Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İzmir içi Virajlı Gazlamalı Rota Önerisi

    REKLAM ALANI
  1. #41
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    "Gözlemeci" diye milletle dalga geçiyoruz ama tosttu, sandviçti, balıktı derken bizde de o ruhtan varmış.
    redlion999, espresso ve GoGi bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karşıyaka ve Bornovada da mı varyant varmış? İlk kez duyuyorum.
    Bornovadaki Atatürk mahallesine tirmanirken olan yol Asik veysel rekreasyon alanin yani karsiyada da otobanin oralarda tam hakim degilim karsiyakaya



    istanbulda vs satilan ayvalik tostlarinda ekmek beyaz ama internette arastirirsaniz orjinali nohut mayali ekmek olarak geciyor
    .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------

    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Gözlemeci" diye milletle dalga geçiyoruz ama tosttu, sandviçti, balıktı derken bizde de o ruhtan varmış.

    Ben de bastırılmış da olsa olabilir bu

    İzmir'den istanbul'a gelirken Susurluk da gözleme yerim diyerek kahvaltı yapmadan çıkmış insanım yolda yemek yemek güzel oluyor ��

    Sonuc
    tommygun, espresso ve GoGi bunu beğendiler.

  3. #43
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bornovadaki Atatürk mahallesine tirmanirken olan yol Asik veysel rekreasyon alanin yani karsiyada da otobanin oralarda tam hakim degilim karsiyakaya



    istanbulda vs satilan ayvalik tostlarinda ekmek beyaz ama internette arastirirsaniz orjinali nohut mayali ekmek olarak geciyor
    .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------




    Ben de bastırılmış da olsa olabilir bu

    İzmir'den istanbul'a gelirken Susurluk da gözleme yerim diyerek kahvaltı yapmadan çıkmış insanım yolda yemek yemek güzel oluyor ��

    Sonuc
    https://i.hizliresim.com/qii0w0u.jpg
    Ben gözleme konusunda biraz geleneksel taraftayım, belki çok güzel gözleme çeşitleri olsa da ben patates kaşarlıdan başkasını yemiyorum. Her ilde,ilçede mutlaka süper gözlemeciler vardır ama ben Ağva'da "Tokatlı'nın yeri" mekanını tek geçiyorum. Benim damak zevkime göre en iyi patates kaşarlı gözlemeyi burada yedim.

    https://goo.gl/maps/Mk3pacRrD7yfX3R66
    GoGi bunu beğendi.

  4. #44
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Arada bir zevk için güzel ama sürekli dışarıda yemek yemek çok iyi bir şey değil aslında.

    Amerika'ya ilk geldiğimde ekmeği çok özlediydim. Türkiye'de evimiz fırının karşısındaydı. Sıcak ekmek alıp yerdik hep. Sonradan Türkiye'de de bozuldu ekmek. İçi boş, saçmasapan bir şeye dönüştü. Buraya da Fransızın biri fırın açtı, süper ekmek yapıyor herif. Kıç kadar dükkan bayağı iyi iş yapıyor.
    espresso bunu beğendi.

  5. #45
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben gözleme konusunda biraz geleneksel taraftayım, belki çok güzel gözleme çeşitleri olsa da ben patates kaşarlıdan başkasını yemiyorum. Her ilde,ilçede mutlaka süper gözlemeciler vardır ama ben Ağva'da "Tokatlı'nın yeri" mekanını tek geçiyorum. Benim damak zevkime göre en iyi patates kaşarlı gözlemeyi burada yedim.

    https://goo.gl/maps/Mk3pacRrD7yfX3R66
    Kaydettim birgün darlık yollarına gidersem uğrarım

    Patatesli gözleme diğerlerine göre daha hafif oluyor .Susurlukta da fena yapmıyorlar ele ekşi ayranla fena olmuyor ama .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------

    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arada bir zevk için güzel ama sürekli dışarıda yemek yemek çok iyi bir şey değil aslında.

    Amerika'ya ilk geldiğimde ekmeği çok özlediydim. Türkiye'de evimiz fırının karşısındaydı. Sıcak ekmek alıp yerdik hep. Sonradan Türkiye'de de bozuldu ekmek. İçi boş, saçmasapan bir şeye dönüştü. Buraya da Fransızın biri fırın açtı, süper ekmek yapıyor herif. Kıç kadar dükkan bayağı iyi iş yapıyor.
    Bu ekonomik konjonktürde pek mümkün değil zaten sürekli dışarıdan yemek ama yoldayken yemek gerek Susurluktan kaç kere geçeceğiz ya da ayvalıktan kaç kere geçeceğiz .

    Kastamonuya gittiğimizde kilosu 400 lira diye kuyu kebabı yemeyelim mi mesela
    espresso bunu beğendi.

  6. #46
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Gözlemeci" diye milletle dalga geçiyoruz ama tosttu, sandviçti, balıktı derken bizde de o ruhtan varmış.
    Benim motor almadan önceki hayalim motorla gezerim nerede güzel ne varsa onlardan yerim diyeydi.
    Ama gözleme çok sevmiyorum, çok hamur, hamur olacaksa pide olsun bak iyi bir pideye bayılırım.

    Bu yaz mesela hep aklımdan kalamar ızgara geçti, gidip yiyecek fırsat yoktu yoksa 270km yol, git, etrafa bakın gel 550km falan yapar, aynı gün içinde gidip yiyip gelebilirdim ama hem zaman hem para olmadı kaldı. Ama aklımda var, önümüzdeki yaza bir çılgınlık yapıcam öyle.
    tommygun ve GoGi bunu beğendiler.

  7. #47
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motor almadan önceki hayalim motorla gezerim nerede güzel ne varsa onlardan yerim diyeydi.
    Ama gözleme çok sevmiyorum, çok hamur, hamur olacaksa pide olsun bak iyi bir pideye bayılırım.

    Bu yaz mesela hep aklımdan kalamar ızgara geçti, gidip yiyecek fırsat yoktu yoksa 270km yol, git, etrafa bakın gel 550km falan yapar, aynı gün içinde gidip yiyip gelebilirdim ama hem zaman hem para olmadı kaldı. Ama aklımda var, önümüzdeki yaza bir çılgınlık yapıcam öyle.
    Abi şu Tire'de yer alan mekanın sandviçi bana güzel gözüktü, sen pide iste bir Karadeniz turu yapar Gökhan'ı da görürüz.
    espresso ve GoGi bunu beğendiler.

  8. #48
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi şu Tire'de yer alan mekanın sandviçi bana güzel gözüktü, sen pide iste bir Karadeniz turu yapar Gökhan'ı da görürüz.
    Karadeniz'e bırak pideyi en güzel sucuklar en güzel köfteler olsun yine gitmem kolay kolay. Ama fazla insan içine girmeden tur olur belki.
    Yine aynı şekilde ege'nin kıyı şeridi hariç anadolu içine de pek girmek istemem.
    GoGi bunu beğendi.

  9. #49
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karadeniz'e bırak pideyi en güzel sucuklar en güzel köfteler olsun yine gitmem kolay kolay. Ama fazla insan içine girmeden tur olur belki.
    Yine aynı şekilde ege'nin kıyı şeridi hariç anadolu içine de pek girmek istemem.
    KAradenizde tatmadığınız çok lezzet var

    Orta karadenizden seçmeler






    espresso ve GoGi bunu beğendiler.

  10. #50
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arada bir zevk için güzel ama sürekli dışarıda yemek yemek çok iyi bir şey değil aslında.

    Amerika'ya ilk geldiğimde ekmeği çok özlediydim. Türkiye'de evimiz fırının karşısındaydı. Sıcak ekmek alıp yerdik hep. Sonradan Türkiye'de de bozuldu ekmek. İçi boş, saçmasapan bir şeye dönüştü. Buraya da Fransızın biri fırın açtı, süper ekmek yapıyor herif. Kıç kadar dükkan bayağı iyi iş yapıyor.
    Türkiyedeki ekonomik durumda her gün dışarıda yemek zor zaten. Yarım ekmek kokoreç bile 55 lira olmuş, dolara hesap etsek 3 dolar yapıyor oralara göre ucuz sayılabilir ama 55 lira burada çoğumuz için hala büyük para. Köfte falan daha da yüksek tutuyor zaten. Bu yüzden her gün gezemiyoruz ya, benzini bir yandan köftesi bir yandan, Trakya'ya köfte yeme turu yapsam en az 500 lira gidecek.

    Ama ara sıra gezince yemek güzel oluyor. Pahalı da olsa iyisinden yerim ama param yettiğince az da olsa yine iyisinden yerim diyorum.

  11. #51
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu yaz mesela hep aklımdan kalamar ızgara geçti, gidip yiyecek fırsat yoktu
    Bunu ilk kez duydum. Yağsız et ızgarada lastik gibi olmaz mı diye düşündüm. Arattım, donmamış orta boy taze mürekkep balığından, bir gün marine ettikten sonra yapılıyormuş. İlginç...
    espresso bunu beğendi.

  12. #52
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Lezzetler sorun değil de korkarım oralarda. Teksas gibi herkesde tabanca falan var sinirli insanlar.
    Ama çok insan içine girmeden yemekleri için gidilir tabi ki.

    1995 yılında kaçkar dağına çıkmak için Rize'nin Pazar ilçesine gitmiştik. Otobüsten indikten sonra birşeyler yiyelim dedik bir pideci bulmuştuk, pideleri çok güzeldi, dükkanın ismi hala aklımda kalmış, "Mücadele Pide Salonu" yazıyordu, işeride pos bıyıklı solcu tipli abiler vardı. Ben o zamana kadar Kazım Koyuncu dışında solcu karadenizli görmemiştim tuhaf gelmişti.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:54 ----------

    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunu ilk kez duydum. Yağsız et ızgarada lastik gibi olmaz mı diye düşündüm. Arattım, donmamış orta boy taze mürekkep balığından, bir gün marine ettikten sonra yapılıyormuş. İlginç...
    Selanik'te yemiştim. 8 Euro'ya dev gibi bir porsiyon halinde gelmişti, türkiyede kalamar pişirmeyi bilen kalmamış demiştim onu yiyince. Çocuklardan birine diye sipariş vermiştik, şimdi yunanistan deyince aklım hep ona gidiyor, pandemi geçti bu sefer de yurtdışı çıkış harçları arttı euro yükseldi yine kaldık.
    GoGi bunu beğendi.

  13. #53
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Şehir
    Almanya
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lezzetler sorun değil de korkarım oralarda. Teksas gibi herkesde tabanca falan var sinirli insanlar.
    Ama çok insan içine girmeden yemekleri için gidilir tabi ki.

    1995 yılında kaçkar dağına çıkmak için Rize'nin Pazar ilçesine gitmiştik. Otobüsten indikten sonra birşeyler yiyelim dedik bir pideci bulmuştuk, pideleri çok güzeldi, dükkanın ismi hala aklımda kalmış, "Mücadele Pide Salonu" yazıyordu, işeride pos bıyıklı solcu tipli abiler vardı. Ben o zamana kadar Kazım Koyuncu dışında solcu karadenizli görmemiştim tuhaf gelmişti.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:54 ----------



    Selanik'te yemiştim. 8 Euro'ya dev gibi bir porsiyon halinde gelmişti, türkiyede kalamar pişirmeyi bilen kalmamış demiştim onu yiyince. Çocuklardan birine diye sipariş vermiştik, şimdi yunanistan deyince aklım hep ona gidiyor, pandemi geçti bu sefer de yurtdışı çıkış harçları arttı euro yükseldi yine kaldık.
    Turkler deniz urunlerinden anlamaz. Bilimsel olarakta aciklarim.

    Kalamar yiyecekseniz Ispanya'da, Yunanistan'da yemelisiniz.
    espresso ve GoGi bunu beğendiler.

  14. #54
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Turkler deniz urunlerinden anlamaz. Bilimsel olarakta aciklarim.
    Bilimsel açıklamayı merak ettim. Niye anlamıyormuş Türkler deniz ürünlerinden?

  15. #55
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Şehir
    Almanya
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilimsel açıklamayı merak ettim. Niye anlamıyormuş Türkler deniz ürünlerinden?
    Bir çok konu var ancak;

    Turkiye'de
    - Yilda üretilen deniz ürünleri miktarını,
    - Yılda tüketilen deniz ürünleri miktarını,
    - Üretilen son ürün çeşitliliğini,
    - Kullanilan üretim/saklama/işleme teknolojilerini,
    - Deniz ürünlerinin ihracatinin ekonomide payini

    karsilastirdigimizda siralama olarak diğer bir çok Akdeniz ülkesinin altında olduğumuz çok belirgin. Bunun sebebi bizim deniz ürünlerinden anlamıyor olmamızdan başka bir şey değil. Coğrafi olarak iyi bir konumda olmamıza rağmen beceremiyoruz.

    Hadi avcılığı ve işlemeyi beceremiyoruz diyelim, deniz ürünleri mutfağımız da cesitlilik olarak yetersiz, bu konuda ise verebileceğim bilimsel değerler yine işleme teknolojisi açısından olabilir.

    Her yıl haberlere çıkan hamsi bolluğu bilimsel değil onu baştan söyleyeyim.
    GoGi ve espresso bunu beğendiler.

  16. #56
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir çok konu var ancak;

    Turkiye'de
    - Yilda üretilen deniz ürünleri miktarını,
    - Yılda tüketilen deniz ürünleri miktarını,
    - Üretilen son ürün çeşitliliğini,
    - Kullanilan üretim/saklama/işleme teknolojilerini,
    - Deniz ürünlerinin ihracatinin ekonomide payini

    karsilastirdigimizda siralama olarak diğer bir çok Akdeniz ülkesinin altında olduğumuz çok belirgin. Bunun sebebi bizim deniz ürünlerinden anlamıyor olmamızdan başka bir şey değil. Coğrafi olarak iyi bir konumda olmamıza rağmen beceremiyoruz.

    Hadi avcılığı ve işlemeyi beceremiyoruz diyelim, deniz ürünleri mutfağımız da cesitlilik olarak yetersiz, bu konuda ise verebileceğim bilimsel değerler yine işleme teknolojisi açısından olabilir.

    Her yıl haberlere çıkan hamsi bolluğu bilimsel değil onu baştan söyleyeyim.
    Ona bakarsanız tarımı da beceremiyoruz, hayvancılığı da. Konya kadar Hollanda bizden on kat daha fazla tarım ürünü ihraç ediyor. Lakin karmaşık da olsa bir mutfağımız var.

    Bir de deniz ürünü acaip lokal tüketiliyor Türkiye'de. Doğu ve İç Anadolu ile İzmir'in deniz kültürü arasında dağlar kadar fark var. Aynısı zeytinyağlı için de geçerli. Kebap durumunda ise tam tersi geçerli.

    İzmir merkezde büyümüş biri olarak soframızda balık hiç eksik olmadı. Ne zaman güzel bir ziyafet verilse büyük ihtimal ana yemek balık olurdu. Sokakta midye alıp satan milletiz yahu. Daha ne olsun

  17. #57
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lezzetler sorun değil de korkarım oralarda. Teksas gibi herkesde tabanca falan var sinirli insanlar.
    Ama çok insan içine girmeden yemekleri için gidilir tabi ki.

    1995 yılında kaçkar dağına çıkmak için Rize'nin Pazar ilçesine gitmiştik. Otobüsten indikten sonra birşeyler yiyelim dedik bir pideci bulmuştuk, pideleri çok güzeldi, dükkanın ismi hala aklımda kalmış, "Mücadele Pide Salonu" yazıyordu, işeride pos bıyıklı solcu tipli abiler vardı. Ben o zamana kadar Kazım Koyuncu dışında solcu karadenizli görmemiştim tuhaf gelmişti.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:54 ----------



    Selanik'te yemiştim. 8 Euro'ya dev gibi bir porsiyon halinde gelmişti, türkiyede kalamar pişirmeyi bilen kalmamış demiştim onu yiyince. Çocuklardan birine diye sipariş vermiştik, şimdi yunanistan deyince aklım hep ona gidiyor, pandemi geçti bu sefer de yurtdışı çıkış harçları arttı euro yükseldi yine kaldık.
    Orta karadenizde en fazla tufek olur bakal veya bildircin avlamak icin
    GoGi bunu beğendi.

  18. #58
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    04 Mart 2022
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Yemek yemek için kontağı çevirip gaza basan ve en az 100 km yol yapana gurme diyebiliriz. Hele ki motorcular hem yol yapacak, hem de vardığı yerde güzel yemekler yiyecekse bir taşla iki kuşu vurmuş olacak.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  19. #59

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    İzmir merkezde büyümüş biri olarak soframızda balık hiç eksik olmadı. Ne zaman güzel bir ziyafet verilse büyük ihtimal ana yemek balık olurdu. Sokakta midye alıp satan milletiz yahu. Daha ne olsun
    Gavur İzmir ne zamandır Türkiye oldu :p

  20. #60
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gavur İzmir ne zamandır Türkiye oldu :p
    Eh işte 600 yıl falan. Lakin ne zaman bir yeri kazsak habire Yunan kalıntıları çıkıyor... Durum vahim. Yeri fazla eşelememek lazım
    espresso bunu beğendi.


Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)