Makulmuş fiyatı, yeşil sigorta da o fiyatlarda. Kaskoyu ihmal etmemek lazım.
Çok yakın bir arkadaşım 2019'da BMW GS motorunu Atina'da otelin otoparkında çaldırmıştı. Kaskoyu yırtdışı zeyili olmasa fena canı yanardı, o moral bozukluğu ile istanbula uçakla döndü, neyse ki sigorta şirketi iki hafta içinde ödemeyi yapmış, o zamanda beridir aklımda bu kasko yurtdışı mevzusu.
Geçen sene haziranda arabayla bulgaristan ve yunanistana giderken kasko için sormuştum, arabanın kaskosu haziran sonu doluyordu, belli günden az kalınca yurtdışı yapmıyorlar demişti sigortacı.
Sikorta önemli.
İsviçre yolunda, iki Ferrari, bir McLaren, bir Bentley çarpıştı
Avusturya’dan İsviçre’ye geçiş yolunda, sadece 499 tane üretilen Ferrari LeFerrari’nin de arasında bulunduğu, iki Ferrari, bir McLaren Elva ve bir Bentley çarpıştı. Toplam değeri 7 milyon İsviçre Frank’ı olan araçların hasarı 1.8 milyon İsviçre Frank’ını bulundu.
Düşün ki bu kazada %100 kusurlusun!Avrupa günlerdir bu trafik kazasını konuşuyor. Avusturya’nın, İsviçre yakınındaki Pfunds dağ yolunda, tüm zamanların en pahalı trafik kazası yaşandı. Toplam değerleri yaklaşık 7 milyon İsviçre Frank’ı olan dört lüks araba, bomboş yolda birbirine girdi. Hasar, 1.8 milyon İsviçre Frank’ı oldu. Arabaların Türkiye’deki değeri ise bunun yaklaşık 2.5 katı.
3. SIRADAKİ FERRARİ ÇARPTI
Kazada, dünyanın en lüks dört otomobili birden ağır hasar gördü. Kazaya bir McLaren Elva, bir Ferrari La Ferrari, bir Ferrari 812 Superfast ve bir Bentley Continental GTC karıştı. 10 Kasım’daki kaza, öğleden sonra 14.40 civarında meydan geldi. Kazada, üçüncü sırada giden ve değeri 500 bin İsviçre Frank’ının üzerinde olan Ferrari 812 Superfast sürücüsünün güneşten gözünün kamaşması nedeniyle, dünyada sadece 499 örneği bulunan 4 milyon İsviçre Frank’ı değerinde olan önündeki Ferrari La Ferrari’ye çarptı.
ZİNCİRLEME LÜKS KAZA
O da önündeki 1.7 milyon İsviçre Frank’ı değerindeki McLaren Elva’ya çarptı. En arkadaki 300 bin Frank değerindeki 610 beygir gücündeki Bentley de duramayıp önündeki Ferrari Superfast’a arkadan bindirdi. En büyük hasarın 963 beygir gücündeki Ferrari LaFerrari’de olduğu belirtiliyor. Toplam hasarın 1.8 milyon İsviçre Frank’ı olduğu hesaplanıyor. Yaşları 40 ile 52 arasındaki sürücüler yaralanmadı ve olayın duyulmaması için büyük çaba harcadı.
AKIL PARAYLA SATIN ALINMIYOR
Ancak kazayı gösteren fotoğraf sosyal medyaya düştü. Trafikte gerekli güvenlik mesafesinin korunmamasından kaynaklandığı sanılan kaza, sosyal medyada günlerdir konuşuluyor ve "İşte paranın sağduyuyu alamayacağının kanıtı. Akıl parayla olmuyor. Yetenek de satın alınmıyor. Tamamen delilik. Bu kazanın maliyetini bir ömür çalışsak ödeyemeyiz“ yorumları yapıldı.
Benim en büyük korkum da böyle sükseli bir kaza yapmak, yurt içi yurt dışı farketmez. Denk geldik Bebek'e iniyorsun, aşağı salarken dayının F488'e çaktın. hadi buyur. Arabada biraz daha rahat ama motosiklet kaskolarında İMM'yi düşük sınırlıyorlar hala.
Evet bir yılı daha devirdik.
Önce 20.969 TL denildi, Unico 9 taksit fiyatı.
Sonra ben bir kaç gün ses etmedim :D Tekrar bir indirim alabiliriz bekleyin dediler, sanırım fiyatları güncelledi Unico.
15.532TL 9 Taksit yine Unico, ferdi kaza sigortası da çakıyorlar yanında tabii, o da dahil.
1 milyon İMM, full kasko, herhangi bir aksesuar yok - 5000TL varmış da yok yani benim gözümde o.
(2021 RS660, hasarsızlık en üstte)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:16 ----------
Teşekkürler sağolasın, Tuareg'in kaskoyu yaptırmıştım zaten o sırada.
youtube.com/@bisuruyorum
Benim vstrom'un kasko da unico'dan yaptırmıştım. MRT sigorta ile çalışıyorum, kasko için fiyat verdiklerinde 5bin TL aksesuar yetmez benim 3lü çanta seti zaten 50bin tutar deyip 50bin aksesuar ekletmiştim, haziran sonunda 9900 liraya yaptırmıştım. 50bin aksesuar ekletince bin lira kadar artmıştı fiyatı.
Trafik sigortasını artık yeni bir taşıt almadan önce yaptırmak zorundasınız bugün açıklandı , eskiden 15 gün içinde poliçe düzenlenmesi gerekliydi yani notere gitmeden önce trafik sigortasını yaptırmanız şart..
Yeni kasa 390. istanbul. Dün yeniledim 4500TL
MRT'den, 2022 Suzuki V Strom 650A için:
- Trafik, Quick Sigorta, 7. kademe -> 2.835₺
- Kasko, Unico Sigorta, 5. kademe, muafiyetsiz, 60.000₺ + 5.000₺ aksesuar klozlu -> 12.526₺ + 900₺ (ferdi kaza) = 13.426₺
Trafik biraz pahalı (geçen seneye göre %77 artmış), kasko nispi olarak uygun (geçen seneye göre %22 artmış).
Motosikletin rayiç bedeli 332.108₺ olarak görünüyor. Buna göre kasko için rayiç bedelin 13.426 / 332.108 * 100 ~= %4'ünü ödemiş oluyorum. Gayet makul.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
2022 sonunda V Strom'u alırken de bu sene Haziran'da araba alırken de trafik sigortası fatura kesilmeden / satış işlemleri yapılmadan önce çıkmıştı. Yani trafik yaptırmadan tescil olmuyor gibi bir durum pratik olarak zaten mevcuttu; bayi sigortasız satış yapıp araç teslim etmiyordu. (Büyük ihtimalle zorunluluktan çok bayinin aynı zamanda sigorta acentesi olmasındandır; sineğin yağını çıkarma durumları...)
taşıt alım oncesi sigorta yaptırma mevzusu cıktı cıkalı en düşük sigorta x2 x3 cıkmaya basladı. İnsanlar nasıl hallerinden memnun ki tepki göstermiyorlar bu yükskek fiyatlara şaşırıyorum gercekten.
Fiyatların uçuklaşması aslında en az 2 yıllık bir süreç.
Bu aya kadar ort. 60$ civarı bir şey öderken bu ayki son yenilememde (hasar da olmamasına ve indirim kademem artmasına rağmen) 80$ ödedim.
Sigorta şirketleri baskılanmış kura göre değil olmasını bekledikleri kura göre fiyat veriyorlar herhalde?
(Bu hesapla güncel USD kurunun en az 44₺ falan olması gerekiyor - başka ürünlerle hesapladığımda 55₺ civarı bir şey buluyorum. Velhasıl kelâm; işler daha da kötüleşecek...)
Plaka değişikliği olacaksa nasıl işlem yapılıyor? Ne yani o an hiç araştırmadan karşıma çıkacak ilk sigortayı mı yaptıracağım satışı üzerime almak için?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)