2-3 sene oldu sanırım, Xiaomi'ninkini kullanıyorum ben de. Genel olarak pratiklik sağlaması ve kolay taşınırlığı çok iyi tabi. Ancak çok canımı sıkan bir detay var ki, o da sibobun ağzının "çevirmeli" olması. Yani aleti lastiğin sibop ucuna takarken hortumu çevirerek takmak gerekiyor.
Bu öncelikle bu üründe kolay değil. Sert kauçuktan bir borusu var ve çevirme işi bazen hortumun da dönmesine sebep olabiliyor. İkinci olarak mesela pistte seans aralarında bu aleti kullanmak ölüm, o ağzı çevire çevire takmaya çalışırken insanın eli fren disklerine değiyor. Seans arasında bir motosikletin fren diskine dokunmak istemezsiniz ..
Tüm pist günlerinden elimde yanıkla dönüyorum.
Bu tabi spesifik bir kullanım alanı, bunun için çevirmeye gerek duymayan bas-çek olarak okuma yapabilen bir minik Michelin okuyucu almayı düşünüyorum. Zira Bosch'unki vs bir çok farklı pompaya baktım, tamamında çevirmeli ağız var, bas çek yok. Pistteki ihtiyacı kenara koyarsak güzel ürün, ancak bugünkü aklım olsa az biraz daha pahalı da olsa Bosch alırdım. Bu Çin markalarının bazı salak salak şeyleri gözüme batıyor artık.
Doğruluk konusunda da tommygun'un dediği gibi 1psi fark var, benim Xiaomi yaklaşık 1 psi fazla gösteriyor kalibrasyonu yapılmış güzel bir alete göre. Benim için pistte sorun olmadı, yolda da bunun sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Hız olarak da idare eder diyebilirim. Arka lastiği 25psi'dan 40psi'a çıkarması yaklaşık 7-8 dk kadar sürebiliyor. Ön lastik biraz daha rahat tabii. (120/70, 180/55)