Zincir dişli konusu uzun süredir gündemimde
Reklamlar
-
Bu zincir dişli konusu uzun süredir gündemimde ve maalesef bir türlü de kurtulamıyorum. Her şeyi hallettim dişlileri değiştim tam zinciri taktım, ve takarken fark ettim ki klipsli değil, ezmeli perçin var. Şimdi problem olan nokta erzurumda olmam. Burda bu zincirin aleti yok. Zaten küçük bir şehir motor dükkanı az olanlarda küçük motorlara bakıyor. Ben bunu kendi imkanlarım ile nasıl halledebilirim.
Reklamlar
-
kendi imkanların ile alet olmadan ancak zarar verirsin. erzurum'da herhangi bir büyük motosiklet markasının servisi yok ise, internetten montaj aleti sipariş ederek yapabilirsin.
-
Zincir montaj aleti pahalı bir şey mi?
Ucuz bir şeyse alın kendiniz yapın.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Zincir montaj aleti pahalı bir şey mi?
Ucuz bir şeyse alın kendiniz yapın.
Amazon'da (getirme bedeli hariç) 500-600₺ gibi gördüm. Daha ucuz olanlar da var çok daha pahalı olanlar da...
Mesela:
https://www.amazon.com.tr/Motosiklet.../dp/B0B4MWRVNV
Bu da kullanımıyla ilgili bir video: (Aynı ürün gibi görünüyor...)
https://www.youtube.com/watch?v=-6vUeBAAeiE
Bu video'daki DID markalı alet 2800₺ civarı (oldukça pahalı - ama çalışma prensibini sevdim):
https://www.youtube.com/watch?v=6jq4YT9Y9uI[COLOR="Silver"]
-
Perçinle aynı kalınlıkta çelik pim bul yada sanayi sitesi gibi bir yer varsa dizel pompa enjektör işleri yapan bir atelyeden eski bir enjektör iğnesi bu iş için gayet uygundur..bir çekiç ile perçini arkadan desteklerken enjektör iğnesi ile perçinin açık ucunu başka bir çekiçle hafifçe vurarak şişir , işlem tamamlanmıştır..
-
150-200tl fiyatı olan zincir perçin aparatı bulunmayan dükkan motor tamircisi demesin kendine, bizim kasabada bisiklet tamircileri dahi kullanıyor.
-
Zincir percin aparati satilir biyerlede.buyuk sehirlerdeki servisleri arayin parayla siparis verin.ister elinizde tutun ister ikinci el fiyatina satin sonra
-
Yani bu işlem için bidaha gidip 500 lira vermek istemiyorum altı üstü zincirimi takmak istiyorum. Yarın bir ustaya gidip yapmasını isteyeceğim yapamazsa da beni ilgilendirmiyor açıkcası ne kadar saçma şey motor dükkanı açıpta bu araçları bulundurmamak. Bir usta ben elimle yaparım getir dedi 100 lira da işçilik istiyor beyimiz. Gidelim bakalım belki de becerir. Oda yapamaz ise gidip zincir kilidi alıp takarım gerçekten can sıkıcı bir durum o kadar para verip zor zoruna zinciri alıp sonrasında bir daha basit bir şey için dünya para vermek durumunda kalmak. Devamlı kullanacak olsam neyse de zincir belki ben de olduğu sürede hiç değişmeyecek
-
Cr1Enis adlı üyeden alıntı
Yani bu işlem için bidaha gidip 500 lira vermek istemiyorum altı üstü zincirimi takmak istiyorum. Yarın bir ustaya gidip yapmasını isteyeceğim yapamazsa da beni ilgilendirmiyor açıkcası ne kadar saçma şey motor dükkanı açıpta bu araçları bulundurmamak. Bir usta ben elimle yaparım getir dedi 100 lira da işçilik istiyor beyimiz. Gidelim bakalım belki de becerir. Oda yapamaz ise gidip zincir kilidi alıp takarım gerçekten can sıkıcı bir durum o kadar para verip zor zoruna zinciri alıp sonrasında bir daha basit bir şey için dünya para vermek durumunda kalmak. Devamlı kullanacak olsam neyse de zincir belki ben de olduğu sürede hiç değişmeyecek
yaw usta 100 tl istiyorsa ver zincirin arka tarafına çekiç tutuyor önden de başka çekiç le vuruyorlar pençin şişiyor aparat almana gerek yok
ha 100 tl de çok aq 4 5 çekiç darbesi vuracak iş bu kadar
-
Aynen öyle yapıldı. Ama usta yaparken öndeki oringleri gereksiz görmüş ve birleşim noktasında bir tarafta oring yok. Bundan mıdır bilemiyorum zincirin o bölgesi bozuk bir bakla gibi yamuk duruyor. Bakalım umarım problem yaşatmaz.
-
Bir işi yarım yamalak, bilmeden, önemsemeden, kafasına göre yapan bu "ustacık"lardan dolayı kendi işimi kendim yapıyorum. Siz de 100 tl bu ustaya vermek yerine bakladaki sabit ek yerinin pimini hafif taşlayarak söküp, 30-35 tl'ye 1 adet geçmeli zincirinizin ölçüsüne uygun ek bakla alıp kendiniz takabilirdiniz.
520 bakla için ÖRNEK:LINK
Ha, ustanın yaptığı işe bakınca bu önerim halen yapılabilir duruyor bana. Takılan o baklanın iki tarafındaki 1 değil 2 pim taşlanacak sadece :D sonra kilitli baklayı onun yerine takacaksınız, ama bu sefer tüm o-ring'leri yerinde olarak.
-
Evet belki kilit kullanabilirim ilerleyen zamanlarda. Ben zincirin orjinal şekilde kalmasını istemiştim fakat beklediğim gibi düzgün şekilde yapılamadı.
-
Zincirin paketinden açık yer için gerekli oring ve özel gres yağı çıkar , sanki cebinden satın alacak ne diye var olan şeyi takmazsın be adam , perçini taşlamaya gerek yok aksi halde yeni satın almak zorunda kalacaksın , aldığında orjinal perçin gibi dayanıklı olmayacaktır , bir tornavidayla dış baklayı kanıttır perçinden kurtulur , oringi gresleyip yerine tak sonra perçini aynı yöntemle tekrar şişirebilirsin sorun olmaz..
-
Bu şekilde kullanmayı düşünüyorum, zaman sonra oraya kaliteli bir kilit alıp takarım. Oringi takmama sebebini orayı oring olsa sıkıştıramazdım vs dedi de bilemiyorum kolaya kaçtı gibi geldi bana. Yapacak bir şey yok
-
O şekilde kullanmaya devam etme derim , iki bakla arasında oring çalışacak şekilde toleranslı üretilmiştir , şimdi oringin yerinde kocaman bir boşluk var ve yoldan sıçrayan toz su kum oraya girip normalden çok daha hızlı aşındıracaktır , zincirin diğer tarafı sapasağlam kalsada tek bir noktadan hasarlanması kopması için yeterlidir..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
O şekilde kullanmaya devam etme derim , iki bakla arasında oring çalışacak şekilde toleranslı üretilmiştir , şimdi oringin yerinde kocaman bir boşluk var ve yoldan sıçrayan toz su kum oraya girip normalden çok daha hızlı aşındıracaktır , zincirin diğer tarafı sapasağlam kalsada tek bir noktadan hasarlanması kopması için yeterlidir..
+1. Bu şekilde sağlam ve uzun ömürlü olamaz. Çabuk yıpranıp ciddi sorun çıkarma potansiyeli var.
Benim şu anda kullandığım zincirde de perçinleme sırasında bir montaj hatası olmuştu, o-ring tam basamamış ve aralık kalmıştı. Yurt dışından o markanın o zincir modelinin %100 uyumlu yedek perçinli kilit baklasını getirtip bir daha monte ettirmiştim. Düzgün yapılınca uzun süre kullanırsın. (Benim zincir 23.000'de, artık yenisi ile değiştireceğim, eli kulağında...)
-
Kanıma girdiniz değişeyim madem kafam rahat etsin. Yarın öbür gün kopsa sağıma soluma gelse bir ömür iziyle yaşamak veya yaşayamamaktansa önlemimiz alalım https://www.hepsiburada.com/oringli-...E&gclsrc=aw.ds
-
Büyük şehirlerde değilim diye üzülme hem esnaf hem servislerden insanlar dert yanıyorlar
-
-
100 tl ye elle takarım diyen adama götürün... söküp taktığı pimin baş kısmını ezmesine gerek yok... taktıktan sonra kaynak makinası ile bir punta atın tamamdır... 2 pim sökmesine gerek yok... 1 tanesini söküp takacak... yıllardır küçük-büyük demeden bir sürü zincir taktım bu şekilde...
o zincir kilit sistemini de kesinlikle kullanmam... aldığım zincirin orjinalinde olsa da gene de söker atarım...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)