Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Megelli 250R 2013 vs Daelim Roadwin 250 2012

REKLAM ALANI
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı Bergee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla hocam herkes bir şey söylüyor bütçem bu ve bütçeme göre illa ki güzel görünüme sahip bir motor almak istiyorum. Yani aslında bütçem oldukça yüksek ama ne yazık ki ülkenin hali ortada 25 yaşında bir genç olarak ilk motorumu bu yaz aldım kendi imkanlarımla dandirikte olsa alabildi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bu ülkede her ne kadar bu zor olsa da. Mondial diyorum aman diyorlar Arora diyorum aman diyorlar yani tamam anlıyorum Suzuki Yamaha Honda bunlar baba motorlarda abi ben orta segmentli güzel görünümlü bir motora sahip olmak için illa ki 100 binlere mi çıkarmam gerekiyor bütçeyi bu şey gibi onu alana kadar 5 daha koy bunu sonra biri daha geliyor onu alana kadar 5 daha koy bunu al bu böyle böyle 40k bütçe oluyor mu sana 100k öneri �� Valla gidipte köy motoru alacak halim yok ben neyi alacağımı şaşırdım piyasada zaten motor markası kalmadı pulsarıda gömen çok övende çok gerçekten şu motorlardan harbi anlayan birisi yok mu şöyle sağlamından 40k bütçeme göre güzel bir motor önerecek roadwin parça sıkıntısı varmış ama ilanlara baktığım da koskoca Türkiye de 12 tane ilanını görüyorum bu motoru kullanan illa ki 1000 kişi vardır koca ülke de herkes memnun ki kimse satışa koymuyor kafasında da düşünüyorum ne yapacağımı gerçekten bilemedim.
    kanka öncelikle alacağın roadwin 250r sağlam çıksa bile ileri zamanlarda senin elindeyken krank mili yada subapları yada enjeksiyonu yada ecu arızası meydana gelebilir... bu motoru almak isteyen sensin ve gördüğün gibi milletinde pek bilgisi olmadığı için "iş başa düştü" deyip şöyle hayati parçaları araştırmalısın.

daelim roadwin 250r için gerekli hayati parçalar ve sarf malzemelerini araştır;

1- krank mili
    2- silindir piston
    3- enjeksiyon
    4- ecu
    5- amortisörler ve keçeleri
    6- fren balatası
    7- debriyaj balatası
    8- statör
    9- marş motoru
    10- zincir dişli seti ve zincir
    11- ön fren ve arka fren tertibatı
    12- furj takımı (boğaz bilyası yada ön gidon bilyası işte her neyse)
    13- yağ filtresi

aklıma gelmeyen daha maddeler olabilir... işte kanka bunları araştır ve tamirini kendin yapamayacak isen de güvenilir bir usta bulmaya çalış yada izmire yakın isen "motomania" gökhan usta bu motordan daha önce alıp satmış biri, belki tamirinden de anlıyordur yani ona da danışabilirsin, bir sorun olduğunda tamir için ustan olmuş olur.

...............
    mesela kanka bak bende tvs apache rtr 150 var ve artık motoru yalayıp yuttum, her türlü sorununu kendim yapabilecek durumdayım ve alet edevatım da var... bunun üzerine 600cc 4 silindir makina aldım 55 bin liraya ve olası bir problemde parça sorunu yok ve işçilik bende olduğu için usta derdi de yok...

yani 55 bin liraya R25 bile almaz normal bir kullanıcı... kendine buradan pay biç, motorunun olası probleminde kenarda yatması sorun olmaz diyorsan gözünü kapatıp mermiye kafa atmak sana kalmış.

her yerde habire paylaşıp duruyorum, birde burda paylaşayım gitsin :D 93 binde gsr 600, motor bloğu dışında komple masraf şu anda. ama sorun değil, olası bir sorunda kenarda yatırırım çünkü ayağımı yerden kesecek bir tvs apache var ve parçasını bulmak kolay ve işçilik derdim yok.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Herkese değerli yorumları için çok teşekkür ediyorum. İnanın herkesin dediğine kulak asıyorum ve bu 2 motordan kesinlikle vazgeçtim. İlla racing olsun da istemiyorum nakedta olabilir ama ne alacağıma gerçekten karar veremedim. Tüm önerilere açığım honda CBR 125r 2011 sonrası modelleride alabilirim bütçeyi 40 tan 45 50ye de çıkarabilirim lakin dediğim gibi para vermişken hem tip hemde içi bakımından güzel bir motor almak istiyorum. Genç olmamdan ötürü belki de bunlara bu kadar düşkünüm 😂 dediğim gibi tüm önerilere açığım böyle olduğu müddetçe.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    duke 390

yorum yapanların çoğu daelim roadwin 250 ye binmemiştir, sahibi olmamıştır.
    bol keseden atmak kolay.

öncelikle motor kore malı, blok sağlam.
    topspeed rodajına bağlı 170 civarlarında.
    rs200, cbr250 tokatlıyor.
    blok uzun ömürlü temiz bakıldığı zaman, kolay kolay arıza veren bir blok değil. çin mallarıyla kıyaslanamaz kore blogu sonuçta.

parçası türkiyede yok, koreden internetten getirteceksin arıza durumunda. ya da muadilini araştırıp alıcaksın.

illa sağlam motor sıralaması yapacaksak: 1. japon 2. kore ya da italya 3.hindistan 4 çin

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)