Bunlar da sanki dünya prömiyeri yapıyor. Altı üstü buraya getirip getirmediğin belli olacak.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Bu ülkenin ekonomisini bu hale getirenlerin soyu sopu kurusun, üreyemesinler.
Her gün gudik bir Çinli motoru ya da denyo bir Hintli motoru över hale geldik. Yeni model yola çıkmışmış. Ohh yeah, bakalım tek silindir kaç cc olacak? 200? 230? 250?
Yok yahu. Patron çıldırmış falan değil. Biraz ortam oluşturmaya çalışıyor sadece. Hindistan'da 2023 modeli çıkan Pulsar NS125'tir o. Neresi yeni orasını kurcalama. Patrona ayıp olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------
Yok o kadar olmaz. 200-250 o ne yahu. Biraz düş.
Aslında 2023 de bajaj bayağı model çıkarıyor kuralkan getirir mi bilmem ama 2023 de pulsar rs400 çıkıcak pulsar 250 çıkıcak dominar 200 falan çıkıcak valla ne gelir bilmem ama daha öncede dedim şu avenger serisinden bir şeyler getirseler biraz renk gelir hoş olur ama getirtmezler sanırım şu yeni 125cc lik commuter tarzı bir şey getirecekler .. bu arada 2023 de elektrik pulsar da çıkıcak ..
Resimde gözüken bu motor değil ön cama bakarsan 200ns ye daha çok benziyor, 200ns nin aynı görseline bağlı kalınarak getiriliyor ise ns125 olabilir değil ise ters maşa vites göstergeli gremica fren sistemine sahip dominar 200 geliyor olabilir YouTube de bajaj dominar 200 diye ararsanız videolara denk gelirsiniz.
Lisedeydim sanirim Televole izliyorum altyazi geçti. "Bjk nin yeni transferi Ronaldonun birbirinden guzel gollerini izlemek icin bekleyin. Az sonra.."
O zaman int. yok evde bi heyecanlandim falan ama bilgi alabilecek kaynak yok. kimmis bu ronaldo. Efsane ronaldonun ismini tasiyor kesin iyi topcudur nasil goller atmistir falan icim kipir kipir..
Ama 5 dakikada bir altyazi geciyor Az sonra diye.. Az sonra az sonra saat gece 2 oldu televole bitmiyor.
Buraya kadar okuyan varsa olayi baglicam merak etmeyin ahah. Neyse Ronaldonun birbirinden guzel gollerini kacirmayim diye kanal da degistiremiyorum Televoleye mahkum kaldim.
Neyse gece 2 yi gecerken saat, televole bitti. Sonunda geldi catti o an. Ronaldonun birbirinden guzel gollerini izlicem.
Gece spor bulteni basladi, spiker anonsu gecti. Goruntu geldi adamin 2 tane kafa golu atti program bitti. Adam defansmis karoyerinde 2 gol atmis, oda kornerden guzel bile degil.
Yani birbirinden guzel deyince insan bol miktarda ve harbi guzel gol bekliyor. Simdi adamin hakkini yemeyelim iyi defansti o ayri.
Ama o gun yasadigim hayal kirikligi bana altin 2 ögüt verdi yegen:
1-Bu topraklarda guzel birsey beklersen hayal kirikligina ugrarsin.
2-Heran herkes senle agır daşşak gecebilir, seni ummadigin anda gafil avlayip trolleyebilir.
Motorcu kafasıyla dediklerin doğru üstad ama motorcu dünyası bitti bence motor işi tamamen taksi gibi bir ulaşım ticaret paket kargo kurye işine döndü artık bu saatten sonra da düzelmez bence şahsi fikrim yüksek hacim motor devride en azından bizde bu rakamlarla bitti ufak bir kitle alır alırsa artık ortalama 500-600 cc lik motorlar 300 bin tl baremlerine dayandı seneye bu günler yüksek ihtimal 500-600 binlerden konuşuruz yüksek hacimleri bence ..
Senden örnek veriyim elindeki er6 yı satsan üstüne gene yüksek hacim ama daha yeni güncel modelli bir şey alıyım desen misal nc750x dct li falan kafadan senin motorun üstüne minumum bir 100 bin tl eklemen falan gerekir o kadar paran yoksa ve modelli hatta 1-2 yaşında olsun desen sen bile mecbur bajaj ug400 falan bakmak zorunda kalırsın
ya ne getirmesini bekliyosunuzki en son tanıttıgı motor 5 vitesti lan ahahhaha yıl oldu kaç
Dominar 250 den sonra 200 lük dominar saçma olur bence. 125 lik bir model gelmesi daha yerinde olur. Güncel olarak A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek bir bajaj modeli yok çünkü.
125 cc model gelmesi bence de mantıklı. fakat, şimdi biraz baktım. Dominar 200 getirilirse mantıksız olmayacak. Çünkü, Dominar şasesi üzerinde sıvı soğutmalı 200cc. 6 vites 21 HP,led aydınlatmalı bir seçenek için piyasada yer var bence. Dominar 250'yi pahalı bulan, N250, F250 modellerindeki 5 vites ve hava+yağ soğutma donanımına iyi gözle bakmayanlar için de bir seçenek olacaktır. Fiyatı da F250'den ucuz olursa mantıklı olacaktır. Kuralkan grubunu her ne kadar sevmesem de attıkları adımların mantıklı olduğunu söylemeliyim. "Yahu kıçı kırık Hint motorlarına mı kaldık" diyenlere asgari ücretle çalışan bir kişinin bu beğenilmeyen motorları almak için ne kadar çalışıp para biriktirmek durumunda olduğunu hesaplamalarını öneririm. Özetle zaman kötü...
Bajaj Dominar200 Teknik Detaylar
Hızlı bir göz attım. Boş ağırlığının 184 kg. olmasının dışında can sıkıcı bir şey göremedim.
Tahminim düşük cc Pulsar olacak
Dominar 200 2023 de çıkıcak . Türkiye ye gelirmi onu bilmem ..
Benim derdim hacim değilde biraz artık şu commuter naked super sport döngüsünden kurtulabilsek biraz renkli insanın içini kpır kıpır edicek adv enduro tipi Cruiser tipi sport touring gibi farklı tarzlarda makineler girse piyasa ya birazda kaliteli olsa isterse 200-250cc olsunda hani insanın içindeki o yol yapma isteğini kıpırdatsa o motorcu ruhunu uyandıracak türde keyif gezme makineleri gelse ..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)