akü problemi tavsiye lütfen..
Reklamlar
-
merhaba arkadaşlar. 150cc motosikletim marşla çalışmıyor. şöyle ki marş basıyor kompresör dönüyor ama çalışmıyor. ayak marşıyla tek seferde çalışıyor. aküyü şarj edip taktığımda ilk bir kaç sefer marşla çalışıyor sonra yine aynı. akü ölmüştür diye düşünerek sıfır akü aldım taktım.yine ilk birkaç sefer çalıştı, sonra yine aynı. neden yapar tavsiyesi tecrübesi olan var mı?
Reklamlar
-
Statörünüz yanmış olabilir, böylelikle akünüz şarj olmuyordur diye düşünüyorum.
-
Motor elektrik üretip aküyü şarj etmiyor.
Konjektör statör bu parçaların kontrol edilmesi gerek.
Motor çalışırken aküye gelen kablolaı bir ölçünüz ne kadar voltaj geliyor. Multimetre ile.
-
Konjektör arızalı olabilir, elektrik sistemi bileşenlerini sırayla test etmek lazım.
-
hatırladığım kadarıyla şarj için gelen elektrik 13- 14v arası devire göre değişiyor olması lazım öyle değil mi?
-
stator,konjektör ve marş rublesi kontrol edilmeli.uzun iş
-
Atincozkan adlı üyeden alıntı
stator,konjektör ve marş rublesi kontrol edilmeli.uzun iş
kontrol etmeye önce konjektörden aküye giden kablodan başlıyoruz değil mi? orada yoksa statörden konjektöre giden a/c kablo..sanırım sarı siyahtı..doğru mu hatırlıyorum?
-
Dün bu konuyla ilgili ruhi usta bir şeyler paylaştı YouTube
-
motoloto adlı üyeden alıntı
Dün bu konuyla ilgili ruhi usta bir şeyler paylaştı YouTube
evet izledim. Ruhi usta değerli ve samimi ustadır. Kulakları çınlasın. Tahmin ettiğimiz şeyler,tahmin ettiğimiz sırayla,tahmin ettiğimiz rakamsal değerlerle.. Multimetrem arızalı. Yenisini aldım gelsin hemen operasyonu yapıcam..
-
25 Aralık 2022, 09:36
Gidişatı sonucu yazarsan bir çok kişinin işine yarar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)