Kendi kendine sisiyor deniyor ama ben sIkILIrim, hemen sisiyorum nefesle 1 dk icinde, kolay sisiyor. Rahatsizlik kisiye gore degisir, yere gore degisir, ben simdilik memnunum, az yer kapliyor is goruyor. Daha pahali/daha kucuk olanlar da var, onlardan almak daha mantikliymis. Kullanimi kolay, katlamasi kolay, cok rahat aramayan biriyseniz cok ideal. Poliuretanlardan daha iyi bence.
Kendi tecrübelerimden yola çıkarak Uzun yolda kimse sizden çok hijyenik olmanızı beklemez kimsede sormaz bu yüzden haddinden fazla giyim eşyası almayın derim. En basitinden bu tarz seyahatlerde don yerine mayo şort giyer ve yanıma alırım
Ayni fikirdeyim ama gittiginiz yere gore ve kisiye gore degisebilir. Mesela sehir icindeyseniz ve gece disari cikacaksaniz ona uygun giyinmek gerekebiliyor. Haa kac gece olacak dersiniz, o size kalmis. Ben her gittigim sehirde geceleri barlara filan gitmeye calisiyorum.
Motorla geziyorsan otel en kötüsü pansiyon apart şaşmıycan zaten böyle yerde kalıyorsan yanına çok bir şey almana gerek yok.. dağ başına yaylaya gitmiyorsan
Evet bence yazmayı unutmuşum normalde de çok yazarım hatta o kadar çok yazıyorum ki yazdıktan sonra yazımı okuyorum bir kaç bence yi siliyorum
Yaşlada ilgili tabii 40 ı devirdik 45 e yaklaştık kendi bakış açımızdan yazıyoruz insan bir yaştan sonra hizmet almak istiyor genç kardeşlerde gençlik azmi hevesi heyecanı olabilir tabiki..
bende karavan var karavanla bile mümkün mertebe camping alanlarına gitmeye çalışıyorum ..
Türkçe bilmeyen milletimiz için "sorunsal" sorununu nasıl çözebiliriz, pratik fikri olan var mı?
Bu "sorunsal" lafı ekşi sözlüğün düzgün kaliteli olduğu ilk zamanlarında yanlış kullanılan sözcüklere ironi yapmak için kullanıdı. Gezi zamanı "kahrolsun bağzı şeyler" demek gibi yanlış kullanımla ironi yapmak sanırım dertleri.
Ama sözlükte sonradan gelen nesiller ironi olduğunu anlamadı güzel bir şey sandı, olur olmaz her yerde kullanınca gençler arasında yerleşti.
Şimdi gençlerin türkçe kullanımı daha da beter. Milliyetçilik vb. saçmalıklar gençler arasında yükseldikçe nedense anadil kullanımı daha bozuluyor.
Konudan sapmadan kelimelere değil de problemin kendisi için öneri veren tüm 2 teker dostlarına teşekkür ediyorum. Güzel tüyolar kaptım bu konudan. Çanta için link veren arkadaşın da tavsiye ettiği çanta çok güzelmiş, dikkate alacağım.
Konuda yazılanlara ilave olarak hele ki bir de motorunuz NC750X ya da S ise depo kapağı arka koltuğun altında olduğu için tüm o yükler tek tek sökülecek her yakıt alışta.
Tam zulüm.
Doğru. Ben genelde kırsalda yada insanlardan uzak takıldığım için kendi beklentilerime göre yazıyorum. Tabi ki her insanın şartları ve beklentilere göre alınması gerekenler değişir
Dört Silindirin Gücü Adınaaaa ......!
Naçizane fikrimi paylaşmak istiyorum,
Öncelikle sorunun çözümü tur öncesinde başlıyor. İhtiyaç listesi, ve yerleşme düzeni ile. Bizler genelde tatil köyüne tatile gidecekmişiz gibi çantaları yüklüyoruz, sonra ıvır zıvır bir çok eşya açıkta kalıyor ve çantaların üzerine, sağa sola bağlamaya çalışıyoruz, bir şekilde sığdırıyoruz fakat, işin konforu ve keyfi kaçıyor. Çünkü yolda yağan yağmurdan / çamurdan, park ettiğinizde kafanızın kalmasından tutun da, üzerinizdeki ekipmanları çıkarıp koyacak yer bulamamaya kadar gidiyor.. Neredeyse pek çok insan, uzun turlarda, (Özellikle Yurt Dışı) kendi üzerindeki ekipmanların depolanması faktörünü göz ardı ediyor, fakat bu çok büyük derde yol açıyor ve keyfiniz kaçıyor.
Öneri olarak sunabileceğim en iyi teknik, haddinden fazla eşyayı çantalara doldurmamak, ilk turlarımda yanımda 3-4 ayakkabı aldığımı hatırlıyorum, oysaki hiç gerek yok. Onlarca kıyafete de gerek yok.
1- Motosikletin ihtiyaçlarının depolanması. (Alet takimları, lastik kitleri, vb. bilimum
2- Giyim / Kuşam malzemelerinin az miktarda yerleştirilmesi
3- Konaklama doğada olacak ise, ekipmanların planlanması ve yerleştirilmesi.
4- Yurt dışı turlar için evrakların ve dijital aletlerin bir depo üzeri canta gibi kolay erişilebilir bir yere yerleştirilmesi.
Tur yaptıkça eşyaların planlanması oturuyor ve her seferinde daha iyi bir yükleme ile yola cikildiğini şahsen keşfetmiş birisiyim. Tabi eş / kız arkadaş işin içine girince her şey alt üst olmuyor değil
Elektronik eşyalarımı topcase e kilitleyip gidiyorum. Yan çantalar ve üzerindeki eşyalar(çadır sandalye vs) korumasız oluyor. Motorda alarmlı turuncu takip cihazı var biri biraz kurcalarsa alarm çalıp beni arıyor.
Türkiye de çok yere gittim ama hiçbir yerde bir problem yaşamadım.
Cok guzel bilgiler, fikirler hocam. Ayni seyleri uyguluyorum artik genelde ben uzun turlarda. Neyi nereye koyacagimi onceden planliyorum, en cok neye ihtiyacim olur, neyi ne zaman kullanirim. Bilgisayar teknolojilerin veri girisi ile ilgili bir kurallardan biridir, LIFO = Last in First Out.
Bu arada, kacak kat cikmissiniz arka cantaya :D
Yani böyle düzgün sitemle yükleyince kolay oluyordur.Ama herşeyi bağaj lastiğinle üst üste bağladığın sistemde istediğin kadar organizede olsan yükü boşaltıp yeniden yüklemek ciddi zaman ve efor istiyor.
Üçlü çanta bu yüzden iyi her şeyi çantaların içine sığdırabileceğin yük planı daha da iyi .Hem pratiklik hem emniyet açısından.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)