Avukatlik burolarinin cogu sagolsun kutsal olan kisinin savunma hakki pesinde, yersen
2021'de motosikleti devirip ayagimi burkunca hastaneye gittim, birileri bolgedeki avukatlara kus ucurmus, motosiklet kazasi olarak kaydedildigi icin kayitlara. Arayan avukatlara sizi dolandirmislar, avanta almaya calismis bilgi verenler dedim, kendim dustum dedim :D
Avukatlik burosunun ismini alip sikayet edeyim dedim baroya, bir de ne goreyim;
TBB AVUKATLIK KANUN YÖNETMELİĞİ
İhbar veya Şikayet
Madde 65 — İhbar veya şikayet, yazılı ya da sözlü olarak yapılır.
a) Sözlü ihbar veya şikayet, herhangi bir kişinin baroya başvurması ve hakkında ihbarda bulunduğu avukatı belirtip, iddialarını açıklamasıyla yapılmış olur.
b) Yazılı ihbar veya şikayet, bu konuda baroya verilecek yazı ile yapılır.
Her iki durumda da başvuran kişinin açık kimliği ve adresi, ihbar veya şikayet olunan avukatın kimliği, ihbar veya şikayet konusu, maddi olaylar ve ihbar gününün belirtilmesi zorunludur. Sözlü ihbar veya şikayette bu hususlar, baro başkanı veya yönetim kurulu üyelerinden biri ile ihbar veya şikayette bulunan kişi ve katip tarafından imzalanacak bir tutanakla tespit edilir.
Şikayet edenden, şikayetin mahiyeti ve genişliği göz önünde bulundurularak, baro başkanınca masraf avansı istenebilir. Talep edilen avans ve tamamlanması istenen miktar ilgilisi tarafından ödenmedikçe, işlem yapılmayabilir.