Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Aksiyon Kamerası Hk.

REKLAM ALANI
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Go pro nun artısını zaten herkes biliyor bende gördüğüm eksileri yazayım.

- Tarihli çekim yapamıyorsunuz. Ben tarihli çekim yapmayı seviyorum ileride seneler geçince şunu şu tarihte çekmişim diyebiliyorsunuz.

- Dosya boyutu 3.7 GB ulaşınca yeni dosya açıyor. Bu da çekim kalitenize göre bazen bir saati bulabiliyor. Bu da PC ye indirme, kesme, biçme işlemelerinde zor oluyor. Diğer kameralarda seçebiliyorsunuz 10 ar dakika veya daha az şeklinde.
    - Youtube'a yukleyeceginiz sinematik bir videoda tarih/saat gorunmesini istemezsiniz muhtemelen. GoPro'nun kendi uygulamasi olan Quik'i kullanirsaniz, diske atarken dizinleri tarihli olarak atar, asagida ekran goruntusu var.

- Dosya buyuklugu dert evet. Yine GoPro'nun Player uygulamasini kullanirsaniz, trim/cut yapip sadece istediginiz yeri almak kisa surebiliyor. Video convert icin ben Handbrake kullaniyorum oldukca hizli ve preset tanimlayabiliyorsunuz. Devasa programlar kullanmaya da gerek yok. Edit icin ise Da Vinci Studio.

Metehan48, GoGi ve espresso bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Alıntı AleniDesais adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet ısınma problemleri var şarjları dayansada çok uzun süre kayıt alamayabiliyorlar. ben aralarından muhtemelen hero 10 alırdım. ileriki dönemdede o dönemin normlarındaki FHD görüntü kalitelerini 120fpse kadar sağlayabilmek ve Hero 6 dan beri geliştirilen sarsıntı azaltıcı sensörün, Hero 10 ile çok daha iyi hale geldiğini duydum ve gördüm. orta ayarda aksiyon görüntüleri için çok stabil ve heyecanı öldürmeyen güzel bir ayarda sabitleme yapıyor. Hero 10 ile 11 arasındaki çözünürlük geliştirmeleri dışında günümüzde işinize yarayacak en büyük fark 8:7 ilk oran ile video çekebilmesi. buda sosyal medya içerik üreticileri için Tiktok veya Youtube shorts gibi dik görüntülü içeriklerde kalite kaybı yaşatmadan dik olarak video kırpmaya yarıyor esasen. yoksa eksi 4:3 kare ekrandan bizim açımızdan devasa bir farkı yok. yani Hero 11 alacağıma 10 alıp oradan ayırdığım kâr ile mikrofon için mediamod gibi parçaları halletmeye bakardım. zaten muhtemelen alınca 2.7k kalitesinde 60 ile 120 fps arası süper geniş açı ile orta ayar sarsıntı azaltıcıyı kullanarak video çekeceksinizdir veya ben çekecek olsam öyle yapardım. bunlarda suanda rahat uzun seneler yüksek görüntü kaliteli içerikler olarak arşivlenebilirler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:07 ----------

tabiki videografi teknolojisinde devrim niteliğinde bir yenilik yaşanmazsa
    9 ve 10'un ikisinde de ısınma problemi varmış, o yüzden 11 almayı düşünüyorum bende, 10 ile arasında dediğiniz gibi çok bir fark göremedim, tabi benim incelediklerim çekim kalitesi, çözünürlük, sarsıntı tarzı şeylerdi. Sizin kadar detaylı bilmiyordum.

Siz 11 alacağıma 10 alırım ordan kalan kâr ile mikrofon vs. diğer aksesuarları alırım demişsiniz, evet kesinlikle çok mantıklı bende böyle düşündüm fakat şu ısınma problemine çok takılıyorum. Yazın birde memleketim 40-45 derece arası seyrediyor, daha da ısınacak cihaz, bunu da göz önüne aldığımızda hiç ısınmayan bir cihaz tercih etmek daha mantıklı gibi geliyor, o yüzden 11'e kayıyorum sürekli.

Çok teşekkür ediyorum beni aydınlattığınız için.

CRF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF 250 L
    Ülkede motovlog çekmeyen 5 kişiden biriyim sanırım.

İş için kulancaksan Go pro net.
    2. el de kolay da satarsın
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    - Youtube'a yukleyeceginiz sinematik bir videoda tarih/saat gorunmesini istemezsiniz muhtemelen. GoPro'nun kendi uygulamasi olan Quik'i kullanirsaniz, diske atarken dizinleri tarihli olarak atar, asagida ekran goruntusu var.

- Dosya buyuklugu dert evet. Yine GoPro'nun Player uygulamasini kullanirsaniz, trim/cut yapip sadece istediginiz yeri almak kisa surebiliyor. Video convert icin ben Handbrake kullaniyorum oldukca hizli ve preset tanimlayabiliyorsunuz. Devasa programlar kullanmaya da gerek yok. Edit icin ise Da Vinci Studio.

https://i.hizliresim.com/ihsf1fj.png
    Programların hepsini yazdım hocam. İhtiyacım olacak gibi. Çok teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:54 ----------

Alıntı CRF adlı üyeden alıntı Mesajı göster

5-1=4 kişiden birisiniz artık.

İş için değil, maksat eğlence olsun, motovlogtan ziyade sürüşlerimi kaydedip kanalıma yüklemek istiyorum.

Belki motovloga da döner olay tabi bilemem.

Onun dışında her yerde kullanılabilecek bir kamera, her çekim işimi görür bence.
    CRF, GoGi ve berk_cglr bunu beğendiler.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Metehan48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Programların hepsini yazdım hocam. İhtiyacım olacak gibi. Çok teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:54 ----------

5-1=4 kişiden birisiniz artık.

İş için değil, maksat eğlence olsun, motovlogtan ziyade sürüşlerimi kaydedip kanalıma yüklemek istiyorum.

Belki motovloga da döner olay tabi bilemem.

Onun dışında her yerde kullanılabilecek bir kamera, her çekim işimi görür bence.
    4-1 = 3

root@pipi:/NAS/Videos/GoPro# du -h --max-depth 0
    348G .

Diskte 350GB video var, kim video sececek kim editleyecekte kim youtube'a atacak :D
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Aprilia Caponord 1200 add & Benelli Tnt 249 S
    sjcam kullanıyorum, en büyük problem şarj. gopro bu konuda oldukça iyi. 128 lik sd kart ile ciddi çekimler yapılabilir. bu arada büyük markalar boşuna büyük olmuyor. bütcen varsa gopro yoksa geri kalanlar hep aynı.
    Metehan48 bunu beğendi.
    Helal Haram ver ALLAHIM,
    Menzilciler yer ALLAHIM...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Hayırlı olsun diyelim o zaman

Ben de editlemek için Movavi programını kullanıyorum. Kullanımı oldukça basit.

Mikrofon konusunda da eğer interkom haricinde farklı bir mikrofon kullanacaksanız büyük bütçelere gerek yok derim. Ben aşağıdaki mikrofonu aldım. Tek yönlü bir cırt ile de kaskın pedine yapıştırdım. Gayet de iş görüyor. Ama açık alanda da kullanacaksanız fiyatı yüksek kablosuz mikrofonlar var.

https://www.trendyol.com/a-plus/plat...chantId=430130

Depolamak için gopro nun cloud uygulaması bayağı yardımcı oluyor.
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    4-1 = 3

root@pipi:/NAS/Videos/GoPro# du -h --max-depth 0
    348G .

Diskte 350GB video var, kim video sececek kim editleyecekte kim youtube'a atacak :D
    Eyy Eyy Maşallah hocam, Allah sabır versin uğraşırsan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------

Alıntı panic adak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sjcam kullanıyorum, en büyük problem şarj. gopro bu konuda oldukça iyi. 128 lik sd kart ile ciddi çekimler yapılabilir. bu arada büyük markalar boşuna büyük olmuyor. bütcen varsa gopro yoksa geri kalanlar hep aynı.
    Sizin gibi bende aynı şekilde düşünüyorum, konu açmamın sebebi etrafımda kimsede aksiyon kamerası olmaması, araştırmalarımızı youtubedan ordan burdan yapıyoruz ama benim kullanıcı deneyimi, eş dosttan gören duyan birilerinden duymaya ihtiyaç duymam, böyle ikna oluyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------

Alıntı GoGi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun diyelim o zaman

Ben de editlemek için Movavi programını kullanıyorum. Kullanımı oldukça basit.

Mikrofon konusunda da eğer interkom haricinde farklı bir mikrofon kullanacaksanız büyük bütçelere gerek yok derim. Ben aşağıdaki mikrofonu aldım. Tek yönlü bir cırt ile de kaskın pedine yapıştırdım. Gayet de iş görüyor. Ama açık alanda da kullanacaksanız fiyatı yüksek kablosuz mikrofonlar var.

https://www.trendyol.com/a-plus/plat...chantId=430130

Depolamak için gopro nun cloud uygulaması bayağı yardımcı oluyor.
    O programı da notlarıma ekledim hocam. İnşallah hayırlısıyla indirim bulursam alıcam, teşekkür ederim.

Güzel bir konuya değindiniz bu arada. Benim kaskımda Intercomm mevcut.

Intercomm'un microfonunu direk bağlayabiliyorsam benim için daha iyi, extra kaskın içerisine 2. bir mikrofon koymak zorunda kalmam. Aştığım bütçeyi de bir nebze kısmış olurum.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Isınma problemini ciddiye almadıkları müddetçe GoPro'dan bir şey alınmaz kervanındaydım artık.
    Emin değilim ama yeni kamera alırsam sanırım Dji Action 3 alacağım.

Amazon'dan BOYA-M2 mikrofon aldım ben. Güzel bir ses kayıt programı ile gain kontrolü yaparak kayıt aldım.
    Adobe Premier üstünde ses filtreleriyle kısacık oynadıktan sonra bayağı şaşırdım diyebilirim. Odada konuşuyorum gibi demeye yakın ses alabildim, bir tek kaskın vizörünü kilitlemeyi unutmamak gerekiyor.

8GB RAM'li ve Intel UHD620 on board grafik kartlı makinada 4K video renderlamak işin en keyifli kısmı =)
    Hatta bitane motovlog diye saçma sapan bişey çektim, 4 saat falan renderladı, sonunda 1KB dosya ile birbirimize bakıyoruz =)
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Isınma problemini ciddiye almadıkları müddetçe GoPro'dan bir şey alınmaz kervanındaydım artık.
    Emin değilim ama yeni kamera alırsam sanırım Dji Action 3 alacağım.

Amazon'dan BOYA-M2 mikrofon aldım ben. Güzel bir ses kayıt programı ile gain kontrolü yaparak kayıt aldım.
    Adobe Premier üstünde ses filtreleriyle kısacık oynadıktan sonra bayağı şaşırdım diyebilirim. Odada konuşuyorum gibi demeye yakın ses alabildim, bir tek kaskın vizörünü kilitlemeyi unutmamak gerekiyor.

8GB RAM'li ve Intel UHD620 on board grafik kartlı makinada 4K video renderlamak işin en keyifli kısmı =)
    Hatta bitane motovlog diye saçma sapan bişey çektim, 4 saat falan renderladı, sonunda 1KB dosya ile birbirimize bakıyoruz =)
    11'de çözdükleri söyleniyor ısınmanın. Bende DJI incelemiştim ama onda da kadraj rocksteady ile çok küçülüyor.

Özellikle rampa tırmanırken ufku falan göstermiyor, direk yeri çekiyor kamera o yüzden hoşuma gitmedi, tabi Action 3 öylemidir bilemiyorum onu araştırmadım.

Mikrofon kısmı şuan maliyeti kısmak için Intercomm'un mikrofonunu kullanacağım. Eğer çok gerekli olursa 2. bir mikrofon alıp yan yana kaska montajlarım diye düşünüyorum eğer gelen aramalara cevap verip konuşamayacaksam Intercomm'un özelliği kalmıyor veya muzik dinleyemeyeceksem.

Dediğiniz mikrofonu da inceleyeceğim, çok teşekkürler.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    11'de çözdükleri söyleniyor ısınmanın. Bende DJI incelemiştim ama onda da kadraj rocksteady ile çok küçülüyor.

Özellikle rampa tırmanırken ufku falan göstermiyor, direk yeri çekiyor kamera o yüzden hoşuma gitmedi, tabi Action 3 öylemidir bilemiyorum onu araştırmadım.

Mikrofon kısmı şuan maliyeti kısmak için Intercomm'un mikrofonunu kullanacağım. Eğer çok gerekli olursa 2. bir mikrofon alıp yan yana kaska montajlarım diye düşünüyorum eğer gelen aramalara cevap verip konuşamayacaksam Intercomm'un özelliği kalmıyor veya muzik dinleyemeyeceksem.

BOYA-M2 500TL, tabi bu telefon mikrofonu onu belirtmedim. Telefonla ses kaydı alıp senkronlamak gerekiyor.

Valla geçen gün 3-5 tane GoPro11 incelemesine baktım, testin birinde 10'dan önce kapandı overheat yüzünden. Bu kadar umursamaz olmasın koca firma.
    Ben pistte arkadaşım 8 Black'ini kullandım steadyshot mıydı artık neyse, o da bayağı bir kesiyor görüntüyü ama DJI'la kıyaslamsına falan da bakmadım. Premiere ile daha az kayıpla yaparım ben stabiizasyonu dedim geçtim artık.

Ama bunlar hep kaşıntı, 7 de bakmıştım 8 de, ama hala 3 + kullanmaya devam =)
    Metehan48 bunu beğendi.

OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    Alıntı CRF adlı üyeden alıntı Mesajı göster

her kamerası olan motovlog mu çekiyo ?
    yoksa çoğunluk güvenlik kamerası olarakmı kullanıyo ?

yada kamera takmıyanlar herhangi bir kaza durumunda ülkesinin adalet sistemine bu kadarmı güveniyo ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:31 ----------

mikrafon için 5-10 liralık mikrafon öneririm kalitesiz mikrafonlar nasıl oluyorsa ses kalitesi daha bir güzel oluyor
    bende (https://www.hepsiburada.com/flameer-...magaza=flameer)bundan var tabi gopro 4 e sadece bir kabloyla mic takılabiliyo ses kalitesi çok saçma bir şekilde çok iyi tabi ben bunu alırken 60tl di covid öncesi sırf zevk için aldım 1 kere test ettim ondan sonra çıkar tak uğraşmamak için kullanmadım
    Metehan48 bunu beğendi.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    yolda arayan olur diye kulak iç kulaklık takıyorum telefona ve kulağıma geçiriyorum. telefonun ses kaydı çok kaliteli olduğu için ve para sorunum olduğu için ben şahsen gopro hero 4 alacam 2. el ve sesli kayıt yapmam gerektiği zaman telefondan ses kaydı açıp gopro ile de görüntü kaydı alacam... pc de bunu birleştirmesi çok kolay. "MKVToolNix GUI" isminde bir program var bilgisayar için ve ücretsiz program... onunla ses ve videoları birleştiriyorum... hatta sesleri çoklu yapıyor yani filmler için farklı dilde 2 ses birden de kaydediyor program.
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Sesi telefona, görüntüyü aksiyon kamerasına kaydet sonra bunları birleştir benim için çooook uzun işler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------

- Youtube'a yukleyeceginiz sinematik bir videoda tarih/saat gorunmesini istemezsiniz muhtemelen.
    Çekerken ve doğal olarak youtube yüklerken özellikle tarihli olmasını istiyorum. Bizden sonra görüntüler kalırsa en azından tarihi bir değeri olur bak elli sene önce şurası böyleymiş gibisinden.

Hem kendi çektiklerime de bakıyorum zaman ilerleyince falanca tarihte böyleymiş gibisinden bana güzel geliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------

Aaaaah ah nerede bizde bu kadar okur yazarlık?
    Metehan48 bunu beğendi.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sesi telefona, görüntüyü aksiyon kamerasına kaydet sonra bunları birleştir benim için çooook uzun işler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------

Çekerken ve doğal olarak youtube yüklerken özellikle tarihli olmasını istiyorum. Bizden sonra görüntüler kalırsa en azından tarihi bir değeri olur bak elli sene önce şurası böyleymiş gibisinden.

Hem kendi çektiklerime de bakıyorum zaman ilerleyince falanca tarihte böyleymiş gibisinden bana güzel geliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------

Aaaaah ah nerede bizde bu kadar okur yazarlık?
    onu boş ver benim dediğim programı kullan, "handbrake" diye bir program var ve 1gb videoyu gözle pek belli olmayacak derecede 150mb ye falan düşürüyor, video sıkıştırmak içinde onu kullan... ayar yapmaya gerek yok, direk ön ayarlardan "fast 1080p" seç devam et yeter... programın logosu da güzel, tropikal meyve kokteyli ve ananas meyvesi koymuşlar.

"adobe premiere pro 2022" kullanıyorum video edit için, en sağlamı o ama videoların görüntü kalitesini kaybetmeden boyunu küçültmek için "handbrake" (kalite mutlaka düşüyordur ama pek ayırt edilmiyor, göze batmıyor)

uğraşacaksın ihtiyar, 10 bin lira vermemek için bir kaç basit tıklama işini öğrenmek iyidir, ama paran varsa tabi bunlar ile uğraşmak mantıklı olmaz.
    yaşlıveacemi ve Metehan48 bunu beğendiler.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onu boş ver benim dediğim programı kullan, "handbrake" diye bir program var ve 1gb videoyu gözle pek belli olmayacak derecede 150mb ye falan düşürüyor, video sıkıştırmak içinde onu kullan... ayar yapmaya gerek yok, direk ön ayarlardan "fast 1080p" seç devam et yeter... programın logosu da güzel, tropikal meyve kokteyli ve ananas meyvesi koymuşlar.

"adobe premiere pro 2022" kullanıyorum video edit için, en sağlamı o ama videoların görüntü kalitesini kaybetmeden boyunu küçültmek için "handbrake" (kalite mutlaka düşüyordur ama pek ayırt edilmiyor, göze batmıyor)

uğraşacaksın ihtiyar, 10 bin lira vermemek için bir kaç basit tıklama işini öğrenmek iyidir, ama paran varsa tabi bunlar ile uğraşmak mantıklı olmaz.
    Sizlere özenip gıpta ediyorum. Artık gelişmeleri takip etmeyi bırak ne olduğunu bile anlamakta zorlanmaya başladım.
    Metehan48 ve fatih.met bunu beğendiler.

Motosikleti
    BOYA-M2 500TL, tabi bu telefon mikrofonu onu belirtmedim. Telefonla ses kaydı alıp senkronlamak gerekiyor.

Valla geçen gün 3-5 tane GoPro11 incelemesine baktım, testin birinde 10'dan önce kapandı overheat yüzünden. Bu kadar umursamaz olmasın koca firma.
    Ben pistte arkadaşım 8 Black'ini kullandım steadyshot mıydı artık neyse, o da bayağı bir kesiyor görüntüyü ama DJI'la kıyaslamsına falan da bakmadım. Premiere ile daha az kayıpla yaparım ben stabiizasyonu dedim geçtim artık.

Ama bunlar hep kaşıntı, 7 de bakmıştım 8 de, ama hala 3 + kullanmaya devam =)
    Mikrofonu intercommdan çekerim diye düşünüyorum ama yine aklımda bulunsun hocam.

Vallahi kafam iyice karıştı şimdi, overheat yüzünden 10'dan önce kapandı diyorsunuz. Ben az daha video vs. izleyeyim, komple tekrardan tek tek kontrol edeyim, şuanda zaten indirimde yok a.kameralarında, en uygun 11.300 civarlarına bulabildim. Daha ekstraları var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:16 ----------

Alıntı OnixsyS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mikrafon için 5-10 liralık mikrafon öneririm kalitesiz mikrafonlar nasıl oluyorsa ses kalitesi daha bir güzel oluyor
    bende (https://www.hepsiburada.com/flameer-...magaza=flameer)bundan var tabi gopro 4 e sadece bir kabloyla mic takılabiliyo ses kalitesi çok saçma bir şekilde çok iyi tabi ben bunu alırken 60tl di covid öncesi sırf zevk için aldım 1 kere test ettim ondan sonra çıkar tak uğraşmamak için kullanmadım
    Teşekkür ederim hocam, şuanlık intercomm üzerinden almayı düşünüyorum sesi. Bunu da koydum köşeye aklımda bulunsun.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Mikrofonu intercommdan çekerim diye düşünüyorum ama yine aklımda bulunsun hocam.

Vallahi kafam iyice karıştı şimdi, overheat yüzünden 10'dan önce kapandı diyorsunuz. Ben az daha video vs. izleyeyim, komple tekrardan tek tek kontrol edeyim, şuanda zaten indirimde yok a.kameralarında, en uygun 11.300 civarlarına bulabildim. Daha ekstraları var.

Ben zamanında onu da denedim, interkomun kulaklığını kullanarak bir ses kaydı alıp video ile birleştirdim, lakin o videoda başında senkron yaptığım halde sonlarda kaymıştı, muhtemelen video ile ses kaydı uyumsuz olduğundan oldu. Şimdi 1080p 60fps çekiyorum, iPhone'daki ses kaydı ile senkron bozulmuyor.

Valla biraz daha bakındıkça Hero11 DJI3'ten kaliteli görüntü çekiyor ama overheat'i çözmemeleri sinir bozucu. Hoş motosiklet üstünde overheat yaşaması da zor olacaktır ama yine de GoPro gram güven vermiyor bana firma olarak. O yüzden baya arada kalmış durumdayım =)
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Ben zamanında onu da denedim, interkomun kulaklığını kullanarak bir ses kaydı alıp video ile birleştirdim, lakin o videoda başında senkron yaptığım halde sonlarda kaymıştı, muhtemelen video ile ses kaydı uyumsuz olduğundan oldu. Şimdi 1080p 60fps çekiyorum, iPhone'daki ses kaydı ile senkron bozulmuyor.

Valla biraz daha bakındıkça Hero11 DJI3'ten kaliteli görüntü çekiyor ama overheat'i çözmemeleri sinir bozucu. Hoş motosiklet üstünde overheat yaşaması da zor olacaktır ama yine de GoPro gram güven vermiyor bana firma olarak. O yüzden baya arada kalmış durumdayım =)
    Benim şuan video çekme birleştirme, ses hk. vs. tecrübem ve bilgim 0. Elimde hazır intercomm varken ilk başta onunla denemek mantıklı geliyor. Ses kayması veya başka bir sorun ile karşılaşırsam farklı bir mikrofon arayışına o zaman girerim diye düşünüyorum. Iphone değilde Samsung Note 20 var bende de.

Bir kullanıcı ile görüştüm, onda da Gp 9 varmış. Gönderdiği çekim gayet kalite olarak iyiydi ve hiç ısınma yaşamamış. Yani şimdi yazın burası 35-45 derece arası sürekli, her ne kadar motor üzerinde de olsak kamera önden alsa da rüzgarı, gelen rüzgar da sıcak esiyor burda, serinleyemiyorsun kolay kolay. Buda bir sorun yaratır mı düşüncesiyle beklemekteyim bende.

%99 GP 9-10 veya 11 - 3'ünden birini alıcam gibi duruyor bakalım ne olacak sonucu. İndirim yakalarım diye bekliyorum.
    GoGi bunu beğendi.

Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Yanıt vereyim, şu aralar araştırma yapıyorum bende

gopro alacaksanız mümkünse 11 alın. Önceki versiyon olanlar üst versiyona geçmeyebilir fakat siz ilk defa alacaksınız son sürümde epey özellik var.

Djı markası var birde benzer. Buda iş görür bir tık daha ucuzdu.

fakat dün araştırdım daha yeni bazı arkadaşlar söylemiş insta360 x3 modeli ! bu son çıkanı daha gelmedi türkiyeye. Yurtdışından alma imkanınız varsa kesinlikle bu. Videolarını izleyin hem 360 çekim yapabiliyorsunuz hemde dilerseniz normal tek önden çekim var. avantajı 360 derece çektiği için görüntü seçerken dilediğiniz noktayı seçip izleyebilmeniz. Buda dün izlediğim karşılaştırma videosu;

https://www.youtube.com/watch?v=yDEO...l=MattiHaapoja

umarım aydınlatıcı olur Kamera almadan önce mutlaka youtubedan karşılaştırmaları izleyin.
    Metehan48 bunu beğendi.
    "Çok Bilen Çok Yanılır"

Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)