Forum üyelerinin favori rotaları ve tavsiyeleri
Reklamlar
-
otopsici adlı üyeden alıntı
bu rotaların aradaki duraklarını yazmıyorum onları araştırın.
en sevdiğim karadeniz rotaları
1 Kars-Ardahan-Şavşat-Artvin-HOpa
2 Borçka - Murgul - Arhavi (enduro rotası neredeyse asfalt yol yok)
3 d915 her iki taraf birden
4 bayburt-zigana-maçka-sümela manastırı ve yukarı yaylalar (enduro rotası asfalt yok)
5 Vazelon manasıtırı ve çevre köyler
6 Vakfıkebir-Tonya-Damlı köyleri
7 Sinop-Doğanyurt-Cide-Bartın-Zonguldak
8 Zonduldak-Gebze-Bolu arasındaki tüm köyler
Doğuanadolu ve güneydoğuanadolu rotaları
1 Van-Hakkari-Şırnak-Siirt-Bitlis
2 Batman-midyat-Mardin-Diyarbakır
3 Bingöl-Elazığ-Malatya-Sivas-Tunceli (bunların arasındaki dağ köyleri)
6 numarada sürdün mü?
Vakfıkebirdeyimya ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
benim rota tavsiyelerim de şöyle olsun;
Artvin Cankurtaran Geçidi,
Trabzon Zigana Geçidi,
Ordu Bolaman virajları,
Kaş-Finike arası,
Fethiye Kaş arası dağlardan giden ıssız bir yol var,
Akyaka-Ören-Bodrum yolu
Datça-Marmaris arası
diye uzar gider..
Reklamlar
-
espresso adlı üyeden alıntı
Köfte dışında da her yörenin güzel yemekleri var. kimi yerde nefis çöp şiş, kimi yerde sucuk, kimi yerin tostu meşhur. Aramızda lezzete ve gezmeye düşkün Tommygun varken bana söz düşmez, çöp şiş yemek için aynı gün istanbuldan aydın'a gidip gelmiş bir arkadaşımızdır kendisi. Bu yaz da fırsat oldukça onun yemek yemeli gezilerine takılma niyetim var bir sorun çıkmazsa.
Keşke ekonomik şartlar elverse de canım pizza çekti deyip motora atlayıp Napoli'ye gidebilsek.
Dört kez gittim tabi motorla değil, yine giderim hiç belli olmaz, sadece pizza değil tatlılar için de gidilir, mesela 1905 yılından beri hizmet veren scaturchio pastanesi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:04 ----------
Soğanlı geçidi ve taşdurmaz vadisi var aklımda yapmak istediğim rotalardan.
-
uthec adlı üyeden alıntı
6 numarada sürdün mü?
Vakfıkebirdeyimya ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
benim rota tavsiyelerim de şöyle olsun;
Artvin Cankurtaran Geçidi,
Trabzon Zigana Geçidi,
Ordu Bolaman virajları,
Kaş-Finike arası,
Fethiye Kaş arası dağlardan giden ıssız bir yol var,
Akyaka-Ören-Bodrum yolu
Datça-Marmaris arası
diye uzar gider..
Benim bi özel harekatçı arkadaşın babasının köyüne gittim orda birkaç gün kaldım.
şehir sevmiyorum ben hep köy veya dağ taş.
bir sonraki uğrayışımda yazarım instagramdan oradaysan uğrarım sana
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
espresso adlı üyeden alıntı
Uçmakdere -Erikli vs vs çok güzel yerler var.
-
MFTaşkıran adlı üyeden alıntı
Uçmakdere -Erikli vs vs çok güzel yerler var.
Zaten bu son deprem mevzularından sonra Trakya'ya memleketime dönme kararım kesinleşti, artık er yerini gezerim.
-
mersin-alanya.
antalya-kaş.
fetiye
-bodrum özellikle marmaris yol ayrımından sonra ki dağ geçidi.
gerede-caycuma.
bartın-karabük viraj olarak değil manzara olarak.
Helal Haram ver ALLAHIM,
Menzilciler yer ALLAHIM...
-
-
Kapuzbaşı şelalesinden Küp şelalesine geçişi sevmiştim. Ama tabi dağların arasından. Her motosiklet ile gidilmez oralardan.
Geçen bayramda Osman Yılmaz (motoadvgarage) ile Torosları gezmiştik. Günlere dağların üzerini aşmıştık. Tam rotada bilmiyorum ama mükemmeldi. Çamlıyayla'dan başlamıştım ben. Aladağ'a geçtik gece orda kaldık. Ordan Kayseri Yahyalı'ya doğru. Ordan Niğde Demirkazık dağı vs. Hakiki endurolarla geçilecek geçitler. Yol enduroları ile olmayacak yollar.
Taşdurmaz'dan geçmiştik mesela. Tenere'nin düştüğü yerden. Çantaları söküp geçmiştik biz. Soft çanta olmasına rağmen. Bizden bi süre sonra aliminyum çanta ile geçmeye çalışan tenere aşağı gitmişti.
-
4strings adlı üyeden alıntı
Hocam güzel rota yapmışsın ama Karadeniz'in en güzel sahil yoluna çok yaklaşıp es geçmişsin , bir daha yolun düşerse Ordu Fatsa Ünye arasında sür , Ordu'dan sonra mutlaka ama mutlaka tünele girmeyip Perşembe sahilinden geç ;)
-
Motosikletimle Bahçeli 7. Caddeden geçmeyi çok seviyorum. Sonrasında Beşevler'e inen ağaçlı yol yazın bir harika olur. Bu şehirde yaşamayı ve sürmeyi çok seviyorum.
-
sakarya akyazı taşkesti mihallıççık
dönüşte beypazarı kıbrıscık bolu sakarya
-
Bursa İnegöl'de yaşadığım için bu bölgede yaptığım rotaları tavsiye edebilirim.
1- inegöl,domaniç dağ yolu virajlı güzel bi rotadır. Yol üstünde biraz ters kalsada oylat kaplıcaları vardır. domaniçte sarıkız'da mola verip alabalık yenilebilir. Dileyen yol üstünde hayme ana türbesine ziyarette bulunabilir. Oranın devamında tavşanlı ve kütahya diye şekillendirilebilir.
2- İnegöl, Yenişehir, İznik, Orhangazi rotası. Bu rotayı birçok kişi kullanmıştır gayet keyiflidir.
3- İnegöl çıkışlı mudanya,kurşunlu , gemlik , kumla, narlı, armutlu, çınarcık rotası. Deniz manzaralı bol virajlı bir rota. Narlı'da merkezde bulunan kafeler motorcuların mola rotasıdır
4- Bursa merkezden Keles'e çıkış var onuda tavsiye ederim yeşillik içinde viraj dolu bir rota.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)