Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motosikletyp.com mağduruyeti

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HONDA CBR 250R / MONDİAL DRiFT 125
    öncelikle iyi günler. yeni aldığım 2022 sym jet 14 200 motosikletime koruma demiri almak istedim. biraz araştırmak yaptıktan sonra motosikletyp.com da marka modele uygun koruma demirini buldum.
    https://www.motosikletyp.com/urun/ko...kim-mtp0511842

sipariş vermeden önce site üzerinden müşteri temsilcisi ile yazışma yoluyla iletişime geçtim. ürünün motosikletime uygun olup olmadığını üstüne basa basa 2 defa sordum. uyumlu olduğunu, hatta ikincisinde temsilci kendinden emin şekilde “uymama ihtimali yoktur” cevabını verdi. fotoğrafları burada,

ayrıca denenmeden uyumlu olup olmadığı anlaşılmayan bir parçayı geldiği gibi iade istemek ayrı bir problem. neyse

ben kendilerine güvenip sipariş verdim ürün ben evde yokken gelmiş anneme teslim edilmiş. kargonun vaziyeti bu şekilde.

buzdolabı kolisi içinde gelmiş. ürün gelene kadar koruma demiri koli içinde sallandığı için parçalamış ve zarar görmüş. üründe kargo kaynaklı çizikler, ayrıca üretici kaynaklı boya lekeleri var. onlardan bazıları,

motosikletyp’yi telefonla arayarak iletişime geçtim. telefondaki bayan, telefonda bilgi veremediklerini, görüşmelerin sadece internet sitesindeki müşteri hizmetleri sekmesinden gerçekleştiğini söyledi.

eyvallah diyip internet sitesindeki temsilciye durumu ilettim. kargocuya tutanak tutulup tutulmadığını sordu. kargoyu annemin teslim aldığını, yaşlı olduğu için kolinin sağlam olup olmadığını bilmeyeceğini kendilerine yazdım. temsilci malesef yardımcı olamayacağını tutanak istediğini beyan etti.

kargo firmasına gittim. mng kargo kuryesi koliyi öyle görünce raporu tutup sisteme işlediğini söyledi. ancak bana tutanağı yazılı ya da mail şeklinde tutanak veremeyeceklerini ilettiler. kargo yetkilisi, ürün kusurlu geldiği için tutanak sistemde duruyor siz tekrar gönderin kabul edeceklerdir dedi.

bu kadar olaydan sonra lanet olsun bu şekilde kullanırım diyip ürünü taktırmak için sym yetkili servisine götürdüm. asıl süpriz burada yaşandı. servis yetkilisi ürünün motosikletime uygun olmadığını, ön tarafının büyük, arka kısmının ise kısa geldiğini belirtti.

tekrar müşteri temsilcisine durumu ilettim. şu şekilde cevap geldi.

şu an bekleme aşamasındayım. ürün üretici ve kargo hasarlı ayrıca iki defa sormama rağmen motosikletimle uyumsuz parça gönderildi. iade süresi 7 gün denmiş 3. gündeyim. açıkçası güven vermediler. bugün yarın sonuç çıkmaz ise elimdeki belge ve konuşmalarla hakem heyeti ve savcılığa gideceğim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2022 DL650A
    İçine doğdum, büyüdüm, yaşlandım, şu ülkedeki ahlak eksikliğine bir türlü alışamadım vallahi. Çok enteresan bir fenomen...
    birbilent, Thracian, Mr.wind ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Rezalet puanım 6/10

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ürün üstüne hiç denemeden uyumsuz oldugunu düşünce gücüyle mi anlamanı beklıyorlarmış?

adamlar bildiğin düdükçü o zaman. sikayetvar a mutlaka yaz, başkası da magdur olmasın.

benzerini bana kalyoncu yaptı.
    ozanturk bunu beğendi.

Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ürün üstüne hiç denemeden uyumsuz oldugunu düşünce gücüyle mi anlamanı beklıyorlarmış?

adamlar bildiğin düdükçü o zaman. sikayetvar a mutlaka yaz, başkası da magdur olmasın.

benzerini bana kalyoncu yaptı.
    kalyoncu sağlam diye biliyordum ya ben ne yaşadınız hocam

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Barisozde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kalyoncu sağlam diye biliyordum ya ben ne yaşadınız hocam
    normalde problem yaşadıgım bir yer değil. ns200 için yan canta demiri almıştım, alırken de özellikle arka canta demirimimin farklı oldugunu ve şeklini anlattım. satın alana kadar mailleden takır takır döndüler hemen.

demir geldi uygun değil, adamlara mail atıyorum cevap vermiyorlar. sosyal medyadan yazıyorum cevap vermiyorlar.

sonra böyle benzer bir facebook yazışması altına eleştiri yazdım, direk kalyoncudan bir eleman cevap verdi. pişkin pişkin oradan ulaşamadıysanız cagrı merkezinden de ulaşsaydınız diyor. cagrı merkezi de uyumludur diyo, görsel attım diyorum anlamıyor :D
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Böyle adı sanı duyulmamış internet sitelerinden alışveriş yapmam. Yine de motosikletyp.com sitesini guvenilmez site olarak not aldım. Gideceğin yer ilçe kaymakamlıklarında çalışan tüketici hakem heyeti.
    xtrafrozen bunu beğendi.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ödeme güvencesi olmayan hiç bir siteden alışveriş yapılmaz.
    Misal n11 alışveriş yapıyorum, adam tahmini teslim tarihinde hala kargoyu çıkarmamış, taak iptal ediyorım
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ödeme güvencesi olmayan hiç bir siteden alışveriş yapılmaz.
    Misal n11 alışveriş yapıyorum, adam tahmini teslim tarihinde hala kargoyu çıkarmamış, taak iptal ediyorım
    Katılıyoruym hiç olmazsa büyük firmalar arada olursa koşulsuz şartsız iade etme hakkın var takarsın baktın olmadı güzelce paketlersin iade ediyorum sebep beklediğim gibi çıkmadı bitti gitti bazılarıyla hiç uğraşılmaz zamanında **********ten aldığımız xj6 arka çanta demiride vida ayakları yamuktu yaklaşık 1cm - 0.5cm arasında büyük bir işkenceyle sıkarak yerine takmıştık
    Motora sonradan yapılan demirlerde ilk yaparken örnek bir motor üzerinde demiri yapıp şemasını çıkarıyolar zamanla o şema kayabilir ve bu tarz şeyler başımıza gelebilir önemli olan müşteriye dönüş yapılıp sorunun giderip giderilmemesi

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------

Alıntı OnixsyS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılıyoruym hiç olmazsa büyük firmalar arada olursa koşulsuz şartsız iade etme hakkın var takarsın baktın olmadı güzelce paketlersin iade ediyorum sebep beklediğim gibi çıkmadı bitti gitti bazılarıyla hiç uğraşılmaz zamanında **********ten aldığımız xj6 arka çanta demiride vida ayakları yamuktu yaklaşık 1cm - 0.5cm arasında büyük bir işkenceyle sıkarak yerine takmıştık
    Motora sonradan yapılan demirlerde ilk yaparken örnek bir motor üzerinde demiri yapıp şemasını çıkarıyolar zamanla o şema kayabilir ve bu tarz şeyler başımıza gelebilir önemli olan müşteriye dönüş yapılıp sorunun giderip giderilmemesi
    ne bu böyle gpkompoozit yazmak yasakmı hahaha kötülenmesindenmi korkuyolar

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şu tüketici hakem heyetine gidildiğinde haksız olan tarafa kesinlikle ek bir ceza yada ödeme yaptırılmalı.Alınan ürün yüzdesine göre.
    Ürünü alıyorsun saçma bozuk yada uygunsuz iade ediyorsun adam yokuş yapıyor.Uğraşıyorsun günlerce kargoydu iadeydi müşteri temsilcisiydi.
    Sonra adam tüm iletişim kanallarını kullandıktan senide bezdirdikten sonra ölü taklidi yapıyor.Ne ulaşabiliyorsun ne maille ne tefonla iletişim kuramıyorsun.
    Sonra haydi tüketici hakem heyeti orada da uğraş bir kaç ay.
    Lehine sonuç çıkıyor adam yine ödemiyor.Haydii icra ya ver onla uğraş dur.

Adamlar bu süreci iyi bildiklerinden suistimal ediyorlar.Halbuki tüketici hakem heyetinde haksız bulunursa 2x ürün parası keseceksin adama bak bakalım bir daha işi oraya düşürüyormu.Yada belli süre içerisinde belli sayıda ve belli değerde ürün hakkında tüketici hakem heyetinden alehine olumsuz sonuç çıkmışsa ceza keseceksin okkalı.
    espresso bunu beğendi.

f0cus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 700CL-X SPORT
    Bu tarz bir olayla karşılaşmıştım morhipo'nun ilk zamanlarında
    Paramı iade alana kadar neler çekmiştim

O gün bugündür her online siparişimin kargo paketinden çıkartırken video çekerim.
    Çoğu zaman boşa gitse de 1-2dakika fazladan uğraşmak bir yığın işten kurtarıyor

Sırf 2017'da trendyol'dan satın aldığım sahte çıkan parfümdeki iade de bile öyle yardımcı olmuştu ki
    Bilirsiniz parfümün iadesi yok, poşeti açtıysanız bitti olarak bakıyorlar

Lökkk diye video linkini saldım mailden anında iade yapıp üstüne ürün sizde kalabilir dediler

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    İade talep süreniz 14 gün, sitede ne yazdığının önemi yok.
    Ürün 14 gün içinde satıcıya varmalı diye bir kural yok yalnız. 14 gün, cayma hakkını satıcıya bildirmeniz için tanınan süre. Sonraki 1 hafta içinde de ürünü kargoya vermeniz gerekir.

Siz resmi yoldan cayma hakkı kullandığınızı belirterek ürünü iade edin. Reddedebilirler, ama siz cayma hakkını devreye sokmuş olursunuz, hak kaybınız olmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:31 ----------

Video şart zaten. Eve şarjlı vidalama almıştık, kutu hafif geldi. Dedik ne olur ne olmaz açarken kayıt yapalım. Ürün kutusunun içinde ürün yoktu. Kayıt yapmasak nasıl kanıtlardık bilmiyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)