Evet, o dönemde aynen dediğiniz gibiydi. Hatta hiç direksiyon sınavına dahi girmeyip girdi gösterilerek aday başarılı sayılıp sertifika veriliyor, ehliyet aldırılıyordu. Bunu yapanlar sadece küçük kasabalar değildi. İstanbul Mecidiyeköy' de konuyla ilgili adı dahi çıkmış bir kurs vardı, uzun zaman önce("Nihayet" dedirterek) kursa ceza kesilmiş, ardından kapatılmıştı. Doğru hatırlıyorsam 24.04.2014 yılında tercümesini yaptığım bir Fransız ehliyet sistemini sınıflarına göre gösterir broşürler de baz alınarak hazırlanan mevcut sistem geliştirilip ülkemize uyarlanarak 01.01.2016' da resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğü girdi. 2019 yılında sınav ve eğitim prosedürünü etkileyen ancak ehliyet prosedür ve içeriklerini etkilemeyen bir değişiklik haricinde yönetmelikte (hatırladığım kadarı ile) ciddi bir revizyon yapılmadı. Mevcut sistem aynen devam etmekte. Umarım daha da geliştirilir ve her yerde aynı şekilde uygulanabilir.
...
Sınav sisteminin geliştirilmesi tek başına işe yaramasa da katkısı olacaktır. Her yerde aynı uygulanması konusunda ise sorunlar hep olacak sanırım.
Örneğin MTSK Sınav Klavuzunda açık olarak "En fazla üç metre mesafesi olan kırmızı çizgiden itibaren ani fren yapmasını ve belirlenen bu mesafe içerisinde durmasını gözlemleyiniz. Ani fren için belirlenen bu davranışları yapamayan kursiyerle ilgili değerlendirmenizi yapınız." ibaresi varken bir ilçede ani fren mesafesine dikkat edilip başka bir ilçede hiç bakılmaması gibi durumların önüne geçilmesi lazım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)