napsam geçsem mi şu makineye ya
napsam geçsem mi şu makineye ya
Yapmadım. Ama önce küçük bir meblağ ile yapmayı düşünüyorum. Sonra zaten gümrük limiti üzerindeki alışverişleri İngiltere'deki tanıdıklarıma kargolatıp, onlar gelirken yanlarında getirteceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------
E işte onun için para veriyorsunuz hocam. Sonuçta Puig ürünü. Belli bir kalite için fiyat gayet makul. 2 ay öne orijinal arka mono kapak 8000 TL civarı idi. O da ABS plastik sonuçta.
biz arkadaşın hornet'e 3 parça ürün aldık 2 şer sipaiş verdik her sipariş 150 euroyu geçmesin diye gidip gelmesine göre yanıtlarım durumu pyramid olan parçaları erken gönderiyorlar ama puigleri 2-3 haftada kargoya veriyorlar pyramidler yolda puig siparişimiz henüz kargoya verilmedi ona göre alışveriş yapın
https://prnt.sc/04CCTZcFt3ks
Tercih meselesi. Ben görünüme ve kaliteye önem veririm, siz iş görsün yeter diye bakarsınız...tarz ve yaşama bakış ile ilgili bir durum...
Ben zaten yağmurda çamurda sürmediğim için, benim için öncelik estetik ve görünüm oluyor. Bu talebi karşılayan ürünü de alırım/alıyorum. Sizin için fuzuli bir masraf, benim için motosiklet keyfini artıran bir unsura dönüşüyor...
Her ikisi de doğru...
hocam kaliteye önem verme meselesi değil bu. kaliteye önem vermesek honda almayız. ancak bazı ürünlere gereksiz para vermeye karşıyım. belki 500 liraya bulabileceğim ve aynı işi görecek bir plastik parça için 5 bin lira vermek pek akıllıca bi davranış gibi gelmiyor bana. ben de yağmurda sürmüyorum, ancak ülkemin güzel yollarında su eksik olmuyor, ya çimleri sularken asfaltı suluyorlar ya tankerlerden su boşaltıyolar ya da esnafımız toz kalkmasın diye ortalığı yıkıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------
https://www.gp kompozit.com/urun/gp-kompozit-honda-nc-700-750-x-2012-2021-uyumlu-arka-camurluk-siyah
bu model sanırım?
bunu aliexpressten bakayım bi de, daha uyguna çözebilirsem şahane olcak (:
**********te 1500 lira işte zincir hazneli çamurluklu bir model için açık ara en ucuz model.pyramid sadece hugger da satıyor limkte var 60 pound diyor oda 2. tercih şu durumda
Problem koyu işaretlediğim alan zaten. Bulamıyorsunuz işte o 500 liraya Keşke Puig satsa da o fiyata alsak. İngilizlerin 100 birime aldığı ürüne siz 4000 birim ödeyince haliyle bir aydınlama olacak Ona bakarsanız yurtdışında 8000 Euro'ya satılan motosiklete de burada 1.5 kat fazla ödüyorsunuz. Aynı kaliteye farklı fiyat ödüyoruz.
Neyse, o fiyata değeceğini düşünen alır, istemeyen de kendi üretir, Çin'den alır, yurtdışına gider alır, veya almaz...
mt09 topladım en son 2021 yılında ön cam 300 spoiler 400 falandı koruma takozu 400 tl gp aks korumalar 300 tl vs ödedim şimdi de hornet topluyoruz.abooww dolar euro içinden geçmiş sadece cam bile ufakcık 1500 tl ler 1400 ler.koruma takozunda çok zorlandım bu motorun en büyük sıkıntısı ya honda orjinal alıcaksın yada çin takozda.orjin alırsan 8000 tl falan dediler çin aldık mecbur 2000 lira verdik sanırım.çoğu şeyin ucu kaçtı artık adam tank pad setine 1200 tl yazmış sticera varın siz düşünün parça fiyatlarını aksesuar fiyatlarını.alırken motoru yardımcı oldular honda konşukta mesela 10 bin lira quicshifter yaparız dediler dedim kuruşu kuruşuna helal olsun.ama koruma topuzuna 8000 diyor
Maalesef aksesuar işi hep pahalıdır. Ben örneğin orijinalciyim. Ancak çok rahatsız etmeyecekse ve güvenlikle ilgili değilse yan sanayi, Çin vs. alabiliyorum. Ekonomik durumum da iyi olmasına rağmen artık para kavramı şaşmış durumda. Ya almıyorum yada erteliyorum. Örneğin şimdi arka mono kapağa taktım. Yine orijinal alacağım ama rakam 8000'ler civarında. Aliexpress veya diğer uyduruk ürünler bir şekilde olmuyor veya eğreti duruyor. Örneğin aliexpress'ten anahtar kılıfı ve yan ayak genişletici aldım. İkisi de kalıp olarak tam oturmuyor işte. Bol kalıyor. İçine mutlaka yumuşak bir malzeme ile dolgu yapmanız gerekiyor, vs.
Neyse, zor bu işler.
o mono kapağa bende taktım benim motor beyaz honda orjinal mono kapakta beyaz.inanılmaz güzel ötesi duruyor ve enteresan şekilde bunun çin işi yok.buna benzerde yok rengi de yok.o yüzden ya orjin yada hiç alamicam.bazı şeylerin 1 e 1 kopyası olmuyor onlar işte hiç güzel olmuyor tam çin çakması oluyor.puig vs kalıpları işte efsane mesela ama kendileride yorum katarsa ağır sallamasyon.mesela kafa altı spoiler işte tamamen puig kesimi kopyası gönül rahatlıyla çinlisini alabilirsiniz https://puig.tv/en/tuning-motos/spoi...ers?bike=30744
hocam motorcular genelde motosikletine aksesuar almaya bayılır, bunu bilen firmalar da fiyatları geçiriyor. normalde 100 lira etmeyecek stickera 500 lira diyorlar. aynı stickerın tasarımını bulup bi kırtasiyede çıkartma kağıdına alsan belki de 50 liraya çözersin
ancak işin içine motosiklet girince işler değişiyor. hatta model model bile değişik fiyatlar koyuyorlar.
mesela bazı motorlarda aynı yağ filtresi kullanılır. 250 cc için sattığına 100 lira yazıyor, 650 cc için sattığına 150 lira yazıyor, aslında ikisi de aynı ürün, ancak böyle değişik bi piyasa var motosiklet camiasında. keza yurt dışında da durum benzer şekilde.
işin özü, gerçekten hak eden ürünlere parasını verip almak gerekir, alınır da, ancak aynı işi görecek malzeme için sırf marka adı var diye binlerce lira boşa vermek bana pek akıllıca gelmiyor.
bu söylediklerinden "motorcular aksesuar almaya bayılır..." diye başlayan nedeni çıkartırsan kapitlizme giriş 101 olarak anlatabilirsin. =)
Senin kırtasiyede 50TL'ye hayal de 100TL'ye çözebileceğin sticker'ı Honda 100TL'ye satarsa;
motoru aldığın bayiyi, o motoru onlara satan Honda Türkiye'yi ve sadece satış departmanını değil mesela İK'da çalışan arkadaşı ve onlara çay yapan mutfaktaki yardımcıyı; o stickerları Türkiye'ye getiren nakliye şirketini, sonra bunların toplamının 500 katı büyüklüğündeki Honda Motor çalışanlarını kim doyuracak?
Neyle neyi satın almak istiyorsunuz?
Burada düzeltmemiz gereken iki hata/eksik var...
1) Hornet orijinal mono kapak gövdesi siyah. Bunun beyazı yok. Sadece grafik deseni olarak sarı ve kırmızı olarak iki seçenek var.
2) Bunun Çin işi zebil gibi var https://tr.aliexpress.com/w/wholesale-honda-cb750-hornet-arka-klozet-.html?spm=a2g0o.productlist.search.0
Hatta şunu orijinali gibi yapmışlar neredeyse. Ama gelen ürün nasıl olur bilemiyorum...
https://tr.aliexpress.com/item/1005005739647915.html?spm=a2g0o.productlist.main.1 .2f94aBXQaBXQ6l&algo_pvid=22886127-7a81-4117-9ebb-b6f4417dd1a6&algo_exp_id=22886127-7a81-4117-9ebb-b6f4417dd1a6-0&pdp_npi=4%40dis%21TRY%216180.11%214140.68%21%21% 211291.64%21865.40%21%4021032e4e17148426124782383e f922%2112000034172391213%21sea%21TR%210%21AB&curPa geLogUid=mFDTt0O2E9i1&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
Ama ben orijinali alacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
Sadece motosiklete özel bir durum değil bu...hemen her sektörün, hemen her aksesuarı pahalıdır. Otomobil, telefon, fotoğraf, spor, vs. Ve yine hemen her aksesuarın da kopyası yapılır. Çinliler sağolsun. Ama işte yine hemen her durumda, hiçbir kopya orijinalin yerini tutmuyor. Çünkü bunun için ciddi bir arge, yatırım, teknoloji, işçilik, vb. gerekiyor. Sizin 3D yazıcıdan aldığınız kopya ile orijinali arasındaki fiyat farkı da buradan kaynaklanıyor.
Tabii siz üretici ülke olmadığınızdan ve devletiniz her durumda sizi vergi kıskacıyla sarmaladığından, yine hemen her ürüne hak ettiğinden fazla ücret ödediğinizi düşünmeniz de gayet normal. Bu meselenin onlarca değişkeni var...burada ya maksimum faydayı yada minimum zararı gözeteceksiniz ki, mühendislik matematiğinin amentüsüdür.
Şunu unutmamak gerek,
Ya belli bir kalitedeki ürünü almak için belli bir parayı gözeteceksiniz, yada elinizdeki para ile alabileceğiniz en iyi ürünü almaya çalışacaksınız. Burada da işte hem tercihler, hem de elinizdeki para matematikteki kısıtlarınız oluyor.
arka klozet ne yaa :D
çinlilerin çevirilere hayranım (=
[QUOTE=Punctum;4775448]Burada düzeltmemiz gereken iki hata/eksik var...
1) Hornet orijinal mono kapak gövdesi siyah. Bunun beyazı yok. Sadece grafik deseni olarak sarı ve kırmızı olarak iki seçenek var.
2) Bunun Çin işi zebil gibi var https://tr.aliexpress.com/w/wholesale-honda-cb750-hornet-arka-klozet-.html?spm=a2g0o.productlist.search.0
Hatta şunu orijinali gibi yapmışlar neredeyse. Ama gelen ürün nasıl olur bilemiyorum...
https://tr.aliexpress.com/item/1005005739647915.html?spm=a2g0o.productlist.main.1 .2f94aBXQaBXQ6l&algo_pvid=22886127-7a81-4117-9ebb-b6f4417dd1a6&algo_exp_id=22886127-7a81-4117-9ebb-b6f4417dd1a6-0&pdp_npi=4%40dis%21TRY%216180.11%214140.68%21%21% 211291.64%21865.40%21%4021032e4e17148426124782383e f922%2112000034172391213%21sea%21TR%210%21AB&curPa geLogUid=mFDTt0O2E9i1&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
Ama ben orijinali alacağım [COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
hayır var beyazı var monokapağın.işte o yüzden zaten bayıldım beyaz motorda çok güzel durucak arkasıda beyaz çünkü hoş duruyor.honda kataloğundan bulabilirsin sayfaya baktım yok gösteriyo evet.ama kataloktan 3 renk vardı diye hatırlıyorum bana beyaz lazım ama almam dediğim gibi 6 7 bin tl plastik dandik kapak için dehşet rakam.aliexprese baktım hiç biri hoşuma gitmedi çok çirkin tasarlamışlar hepsini yada foto lar çok yanıltıcı.şimdi tekrar ön cam alıcam gelen camı beğenmedim montaj yeri maşaya bağlı.ön camı maşaya neden bağlandığını birisi anlatsın çok saçma bir durum zaten açamadım takamadımda.hayır aksesuarlar çok pahalı bu paralar cidden etmez.koskoca arabama basak alıcam 3500 tl 4000 tl ücreti var metalli plastikli üzerine basıp arabaya biniyorsun yani dandik plastik değil.yada ön arka difizör var spor takım fiyatı 6000 7000tl.koskoca tampon resmen yapıştırılcak üzerine geliyor kitleri vs.şimdi bu hesaba göre 4 5 katı olması lazımdı fiyatların ama öyle değil işte.motor aksesuları evet daha pahalı şeyler ama edicek var etmicek var.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (1 üye ve 5 misafir)