Sunstar ve jt dişli setleri hakkında
Reklamlar
-
Honda nc750 için fabrika çıkış Japon sunstar dişli ve did zincir setiyle beraber geliyor.sessiz ve kaliteli bir set.Tekrar set değişiminde aynı zinciri jt dişli takımıyla kullanan bir arkadaş motor daha bir rahatladı daha akıcı oldu demiş.bu olabilirmi dişli takımı ile ilgili olarak.
Reklamlar
-
Peki rahatlama ve akıcı olma durumu eski zincirden yeniye geçince olmuş olabilir mi. Yani JT yerine yine Sunstar ile değişseydi, belki daha da rahat ve daha da akıcı olacaktı. Elde somut veri yok. 30 bin km yapmış bir Sunstar ve JT de karşılaştırılmalı. Yine de genel olarak JT kullanıcıları memnunsa, parası da daha ucuzsa neden olmasın.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
-
Öz_Musti adlı üyeden alıntı
Peki rahatlama ve akıcı olma durumu eski zincirden yeniye geçince olmuş olabilir mi. Yani JT yerine yine Sunstar ile değişseydi, belki daha da rahat ve daha da akıcı olacaktı. Elde somut veri yok. 30 bin km yapmış bir Sunstar ve JT de karşılaştırılmalı. Yine de genel olarak JT kullanıcıları memnunsa, parası da daha ucuzsa neden olmasın.
Yok set olarak değişmiş zaten önceden motorun üzerinde sunstar dişli seti ve did zincir varken jt dişli setiyle did zincir takılmış
İyi bir yol arkadaşınız varsa hiçbir yol uzak değildir.
-
Jt ve rk dişliler sunstar dan bir tık daha iyidir o kadar.
-
Beto87 adlı üyeden alıntı
Jt ve rk dişliler sunstar dan bir tık daha iyidir o kadar.
Bu durum,motoru kullanmada bariz bir fark yaşatırmı acaba?
-
-
Benim şu anki setim orijinal Sunstar dişli seti ve JT x-ring zincir. 23.000km'de. Artık ömrünün sonunda. Yeni set takacağım, bu full orijinal Sunstar dişli seti ve DID o-ring zincir. Yukarıda yazılmış JT bir tık iyidir. Ama en iyi dişliyi istiyorsanız kauçuklu Ognibene taktırabilirsiniz; daha sessiz oldukları söyleniyor. Her türlü Sunstar iyidir. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Eski -yeni zincir farkı + psikolojiktir o "fark"
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Benim şu anki setim orijinal Sunstar dişli seti ve JT x-ring zincir. 23.000km'de. Artık ömrünün sonunda. Yeni set takacağım, bu full orijinal Sunstar dişli seti ve DID o-ring zincir. Yukarıda yazılmış JT bir tık iyidir. Ama en iyi dişliyi istiyorsanız kauçuklu Ognibene taktırabilirsiniz; daha sessiz oldukları söyleniyor. Her türlü Sunstar iyidir. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Eski -yeni zincir farkı + psikolojiktir o "fark"
Ognibene dişliler hakkında yabancı forumlarda da övgüyle bahsediliyor. Dişliye taktıkları kauçuk da bayağı etkiliymiş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:15 ----------
blueway2 adlı üyeden alıntı
Bu durum,motoru kullanmada bariz bir fark yaşatırmı acaba?
Sen sürüş sırasında fark edemezsin onu kullanım ömürü olarak fark edilir. Eski zincir dişli setinden sonra yine aynı setten aldığında fark hissetmen normal çünkü motorun aktarma organı yenileniyor. Ben komple set olarak rk marka taktım gayet memnunum. Dediğim gibi atla deve kadar fark olmaz.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Jt’nin ön dişliside kauçuklu,bu kauçuğun ses yapmama özelliği var heralde değilmi başka bir etkisi yok heralde
-
blueway2 adlı üyeden alıntı
Jt’nin ön dişliside kauçuklu,bu kauçuğun ses yapmama özelliği var heralde değilmi başka bir etkisi yok heralde
Evet sesi azaltıyor.
-
Ognibene'nin ön dişlisini kullandım, gerçekten kaliteli bir marka. Almak isteyen gönül rahatlığıyla alsın. Gerçi ben artık yerli üreticide dişli yaptırıyorum. Yerli üreticinin de bir zararını görmedim. Zaten zincir değiştireceğim zaman dişlilerle beraber tüm seti yeniliyorum.
-
Bahsedilen markaların hepsi kendini kanıtlamış markalar. Birinden diğerine uçurum farklar olması beklenemez. Jt değil de sunstar kullandığınız da farkı hissedemezsiniz aynı ölçülerde dişli kullanıldığında. Zincirlerde de farkı hissedemezsiniz. Sadece aralarında zincirin modeline göre ömür ve ses farkı olabilir. Tabiki çıkacak olan sesler de minimumda kalır. Rahatsız edici bir deneyim yaşatmaz hiçbiri yani. Ayrıca böyle ayrıntılara takılmanızı tavsiye etmem. Zaman sonra motora bir şey yapmadan önce çok kararsız kalmaya başlıyorsunuz çünkü. Size uygun olan erişimi kolay olanı taktırıp geçin.
Örneğin ben zincir alırken did satın aldım, fakat satıcı arayıp o ölçüde dıd kalmadığını yerine sunstar gönderebileceğini söyledi. Kabul ettim. DiD olsaydı bir şey değişmeyecekti, bilemiyorum belki did bir kalem daha kalitelidir. Bu zincir 20 binde kendini salacaksa o 25 binde salıyordur. Ama bunlar önemsiz ayrıntılar. En azından benim için önemsiz.
-
Eski motorumda değişim zamanı geldiğinde Ognibene ön arka dişli ve DID gold zincir ile değiştiştim.
Yani.. Ya alınır da, çok bir farklılık beklemeyin
Arkadaşın hissiyatı eski zincir dişli yerine yenisinin gelmesindendir ya da öncekiler de yeniyse ayarı yoktur ayarlanmıştır değişim sırasında.
-
Benim bisikleti yağlamışlardı baya rahatlamıştı zorlanmıyordum sürerken
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)