Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bu ekipmana önerileriniz nelerdir ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha YZFR25
    Arkadaşlar merhaba.

Bu fiyatlar civarında ekipman almaya çalışıyorum ilk motosikletim olacak.

https://www.hizliresim.com/7e19g20

Montta ve botta biraz kararsız kaldım.

Varsa tavsiyeleriniz veya eklemem - çıkarmam gereken bir şey yardımcı olabilirseniz sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı MOTO62 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba.

Bu fiyatlar civarında ekipman almaya çalışıyorum ilk motosikletim olacak.

https://www.hizliresim.com/7e19g20

Montta ve botta biraz kararsız kaldım.

Varsa tavsiyeleriniz veya eklemem - çıkarmam gereken bir şey yardımcı olabilirseniz sevinirim. https://www.hizliresim.com/7e19g20
    *Mont ve botta hangi mevsime gore uretildigine dikkat etmeyi unutmayin.

Bende dainese nighthawk var mesela kislik. su gecirmiyor falan. yazin giyilmez ama. yakiyor.

*mont icin de kışin kişlik, yazin yazlik mont kullanmak gerek. aksi halde sürüş iskenceye donusuyor.

Yani ekipmanlari secerken;
    -kullanim amaci
    -mevsimi
    -kalitesi,markasi, fiyati

kriterlerini sakin ola es gecmeyin. Kask da ayni sekilde. Kullanim amacina uygun bir kask secmek gerek.

Ornegin;

pist ve yuksek suratler icin uretilmis bir kaskin yalitimi iyi oluyor. Vizor yuze yakin ve havalandirma kanallari az oluyor.

pist icin uretilmis kask, pistte daha az ses, daha iyi gorus sunuyor. Ama ayni kask sehir ici dur kalk trafikte bugu problemleri yapabiliyor.

Yani motosikletinizin tarzina, bulundugunuz sehrin kosullarina, kullanim amaciniza uygun olmayan ekipmanlar dunyanin en iyi markasi bile olsa sizin isinizi gormeyecektir.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Ekipmanda paraya kıymanızı takdir ediyorum. @Mr.wind'in dediklerine ek olarak renk/görüntüye bu kadar takılmayın derim.
    Arı Maya gibi gezmek için eldivenden ucuz mont almak çok mantıklı değil. Eldiven kullanıma bağlı olarak 1-2 senede çöp olabiliyor, mont ise 5 seneyi rahat görüyor. O yüzden monta ayırdığınız bütçeyi arttırın, diğerlerinden kısın derim.

Kot olarak da RiderDenim, Vecton(Tech90) gibi yerli üreticiler daha güzel/daha uygun fiyatlı olur.
    O botla yürüyemeyeceğinizi de hatırlatayım
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda PCX
    Merhaba kask olarak ben LS2 challenger kullanıyorum hem Arai den daha ucuz hem de fiberglass, hevik mont bende var yazın yakıyor, şuan bu havalarda da termal içliğini takmama rağmen polar giymezsem üşütüyor. Kışın hiç giyilmez. Bence mont, eldiveninizi yazlık kışlık olmak üzere 2 takım alın. Forumda önerilen ürünlerden bakabilirsiniz. Pantolon yerine ilk aşama dizlik ve içlik kombinasyonu da deneyebilirsiniz.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Diğer ekipmanlara yorumum yok ama o zincir kesilir gibi duruyor.
    Paraya kıyın olabilecek en kalın ve kesilmez zinciri alın. hırsızlık çok.
    Abus granit extreme 170cm modelini öneririm. sıradan hırsızlar abus markasını görünce bile uzak durur en azından.

Motosikleti
    Yamaha YZFR25
    Alıntı pea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekipmanda paraya kıymanızı takdir ediyorum. @Mr.wind'in dediklerine ek olarak renk/görüntüye bu kadar takılmayın derim.
    Arı Maya gibi gezmek için eldivenden ucuz mont almak çok mantıklı değil. Eldiven kullanıma bağlı olarak 1-2 senede çöp olabiliyor, mont ise 5 seneyi rahat görüyor. O yüzden monta ayırdığınız bütçeyi arttırın, diğerlerinden kısın derim.

Kot olarak da RiderDenim, Vecton(Tech90) gibi yerli üreticiler daha güzel/daha uygun fiyatlı olur.
    O botla yürüyemeyeceğinizi de hatırlatayım
    Kaval korumalı yürüyebileceğim bir bot öneriniz var mıdır acaba ?

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ben scooter kullanıyorum ama ekipman için kullanılan motorun türünün fazla önemi yok deyip yine bütün ekipmanları giyiyorum.
    Bot olarak Difi Ventura marka adventure tarsı uzun bot almıştım. ilk aldığımda alışana kadar bir kaç gün iki ayağımı birden alçıya alınmış gibi hissettim ama artık alıştım, hatta işe gittiğimde değiştirmekle uğraşmıyorum, bütün gün ofiste de o botlarla zaman geçiriyorum. Korumalı pantalonu slim fit olmayanlardan almıştım paçaları botun üzerine geliyor böylece botlar çok dışarıdan belli de olmuyor.

Ben 2017'de almıştım ama şimdi bu marka kalmamış, ben alırken Forma markasına da bakmıştım ama ayağıma uyan numarası kalmadığı için Difi almıştım, Forma da aklımda kaldı, tekrar alırsam bu botu alma niyetim var: https://www.motomax.com.tr/forma-adv...otu-kahverengi

Ama bu meretler eskimiyor, 5 yıl oldu hala yeni sayılır, bir 5 yıl daha giyerim beni yaşlandırır bu botlar. Bot gibi şeylerde alırken paraya kıyınca aslında ucua geliyor çünkü daha uzun dayanıyor.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Montu direk ele bende vardı. 1 kere düştüm. sürüklenme yok etrafımda 1 tur atıp ayağa kalktım. Mont pert. Zaten yazlık mont. Olsa olsa elektrikli scooter montu olur ondan.
    espresso bunu beğendi.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Bot kesinlikle onemli alabiliyorsaniz en oyisini en kalitelisini alin incik korumasi topuk parmak ne varsa olsun

6 ay oldu .Dun doktora gittim ayağımda agri var diye 6 ay olmus daha yeni diyor
    espresso bunu beğendi.

OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    ben daha motosiklet ayakkabısıyla yürüyüşün iyi olduğunu hiç kimseden duymadım hani bak şunun yürüyüşü şundan biraz daha iyi diye duysamda hiç kimse gün içinde kullanmak istemiyo hatta yanında yedek spor ayakkabı taşıyanlar filan var

-ekipman için yorumum mont güzel ama full file yani sadece yaz ayı için 3-4 ay lık kışlık montta bak ekstradan
    -eldiven gereksiz pahalı (venom d2 bakabilirsiniz )eldiven uzun süre yaşamıyor ne yazıkki o kadar para dökmeye değmez daha 2 yıldan uzun süre eldiven kullanamadım biryerleri söküpmeye dökülmeye başlıyo kullanılmaz hale gelmesede ben sevmiyom yıpranmasını
    -pantalon yerli üreticiye bakabilirsin marka farkıda bir yere kadar ondan sonrası boş para israfı
    -kask iyi güzel bi tıkta kişiye kalmış bir şey yani fiberglass mı carbon mu filan birde kask yapısı vardır sürdüğünüz kmotorun oturuş pozisyonuna göre yani sürdüğünüz motor nedir ne olacaktır kask kolay kolay eskiyen birşey değildir ilk kaskımı 3 yıl giydim hala ilk günki gibi tabi kullanıcıya görede değişir temizlemesine göre bu baktığınız dik oturuş kaskı diye hatırlıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------

Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Montu direk ele bende vardı. 1 kere düştüm. sürüklenme yok etrafımda 1 tur atıp ayağa kalktım. Mont pert. Zaten yazlık mont. Olsa olsa elektrikli scooter montu olur ondan.
    reis piyasanın en ucuz file montlarından birisi yani nasıl bir performans bekliyorsun zaten amacı düşersen seni asfaltta sürüklenmekten korumak bence amacını yerine getirmiş
    gurcanozturk bunu beğendi.

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende Kışlık olarak kullandığım Revit Safari 2 modeli mont var. Kaza yaptığımda yerde sürüklendim, yüzüstü sürüklenirken ön tarafı asfalta sürtünmüş, siyah yerlerinde sürtünme izi var ama aşınma yırtılma yok. Bu monttan memnun kalıp bir de kazada denemiş olunca yazlık montumu da yine gittim revit aldım, biraz fazla para verdim ama haziranda aldığım montun hala taksidini ödüyorum. Kışlık montumu 5 yıldır kullanıyorum, 5 yıl daha eskitemem gibi, yazlığı da en az 5 yıl gider bu diyorum.
    sallami bunu beğendi.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    [QUOTE=reis piyasanın en ucuz file montlarından birisi yani nasıl bir performans bekliyorsun zaten amacı düşersen seni asfaltta sürüklenmekten korumak bence amacını yerine getirmiş[/QUOTE]

Hah meselede o sürüklenmedim. Sürüklensem asla koruyacağını düşünmüyorum.
    espresso bunu beğendi.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

CRF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF 250 L
    çok paran varsa güzel -Ucu ucuna bütçelerle alıyorsan bence yanlış seçim.
    Ayrıca yaz kış ayrımı yapılmadan tamamen marka diye seçilmiş ürünler seçiminizin bilinçli olmadığını düşünüyorum belli ki hiç araştırmamışsınız.
    Bot'u biraz abartı buldum. günlük kullanıma uygun degil bence.

Bugun biraz nagetifim kusura bakmayın iyi günler dilerim.

Merhaba,

Mont daha iyi birşey olabilir. Bot icin birşey demek istiyorum ama linç yemeyelim

Kask ise fazlaca ucuz geldi gözüme.. Uretim tarihi 2017 ve öncesi olabilir. Sormanızı tavsiye ederim.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Kotu es geç emin ol 5 defa giyersin 6 da giymessin evde böyle 2 tane kotum var biride hudson hawk..
    bot banada abartı geldi zincir abus öneririm montu iki parça yazlık ayrı kışlık ayrı almanı öneririm marka çok var ..

Sen biraz sağdan soldan dolma bilgilerle marka ürünler etrafında şekilllendirmişsin listeni sanırım ..
    Kotu es geç derken masfallı dizlik Alman daha iyi olur o anlamda dedim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Yaptığınız listeye göre kaza anında hayati öneme sahip organlarınızı koruyacak ekipmanların koruyuculuğu açısından sıralama bence yanlış olmuş.
    Birinci tablo sizin listeniz, ikinci tabloda naçizane olarak aynı bütçe ile benim yaptığım listedir.

sedattemiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TNT249-S
    Bot için dainese street darker kullanıyorum ben. Tüm yaz sürüşlerde kullandım. Sürüş esnasında terleme vs çok fazla olmadı, spor ayakkabımla daha çok oluyordu. Havalar soğudu ve bot olarak kullanıyorum sürüş yapmadığımda da ayaklarım sıcak oluyor. "Kışın günlük bot alamam param çıkışmaz" diyerek bunu almıştım gayet günlük ayakkabı gibi rahat

Motosikleti
    Artık Yok...
    Arkadaşın seçtiği bot daha çok yarış tulumunun altına giyilecek bot gibi geldi bana assen yada laguna tarzı tulum olsa listede o zaman olabilir derdim ..

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kotu es geç emin ol 5 defa giyersin 6 da giymessin evde böyle 2 tane kotum var biride hudson hawk..
    bot banada abartı geldi zincir abus öneririm montu iki parça yazlık ayrı kışlık ayrı almanı öneririm marka çok var ..

Sen biraz sağdan soldan dolma bilgilerle marka ürünler etrafında şekilllendirmişsin listeni sanırım ..
    Kotu es geç derken masfallı dizlik Alman daha iyi olur o anlamda dedim
    Konuya ortadan daldım da motosiklet pantalonlarında sadece dizlik yok, leğen kemiği sağ sol koruyan pedler de var + sürtünme ihtimali olan yerlerde altta kevlar katman oluyor. Normal pantalon sürtme olunca hemen parçalanır, sonra doku kaybı yaşanabilir. Doku kaybı da çok feci bir şey ve kalıcı sakatlık bırakabilir.

1km mesafeye gideceksem bile motosiklet pantalonumla gidiyorum. Bazen korumalı giysileri giyinmeye üşendiğim için motosiklete binmiyorum. Herkese de aynısını tavsiye ederim. Korumalı binmeyecekseniz binmeyin, illa her yere motosikletle gitmek zorunda değilsiniz.

İlk acemilik zamanlarında henüz motosiklet pantalonu almadan önce dizlik takıyordum, bir gün 1km öteye bankaya gideceğim için dizlik takmaya üşendim ve tam da o gün düştüm. Kotun dizi delinmişti, şorta çevirdim sonra. Evren(!) korumalarla ilgili güzel sinyal gönderdi o gün...
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuya ortadan daldım da motosiklet pantalonlarında sadece dizlik yok, leğen kemiği sağ sol koruyan pedler de var + sürtünme ihtimali olan yerlerde altta kevlar katman oluyor. Normal pantalon sürtme olunca hemen parçalanır, sonra doku kaybı yaşanabilir. Doku kaybı da çok feci bir şey ve kalıcı sakatlık bırakabilir.

1km mesafeye gideceksem bile motosiklet pantalonumla gidiyorum. Bazen korumalı giysileri giyinmeye üşendiğim için motosiklete binmiyorum. Herkese de aynısını tavsiye ederim. Korumalı binmeyecekseniz binmeyin, illa her yere motosikletle gitmek zorunda değilsiniz.

İlk acemilik zamanlarında henüz motosiklet pantalonu almadan önce dizlik takıyordum, bir gün 1km öteye bankaya gideceğim için dizlik takmaya üşendim ve tam da o gün düştüm. Kotun dizi delinmişti, şorta çevirdim sonra. Evren(!) korumalarla ilgili güzel sinyal gönderdi o gün...
    Alsın tabiki kot ta iyidir ama tüm parayı kota gömmesin masfallı dizlikte olsun bir gerçek var her daim giyilmiyor kot acil günlük gün içi olaylarda eve gidiyim pantolonu değiştiririm olmuyor…yada üstüne giydiğine uymuyor o kot ogün giymiyorsun ondan dedim .. ben uzun yola çıkarken dizlik takıyorum çift mafsal kaval koruması da var şehir içi sadece dizlik olan var bazen onu giyiniyorum bazen kot da giyiyorum kısaca arkadaş parası varsa hepsini alsın para tutarlıysa bence kota şimdilik çok para vermesine gerek yok dizlik alsın parayı başka şeylere harcaya bilir .. mesela kışlık ve yazlık iki mont alabilir yada latex kumaşdan kışlık yazlık pantalon alabilir kışlık yazlık eldiven alabilir falan filan ..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)