine bir haber düştü.
Bir Alman risk firması modelleme yoluyla ölü sayısını 20.180 olarak tahmin etmiş.
Çok acı ve şu an biz uzalardakilerin elinden hiçbir şey gelmiyor.
soğuk çok önemli gerçekten. enkazdan değil soğuktan çok kişi ölebilir.
Rüyaları gercekleştirmenin en iyi yolu UYANMAKTIR
Vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Herhalde kapladığı alan olarak ülkemizin başına gelen en büyük doğal felaket. Yaşayan kadar hiç kimse bunun zorluğunu bilemeyecek.
Umarım korkulduğu kadar kayıp olmaz.
Allah geride kalanlara yardım etsin.
Zor zamanlar....
Çok ağır bir durum. Hayatını kaybedenlere allahtan rahmet, yaralananlara şifalar dilerim. Yakınları gibi bende kurtarılmayı bekleyenlerin bir an önce kurtarılmasını istiyorum. Umarım sağ salim çıkarılırlar. Hayatımda 7 den büyük 3 deprem yaşadım. 2 depremde sokaklarda yattım. Bu deprem benim yaşadıklarımdan daha büyük. Deprem bilimcilerimiz yıllar önce bu bölge için ikaz etmişti. Yıkılan 14 katlı apartman haberini okuyunca deprem uzmanlarının kimseye laf anlatamadığını düşündüm.
Deprem Kıbrıs Lübnan Irak İran Suriye belli bölgelerinde hissedilmiş buralarda da bazı yerlerde büyük hasarlar oluşmuş deniyor haberlerde ..
Haberlerde yeni binaların yıkıldığı söyleniyor o binaların tam aksine depreme dayanıklı olması gerekirdi.. Allah yardımcısı olsun herkesin..
Rabbim hastalara acil şifalar yakınlarını kaybedenlere sabır metanet versin inşallah.
Gece 7.8 , öglen 7.6 olmuş sanırım. Umuyorum minumum sıkıntı ile atlatırlar bu süreci. gerçekten cok korkunc bir durum.
Ancak ülkemizin gerçeklerini yine görüyoruz. Enkazın üstünde 150 kişi cıkmış izliyor, abi şaka mısınız? altında hayatta kalan kişi varsa onları da ezdiniz. sizin amacınız nedir? ne kadar gerizekalı insanlarsınız.
Umuyorum önceki depremlerde yaşananlar olmaz. İzmir depreminde hasar sayısı az olmasına rağmen izmirde ev kiraları öyle bir yükseldi ki ev bulamadı insanlar. sosyal medyadan yalan "enkaz altında kaldım" cıglıkları vardı sırf takipci kasabilmek için. insanların hasarlı evlerinden, cadırlarından hırsızlıklar yapıldı.
umuyorum bu görüntüler tekrar yaşanmaz
2800 küsür bina yıkıldığı söyleniyor güncel rakam, bir kaç video gördüm, apartman göçüğü altında kalan ailesine seslenenler var videoda. buna şahit olduğunuzda vicdanı sızlatan ve katlanılması çok zor bir tablo dimi.
şundan 6 ay kadar önce çevremde insanları ve oynadığım bilgisayar oyunlarında da arkadaşlarımı bir kaç kez uyarmıştım, "yakınınızda ilk yardım çantası mutlaka olsun, ve içecek su ve bisküvi mutlaka bulundurun" demiştim...
aldığım cevap ne biliyor musunuz? "senin psikoloji gg kanka"... ne kadar sinirlendiğimi tarif edemem, ben milleti uyarırken aldığım cevaba bakar mısınız? Bir insan acıma duygusunu nasıl kaybeder? işte böyle. Başkalarının düşünceleri ne olur bilmiyorum ama acıma duygum yok oluyor gittikçe.
edit: acaba bu ibret olacak mı? bence olmayacak, muhtemelen bu vahşeti, bu tabloyu tekrar göreceğiz. önlem alınmıyor çünkü.
gece Ankara da hissettim tv yi açtım ve korkunç bir deprem ,bu baya büyük bir deprem, enkaz altında kalanlarda soğukta fazla kalamaz, ölenlere Allah rahmet etsin ,yaralılar şifa diliyoruz
daha yazacak çok şey varda neyse
evler tabut olmamalı
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------
birde o bölgelerde yardım edebileceğimiz konular olursa bildirin arkadaşlar
99 depreminin üzerinde tam 23 yıl geçmiş fakat görüyorum ki hala yıkıcı depremin etkileri üzerine gerekli dersi almamışız..
Çok çok üzgünüm. TV den takip ediyorum. Geçmiş olsun demek isterim ama bununla geçmeyeceğini çok iyi biliyorum malesef...
Çoğu ile yardım ulaşmış değil. Adıyaman'da akrabalarım bulunmakta ilk depremde hasar gören evleri ikinci depremde yıkılmış durumda. Aradım görüştüm hiçbir yardım kuruluşu bölgede yokmuş. Yüzlerce insan enkaz altında ölümü bekliyor resmen. Gönüllüler hangi birine yetişecek ki. Bu depremin İstanbul'da da olacağını düşündükçe nefesim daralıyor.
Allah zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun inşallah.
Çok zor, çok üzücü :(
Deprem bölgesinde kalacak yer ihtiyacı olan varsa iletin lütfen
gaziantep
-çiçek plaza düğün salonu
-uğur okulları gaziantep kampüsü
-incilikaya spor salonu
-şehitkamil belediyesi beykent spor salonu
-kuzeyşehir spor salonu
-talat özkarslı spor salonu
-hasan doğan spor kompleksi
-karakedi saklı bahçe
malatya
-hürriyet parkı
-dedekorkut sosyal tesisleri
-salköprü semt konağı
-özalper semt konagi
-akçadağ belediyesi
-akçadağ anadolu lisesi
-akçadağ şehit alper güde teknik lise ve çok programlı lise
-arapgir belediyesi
-darende hükümet konağı
-battalgazi belediyesi
diyarbakır ulu camii
-kurşunlu cami
-fatih cami
-diyarbakır merkez
-talaytepe spor kompleksi
-diyarbakır ulu camii
-kurşunlu cami
-fatih cami
-diyarbakır merkez cami
-hazreti süleyman camii
-mehmet ümit balcı cami
-halidiye cami
-ismail hakkı demirok cami
-mekke cami
-abdürrezzak cami
-mervani camii
-kaynartepe cami
-hazreti süleyman camii
-jiber fabrikasi
-seyrantepe kapalı spor salonu
-şehit halit gülser kız anadolu imam hatip lisesi
-yenişehir gençlik merkezi
-gsb bağlar gençlik merkezi
-tüyap diyarbakır fuar ve kongre merkezi
-şehit polis halit gürsel spor kompleksi
-diyarbakır stadyumu
şanlıurfa
-ahmet yesevi gençlik merkezi
-birecik gençlik merkezi
-bozova gençlik merkezi
-ceylanpınar büyükşehir gençlik merkezi
-halfeti gençlik merkezi
-hilvan gençlik merkezi
-hayati harrani gençlik merkezi
-şehitlik ilkokulu
-ibrahim halil yıldım parkı
-sırrın cami
Muş
Fen Lisesi Spor Salonu
Anadolu Lisesi Spor Salonu
TOBB Sosyal Bilimler Spor Salonu
Spor Lisesi Salonu
Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu
Şehit Davut Karaçam Lisesi Spor Salonu
Muş Kent Meydanı Kapalı Otoparkı
Güzel Tepe Kayak Merkezi
Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu
Vahit Özmen Ortaokulu Spor Salonu
Yeni Kapalı Spor Salonu
İLÇELERİMİZ
Korkut Kapalı Spor Salonu
Hasköy Kapalı Spor Salonu
Bulanık Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi
Varto Yatılı Bölge Ortaokulu Kapalı Spor Salonu
Malazgirt Alparslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu
Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi Spor Salonu
Not: Tüm camilerimiz 24 Saat açıktır
Kahramanmaraş
1. BİST Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
2. Kahta Anadolu Lisesi
3. GAP Anadolu Lisesi (Kahta Lisesi)
4. TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
5. Borsa İstanbul Anadolu Lisesi
6. Kahta Yurtkur binası
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)