Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

06.02.2023 Maraş Depremi

Motovento
    REKLAM ALANI
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Haberleri okuyorum , twitterı takip ediyorum ve şok içerisindeyim.

şu an hükümet bildiğin para cukkalayamadığı için yardıma koşan ünlüleri tokatlıyor.
    menzil tarikatı gibi tarikatlar da "bak bizde yardım ediyoruz" ayagına peynir ekmek paketleme videoları paylaşyor.

lanet olsun böyle sisteme.
    espresso, Guven, pea ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun yaralılara acil şifalar, vefat edenlere rahmet yakınlarına sabırlar dilerim.

Bizi depremi yaşamış biri olarak biraz bilgilendirmenizi rica ederim. Malum çok bilgi kirliliği var. Barınma, yeme içme, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz işler biraz yoluna gir dimi?
    Çok teşekkürler Yaşlıveacemi.
    Ekipler çalışıyor. Ama ilk 4 gün gördüğüm şey, müthiş bir koordinasyon eksikliği.
    Yardım kolileri geliyor ama dağıtımı çok düzensiz. Birçok ürün ya yerlerde heder oluyor, ya da düşüncesiz, art niyetli insanlar tarafından (özellikle Suriye'liler) adeta talan ediliyor.
    İlk günler güvenlik zafiyeti vardı. Birçok kişinin evine girilmiş, değerli eşyaları çalınmış. Zaten ilk dakikadan itibaren marketler talan edilmiş. Gıda barınma ihtiyaç maddesi gibi ürünlerin olmadığı işyerlerini bile yağmalamışlar. Daha sonra güvenlik görevlileri devriye gezmeye başladı.
    Duyduğuma göre şu an için iyiymiş. Her binanın önünde asker polis var. Evlere girmek isteyenlere kimlik soruyor.
    Şimdilerde çadır, seyyar tuvalet gibi gerekli olan malzemelerin de dağıtımına başlamışlar.
    Ve fakat, Antakya diye buryer kalmadı diyebiliriz.
    Ben 62 yaşındayım. Daha önce de 3-5 kere deprem yaşadım. Ama bu bir depremden çok isimlendiremedigim bir felaket.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------

Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun, ne mutlu ailenizle birlikte bu korkunç felaketten canlarınızı kurtarabilmişsiniz. İnşallah akraba ve dostlar da böyledir. En kısa zamanda rahata ermeniz dileğiyle tekrar büyük geçmiş olsun.
    Çok teşekkürler Cyan
    Evet, kendimizi şanslı addediyoruz.
    Akraba eş dost üçün aynı şeyleri pek söyleyemiyorum maalesef. Bir yakınını merak ettiğimde korkarak arıyorum. Telefona ulaşamadığımda içime bir sıkıntı çöküyor. Sesini duyduklarım ise beni çocuk gibi sevindiriyor.
    xterkan, M.balibey ve DickName bunu beğendiler.
    EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.

Motosikleti
    250r
    Geçmiş olsun. Konu hakkında söyleyecek şey çok. Ama burada konuşmanın kimseye fayda getirmeyeceğine inanıyorum.

Geçmiş olsun.
    Guven bunu beğendi.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    O kadar çok fayda getirmeyecek şey konuşuluyor ki forumda, bu da konuşulsa bir şey olmaz.
    espresso, Guven, xterkan ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı guven61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkürler Yaşlıveacemi.
    Ekipler çalışıyor. Ama ilk 4 gün gördüğüm şey, müthiş bir koordinasyon eksikliği.
    Yardım kolileri geliyor ama dağıtımı çok düzensiz. Birçok ürün ya yerlerde heder oluyor, ya da düşüncesiz, art niyetli insanlar tarafından (özellikle Suriye'liler) adeta talan ediliyor.
    İlk günler güvenlik zafiyeti vardı. Birçok kişinin evine girilmiş, değerli eşyaları çalınmış. Zaten ilk dakikadan itibaren marketler talan edilmiş. Gıda barınma ihtiyaç maddesi gibi ürünlerin olmadığı işyerlerini bile yağmalamışlar. Daha sonra güvenlik görevlileri devriye gezmeye başladı.
    Duyduğuma göre şu an için iyiymiş. Her binanın önünde asker polis var. Evlere girmek isteyenlere kimlik soruyor.
    Şimdilerde çadır, seyyar tuvalet gibi gerekli olan malzemelerin de dağıtımına başlamışlar.
    Ve fakat, Antakya diye buryer kalmadı diyebiliriz.
    Ben 62 yaşındayım. Daha önce de 3-5 kere deprem yaşadım. Ama bu bir depremden çok isimlendiremedigim bir felaket.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------

Çok teşekkürler Cyan
    Evet, kendimizi şanslı addediyoruz.
    Akraba eş dost üçün aynı şeyleri pek söyleyemiyorum maalesef. Bir yakınını merak ettiğimde korkarak arıyorum. Telefona ulaşamadığımda içime bir sıkıntı çöküyor. Sesini duyduklarım ise beni çocuk gibi sevindiriyor.
    Geçmiş olsun
    Guven bunu beğendi.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Allah sizlerden razı olsun arkadaşlar.

Bölgede (Antakya) bu afeti dibine kadar yaşayan biri olarak duyarlı davranışınız ve düşünceleriniz bizleri gerçekten çok duygulandırıyor.
    Motosiklet böyle ortamlarda çok daha pratik ve işlevsel.

Ben, fiziken çok iyi değilim. Duvarların altından ailemle birlikte kurtulduktan sonra aşağı indim ve arabamı garajdan çıkardım. Binanın dışına çıktıktan sonra kımıldayamadım. Yollar kilit olmuştu. Buna en büyük sebep, yıkılan binaların yolları kapatması, herkesin arabalarla kaçmaya çalışmasıydı.

Ertesi gün bir cesaret binanın bodrumundaki motosikletimi çıkardım ve bir arkadaşıma kullanması için verdim.

Ilaçlarım evde kalmıştı. 4 gün boyunca ilaçlarımı alamadım. Kötü hissetmeye başlamıştım ki, diğer illerden arkadaşlarımın temin ettiği ilaçlar Antakya'ya geldi. Bu sefer de işlemeyen trafik ve kapalı yollar engeline takıldık. İlaçlarımı getiren araçlar bulunduğum lokasyona gelemediler. Ben de gidemiyorum.
    Tam bu esnada yine motosiklet devreye girdi ve ilaçlarım elime ulaştı.

Arkadaşım birçok kişiye motosikletin pratikliği sayesinde yardımcı olabildi. Olmaya da devam ediyor.

Bu derin acı ve hüznün içinde, görmesek, uzaktan tanısak bile, sağ olduğunu bilmek bizi bir nebze olsun mutlu etti abi.
    Allah kolaylık ve sabır versin, elimizden gelen bir şey olursa lütfen yaz.
    Guven bunu beğendi.

Motosikleti
    speederbike
    @guven61, çok geçmiş olsun. Yani biz bile hafif sallanmayla korkudan fenalık geçiriyoruz, sizin yaşadıklarınızı hayal etmek imkansız.
    Guven bunu beğendi.

AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkürler Moto 67
    Su an için bir ihtiyaç yok. Hoş, neye ihtiyacımız olduğunu da bilmiyorum ya...
    Evimiz oturulmaz halde. Tüm eşyamız evde. Antakya'ya 45 km. mesafede bulunan Reyhanlı İlçesi'nde iki aile (kızkardeşimlerle birlikte 8 kişi) bir arkadaşımın evindeyiz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:48 ----------

Çok teşekkürler Espresso.
    Dün nasıldı, bugün nasıl. Karanlık bir yarin var karşımızda.
    Ne olacağını bilmeden bekliyoruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:54 ----------

Çok teşekkürler AzÇok
    Haklısın. Biz de mucize bir şekilde kurtulduk.
    Evin duvarları başımıza çöktü. Binanın ayakta kalması sayesinde zor da olsa eşim, kızım, ve annemle birlikte çıkabildik.
    Her saat iyi tanıdığım, Hergün görüştüğüm, akraba, eş dostun kayıp haberini alıyorum.
    Bu psikoloji içinde sağlıklı düşünemiyorum. Onun için yönlendirme konusunda ne yapabilirim bilmiyorum.
    Ben de 60 yaşın üzerindeyim. 7'nin üzerinde 3 deprem yaşadım. Ama böyle bir kabus yaşamadım. Biraz kendinize geldikten sonra MT ailesinin yardımlaşmaya katılmasına önderlik edebileceğinize inanıyorum. Kendiniz ya da yakınlarınızın ihtiyaçları için özelden veya forumdan yazın lütfen. Sağlıcakla kalın.
    Guven bunu beğendi.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bir yakınım İzmit depreminde Gölcükteydi. Bir kaç yıl sonra ziyarete gitmiştim. Fay hattı garnizon duvarından geçtiği için duvar açılmış. Duvarı tamir etmişler. Önceden garnizon içinde olan ağaç garnizon dışında kalmış... Deniz kenarında bir sıra güzel ev vardı. İlk sıra komple denize gömülmüş. Daha kötüsünü aklım almıyor. Büyük geçmiş olsun.
    Guven bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Guven61 hocam büyük geçmiş olsun , sesinizi duymak mutlu etti, TMP başkanı Zafer Fatih Özsoy haberlerde açıkladı (belki tv izleyemiyorsunuz) diğer şehirlerden kuryeleri bölgeye getirmişler, yolu tahrip olmuş ulaşılamayan bölgelere motorlarla ilaç,battaniye,ısıtıcı vs dağıtıyorlar, ihtiyaç halinde kendisine direk yazarsanız sizede ulaştırılır(bende telefonu yok) bizlerin yapabileceği bir yardım varsa lütfen yazın , tekrar geçmiş olsun..
    Guven bunu beğendi.

Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı yec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Konu hakkında söyleyecek şey çok. Ama burada konuşmanın kimseye fayda getirmeyeceğine inanıyorum.

Geçmiş olsun.
    Teşekkürler Yec.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------

Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun
    Sağolasın Hokahey.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------

Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu derin acı ve hüznün içinde, görmesek, uzaktan tanısak bile, sağ olduğunu bilmek bizi bir nebze olsun mutlu etti abi.
    Allah kolaylık ve sabır versin, elimizden gelen bir şey olursa lütfen yaz.
    Çok teşekkürler Metehan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------

Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @guven61, çok geçmiş olsun. Yani biz bile hafif sallanmayla korkudan fenalık geçiriyoruz, sizin yaşadıklarınızı hayal etmek imkansız.
    Teşekkür ederim Watercolours.
    Tarih öncesinden beri Antakya birkaç kez tamamen haritadan silinmiş. Bu deprem onlardan biri. Doğru dürüst ayakta sağlam bina kalmadı.
    Bizim şansımız, binamızın iç duvarları üzerimize devrildi ama bina ayakta kaldı.
    Ne yaşadığımızı anlatmak mümkün değil.
    espresso bunu beğendi.

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bugün ben bursa eczacılar odasına ilaç götürdüm ama cumadan itibaren alımı durdurmuşlar akademik odalar birliği binasının girişinde rahat 13.60 dorseye dolduracak malzeme kolilenmiş bekliyordu.
    Guven bunu beğendi.

Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de 60 yaşın üzerindeyim. 7'nin üzerinde 3 deprem yaşadım. Ama böyle bir kabus yaşamadım. Biraz kendinize geldikten sonra MT ailesinin yardımlaşmaya katılmasına önderlik edebileceğinize inanıyorum. Kendiniz ya da yakınlarınızın ihtiyaçları için özelden veya forumdan yazın lütfen. Sağlıcakla kalın.
    Çok teşekkür ederim AzÇok.
    Böylesine büyük bir deprem burada en son 600 yıl önce olmuş. (Öyle duydum)
    Kısmet diyelim, ne diyelim...

Herhangi bir şeye ihtiyaç olursa mutlaka yazarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir yakınım İzmit depreminde Gölcükteydi. Bir kaç yıl sonra ziyarete gitmiştim. Fay hattı garnizon duvarından geçtiği için duvar açılmış. Duvarı tamir etmişler. Önceden garnizon içinde olan ağaç garnizon dışında kalmış... Deniz kenarında bir sıra güzel ev vardı. İlk sıra komple denize gömülmüş. Daha kötüsünü aklım almıyor. Büyük geçmiş olsun.
    Evet Haşmet. Bu başka bir şeydi.
    Gölcük depremini televizyonlardan izlemiştik. Burada olan başka bir şey.
    Isimlendiremiyorum.

Şu an bulunduğumuz ilçede (Antakya'ya 45 km mesafedeki Reyhanlı) elektrik var. 3 gündür buradayız. Ama geldiğimizden beri televizyon izlemedik. Kabusu tekrar yaşayacakmışız gibi geliyor bize.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Guven61 hocam büyük geçmiş olsun , sesinizi duymak mutlu etti, TMP başkanı Zafer Fatih Özsoy haberlerde açıkladı (belki tv izleyemiyorsunuz) diğer şehirlerden kuryeleri bölgeye getirmişler, yolu tahrip olmuş ulaşılamayan bölgelere motorlarla ilaç,battaniye,ısıtıcı vs dağıtıyorlar, ihtiyaç halinde kendisine direk yazarsanız sizede ulaştırılır(bende telefonu yok) bizlerin yapabileceği bir yardım varsa lütfen yazın , tekrar geçmiş olsun..
    Teşekkür ederim Nikkfurie.
    Size yazabiliyor olmak beni de sevindiriyor.
    Hatta bir nebze de olsa rahatlatıyor.

TMP'nin girişimi çok güzel. Şu an burada en iyi iş yapacak araç motosiklet.
    İhtiyaç halinde onlarla irtibata geçeceğimden emin olabilirsin.
    Tekrar teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:31 ----------

Alıntı M.balibey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün ben bursa eczacılar odasına ilaç götürdüm ama cumadan itibaren alımı durdurmuşlar akademik odalar birliği binasının girişinde rahat 13.60 dorseye dolduracak malzeme kolilenmiş bekliyordu.
    Umarım ilaç bekleyenlere derman olur M.balibey.
    Ben ilk 4 gün ilaçlarımı alamadım. Fena oldum. Ne olduğunu iyi biliyorum.
    Emeklerinize sağlık.
    espresso ve M.balibey bunu beğendiler.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Abim geçmiş olsun. Rabbim bir daha bu ülkeye böyle felaketler yaşatmasın.
    Senin ve oradaki tüm dostlarımız için yapılabilecek bişey olursa emrinizdeyiz. İstanbulda yapılabilecek şeyler için ben ve diğer arkadaşlarım hazırız.
    Guven ve tommygun bunu beğendiler.

Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin ve oradaki tüm dostlarımız için yapılabilecek bişey olursa emrinizdeyiz. İstanbulda yapılabilecek şeyler için ben ve diğer arkadaşlarım hazırız.
    Allah sizlerden razı olsun Samet Kardeşim.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı yec adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Geçmiş olsun.
    neden olmasın? bilgi paylaşımı yapıyoruz ve buradaki kişilerin tecrübelerinden ve yaşadıkları olaylardan alıntı yaparak çevreme anlatıyorum ben, kanıt gösteriyorum.

düzcede akrabalara ve tekirdağda arkadaşlara, antalyada işte orada burada çeşitli yerlerde eşe dosta anlatıyoruz.

yani şu kafadan çıkalım, burada konuşulan burada kalmıyor, herkes önemli bir bilgi olduğunda etrafına yayıyor mevzuyu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biraz gerçekçi olmak gerek, felaketi bu ülkenin genel kitlesi yaptı.. depremden bahsediyorsan o sürekli olacak bu ülkede.

inançsız biri değilim ama inanın şu allah kitap laflarından bir bıktım anlatamam. tiksindim iyice.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok geçmiş olsun. Beşiktaş yardım toplama merkezinde 15-25 yaş arası gönüllü ordusunu görünce ağlamamak için zor tuttum kendimi ben de. Tüm Türkiye tek yürek ama yitip gidenler gittikten sonra çaresi ya da telafisi yok.

En ufak hatası olanın meydanlarda dar ağacına gerilmesi ve kurtlanana kadar orada kalması gerek. Bizim insanımız başka türlü uyanamayacak duruma...
    Guven ve tommygun bunu beğendiler.

Motosikleti
    speederbike
    Depremin büyüklüğünü doğa belirler, şiddetini insan.
    Guven ve fatih.met bunu beğendiler.

Motosikleti
    symphony200
    @guven61 cok gecmis olsun, Allah yardimciniz olsun.
    Guven bunu beğendi.

Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun. Beşiktaş yardım toplama merkezinde 15-25 yaş arası gönüllü ordusunu görünce ağlamamak için zor tuttum kendimi ben de. Tüm Türkiye tek yürek ama yitip gidenler gittikten sonra çaresi ya da telafisi yok.

En ufak hatası olanın meydanlarda dar ağacına gerilmesi ve kurtlanana kadar orada kalması gerek. Bizim insanımız başka türlü uyanamayacak duruma...
    Teşekkürler Ero
    İyi insanların, gençlerin can-ı gönülden karşılıksız yaptıkları, gerçekten göz yaşatacak cinsten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------

Alıntı Mr.wind adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @guven61 cok gecmis olsun, Allah yardimciniz olsun.
    Çok teşekkürler Mr.wind.

REKLAM ALANI
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)