Muayne, Seyahat Çantası ?
Reklamlar
-
Selam arkadaşlar
Yarın motoru muayneye götürür iken yüklü bir biçimde muayneye girmeyi düşünüyorum çünkü ardından seyahate çıkacağım
Soru şu çantaları indirtiyorlar mı ?
Nal çanta üstünde med geri kalanı tırı vırı
?
Reklamlar
-
ben dediğiniz şekilde muayeneden geçtim. tek sorun farların yüksekliği farklı çıkıyor. hafif kusur olarak geçer muayeneden.
Helal Haram ver ALLAHIM,
Menzilciler yer ALLAHIM...
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar
Yarın motoru muayneye götürür iken yüklü bir biçimde muayneye girmeyi düşünüyorum çünkü ardından seyahate çıkacağım
?
Benim motosiklet muayeneden hafif kusurlu çıktı. Kusur olarak ta çanta var yazıyordu.
Halbuki çanta yoktu Elemana söyledim çanta yok diye standart hepsine yazıyoruz dedi
-
Muhtemelen rahat rahat geçersiniz, birşey olmaz. Zaten panic adak kendi tecrübesini paylaşmış. Yine de yerinizde olsam Kızıltoprak gibi sadece motosiklet üzerine muayene yapan kıl bir mekan yerine Allah'ın unuttuğu Şile, Tuzla gibi bir yerde muayeneye girerdim.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Muhtemelen rahat rahat geçersiniz, birşey olmaz. Zaten panic adak kendi tecrübesini paylaşmış. Yine de yerinizde olsam Kızıltoprak gibi sadece motosiklet üzerine muayene yapan kıl bir mekan yerine Allah'ın unuttuğu Şile, Tuzla gibi bir yerde muayeneye girerdim.
Ben de muayenemi kızıltoprak'daki sadece motosiklet muayenesi yapan yerde yaptırmıştım. Orada muayeneyi tapan teknisyen son dere yardımcı iyi niyetli biriydi hiç kıllık yaptığı izlenimine kapılmadım. Hatta benim 2016 model motordaki dişleri yepyeni henüz 7500km yol anca yapmış lastiklerime abi bunların üzerinde 2*16 tarihi var, dişleri düzgün muayeneden geçiyor kusur yazamam ama değiştirirsen iyi olur diye hatırlatmıştı.
Belki teknisyenler vardiya usulu çalışıyordur, bana iyisi denk gelmiştir.
Bizim Büyükçekmece'deki her araca bakan muayene istasyonu çok kalabalık oluyor, arabayı oraya götürüyorum, hep randevu saatimden en az bir saat sarkıyor, bir de harala gürele hiç sevmiyorum. Kızıltopraktaki istasyon küçük rahat bir yer, randevu saatinde gittim, bekleyecek yerleri falan da gölge rahat yerlerdi, çok gecikmeden işimi bitirip çıkmıştım.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Ben de muayenemi kızıltoprak'daki sadece motosiklet muayenesi yapan yerde yaptırmıştım. Orada muayeneyi tapan teknisyen son dere yardımcı iyi niyetli biriydi hiç kıllık yaptığı izlenimine kapılmadım. Hatta benim 2016 model motordaki dişleri yepyeni henüz 7500km yol anca yapmış lastiklerime abi bunların üzerinde 2*16 tarihi var, dişleri düzgün muayeneden geçiyor kusur yazamam ama değiştirirsen iyi olur diye hatırlatmıştı.
Belki teknisyenler vardiya usulu çalışıyordur, bana iyisi denk gelmiştir.
Bizim Büyükçekmece'deki her araca bakan muayene istasyonu çok kalabalık oluyor, arabayı oraya götürüyorum, hep randevu saatimden en az bir saat sarkıyor, bir de harala gürele hiç sevmiyorum. Kızıltopraktaki istasyon küçük rahat bir yer, randevu saatinde gittim, bekleyecek yerleri falan da gölge rahat yerlerdi, çok gecikmeden işimi bitirip çıkmıştım.
2 sene sonra 150.000'e gelip senden aldığım gazla Kızıltoprak'a gidip muayeneden geçemezsem tüm ekibe köfte ısmarlarsın abi haberin olsun.
-
2 sene sonra 150.000'e gelip senden aldığım gazla Kızıltoprak'a gidip muayeneden geçemezsem tüm ekibe köfte ısmarlarsın abi haberin olsun.
Muayeneden geçemezsen sana kokoreç ısmarlarım.
Niye geçemesin ki, sinyalleri, frenleri sağlam farları yanıyor olduktan sonra geçer herhalde.
-
Hatta benim 2016 model motordaki dişleri yepyeni henüz 7500km yol anca yapmış lastiklerime abi bunların üzerinde 2*16 tarihi var,
6-7 yıllık lastiklerle nasıl güvenipte sürüş yapıyosunuz araba gibi değilki bizdeki olay virajda kayıyo heleki yağmurda
-
bu ayın 21inde muayeneye girdim bana telefon tutucumu bile söktürdüler farım led olmasına rağmen müdür dedikleri kişiyi çağırıp 15 dakika motoru incelediler. hadi bunları geçtim telefon tutucuya led fara takılan adam 2012 üretimi ön lastiğe ses etmedi bu iş şansa kalmış benden sonra dip basık patpat gibi ses çıkaran, yürüyen pavyon gibi her yeri led olan cg girdi muayeneye adam 5 dakikada çıktı gitti muayene istasyonları tam bir komedi
-
OnixsyS adlı üyeden alıntı
6-7 yıllık lastiklerle nasıl güvenipte sürüş yapıyosunuz araba gibi değilki bizdeki olay virajda kayıyo heleki yağmurda
Yaa işte bu dediğim 2021 yılındaydı. zaten motor 2 yıl kullanılmamıştı, öncesinde de sadece 7binkm kullanmıştım. zaten değiştirsem mi ama dişleri de tam yerinde diyordum ama sağlam deyip erteliyordum, muayeneden sonra ilk fırsatta lastikleri yenilerim zaten, yeni lstikleri takınca da tahminimden daha çok fark hissettim.
artık 3 yıldan fazla kullanmam lastikleri. 1 yılı bitti bile.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:44 ----------
salih dalkıl adlı üyeden alıntı
bu ayın 21inde muayeneye girdim bana telefon tutucumu bile söktürdüler farım led olmasına rağmen müdür dedikleri kişiyi çağırıp 15 dakika motoru incelediler. hadi bunları geçtim telefon tutucuya led fara takılan adam 2012 üretimi ön lastiğe ses etmedi
bu iş şansa kalmış benden sonra dip basık patpat gibi ses çıkaran, yürüyen pavyon gibi her yeri led olan cg girdi muayeneye adam 5 dakikada çıktı gitti muayene istasyonları tam bir komedi
Bana muayene istasyonundaki adam lastiklerin bir tek diş derinliklerine bakıyorlarmış, lastiklerin yılı ile ilgili bir kural yokmuş ama yine de ben sözle hatırlatmış olayım bu lastiklerle gezme demişti bana.
-
Yaa işte bu dediğim 2021 yılındaydı. zaten motor 2 yıl kullanılmamıştı, öncesinde de sadece 7binkm kullanmıştım. zaten değiştirsem mi ama dişleri de tam yerinde diyordum ama sağlam deyip erteliyordum, muayeneden sonra ilk fırsatta lastikleri yenilerim zaten, yeni lstikleri takınca da tahminimden daha çok fark hissettim.
artık 3 yıldan fazla kullanmam lastikleri. 1 yılı bitti bile.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:44 ----------
Bana muayene istasyonundaki adam lastiklerin bir tek diş derinliklerine bakıyorlarmış, lastiklerin yılı ile ilgili bir kural yokmuş ama yine de ben sözle hatırlatmış olayım bu lastiklerle gezme demişti bana.
Doğrudur hocam istasyondan ve teknisyenden dolayı çok fark ediyor benim led far ve aksesuarlara takılıp da lastik tarihine bakmamaları garibime gitmişti ondan yazdım garip bir mevzu. bu muayene işi tamamen şans
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar
?
Birkaç ay evvel Shadow ile muayeneden geçtim, yan çantalar, ön rüzgarlık (seyahat boy) ile, çantayı hafif kusur olarak yazdılar, far ayarı zaten varsayılan olarak geliyor
Ancak üstte de belirtildiği gibi, direkt kızıltoprak gibi motosiklet muayenesine bakan yerlere gitmenizi tavsiye etmem. Zaten muayene istasyonu tamir yapılan bir yer değil, kusur bulup üstüne bir gün işyerinden izin almak zorunda kalmaktan başka işe yaramıyor maalesef. Birkaç sene evvel önceki motorumun lastiği set olarak piyasada yoktu, önde bir scooter ın arka lastiği vardı, ters takılmış dedi, sıfır lastik olduğunu, tarih ibaresini gösterdim, yine de geçirmem dedi. Gidip lastikçide ayırttığım rezalet lastikleri takıp geçirip tekrar değişrtirtmek zorunda kalmıştım. Görevliye açıp google'dan "bakın bu ebatta lastik üretilmiyor, parasıyla bile almam mümkün değil." dedim, "maalesef ilgilenmiyorum, bu şekilde geçiremem, çıkma lastikçiden idareten alın, muayeneden sonra değişirsiniz" diye yol dahi gösterdi sağolsun.
-
cevaplar için sağolun
Bugün hallettim arkadaşlar çantalarla geçtim tüv ün çatalcada ki şubesine gittim
-
Geçenlerde youtuber eleman,muayeneye girmisti,mevzuat degismis,fren parkurunda dizlik,ve koruyucu ekipman giydiriyorlarmis.
Yaninda yoksa bile orada olan ekipmandan giydiriyorlarmis
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Geçenlerde youtuber eleman,muayeneye girmisti,mevzuat degismis,fren parkurunda dizlik,ve koruyucu ekipman giydiriyorlarmis.
Valla iyi olmuş, çok güzel olmuş. Sadece mont, kask bile yeterli değil. Bizde bazı şeyleri serbest ya da kullanıcı yorumuna bırakınca kaskı kola takmak, kaskı kafanın üstünde tutmak gibi damcık damcık uygulamaları beraberinde getiriyor.. Benim kapalı alan hakimiyet eğitimi aldığım manyak kurum, eğitim öncesi bizi dizerdi sokağa. Kısa motor botu demiyorum, uzun çizme olmadı mı eğitime giremiyordun. Normal kot üzerine dizlik bile kabul edilmiyordu, illa motosiklet için üretilmiş pantolon olacak.
-
O fren parkuru nasıl bir şey ki?
Bende motoru platforma koyup ön ve arka tekerden yanlardan desteklerle sıkıştırıp da bakmışlardı, ben muayene sırasında yanında durup izledim sadece.
Yani ekipman giyecek durum yoktu motorun üzerinde değildim zaten. Kızıltopraktaki küçük tuvturk şubesine gitmiştim.
-
O fren parkuru nasıl bir şey ki?
Bende motoru platforma koyup ön ve arka tekerden yanlardan desteklerle sıkıştırıp da bakmışlardı, ben muayene sırasında yanında durup izledim sadece.
Yani ekipman giyecek durum yoktu motorun üzerinde değildim zaten. Kızıltopraktaki küçük tuvturk şubesine gitmiştim.
Fren parkuru dedikleri, muayene istasyonunun yaninda herhangi bir yerde 50m uzunlugunda bir alan, youtube'da bir cok videoda var. Biniyosun adamin yanina gelince frene basiyorsun, goz karari tutuyor mu karar veriyor teknisyen
Sadece motosiklet muayenesi yapan yerlerde yapamazsin bunu zaten orada techizat var, olmasi gereken de o. Fren parkuru sacmalik.
-
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Fren parkuru dedikleri, muayene istasyonunun yaninda herhangi bir yerde 50m uzunlugunda bir alan, youtube'da bir cok videoda var. Biniyosun adamin yanina gelince frene basiyorsun, goz karari tutuyor mu karar veriyor teknisyen
Sadece motosiklet muayenesi yapan yerlerde yapamazsin bunu zaten orada techizat var, olmasi gereken de o. Fren parkuru sacmalik.
Benim gittiğim yerde motoru koyduğum yerin altında tekerleklere gelen yerde dönen silindirler vardı. fren testini falan teknisyen kendi yaptı. Demek her istasyonda yokmuş bu techizat.
Tuvturk o kadar para alıyor, her istasyonda motorlar için olmalı aslında. Neyse fazla ses etmeyeyim.
-
Bu fren parkuru işi biraz kritik, o parkurda ABS li araçları sürekli kaydırmaya çalışıp "frenin tutmuyor" diyerek muayeneden bırakmaya çalışan çok cahil var
-
Ben kendi kaskımdan harici başka bir ekipman ne giydim nede bana verildi test sırasında
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)