Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ruroc Atlas 4.0 (Kask) Hakkında (Yurtdışı)

REKLAM ALANI
    Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Merhaba arkadaşlar.

Bu ürünün Türkiye'de satışı bulunmamakta. Bende yurtdışından sipariş vermeyi düşünüyorum.

Kask, yan aksesuarlar, shipping vs. hepsi toplamı 750-800 dolar arasında tutuyor.

Ben bu ürünü sipariş versem gümrükten geçerken problem yaşar mıyım?

Birde ürün gümrüğe geldiğinde ne kadar vergi çıkar? %20 üstünden hesapladım kendimce.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Artık Yok...
    Bireysel alımda Geçmez gümrükten devamlı limitler değişiyor en son 100-150 dolar gibi bir şeydi maksimum limit internetten bakabilirsin
    Metehan48 bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Metehan48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.

Bu ürünün Türkiye'de satışı bulunmamakta. Bende yurtdışından sipariş vermeyi düşünüyorum.

Kask, yan aksesuarlar, shipping vs. hepsi toplamı 750-800 dolar arasında tutuyor.

Ben bu ürünü sipariş versem gümrükten geçerken problem yaşar mıyım?

Birde ürün gümrüğe geldiğinde ne kadar vergi çıkar? %20 üstünden hesapladım kendimce.
    75 euto üzeri ticari gönderiler gibi komple gümrük işlemleri, kontroller vegiler vb. bir 800 dolar daha harcarsınız gümrükten çekebilmek için. hiç kalkışmayın.
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Kargoyu göze alıp çok çıkarsa geri gönderirim diyecek bir yiğit alsa da biz de görsek beyannameyi =)

Ruroc İngiltere'de üretim yapıyor sanırım, gümrük birliğinde değil, bir kere kafadan gümrük vergisi + KDV binecek, hiç bir şey çıkmasa 20% GV üstüne 18% KDV zaten 41% ediyor. DHL ile gelmiyorsa ve kendin daha önce çalıştığın gümrükçün yoksa (ki sorduğuna göre yok sanırım) bulacağın gümrükçü senden ne kadar isteyecek soru işareti. Müşavirler böyle bireysel gönderilere hiç bulaşmak istemiyorlar, bir arkadaşımın şirketinde sürekli çalıştığı gümrükçsü 1500TL istedi 6-7 ay önce.

Denenir, Ruroc iade kabul etmem falan demiyosa, gümrükten geri göndermeyle sonuçlanma ihtimali de yüksek olur gibime geliyor =)

Bir de isteyecekleri potansiyel dokümantasyon var, ECE'si bilmem nesi. Ruroc kendisi üretim yapmıyordu sanırım dokümantasyonda da sıkıntı yaşabilir.

DÜZELTME: İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalamışız sanırım. GV çıkmaz bu durumda, ama dediğim gibi kask tarafında beni korkutan dokümantasyon.
    Metehan48 ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bireysel alımda Geçmez gümrükten devamlı limitler değişiyor en son 100-150 dolar gibi bir şeydi maksimum limit internetten bakabilirsin
    Pek anlamıyorum bu gümrük işlerini de, yani niye geçmiyor ki bunlar kendim için bir tane satın alacağım sadece, bunu ticari olarak vs. kullanmayacağım.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Pek anlamıyorum bu gümrük işlerini de, yani niye geçmiyor ki bunlar kendim için bir tane satın alacağım sadece, bunu ticari olarak vs. kullanmayacağım.
    Geçmez diye bir şey yok, geçer, ama ne isterler, soru burada.

T.C.: "150 EUR üstünde bireysel bir ihtiyacın olamaz, ticari olarak işleme alacağuk."

Motosikleti
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kargoyu göze alıp çok çıkarsa geri gönderirim diyecek bir yiğit alsa da biz de görsek beyannameyi =)

Ruroc İngiltere'de üretim yapıyor sanırım, gümrük birliğinde değil, bir kere kafadan gümrük vergisi + KDV binecek, hiç bir şey çıkmasa 20% GV üstüne 18% KDV zaten 41% ediyor. DHL ile gelmiyorsa ve kendin daha önce çalıştığın gümrükçün yoksa (ki sorduğuna göre yok sanırım) bulacağın gümrükçü senden ne kadar isteyecek soru işareti. Müşavirler böyle bireysel gönderilere hiç bulaşmak istemiyorlar, bir arkadaşımın şirketinde sürekli çalıştığı gümrükçsü 1500TL istedi 6-7 ay önce.

Denenir, Ruroc iade kabul etmem falan demiyosa, gümrükten geri göndermeyle sonuçlanma ihtimali de yüksek olur gibime geliyor =)

Bir de isteyecekleri potansiyel dokümantasyon var, ECE'si bilmem nesi. Ruroc kendisi üretim yapmıyordu sanırım dokümantasyonda da sıkıntı yaşabilir.

DÜZELTME: İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalamışız sanırım. GV çıkmaz bu durumda, ama dediğim gibi kask tarafında beni korkutan dokümantasyon.
    Ben bu gümrük işlerinden hiç anlamıyorum hocam. Bilgim 0. 2,5 yıl önce çinden eşim için 16 parça kıyafet satın almıştım tanesi 120-210 tl arasında değişiyordu sıkıntısız gelmişti. Vergi falanda ödememiştim. Bir kaskı Türkiye sınırlarına getirmek bu kadar zor olmamalı ya.

Daha önce çalıştığım veya tanıdığım bir gümrükçü yok sizin de tahmin ettiğiniz gibi. %20+%18 birde gümrükçü sizden para isteyecek demişsiniz. Bu işler hep böyle mi yürüyor? Yani bir ürün Türkiye'ye girecekse %20+%18+gümrükçünün keyfine mi bakıyor? Net anlamak için soruyorum.

Dökümantasyon olarak şu iki dökümantasyona "ECE 22.06", "DOT FMVSS 218" sahip kask. Sitesinde öyle yazıyor en azından.

GV çıkmaz ise 750-800 dolar arasında buna 30$ Shipping'te dahil, başka bir ödeme çıkmıyor mu demek oluyor?

Son olarak Dökümantasyon da sıkıntı olabilir yazmışsınız, bu dökümantasyon kutunun içinde mi çıkıyor nasıl işliyor olay, biliyor musunuz?

*Ruroc iade alır mı bilmiyorum, onlara da mail yoluyla ulaşıp sorarım. Eğer iade alırım derse, gümrükten bu kask geçmezse, sadece kargo ücreti mi çıkıyor benim cebimden?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Geçmez diye bir şey yok, geçer, ama ne isterler, soru burada.

T.C.: "150 EUR üstünde bireysel bir ihtiyacın olamaz, ticari olarak işleme alacağuk."
    Peki ben bu Ruroc'la görüşsem, desem ki faturayı bana 150euro'nun altında kesseniz böyle böyle bir olay var (kabul etmezler büyük ihtimal), gümrükte bu kutu açıldığında beni dolandırıcılıkla falan suçlarlar mı veya firmayı? Böyle sokmaya çalışsak?

Türkiye distribütörü var kaskın; GB Motobike, o getirmiyor mu bu modeli?
    Metehan48 bunu beğendi.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Gümrükten geçer. Geçmeme yönünde problem çıkmaz. Ama öyle bir hesap çıkar ki illallah dersiniz.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Peki ben bu Ruroc'la görüşsem, desem ki faturayı bana 150euro'nun altında kesseniz böyle böyle bir olay var (kabul etmezler büyük ihtimal), gümrükte bu kutu açıldığında beni dolandırıcılıkla falan suçlarlar mı veya firmayı? Böyle sokmaya çalışsak?
    Şimdi evet bu kadar zor olmamalı, ama TC simülasyonu böyle çalışıyor.

Gümrükçünün keyfi olan kısım kendi ücreti,bir arkadaşım 750TL verdi sabit gümrükçüsüne, öbürü 1500TL almış, bunun gibi. İngiltere ile serbest ticaret anlaşmamız devredeyse gümrük vergisinden yana bir şey çıkmaz, ama işte ne belge isterler orasını hiç bilmiyorum malesef. 15 yıl önce snowboard ve kayak kaskı ithal eden bir tanıdığım sonradan istenen evraklar nedeniyle bıraktı. Baya baya Türkiye'nin en büyük kış sporları ithalatçılarından biri, kask getirmeyi bıraktı, güvenlik ekipmanında iş değişebiliyor, ki snowboard kaskı da motosiklet kaskına göre çok daha basit ve çok daha az regülasyona tabi.

Hayır dokümantasyondan kastım kutunun içnde çıkması veya ECE seritifkası değil, alakasız bir CE belgesi isteyebilirler mesela, bunlar hep kötümser tahminler.

Ruroc'la görüşüğ €150 altı fatura denemesi yapma bence. Gümrük memurları işlerine geldiği zaman Dünya'nın en uyanık insanları. Champion'dan gelen kask için arkadaşıma "kredi kartı ekstreni getir" dediler, konu kapandı :D Dolandırıcılıkla suçlayamaz gümrük, ama yemez de. Hele Ruroc gibi şekil şükül bişeyde hayatta yemez. =)

Ruroc gümrükten dönerse fullrefund yaparım derse denenebilir, kişisel bir risk, kargo ücreti +gümrük müşavirlik ücreti çıkar çünkü ne vergi çıkacağını görmek için beyanname açılması gerekecek, bunu da deneme yoluyla yapmaz gümrükçü. Şöyle bir alternatif olabilir, DHL'i arayıp gümrük departmanına bu bu ürünün gümrük mevzuatı nedir diye sorarsan yanıt verebilirler, o zaman bir tahmini maliyet çıkabilir ortaya; tabi bunun gerçekleşmesi için de sonra Ruroc'un DHL ile göndermeyi kabul etmesi lazım.

Yazdıklarımın tamamı tahmini şeyler, gümrükçü değilim ama 2017-2021 arasında çokça ithalat ihracat yaptım, ama mesleğim değil ve gün gün de takip etmiyorum mevzuatı.

* Gümrük vergisi çıkmayacağını da kasın İngiltere'de "üretilmesi" tahminine dayanarak söylüyorum. Bireysel ithalatlarda kurcalamadıklarını gördüm, ama kutunun üzerinde güzel güzel Made in China, Made in India falan yazıyorsa ve memur buna bakarsa gümrük vergisi de çıkar. Ürünün nereden geldiği değil, nerede üretildiği esastır.
    espresso ve Metehan48 bunu beğendiler.

OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    ingiltereye (satışının oldugu bir ülkeye )uçakla gidip kaskı alıp gelmek daha ucuza gelebilir bide böyle fiyat hesaplamak lazım

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Kırıcam kafayı Yunanistan'da bir yere bir dünya mal sipariş edicem. Gider iki rakı içer gelirim getirirken de =)
    Bence de hanımı alıp İngiltere'ye gidip kaskla dönmek en güzeli.
    espresso ve Metehan48 bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    duke 390
    yurtdışında yaşayan arkadasın yokmu o getirsin gelirken
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı sanausbe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye distribütörü var kaskın; GB Motobike, o getirmiyor mu bu modeli?
    Ben hiç bir yerde bulamadım distribütör, eğer eminseniz bu firma ile görüşeyim hocam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------

Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gümrükten geçer. Geçmeme yönünde problem çıkmaz. Ama öyle bir hesap çıkar ki illallah dersiniz.
    Ya işte 800 dolar olsa %20'sini de vergiye versem 800x%20+=960 dolar vermeye razıyım da dediğin gibi " öyle bir hesap çıkar ki illallah dersiniz. " den korktuğum için bir yol arıyorum net hesabı öğrenmeye çalışıyorum.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Kırıcam kafayı Yunanistan'da bir yere bir dünya mal sipariş edicem. Gider iki rakı içer gelirim getirirken de =)
    Aslında iyi fikirmiş.
    İpsala sınır kapısından iki adım ötesi Dedeağaç. Ya orada ya da Edirne'ye yakın sınırdaki kasabalardaki Türklerden biri böyle bir hizmet başlatsa tutar aslında. Yani Siparişi onun adresine vereceğiz, zaten onlar Edirne'ye alışverişe pazara falan geliyorlar hem de sınırdan masraf etmeden geçiyorlar, bir miktar kar alıp onların adresine gelmiş kargoları sınırdan geçirip Edirne'de teslim etseler, bak işte süper iş fikri. Ben böyle bir hizmeti kullanırdım ek para verip.
    killingroad ve Metehan48 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Şimdi evet bu kadar zor olmamalı, ama TC simülasyonu böyle çalışıyor.

Gümrükçünün keyfi olan kısım kendi ücreti,bir arkadaşım 750TL verdi sabit gümrükçüsüne, öbürü 1500TL almış, bunun gibi. İngiltere ile serbest ticaret anlaşmamız devredeyse gümrük vergisinden yana bir şey çıkmaz, ama işte ne belge isterler orasını hiç bilmiyorum malesef. 15 yıl önce snowboard ve kayak kaskı ithal eden bir tanıdığım sonradan istenen evraklar nedeniyle bıraktı. Baya baya Türkiye'nin en büyük kış sporları ithalatçılarından biri, kask getirmeyi bıraktı, güvenlik ekipmanında iş değişebiliyor, ki snowboard kaskı da motosiklet kaskına göre çok daha basit ve çok daha az regülasyona tabi.

Hayır dokümantasyondan kastım kutunun içnde çıkması veya ECE seritifkası değil, alakasız bir CE belgesi isteyebilirler mesela, bunlar hep kötümser tahminler.

Ruroc'la görüşüğ €150 altı fatura denemesi yapma bence. Gümrük memurları işlerine geldiği zaman Dünya'nın en uyanık insanları. Champion'dan gelen kask için arkadaşıma "kredi kartı ekstreni getir" dediler, konu kapandı :D Dolandırıcılıkla suçlayamaz gümrük, ama yemez de. Hele Ruroc gibi şekil şükül bişeyde hayatta yemez. =)

Ruroc gümrükten dönerse fullrefund yaparım derse denenebilir, kişisel bir risk, kargo ücreti +gümrük müşavirlik ücreti çıkar çünkü ne vergi çıkacağını görmek için beyanname açılması gerekecek, bunu da deneme yoluyla yapmaz gümrükçü. Şöyle bir alternatif olabilir, DHL'i arayıp gümrük departmanına bu bu ürünün gümrük mevzuatı nedir diye sorarsan yanıt verebilirler, o zaman bir tahmini maliyet çıkabilir ortaya; tabi bunun gerçekleşmesi için de sonra Ruroc'un DHL ile göndermeyi kabul etmesi lazım.

Yazdıklarımın tamamı tahmini şeyler, gümrükçü değilim ama 2017-2021 arasında çokça ithalat ihracat yaptım, ama mesleğim değil ve gün gün de takip etmiyorum mevzuatı.

* Gümrük vergisi çıkmayacağını da kasın İngiltere'de "üretilmesi" tahminine dayanarak söylüyorum. Bireysel ithalatlarda kurcalamadıklarını gördüm, ama kutunun üzerinde güzel güzel Made in China, Made in India falan yazıyorsa ve memur buna bakarsa gümrük vergisi de çıkar. Ürünün nereden geldiği değil, nerede üretildiği esastır.
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam, genel olarak tüm kanıyı anladım gibi.

Bi tanıdıklarımla konuşayım önce gümrükte tanıdık falan var mı diye, sonrasında DHL ile konuşayım, sertifika olayına bakayım, baktım işin içinden çıkamıyorum yurtdışına çıkıp gelecek veya yurtdışından gelecek birini bulabilirsem ona aldırmayı deneyebilirim.

Ne zormuş bir kask sokmak, sokmaktan ziyade şu vergi gümrük işleri.

*Kutunun üzerinde sanırım sadece Ruroc simgesi var. Made in ile başlayan bir ibare yok diye biliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------

Alıntı OnixsyS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ingiltereye (satışının oldugu bir ülkeye )uçakla gidip kaskı alıp gelmek daha ucuza gelebilir bide böyle fiyat hesaplamak lazım
    Ben uçağa binemiyorum ya, başka birileri çıkacak mı yurtdışına ona bakacağım.

Yada belki gerçekten iyi bir fiyata geliyorsa git gel kaskı al getir, gezmek isteyen birini de gönderebilirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------

Güzel fikirmiş reis, denenir bu.

Alıntı Atincozkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yurtdışında yaşayan arkadasın yokmu o getirsin gelirken
    Malesef öyle bir arkadaşım yok hocam.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında iyi fikirmiş.
    İpsala sınır kapısından iki adım ötesi Dedeağaç. Ya orada ya da Edirne'ye yakın sınırdaki kasabalardaki Türklerden biri böyle bir hizmet başlatsa tutar aslında. Yani Siparişi onun adresine vereceğiz, zaten onlar Edirne'ye alışverişe pazara falan geliyorlar hem de sınırdan masraf etmeden geçiyorlar, bir miktar kar alıp onların adresine gelmiş kargoları sınırdan geçirip Edirne'de teslim etseler, bak işte süper iş fikri. Ben böyle bir hizmeti kullanırdım ek para verip.
    Türkiye ile fazla bağı olmayan Türkler olması lazım, yoksa dolandırılmak garanti olur =)
    Ben gidip kendim getirdiğim modeli tercih ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------

*Kutunun üzerinde sanırım sadece Ruroc simgesi var. Made in ile başlayan bir ibare yok diye biliyorum.
    Kutu üstünde yazmazsa da faturada bir evrakta bu bulunmalı. O olmazsa gümrük menşe şehadetnamesi ister, verilemediği zaman da mis gibi Çin malı muamelesi yaparlar

Kasa kazanır
    Uçağa niye binemiyorsun yahu ne güzel taşıt. UK vizem yok ama EU içinde bir yere yollat ben gidip getireyim ya

joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Ocak ayı sonu Karadağ’a kafa dinlemeye kaçıyorum bir haftalığına, o zamana kadar çözemezseniz ben ordan bakayım, bulursam getirebilirim.
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Kutu üstünde yazmazsa da faturada bir evrakta bu bulunmalı. O olmazsa gümrük menşe şehadetnamesi ister, verilemediği zaman da mis gibi Çin malı muamelesi yaparlar

Kasa kazanır
    Uçağa niye binemiyorsun yahu ne güzel taşıt. UK vizem yok ama EU içinde bir yere yollat ben gidip getireyim ya
    Hee anladım. Ben bunları baya bir araştırayım, kask fiyatının iki katını hiç ödemek gelmiyor içimden.

Ya kontrolü elimde olmayan şeylere binemiyorum, örneğin; uçak, motosiklette artçı, arabada yan veya arka koltuk gibi. Aşırı geriliyorum istemsizce. Tek kontrolüm dışında binebildiğim otobüs var, bi onu anlayamadım kendimde.

Fransa'da eşimin ablası var, oraya yollatayım istersen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:07 ----------

Alıntı joshua adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ocak ayı sonu Karadağ’a kafa dinlemeye kaçıyorum bir haftalığına, o zamana kadar çözemezseniz ben ordan bakayım, bulursam getirebilirim.
    Vallahi hayır demem hocam böyle bir iyilik yaparsanız. Şehir olarak Aydın'daymışsınız, gelirim yanınıza hem tanışırız.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Abi EU'da akraban varsa niye macera arıyorsun ya

Kontrol hastalığı bende de var. Uçakta kabul edebileceğim seviyede bu sadece, ki biraz havacılıktan insanlarla içli dışlı olunca ona da binesiniz gelmez :D, ama otobüs taksi dolmuş falan ı ıh.. artçılığım ise meşhurdur. Honda eğitiminde hoca dedi gel atla arkama birlikte dönelim diye, pişman olursun dedim dinlemedi. 2 kuka geçtik in ulan aşağı dedi :D
    Metehan48 bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)