MOTORU ALALI 3 HAFTA OLDU VE KIŞ GELDİ NAPICAZ BİZ :((((
MOTORU ALALI 3 HAFTA OLDU VE KIŞ GELDİ NAPICAZ BİZ :((((
yaz kış farketmez 12 ay motosiklet üstündeyim, hava eksi derecelere düşse dahi.
Bakıcaz artık
Kışlık kıyafete gec devam
Yaz başında kuru temizlemeye vermeyi unuttuğumuz kışlık montumuzu temizleteceğiz
Abi temizliğe dikkat et, ben geçen hafta baktım montun içindeki etikette kuru temizleme yapılmaz 30 derecede yıkayın yazıyordu. çamaşır makinasında hassas sentetik ayarında yıkadım, üzerindeki reflektif şeyler yapıştırmaymış onlar söküldü. Yıkamayıp kirli giysem daha iyiydi, daha önceki senelerde sadece içliğini çıkarıp yıkıyordum, hepsi temiz olsun deyince böyle oldu, yıkadığıma pişman oldum. zaten ilk yağmurlu kötü havada kirlenecek yine.
Ben mümkün olduğunca sabun kullanmadan duşakabin içinde sadece dışına su tutup silerek temizliyorum. Astar kısmını suda bekletiyorum bir süre, sonra ikisini ayrı ayrı asıp kurutuyorum. Kirin pasın çoğu böcük artığı ve ter olduğu için kolay temizleniyor.
Arada kan bulaştıran böceklere denk geliyorum. Onuda sıvı sabunla siliyorum, artık çıktığı kadar. Şu reflektörlü yelek temizlikten yırtmak için bile kullanılabilir.
Benim kuru temizleyicinin oğlu da motosiklet kullanıyormuş.
Motosikletçi montu yıkamayı bildiği için elde yıkama yapıyorlar.
Aynı montu 4 yıldır senede 2 kez yıkatıyorum, henüz bir sorun yaşamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:15 ----------
Benim kuru temizlemeci montu askıya asıyor.
Sonra ılık su ve sabunlu yumuşak süngerle siliyor.
Son durulama için yine ılık su kullanıyor.
Sıkıntı yok gazlamaya devam 😂
Keep driving bro. Yani sonuna kadar mokoko
Ben de geçtiğimiz mart ayında almıştım motorumu. Aldığım dönemde kar yağdığı için motoru 2 hafta bayide bekletmiştim. Karlar eriyince teslim alabilmiştim.
Soğuk havalarda kullanırım diyorum ama yağışlı havalarda cesaret edebilir miyim emin değilim. TEM trafiğinde kendi sürüşüme güvensem bile çevreye güvenemiyorum.
Marifetmis gibi anlatımlara pek kulak asmayın derim yeni kullanıcı ve genc arkadaşlar.. Soğuk havalarda lahana gibi sarıp sarmalanıp gezmenin bi cazibesi yok. Zaten biçok arkadaş rüzgar geçirmez ürünler yerine geyikli kazaklar , gazete kağıtları vs giyiyor altına.. Korkarım kışlık giyinmeyide bilmiyorlar. Şimdi hissetmessiniz ama yaşınız ilerledikce vucudunuzdaki değişiklikler sizi rahatsız eder.
Dizlerde ağrılar, boyun ve belde en ufak bi rüzgarda tutulma, böbrek bölgesinin üşütülmesini ise hic saymıyorum..
Ben 22 senedir kullanıyorum ( 40 yaşındayım ) gençlik ateşiyle fırtına gibi eserdik motorun üstünde, şimdi dizlerimiz katur kutur ötüyor..
22 senede tecrübe ettiğim şu ;
hava 20-25 arasıysa ideal sürüş.
25+ yazlık ekipmanla ideal ,
30 derece üstü , 15 derecenin altındaysa kesinlikle binmem.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)