2023 ns200 vs dominar 400ug
Reklamlar
-
Merhaba
yılbaşından sonra 2016 yılından beri kullandığım bajaj pulsar as150 modelini değiştireceğim.Bütçem var ama kararsızım.
şu anda dominar 400 ug parasına 2 adet ns200 alınabiliyor.Test etme imkanım olmadı.Bu 2 motor da aradaki farka değecek birşey var mı ?
sizlerin yorumları tavsiyeleri ne olacak ?
iyi günler
Reklamlar
-
Bunun için bajaj sitesine girip iki motorun teknik özelliklerini yan yana koyman bakman yeterli
-
Bütçeniz yeterli ise MT-25 veya CB 250 R' ı tavsiye ederim.
-
Bu iş biraz da sizin beklentilerinize bağlı. Ns 200 size As 150'den sonra az biraz kuvvetli gelecektir ama Dominar sizin alışkanlığınıza göre çok daha kuvvetli bir makine. Ben 11-12 bg gücünde tek silindir Rks kullanırken Dominar'ı test ettiğimde gücüne hayran olmuştum o zamanlar. İlla Bajaj olsun diyorsanız ve amacınız daha güçlü bir motora binmekse sizin ilacınız Dominar'dır. Ekonomi odaklı kullanıyorsanız, yakıt fiyatlarındaki 50 kuruş zam sizin uykularınızı kaçırıyorsa ve uygun fiyatlı, bol yedek parça istiyorsanız sizin için doğru adres Ns 200 olacaktır. 2 motorun da piyasası vardır ama Ns 200'ün sirkülasyonu biraz daha fazla.
-
merhaba, birader sende S1000RR mi var? ikinci motor olarak az yakan konforlu bir şey mi arıyorsun? amacın ne? ne istiyorsun? ne lazım sana?
işe git gel benim apache 40 lira yakıyor, suzuki ile git gel yaptım bir hafta, en son yakıt testi yapayım dedim bari... benzinlikte
test sonucunu görünce kaynar sular döküldü başımdan aşağı, "oha, vay anasını" şeklinde kendimi kaptırdım ve benzinlik görevlisi de "ne oldu diye" telaşlandı halimi görünce.... "bu kadar yakıt mı yakar bir motor" dedim ve oda "bende bir şey oldu sandım" dedi...
sabahleyin fullediydim ve işe gidip geldim ve yine fulledim... öyle yaptım testi yani... 109 lira tuttu. yani büyük motor alıp sakin kullanamazsın diyorlardı ve ben inanmıyordum ama haklılarmış... basmadan sürülmüyor bu makine.
-
Hocam ikisinin arasında 25kg kadar ağırlık, 10hp kadar güç farkı var. Dominarın fazla torku kendi ağırlığını taşımakla görevli. Yakıt olarak da 0,5lt/100km kadar fark var.
Sürüş ve uzun yola uygunluk olarak Dominar bir gömlek daha üstün, iki de olabilir ama benim tecrübem 1 diyor.
Şehir içinde kullanıp nadiren uzun yola gidecekseniz pulsar daha ekonomik ve kullanışlı olacaktır.
-
100 kgluk commuter ile 140kgluk xtreme max200um var dominari test etme şansım oldu kullandığım makinede koruma demiri 3lu çanta seti var 195+ kg üzerinde oldugunu tahmin ediyorum ağırlığını acayip belli ediyor şehir içinde ama bu 2 makineden sonra Torkuna hayran kaldım diyebilirim arkadaş 4 litre tükettiğini söylüyordu o da 70-85 kuruşa tekabül eder benzinin değişken fiyatından dolayı
Tavsiyem eğer bir tık güçlü makine istiyorsan dominar al yoksa ns200 kesmez
-
Dominar sahibiyim, artçı ve ıvır zıvır yükleyip kullandığında farkı anlıyorsun. D250 sahipleri gitmiyor derken D400 ne vereyim abime diyor.
-
Biri 35nm diğeri 18 yeterli bir fark daha çok fark varda konuşmaya gerek yok ön arka çift abs ters amortisör kaydırmalı debriyaj v.s
-
Vargath adlı üyeden alıntı
Dominar sahibiyim, artçı ve ıvır zıvır yükleyip kullandığında farkı anlıyorsun. D250 sahipleri gitmiyor derken D400 ne vereyim abime diyor.
bir gün otobanda d400 ile yan yana baya km yaptım bizde nc 700 tenere 660 vardı kampa gidiyorduk d400 lü arkadaşta aynı kamp malzemeleri yüklüydü sanki 650 cc gibi 140 150 km/h ile yol alabiliyordu naked severler için güzel bir alternatif 250 cc ile kesinlikle aynı kefeye konulamaz
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
oyumu Dominar 400 ug ye veriyorum.
-
Ben de Orhangazi-Yalova arası bir Dominar 400 ile beraber sürmüştüm. Yokuşun, inişin ve virajın bol olduğu bu yolda 150-155 ile hep peşimdeydi.
-
-
400ug çok güçlü bir makine, şilede duke 390 ve cbr500rla virajlarda akarken rastgele bir arkadaş arkadan dominarla yetişti. 250liklerle kıyaslanacak bir araç değil. Mtye falan rahat fark açıyor.
-
Pulsar şehir içi ideal yedek parça yakıt tamirat usta Tofaş gibi oldu Buda aslında büyük avantaj dominar uzun yol sık yapanlar için ideal omu bumu dersen dominar kıyaslanmaz ama kıyasa ben şehir içi sürücem uzun yolla çok işim yok girerse pulsarda olabilir ihtiyaçlara bağlı her şey ..
Zaten firma ona göre çıkartıyor bu modelleri ..
-
logaritma adlı üyeden alıntı
Biri 35nm diğeri 18 yeterli bir fark daha çok fark varda konuşmaya gerek yok ön arka çift abs ters amortisör kaydırmalı debriyaj v.s
Hocam farları da unutmayalım. Gerçekten dominarın farı efsane, hep uzunlar yanıyormuş gibi ışıl ışıl
-
Sıfır Dominar parasına ilanlara baktım, bence bu fiyata sıfır alınabilecek daha iyi f/p bir şey yok, ns 200'e borcum olmasaydı satar kuralkandan kredi alır 400'e yürürdüm ama maalesef. Ben de dominar 400 diyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)