Kilolu birini artçı olarak aldınız mı?
Reklamlar
-
Günaydın arkadaşlar,
r25 kullanıyorum. Şu ana dek en kilolu artçım 90 kiloydu. Bir kız arkadaşım var, kilosu 120-130 arasında bir şey olmalı. Geçen kahve içerken konusu dönmüştü.
Artçı olarak alacağım da, nasıl olacak bilmiyorum. 😅 Daha önce bu kiloya sahip kimseyi almadım.
Sizce dengesizlik olur mu? Sürüşte bir değişiklik vs.
Sorum dalga amaçlı değil. Öyle algılanmasın
Reklamlar
-
Kalkışta gazı ani açarsan tekere alırsın, havalı olur cafenin önünde
-
motov34 adlı üyeden alıntı
Günaydın arkadaşlar,
r25 kullanıyorum. Şu ana dek en kilolu artçım 90 kiloydu. Bir kız arkadaşım var, kilosu 120-130 arasında bir şey olmalı. Geçen kahve içerken konusu dönmüştü.
Artçı olarak alacağım da, nasıl olacak bilmiyorum. Daha önce bu kiloya sahip kimseyi almadım.
Dar ve yavaş dönüşlerde dikkatli olun ağırlık bir anda binebilir ve kalkarken ani gazdan kaçının, tekere gelebilir.
Ön tekeriniz normalden daha boşta olabilir, dönüşlerde falan dikkatli olun yani onun dışında problem olacağını düşünmüyorum.
-
arka amortisörünü ayarla devam et. sürüş dinamiklerin daha normale yakın olur. yoksa motor saçmalar.
Helal Haram ver ALLAHIM,
Menzilciler yer ALLAHIM...
-
o kızla olan arkadaşlığını bitir.
-
Ek olarak zincirin fazla gergin olmamasina da dikkat edin.
-
Daha önce motorla 150 kg çok taşıdım arkamda öncelikle zinciri gevşet ve arka amortisörü sertleştir yoksa ön teker yere değmez dönüşler çok zor oluyor ve ön teker hemen kayıyor buna çok dikkat et.
-
R25 kaç kilo ki? Maksimum ağırlık taşıma limiti kitapçıkta yazar, bi bakın bence.
Kimse yazmamış, onun için ekleyeyim: eğer daha önce artçı olmadıysa mutlaka tembihleyin: "dönüşlerde ben yatınca sen de benimle yat" diye. Çünkü tecrübesiz insanlar dik durmaya çalışabiliyorlar, ve inanılmaz tehlikeli oluyor. O ağırlık farkıyla durumu dengelemeniz mümkün olmaz muhtemelen.
Dengesizlik ve sürüşte değişiklik çok ciddi miktarda olacaktır.
-
Kız arkadaşın bu sayfayı okuduktan sonra düşeceğin durum mu ,motordan kız arkadaşınla düşersen olacağın durum mu canını daha çok yakacak diye merak uyandıran bir başlık olmuş.
Şaka bir yana artçı ile yatma yatarsan benimle yat felan deme asıl onun ağırlık değişimini ayarlayamadığından motor altınızdan alır başını gider
-
"Allah ayırmasın, daha çok uzun yıllar beraber olun" dileğimin tutması için kız arkadaşının ciddi ciddi kilo vermesi gerekiyor. 120-130 kg ne? Yaş gençken sıkıntı değil de ileride sağlık problemleri ortaya çıkar, yazık olur.
-
Fren balataların daha fazla yıpranacaktır. Tecrübe edildi.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
mutlaka tembihleyin: "dönüşlerde ben yatınca sen de benimle yat" diye.
İstersen burayı hiç karıştırmasın akışına bıraksın. Şimdi yanlış falan anlar.
-
totalde motosikletin taşıma kapasitesi 130-180 arası değişiyor.
normal şartlarda her kurala uyuyor olsak muhtemel %80imiz hiç artçı alamaz ancak amortisör ayarlarına bak, artcılı kullanımlarda hem sertlık hemde lastık şişliği son derece önemli.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
normal şartlarda her kurala uyuyor olsak muhtemel %80imiz hiç artçı alamaz ancak amortisör ayarlarına bak, artcılı kullanımlarda hem sertlık hemde lastık şişliği son derece önemli.
Valla bana bir arkadaşım durduk yere gelip artçın olayım mı derse hayır derim =)
-
killingroad adlı üyeden alıntı
Valla bana bir arkadaşım durduk yere gelip artçın olayım mı derse hayır derim =)
artçı olarak binmem, mecbur olmadıkca eşim dışında da almam.
motosiklet kapasitesi vs. değil artcı olayı bence riskli ve sacma.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Kesinlikle size katılıyorum ben işim gereği motora 150 kg gübre atıyorum arkada römork takıyorum onada çapa makinesini yüklüyorum totalde 400 kg oluyordur rahat traktörün gitmediği yerlere bu şekilde gidiyorum ben
-
motov34 adlı üyeden alıntı
Günaydın arkadaşlar,
Artçı olarak alacağım da, nasıl olacak bilmiyorum. 😅 Daha önce bu kiloya sahip kimseyi almadım.
Kan alırlar Kâmil, kan...
-
hasmet adlı üyeden alıntı
R25 kaç kilo ki? Maksimum ağırlık taşıma limiti kitapçıkta yazar, bi bakın bence.
Kimse yazmamış, onun için ekleyeyim: eğer daha önce artçı olmadıysa mutlaka tembihleyin: "dönüşlerde ben yatınca sen de benimle yat" diye. Çünkü tecrübesiz insanlar dik durmaya çalışabiliyorlar, ve inanılmaz tehlikeli oluyor. O ağırlık farkıyla durumu dengelemeniz mümkün olmaz muhtemelen.
Dengesizlik ve sürüşte değişiklik çok ciddi miktarda olacaktır.
Bu konuda tecrübesiz bir artçı ya daha az ya da daha çok yatabilir, hareket etmesi gerektiğini düşünebilir sanki. Daha önceki konularda artçının, arka bagaj gibi mümkün olduğunca sabit kalmasının daha uygun olacağı söylenmişti. Hangisinin artçıya tembihlenmesi uygundur?
Sepet gibi kal. Ben demeden ya da bana söylemeden hareket etme mi?
Ben nereye yatarsam sen de yat, bana eşlik et mi?
üzerinden geçilmesi gereken bir konu en azından benim için.
Arkadaşın sorusuna gelince ; şüphen varsa riske girme bence. Ya da bu konuda uzman eğitimi varsa onu alın. Kolay gele )
-
-
ben 120 kg ile artçı ile afrika twin e sığmıyorum sana tavsiyem vazgeçin bu sevdadan artçı olayından yani
max artçı kg su bence 60 70 arası olmalı r25 için
bende bundan sonra afrika ya 80 kg fazla insan bindirmem sürüş esnasında çok tedirgin oluyorum birisi bana değiyorsa yola konsantre olamıyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)