Park yeri bol değil miymiş? Bol olmayınca park alanı yerine sağa sola koymak mı zorundaymışız yani?
O incelik sonra göreviniz, zorunluluğunuz oluyor, zaten olan/kazanılmış hakkınız elinizden alınıyor. Ve siz de bunu savunuyorsunuz. Peki.
Asıl sizinle sabaha kadar tartışılır/konuşulur/fikir alışverişi yapılır, anlaşmamıza/aynı fikirde olmamıza gerek yok
Çünkü birçokları gibi "illa ben haklı çıkmalıyım" düşüncesiyle hareket etmenin AKSİNE sadece kendi düşüncenizi açıklamanız, yazma tarzınız bile güzel, naif ve karşıdakini anlama çabanız olduğunu gösterir şekilde ki, bu da hem etrafımda hem forumda çok da göremediğim şeyler. Bunun için teşekkür ederim.
Ben de genelde sizin mantığınızdayım: yukarıda babanızın örneğinde ben de yol verirdim, geçsin gitsin diye. Ancak burada olay "bunu yapma seçeneği"nin bana ait olması, karşıdakinin zorlaması olursa benim de nevrim dönebiliyor. Zaten sıkışık/kilit yolda sürekli selektör yapıp(taciz edip) geçmek isteyene yol verip yine birlikte 30km/s hızda bile gidemediğimiz yolda tamponuna 10 dakka yapışıp selektörlemişliğim var. Fren yaparsa kaza yaparız, arkadan koyarım, arabam pert olur, hatta ben yanlışlıkla fren yerine gaza basabilip sürükleyebilmeyi de göze almış olabilirim o durumlarda. Öyle nevri dönebiliyor bazen insanın ne yazık ki.
Daha önce de başka başlıklara yazmıştım; ben 2 sene motoru nizami kullandım, hız sınırları içinde yumuşak hareketlerle vs vs . Bu sürede arkadan sağdan soldan sıkıştıran mı dersiniz, arkama 30 cm yaklaşan mı dersiniz, kaldırımdan gitsene burada ne işin var diyen mi dersiniz.... Önüme bakmaktan çok arkamdan gelecek tehlikeler için aynalara bakmak, arkaları kontrol etmek durumunda kaldım.
5 senedir o size söylediğim o "sağ-sol slalom"u motor kullanırken kendim yapıyorum. Trafik akış hızının da %10-20 üstünde gidiyorum. ki arkadan görMEdiğim tehlikeler yerine önümden gelecek ama gördüğüm tehlikelerle başbaşa kalayım en azından. Çünkü buradaki trafik düzeni bunu gerektiriyor ancak bu keyfekeder davranışın sınırı herkese göre değişeceği için yaptığım aslında doğru değil. Ve bunun için suçlanırsam bahane sunmam, itiraz etmem. Ama oraya doğru evrildim ne yazık ki.
Başlangıçtaki olayda park yerinde araç park yeri az-çok belirtilmemiş, belki de adam yakına parketmek istedi ancak edemediği için ve motoru küçük gördüğü için içerledi. Hadi park alanı az diyelim, bu durumda motoru başka yere koymak "benim seçimim"dir, nezaketimdir. Ama görevim/zorunluluğum değildir. Ancak bu durum sonrasında genelde yanlış yorumlanıp "motoru buraya parketme, buna hakkın yok" olayına dönerse o park alanına yerinden kolay kolay kaldırlamayacak işe yaramayan bir römork satın alır parkederim.
Yaş 40 oldu bu arada(yaşlanmışım arkadaş
)