İstanbul'da motosikletleri çalınan gençlerden ortak tepki...
Reklamlar
-
İstanbul'da motosikletleri çalınan gençlerden ortak tepki: Malımızdan olduğumuz gibi canımızdan da olmaktan korkuyoruz
Video Linki: https://izle.sondakika.com/2022/09/2...kj_1214_sd.mp4
İstanbul'da motosikletleri çalınan bir grup genç, yaşanan durum karşısında tek ses olarak ortak açıklama yayınladı. İstanbul'da günde en az 20 ila 30 arasında motosiklet çalındığını belirten gençler, "Hırsızlar ile muhatap olarak malımızdan olduğumuz gibi canımızdan da olmaktan korkuyoruz. Emek hırsızlığının önüne geçilebilmesi ve bir arkadaşımızın da olsa motosikletinin bulunabilmesi için sizlerden destek bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.
İstanbul'da son günlerde artan motosiklet hırsızlıkları, mağdurları harekete geçirdi. Motosikleti çalınan şahıslar yaşanan durum karşısında yardım beklediklerini aktardı.
"GÜNDE 20 İLA 30 ARASINDA MOTOSİKLET ÇALINIYOR"
Yayınladıkları açıklamada İstanbul'da günde 20 ila 30 motosikletin çalındığını belirten mağdurlar, hırsızlıkların Avrupa ve Anadolu yakalarında devam ettiğini belirtti. Yetkililerden yardım bekleyen mağdurlar, emek hırsızlıklarının önüne geçilmesi için destek istiyor.
Motosikletleri çalınan mağdurların açıklaması şu şekilde:
"Merhabalar, biz motosikletleri çalınan onlarca mağdur içinden yalnızca birkaçıyız. Farklı tarihlerde, farklı yerlerde çalınan motosikletlerimizin aynı şebeke tarafından çalındığı düşüncesindeyiz. Emekleri çalınan kişiler olarak hazırladığımız bu videonun sizler tarafından yayınlanmasını istiyor ve artık bu konuya ilişkin bir kamuoyu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu noktada gerek şahsi imkanlarımız gerek kolluk kuvvetlerine verilmesi gereken bilgi ve destek tarafımızca sağlandı. Ancak motosiklet hırsızlığında o kadar büyük bir artış var ki her gün sadece İstanbul ilinden 20 ila 30 motosikletin çalındığını duyuyoruz.
"MİNİMUM SAYI OLDUĞUNDAN EMİNİZ"
Anadolu Yakasında; Kadıköy, Üsküdar, Maltepe, Ümraniye bölgelerinde, Avrupa Yakasında ise; Şişli, Eyüp, Esenyurt, Beylikdüzü bölgelerinde oldukça fazla bir artış söz konusu. Aynı zamanda minimum sayı olduğundan da eminiz. Kolluk kuvvetleri bu konu ile ilgili süreci ivedilikle takip edememekte ve aynı zamanda delil yetersizliği nedeniyle dosyalarımıza gerekli özeni göstermemektedir.
"DESTEK BEKLİYORUZ"
Hırsızlar ile muhatap olarak malımızdan olduğumuz gibi canımızdan da olmaktan korkuyoruz. Emek hırsızlığının önüne geçilebilmesi ve bir arkadaşımızın da olsa motosikletinin bulunabilmesi için sizlerden destek bekliyoruz. Saygılarımızla."
Kaynak: https://www.sondakika.com/haber/habe...k-se-15315314/
Reklamlar
-
çalınanlar arasında maddi gücü yettiği kadar önlem alan kaç kişi vardır merak ettim
-
Geçenlerde ustamın yanında bir adamla tanıştım, adam Kadıköy ilçesinde Dominar çaldırmış. Adamın emniyette iyi derecede sağlam bağlantısı olduğu için Mobese'den takip edilen Dominar, plakası sökük şekilde şasi numarası üzerinden Balıkesir'de trafik uygulamasında bulunuyor. Adam motoru otobüsle gidip almış.
Hepimizin devlet kademesinde, emniyette tanıdığı olmayabilir. Olmak zorunda da değil. Biz 2. sınıf vatandaş mıyız? Polisin elinde teknik imkan varken 6 okka hayalı birinin tanıdığı değiliz diye neden bizim motorları aramıyor? Neden bulmuyor?
-
suç turizmi yapsınlar ülke de bütün kötülükler cezasız kalıyor halkın bir çoğuda gariban
-
Hepimizin devlet kademesinde, emniyette tanıdığı olmayabilir. Olmak zorunda da değil. Biz 2. sınıf vatandaş mıyız? Polisin elinde teknik imkan varken 6 okka hayalı birinin tanıdığı değiliz diye neden bizim motorları aramıyor? Neden bulmuyor?
Çok üzücü bir durum bu.
Onun dışında geçici bir çözüm de, yeni model ya da çok satan motosiklet almamak, eski modelleri ve populer olmayanları pek çalmıyorlar sanırım.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Geçenlerde ustamın yanında bir adamla tanıştım, adam Kadıköy ilçesinde Dominar çaldırmış. Adamın emniyette iyi derecede sağlam bağlantısı olduğu için Mobese'den takip edilen Dominar, plakası sökük şekilde şasi numarası üzerinden Balıkesir'de trafik uygulamasında bulunuyor. Adam motoru otobüsle gidip almış.
Zamanında bir kapkaç sorunu vardı. Hatta istabulda istiklal caddesinden çanta kapıp ömer hayyam yokuşundan aşağı tarlabaşına koşup izlerini kaybettiriyorlardı da oralarda her sokaktakı torbacıyı tek tek bilen başlarında meşhur hortum süleyman olan beyoğlu emniyeti nedense başa çıkamıyordu. sonra kanunlar mı değişti yoksa başka bir şey mi oldu çok fazla tepkiler gelip çok haber olunca kapka olayı eskisi kadar kalmadı.
-
espresso adlı üyeden alıntı
sonra kanunlar mı değişti yoksa başka bir şey mi oldu çok fazla tepkiler gelip çok haber olunca kapkaç olayı eskisi kadar kalmadı.
Değişen bir şey yok. Vatandaşın çantasında para edecek bir şey kalmadı. Kurtarmıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:36 ----------
motoloto adlı üyeden alıntı
çalınanlar arasında maddi gücü yettiği kadar önlem alan kaç kişi vardır merak ettim
"Avcı ne kadar al bilse, ayı o kadar yol bilir." Hırsızlar armut toplamıyor ki.
Önlemi devlet alacak. Herkes gücünün yettiği ve hatta yetmediği kadar vergi veriyor devlete.
-
Zamanında bir kapkaç sorunu vardı. Hatta istabulda istiklal caddesinden çanta kapıp ömer hayyam yokuşundan aşağı tarlabaşına koşup izlerini kaybettiriyorlardı da oralarda her sokaktakı torbacıyı tek tek bilen başlarında meşhur hortum süleyman olan beyoğlu emniyeti nedense başa çıkamıyordu. sonra kanunlar mı değişti yoksa başka bir şey mi oldu çok fazla tepkiler gelip çok haber olunca kapka olayı eskisi kadar kalmadı.
Kapkaç suçunu adı hırsızlıktan çıkarıp nitelikli hırsızlık sınıfına aldılar. Bıçak gibi kesildi. Aynı şeyi araç - motosiklet hırsızlığı için yapsalar eminim oda yok denecek kadar azalacak
-
hırsıza da davetiye çıkarmak olmaz her vatandaşın başına polis dikemez diksede polis de allahın bir kulu oda hırsıza göz yumabilir eşeği sağlam kazığa bağlayalım devlete diyelim bak cezayı arttır diye
-
İstanbul emniyetinin başında ben olsam utancımdan istifa ederdim.
Şu hırsızlar yakalandığında bir Türkiye klasiği olarak ifadesi alınıp serbest bırakılacağına doğrudan yakalandığı karakolda bir ay hapis tutulup sonra hiç ceza almadan salıverilse bile hırsızlık vakalarında büyük oranda azalma olur. Hiç kimse bir ay tutuklu kalmak istemez ama yarım saatte salıverileceğini bilirse adam çalmaya devam eder.
Biz mahkemelerimizin uzun sürme mevzusunu çözmediğimiz, davanın sonuçlanmasında etkili olan kişilerin (hakim, savcı, avukat, çaycısına kadar) belirli bir sürede sonuçlandırdıkları dava adedi ile performanslarını ölçüp buna göre maaşlarını zamlarını belirlemediğimiz sürece, adalet sağlanamadığı sürece bu böyle gidecek. Bu işi çözeceğini bildiğim Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olmayan her türlü partiye gözüm kapalı oyumu basarım. Bugün çoğu kişinin farkında olmadığı en büyük sorunumuz budur.
-
Hırsızların çaldığı motorlar belli eskiden beri değişmez hiç değişmedi piyasa motorları ve özel sipariş alırlarsa çaldıkları motorlar mesela bir ara fazer lar çok çalınıyordu yakın tarihe kadar ..
Bazı motorlar vardır istediği kadar pahalı lüks olsun adam zincir disk kilitte bile takmasın ki takmayan bir sürü lüks pahalı motorlar var genede çalınmaz hırsız da karşılığı yoktur çünkü ..
Eskiden yıllar önce cbr600 rr lara çok dadanırlardı 2001-2003 falan yıllarda sonra cbf150 bayağı dadandılar sonra hyo ların yıldızı parladı onlara çok dadandılar sonra cbr250 sonra mt25 r25 şimdi hala mt25 r25 yeni yeni dominar pulsar falan eklendi listeye arada pcx xmas nmax unutmamak lazım ..
İ
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Kanun karşsında motosiklet çalmanın bisiklet çalmaktan farkı yok.Katil bariyerde olduğu gibi tek yürek olmamız lazım.
-
motoloto adlı üyeden alıntı
hırsıza da davetiye çıkarmak olmaz her vatandaşın başına polis dikemez diksede polis de allahın bir kulu oda hırsıza göz yumabilir eşeği sağlam kazığa bağlayalım devlete diyelim bak cezayı arttır diye
O zaman vergi iadesi yapsın, kilit,kasko vs. nin parası çıksın bari. Can ve mal güvenliğini sağlayamıyorsa, devlet ne işe yarar?
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
-Black- adlı üyeden alıntı
O zaman vergi iadesi yapsın, kilit,kasko vs. nin parası çıksın bari. Can ve mal güvenliğini sağlayamıyorsa, devlet ne işe yarar?
Bu sorunu cevabını yazamam, korkarım.
-
Bu sorunu cevabını yazamam, korkarım.
Demek ki devlet isterse korkutabiliyormuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)