Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosikletlerin Aşırı Zamlanması ve Bayilerde Motor Bulunmaması 2

REKLAM ALANI
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Madde 29 yürürlükteymiş. Akit ve trol takibine devam.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Bayilerde motor yok ama sahibinden sitesinde 1200 adet sıfır Honda motor ilanı var, ben bayilerin galerilerle ortak çalışıp liste fiyatının üzerine satış yaptıklarını düşünüyorum.
    just4techno bunu beğendi.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Şu forumda bu tip belki kaçıncı konu öncekilere de yazmıştım bunada aynı şeyi yazıyorum paran varsa ucuzuna pahalısına bakma al geç ..

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Bayilerde motor kalmama olayı bütün dünyada var. Üretim krizi yüzünden yetiştiremiyorlar, yoksa markalar salak dğeil bu kadar talep varken bayilere yığarlardı motorları. Haliyle bu kıt piyasada bayilere gelen az sayıda motoru çeşitli bağlantıları vb. sayesinde nakit parası olanlar kapıp stoklayıp sonra yüksek fiyata satıyorlar.

Chip krizi vb. elbet yoluna girecek, bir şekilde dengelenecek. 2-3 yıl sonra yine bayiler motor dolacak deyip motorumu yenilemeyi erteledim, en az 2 yıl daha aynı motorla devam edeceğim.
    ufoz bunu beğendi.

Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    Yetiştiremiyorsan bir fabrika daha açar işi çözersin. Hikaye bu çip krizi falan..

Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa Kymco
    Bence millet fukaralaştı araba yürütme maliyetinin altından kalkamadığı için motora yöneldi.
    Üstelik birde genç nüfus oranı fazlalaştığı ve onlarda otomobilden önce motor alabildiği için motora talep arttı.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Hocam %80 resmi enflasyonun olduğu hiçbir ülkede sezonluk da olsa -ki motora kışın da binen çok, kurye, pizzacı vs- fiyatlar düşmez. Örneğin size bizzat kendimden örnek vereyim. Sarı sitenin en temiz MT-25 ini satıyorum. Fiyat 97 bin TL Kış geldi diye fiyat düşürmeyeceğim. Çünkü resmi enflasyon bile olsa %80 enflasyonla sıfır MT 25 yazın 200 bin bandına dayanacak. Sıfırı 200 bin olan motorun 35 bindeki ikinci eli de 97 bine son derece makul, dosta gider, kaçmaz fırsat.

Kızılması gereken, hesap sorulması gereken, ne yaptınız hemşerim siz denilmesi gereken kişi ve kurumlar çok farklı yerler-kişiler-kurumlar. Burada alıcıya-satıcıya kızmak sitem etmek yanlış.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Ros1n2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yetiştiremiyorsan bir fabrika daha açar işi çözersin. Hikaye bu çip krizi falan..
    O iş öyle olmuyor. Pandeminin hemen öncesi ya da o sıralarda uzakdoğuda çok büyük bir chip fabrikası sel yüzünden zarar gördü, bu dünya çapında üretimi etkiledi. Dİğer yandan pandemi süresince evlerde çalışmalar ve uzaktan eğitim vb. bütün dünya çapında bilgisayar talebi de çok arttı, hepsine yetişemediler haliyle. Bu chip üreten fabrikalar haydi fabrika açayım deyice ha deyince kurulmuyor, süreci uzun, haliyle yeni üretimler yetişee kadar bir süre böyle gidecek. Dünyanın her yerinde her konuda chip üretiminde sıkıntı var, chip üreten fabrikalar da daha çok kar marjı yüksek chiplerin üretimine öncelik veriyorlar otomotiv sektöründe kullanılan ucuz chiplere yeterli kapasite ayrılmıyor. Bir yandan da bu chip üreten fabrikalar çok miktarda temiz su kullanıyorlar, fabrikaların olduğu yerlerdeki kuraklı da üretimi etkiliyor.

Şu anda bilgisayarlarda kullanılan ram ve ssd chiplerinin de fiyatları uçmuş durumda çünkü onlarda da yeterli üretim yok.

ingilizce bilenler için konu ile ilgili burada bir takım özet bilgiler var: https://en.wikipedia.org/wiki/2020%E..._chip_shortage
    DickName bunu beğendi.

DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dünyanın her yerinde her konuda chip üretiminde sıkıntı var, chip üreten fabrikalar da daha çok kar marjı yüksek chiplerin üretimine öncelik veriyorlar otomotiv sektöründe kullanılan ucuz chiplere yeterli kapasite ayrılmıyor.
    Sırf Türkiye TOGG üretmesin diye yalandan çıkardılar bu cip krizini. Ne krizi sokaklarda cipten geçilmiyoo.

F54, F54 ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Hep çip deniyor ama plastik tedariğinde sıkıntılar var .. konteynır fiyatlarında büyük artış var sebeb tek değil

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)