Selam
Ikinci kask olarak sadece yazın kullanmak üzere çene açılır kask alacağım.
Bütçe hesaplamadım, en uygun f/p olanı almak istiyorum, ne kadar uygun olursa o kadar iyi
Güneş vizörü de olması lazım.
Fikirlerinizi bekliyorm
Selam
Ikinci kask olarak sadece yazın kullanmak üzere çene açılır kask alacağım.
Bütçe hesaplamadım, en uygun f/p olanı almak istiyorum, ne kadar uygun olursa o kadar iyi
Güneş vizörü de olması lazım.
Fikirlerinizi bekliyorm
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Caberg Duke 2
En uygun F/P çene açılır kask.
Hem güvenliği pahalı markalar kadar yüksek hem de shoei gibi 15bin liradan başlamıyor fiyatı.
Bir yılı geçen bir süredir kullanıyorum, 15bin liram olsa shoei almayı düşünürdüm ama yok diye bunu aldım. BU kış artçı için de bir tane aynısından alma niyetim var.
Bende Nolan N90.2 var çene açılır bi kask güneş vizörü de var memnunum şu anlık bir sıkıntısı olmadı
LS2 FF370 alabilirsiniz
Tabi uzun zamandır kask fiyatlarına bakmadığım için herşeyin minumum 3k dan başlaması biraz üzdü:D
Çene açılır kaskların gürültü seviyesi biraz daha fazla olabiliyor , bu sebeple Shoei diyorum , bendeki Neotec diğer kasklarımdan özellikle sessizlik konusunda beş gömlek üstün , güneş vizörüde gerçek polarize gözlükler gibi etkili..
Planımda yeni motor yok. Olanı idame ettirmeye çalışıyorum.
Kaskımı alalı yaklaşık 1 yıl oldu, en az 4 yıl daha kullanırım. şimdilik memnunum, yalnızca bir shoei olsa iyi olurdu deyip lüks tarafa aklım kayıyor ama ekonomik gerçekler de var.
Bu kış artçım için kask ile başlayıp bütün ekipmanları alma niyetimiz var, kışın motor bütçem onlara gidecek.
Caberg Duke 2 hiç fena değildi sanki.
Son baktığımda pahalı bir kask da değildi. (1200 liralardan bir ara 1700-1800 leri görmüştü. Şimdi 3000 üzerine atmış kendini.) Hepsiburada fiyatı bu tabii. Mağazadan daha ucuza zorlanabilir. (hepsiburada komisyonu falan olmadan)
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Caberg Duke 2 2021 haziran ayında mağazadan almıştım. Kredi kartına 6 taksitle 2050 lira vermiştim o zaman. Rahatlığından memnunum aslında. ama daha önc ekullandığım nolan n87 kaska göre havalandırması zayıf kalıyor. üstteki havalandırma mandalını açsam da açmasam da farketmiyor gibi geliyor. Onun dışında rahatım. Benzin istasyonunda falan kısa süreli duraklamalarda kaskın önünü açabilmek rahatlık. Sertifikaları ve testlerden aldığı yıldızları da shoei, schubert gibi çok pahalı kasklardan aşağı kalmıyor, onlara göre biraz ağır olabilir ama bu fiyata iyi kask.
Bu kış artçım için de aynısından almayı düşünüyorum. Umarım beğendiği renk buluruz.
Merhaba.
İlk kaskım Grex marka idi (Nolan'ın alt markası imiş).
Birkaç yıl sonra aldığım ikinci kaskım Caberg Duke idi.
Grex'e göre birkaç kat daha kaliteli hissettirmişti.
Birkaç yıl sonrasında ise Shoei Neotec aldım.
Abartmak istemem ama Grex'e göre kat be kat, Caberg'e göre de oldukça kaliteli hissettirdi.
Buradaki kalite derken özellikle yalıtımının başarısını kastediyorum.
Grex neredeyse hiç filtreleme yapmıyormuş meğer.
Caberg de bir miktar filtreliyormuş dış mekan seslerini ama asıl farkı Shoei'yi takınca anladım.
Zaten kulak çınlaması oluyor dönem dönem.
Ve zaten artık neredeyse sadece turlarda motosiklete biniyorum.
Muhtemelen ilk yıllarındaki koruyuculuğu da kalmamıştır ama kaskımı yenileme zamanım yakın olduğu için "dünyaya bir daha mı geliyoruz sanki?" ve de "battı balık yan gider mantığıyla" tercihimi tekrardan Shoei Neotecten yana kullanırım gibime geliyor. Tabii bunun için de bir süre daha mevcut kaskımla devam edip yenisi için sağlam para biriktirmem gerekecek ama buna değeceğini bizzat yaşayıp gördüm.
Neyse.
Bütçenize uyuyorsa Caberg Duke serisini öneririm.
Hem güvenlik hem de genel kalite olarak bence fiyat performans ürünüdür.
Başka marka deneyimlemediğim için diyecek başka bir şeyim de yohdir.
Bu arkadaşın dediği gibi ff370'e yönelirseniz sol tarafta güneş vizörünün kapat-aç mandalının olduğu yerden giren rüzgarın sesinin sol kulağınızı aşırı derecede rahatsız edeceğini unutmayın. O mandalın ütüne poşet bantlayıp mandalın hareketini kısıtlamayacak ama hava girmesini engelleyecek zihnisinir projelere girişirsiniz sonra.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)