3 gün önce afrikaya 800 tl ye yaptırdım geçen yıl 212 tl idi
en ucuz teklifi öğrenmek için devlet sitesi olan sbm'ye girip bakabiliyorsunuz. ben yıllardır buradan en ucuz teklifi öğrenip o şirkete ait acenta üstünden yaptırıyorum.
Allahtan motosiklet.net var da troll başlıklar arasında sağlıklı bilgilere ulaşabiliyoruz. Ben yıllardır Quick Sigorta ile trafik sigortamı yenilemekteyim. Gerçi bu şerefsizler bana günlerce teklif bile veremediler. Bu forum sayesinde Corpus ve Ray Sigorta'yı öğrendim. 2 firmanın da web sitesi o kadar tırı vırı ki teklif alamıyorsun. Ben sigorta acentesiyle kanka olup indirim beklemek zorunda değilim, onlarla muhattap olmamak adına işlerimi online çözmeye uğraşıyorum.
Neyse Quick Sigorta'dan yenileme için başak geçermiş gibi 1100 küsür TL teklif aldım, ben de şansımı Sigortam.net üzerinden Ray Sigorta aracılığıyla 992,52 TL'den yana kullandım. Buarada geçen sene trafik sigortasına 317 TL ödemiştim.
"İtin duası kabul olsa gökten kemik yağardı" sözü inşallah doğrudur. Çünkü Ak Parti'ye 20 senedir oy ve gönül vermiş arkadaşlarımıza içimden o kadar laf ettim ki umarım beddualarım tutmaz.
Takribi 2 hafta önce aldığım ve ilk motorum olan 2021 Mondial 100 SFC Snappy Xi motorum için Allianz ve Anadolu Sigorta dışında teklif veren olmadı. Allianz daha düşük olduğu için onu seçtim 1550 lira gibi bir fiyat ödedim ufak küsüratı var. Anadolu sigorta 2100 lira civarı bir fiyat teklifi vermişti. Sigorta esnasında motorun 4 bir yandan fotoğrafını çekmem gerekti. Piyasadaki çoğu sigorta şirketinin sitesinden bilgilerimi gidip teklifte bulunun diye numaramı bıraktım ama arayan soran olmadı. 10 günlük süreyi de aşmamak için 4. veya 5. gün mecbur ödedim geçtim.
Kasko düşünmedim çünkü sahip olduğum tek kasko teklifi 9 bin küsür liraydı. Motorum yarı parasından fazla ve açıkçası kaskoya vereceğim para yerine kalitelisinden bir zincir aldım, caydırıcı amaçlı bir de çin malı alarmlı dandik bir disk kilidi alır yoluma bakarım, motoru satınca zincir hep benim olur.
dün afrika nın kasko bitmişti hadi len buda benden olsun dedim 2320 tl idi geçen sene bu yıl 6740 tl kestirdim
%65 indirimli 7 yıldır kazasızlık hasarsızlık ta durumlar böyle
1 kasımda teslim aldığım, ilk motorum olan sıfır dominar 400 için 1719tl ödedim. Benden hemen önce bir arkadaş sıfır dominar 250 için birebir aynı parayı ödedi.
Dün aldığım 125 cc kanuni visal scooter için 1900 tl teklif çıktı. Sıfır kaza sıfır trafik ışığı ihlalim bile yok. 3 yıldır motosiklet, 10 yıldır otomobil kullanıyorum.
Üstelik 1900 tl'ye de alamadım, teklifi düşünürken hata çıktı sayfada. Sigortam.net te teklif bile gelmedi. Numara bıraktım, aradılar , onlara da teklif gelmedi. "Tekrar arayın" diyip kapadılar.
Neticede ben bugün, motosikletim garajda olmasına rağmen 15 dakikada gideceğim yolu otobüs ve trafikte 2 saatte gittim. Giderim de. Ama soruyorum: "Peki ya ben bunu yapmasaydım?" 8 tl' den 3 kez akbil basacağım yolu (24 tl), "2.5 tl'ye gitmek varken ne gereği var?" diye düşünseydim ne olacaktı?
Çekilirdi, ceza yerdim vs söylemlerini bir kenara bırakalım. Yakalanmadan gezen sürücü sayısını bilen var mı?
Şimdi ben bu motosiklete sigorta yapamadığım için değil dikkatinizi çekmek istiyorum: yaptırmak isteyip sigorta şirketi bulamadığımdan yaptıramadığım için sürmeye kalksam, yolda birinin canına yada malına zarar gelse nasıl ayıklayacağız bu pirincin taşını? Öyle tahmin ediyorum ki böyle sürücüler vardır aramızda. Bu bilincin olmadığını düşündüğüm bir toplum için şu an 'zorunlu trafik sigortası' 'ndaki bu durum tam anlamıyla risk.
Sigorta şirketleri "fiyatlar çok arttı bırakın fiyatı biz belirleyelim" dedikleri için ve devlet de bunu kabul etmediği için teklif sunmuyorlarmış meğer. Sigortacının söylediği bu.
Aynı sigorta şirketleri zorunlu diye tahsil ettikleri para 2 katına çıksa mesela, trafikte sigortasız kaç araç gezecek haberleri var mı merak ediyorum. Fiyatı kendi belirleme çabaları akla yüksek karlılık getiriyor.
Devletin acil el atması gereken konu. Zorunlu ama isteğe bağlıymış gibi teklif alamıyoruz.
Ouick ve Anadolu ile çalıştım ama 2 gün önce benim sigorta bitti aradım sigortacıyı unico sigortadan 1173 TL ye yaptı. Trk 502 hasarsızlık 6.kademe. Sigortam netten bir tane firma çıktı. Başka da bir firma çıkmayınca yap dedim sigortacıya.
Bugün itibariyle Sym Wolf 250 motosikletimin zorunlu trafik sigortasını Corpus sigorta A.Ş diye bir firmadan 789 liraya yeniledim. Maksimum hasarsızlık indirimim var. Geçen sene Qick sigortadan 340 liraya yaptırmıştım.
2016 model xmax'ımı 7. kademe hasarsızlık indirimiyle dün 1030 liraya trafik sigortasını yaptırdım. geçen yıl 190 liraydı. fena artmış. haziranda da kasko var o da fena girecek.
125cc gariban motoruma 1.500 tl sigorta masrafı çıktı. Geçen sene ilk kez sigorta yaptırıyor olduğum halde 500 tl çıkmıştı. Yanlışlıkla cumhurbaşkanlığı aracını falan mı ezdim bilmiyorum tşk AKP <3
Pulsar 200 RS (sıfır) 7 Ayrı sigorta şirketi ile görüşmelerimden sonra en uygunu 1697.74 TL idi. Ben anlamadım sigorta firmaları çok mu yoğun yoksa paraya mı ihtiyaçları yok whatsappdan yazıyorum 1 saat sonra dönüş yapıyorlar. Deniz sigorta ve Quick Sigorta aynı fiyattaydı Quick sigortayı seçtim. Sınırsız İMM de çıkmadı motorlara çıkmıyor dedi.
Not: Sıfır motor tescil sigortasını dahi yapamayan sigorta şirketleri var 7 şirketten yarısı hala cevap verecek.
geçen sene 300tlye yaptırdım 7.basamak bu sene sigortam net teklif vermiyor.Sbm den baktım 866 tl en ucuz :/
İyi sürücüye yüzde 50 indirimli, kötü sürücüye yüzde 200 zamlı trafik sigortası
https://www.haberturk.com/trafik-sig...539083-ekonomi
2016'da 2 bin liraya Mondial Znu scooter almıştım. Şimdi trafik sigortasını o fiyata yaptrıyoruz. Ne hale geldik...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)