Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Webtekno'nun motosiklet rahatsızlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Nisan 2015
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Bugün severek takip ettiğim webtekno'da çok rahatsız olduğum bir yazıya denk geldim.
    Türkiye'de ekonomik durumun kötüleşmesine vurgu yapılarak motosikletçi ve moto kurye arkadaşlara karşı bir saldırı olduğunu görüyorum.

    Motosikletlerden önce arabalı, egzoz patlatan, trafikte terör estiren, son ses müzikle mahallede dolaşan ve gece uyutmayan tipler vardı. Kaldı ki motosikletler pandeminin kurtarıcısı oldular evinde karantinada olan hastalara ilaç, yemek, market gibi ihtiyaçlarında yağmur, çamur, kar, kış demeden ihtiyaçlarını ulaştırdılar.

    Evet neticede bir ekonomik kriz ve sadece motosikletlileri sınırlandırmamak üzere eğitim eksikliği ve hukuksal yetersizlik var. Fakat bir çözüm peşindeyseniz böyle yazı yazılması da doğru değil. Sadece bir kitleyi hedef almaları doğru değil.

    Siz ne düşünüyorsunuz?

    Haberin linkine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

    https://www.webtekno.com/motosiklet-kurye-artis-h128234.html


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    09 Nisan 2022
    Tamamen haksız diyemeyeceğim. Taksici, minibüs dolmuş şöförü mantalitesindeki insanlar kurye oldu. Kuralsızlık, kural tanımazcılık diz boyu. Kurye sayısındaki inanılmaz artışla beraber kurye kalitesi de çok düştü. Yazıda vurgulanan kısım burası galiba. Ters yönden, kaldırımdan, yaya yolundan, bisiklet yolundan kısaca olmamaları gereken her yerden yardırarak gidiyorlar. Ekipman desen yok, kask yarım takılmış, sol Elde telefon, ağızda sigara. Son zamanlarda gördüğüm kurye profili %90 civarında böyle.
    M.balibey, espresso ve DickName bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    17 Ocak 2017
    Motosikleti
    Artık yok
    Yazının dili biraz gereksiz sert olmuş ve asıl suçlu olarak sadece kuryeleri bellemiş gibi. Ama çoğu yazdığında haklı.
    Çoğu kurye trafik kurallarına uymuyor. Kendini yaşıt yerine koymayıp kaldırımdan gidiyor, araya giriyor; sonra bizi de fark edin. Ben şehiriçinde araba kullanırken aynalara paranoyak gibi bakmadan duramıyorum. Makasla gelip, sağa sinyal verdiğim halde, sağıma girip bana el kol yapanı da gördüm. Arabacısından motorcusuna herkes aceleci, saygısız, öngörüsüz kullanıyor.
    Malum organizasyonların kuryeleri köle gibi zorlaması, kurye arkadaşların çoğunun trafik eğitimi almaması ve otoriteden korkmaması nedeniyle durum böyle. Denetim eksikliği de var, ama asıl sorun otoriteden çekinmemek. Bana göre tabiki.
    espresso bunu beğendi.

  4. #4
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Şehir
    Almanya
    Alıntı Gouranga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazının dili biraz gereksiz sert olmuş ve asıl suçlu olarak sadece kuryeleri bellemiş gibi.
    Malum organizasyonların kuryeleri köle gibi zorlaması, kurye arkadaşların çoğunun trafik eğitimi almaması ve otoriteden korkmaması nedeniyle durum böyle. Denetim eksikliği de var, ama asıl sorun otoriteden çekinmemek. Bana göre tabiki.
    Kuryelerin cogunlugunun kullanimiyla ilgili sorunlar var evet, cogu da egitimle ilgili ama sadece trafik egitimi degil, aile egitimi yok, cunku saygisizlar. Saygi trafik egitimi ile verilebilecek bir sey degildir. Otoriteden korkmama konusunda ise haklisiniz cunku otorite dediginiz isini yapmiyor, arada bir cevirme yapiyorlar, dostlar alisveriste gorsun.


    Yazarin hedefleri konusunda ise sizinle ayni fikirde degilim. Daha cok motosiklet kullanicilarini hedef almis arada da kuryelere serpistirmis gibi. Asagidaki cumlesindeki "ise" kelimesi bunu gosteriyor bana gore.

    "Kurye sayısındaki artışın ise haddi hesabı yok, artık her yer vızır vızır motosiklet..."

    Bu sevgili "araba" meraklisi arkadasa gore motosiklet sayisinin artmasinin sebebi; motosiklet suruculerinin "araba" alamamasi. Kendileri de "yasli araba" almak zorunda kaliyormus, 0 alamamis demek ki.

    "Otomobil almamız gereken fiyatlara anca motosiklet alabiliyoruz. Aslında bir otomobilin fiyatı şu anki motosiklet fiyatlarından bile daha ucuz olmalıydı. Kur farkı, yükselen enflasyon derken fiyatlar da aldı başını bitti ve trafikteki motosikletli sayısında ciddi bir artış yaşandı.

    38 Avrupa ülkesi arasında kişi başına düşen araç sayısının en düşük olduğu ülkenin Türkiye olması da bu sorunu net bir şekilde gösteriyor. Üstelik bu araçların %51'i 10 yaş ve üzerinde. 20 yaş üstü araçların oranı %27. Yani kötü ekonomi nedeniyle yaşlı arabaları kullanmak zorunda kalıyoruz."

    Hava kirliligini ise "yasli arabalara" ve motosiklet sayisinin artmasina baglamis ustun zekasiyla. Icten yanmali motorlara sahip yeni araclar hic hava kirliligi yapmiyor sanirim ona gore.

    "Karbon salınımı gerek yaşlı arabalar gerek motosiklet artışı sebebiyle olağandışı bir seviyede yükseliyor. Hava kirliliğine sebep olan bu durum, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor."

    Kisaca; otomobil meraklisi bir genc yazmis gibi, cokta onemsememek lazim. Belki babasi Otomotiv Ureticileri Dernegi'ndedir, belki de sevdigi kizi bir E35 kasa BMW sahibi kapmistir.
    Mr.wind, Gouranga ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    08 Ağustos 2022
    Motosikleti
    Kymco AK550
    1500 kmdir motosiklet kullanıyorum. şimdiye kadar trafikte karşılaştığım riskli durumların %90'ında başka motorlardan dolayı sorun yaşadım. eşimle benim motorumun arasına bodoslama dalan mı dersin, ışıkta geçip üstüme süren mi dersin. çoğu da kurye. arabalar daha saygılıydı şimdiye kadar.
    GoGi bunu beğendi.

  6. #6
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Yazı bir noktadan sonra kuryelere dönüyor.

    ilgili yazı tamamen motosiklet düsmanlıgı üzerine. üstünde motorla geçmişler bunların herhalde, belli ki bir garezleri var.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    04 Mart 2022
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Aslında kuryelerin sıkıntıları dile getirilmiş. Bu işi layıkıyla yapan arkadaşların haklarını korumuş. Diğer konularda da son derece doğru tespitler var yazıda.
    Ayrıca beni trafikte en çok tedirgin eden ne kamyonlar, hem otobüsler. İlk sırayı motosikletliler alıyor. Çünkü kamyonun üç aşağı beş yukarı ne yapacağını tahmin edebiliyorum ama motosikletlilerin ne yapacağını kestirmesi çok zor.
    espresso, yec, xtrafrozen ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8
    dreams82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2016
    Şehir
    Bahçeşehir
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 300 ABS / 2018
    Konuya yazılan mesajları yayınlasa keşke. Ben yazdım yayınlamadı eminim benden başkası da vardır
    Neyse en azından yorumları okuyup saçma bir makale(!) yazdığını anlamıştır

  9. #9
    CRF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2022
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    CRF 250 L
    Haksız sayılmaz malesef.

  10. #10

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Alıntı GoGi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk sırayı motosikletliler alıyor. Çünkü kamyonun üç aşağı beş yukarı ne yapacağını tahmin edebiliyorum ama motosikletlilerin ne yapacağını kestirmesi çok zor.
    İşini layığı ile yapanlar olsa da trafik kurallarını hiçe sayan, motosiklet arasından filtreme yapanlar bile mevcut evet. Kurunun yanında yaş ta yanıyor maalesef.

  11. #11
    ChuckBerry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2019
    Şehir
    İstanbul
    Öncelikle bu yazının yazılma amacı nedir? Vurgulamak istediği mesaj nedir? Bu durum bir sorunsa, çözüm önerileri nelerdir? Psikososyal etkenlere de değinilmiş fakat bu alandaki uzmanlıkları nelerdir? Kaynak?

    Yazıda birden fazla rahatsız edici tabiri kullanılmış fakat yazara göre rahatsız edici olan şey kural tanımayanlar değil, motosiklet sesi ve motosiklet sayısının artışı olarak belirtilmiş. Buraya baktığımız zaman zaten iyi niyetli bir yazı olmadığını anlayabiliyoruz.

    Yazarın dili ve konuya değinme biçimi de benim için rahatsız edici

  12. #12
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Kısmen haklı. Motosiklet kullanan herkes bizim insan gibi kullanmıyor. Çoğunluk bırak arabayı yüksek hacimli motor da alacak parası olmayan bu yüzden düşük hacimli motorunun ciğerini sökercesine ve hiç bir kural tanımadan yamyam gibi kullanan kişiler. Kuryeler zaten ayrı mevzu pandemide ve sonrasında ipini koparan kurye oldu (eli yüzü düzgün insanları tenzih ediyorum). Ekonomik kriz yüzünden araba alamıyormuş bir de, aman eksik kal. Kriz zamanı bu kadar otomobil trafiği varsa ülke düze çıktığında kimse hiçbir yere gidemez.

  13. #13

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...-oluyorum.html

    Webtekno'ya gerek yok zaten forumda da motosikletlilere sinir olanların sayısı hayli fazla. Bununla ilgili tee 3 sene önce konu açmıştım.

    Genel üslubum olarak ben anlatayım, s,z aradan seçip anlayın.

    Eskiden Kartal sürücüleri vardı. Trafikte "kartallardan tırsçaksın abi" geyiği vardı. Bunların yerini Doblo aldı. Şimdi Doblolardan tırsıyoruz. Özellikle Osmanlı tuğralı olanlardan.

    Eskiden egzos patlatan, müzik dinleyen apaçi arabalılar vardı. Şimdi bu apaçiler 150 bin lira arabaya veremeyecekleri için iş motosiklet apaçiliğine döndü.

    Malesef sorun ekonomik. E5'te de dahil olmak üzere ne kask var, ne diğer ekipman. Aynalar katlı, egzos desen anasına sövdürüyor. Yani benim bile sıkıştırasım geliyor arabayla. Motorla giderken de el-kol yapıyorum. Bilerek egzos çatlatıyor önümde.

    Motosikletleri fark edin diyor. Kendi canını hiçe sayanı, kim neden fark etsin. Sonra bu adamlar yüzünden arabacılar beni de sıkıştıracak ona yanıyorum.

    İnsanlar sonuna kadar haklı. Genel motorcu profili eğitimsiz, apaçi, etrafa rahatsızlıkk veren serseriler. Değil mi sizce de?
    espresso ve DickName bunu beğendiler.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

  14. #14
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Bu forumdaki kullanıcıların hiç arabası yok galiba.Ne bu fanatiktik aman motorcu olsun aman arabacı olsun.Arkadaşlar ikiside taşıt siz ne kadar gönül bağı kursanızda.Aynı familyadan ili araçta.Yani bu kadar o arabacı bunlar motorcu diye ayrışmanın anlamı var mı?Yazıyı yazan yazar arkadaş keşke motosiklet kullanmayı deneyimleme şansına erişebilseymiş bu yazı çok farklı olurdu.Ama bazı söyledikleri de doğru.Ekonomi kötü ve bir anda sosyal medya olsun video platformları olsun bu kurye işleri maaşları çalışma saatleri falan çok gündem oldu.Ee sonra liseyi bitiren bile ne üniversite okuyacam bitirince bu kadar kazandıracak mı diye hem pandemide işsiz kalanlar hem hayata yeni atılan gençler hürraaa kurye işine girince kalite de düştü.Trafikte de araba kullanıcıları sizden benden çok motosikleti %90 kurye altında gördüğü İçin keza yayalar içinde aynı koşullar geçerli motor kullananları gördükleri şey üzerinden değerlendirdiriyor.Zamanında apaçilik yapanlarla şimdi kuryelik kisvesi altında apaçilik yapanların farkı var mı?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)